ΙΔΨ και φοβιες... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    ψυχοθεραπεια κανεις μελος ?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ...

Junior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ...κεράσι θα πηγαινα 2α λυκ αλλα παω 1η γιατι με το νεο συστημα εμεινα στα μαθηματικα, θελω να γινω αστυνομικος... και παντως σας ευχαριστω πολυ..το ξερω ολα ειναι στο μυαλο μου απλα οι σκεψεις με κανουν και φοβαμαι...πρεπει ολοι να το καταπολεμισουμε...απλα να μην δινουμε σημασια στις σκεψεις μας..!!!

Junior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ...κεράσι θα πηγαινα 2α λυκ αλλα παω 1η γιατι με το νεο συστημα εμεινα στα μαθηματικα, θελω να γινω αστυνομικος...παντως σας ευχαριστω πολυ..το ξερω ολα ειναι στο μυαλο μου απλα οι σκεψεις με κανουν και φοβαμαι...πρεπει ολοι να το καταπολεμισουμε...απλα να μην δινουμε σημασια στις σκεψεις μας..

Senior Member
    Φροντιστηρια πηγαινεις? Να τους πεις να σε βοηθησουνε αν πηγαινεις. Ειναι καλη επιλογη αυτη η σχολη που σκεπτεσαι, πεσε επανω να τα καταφερεις.

Junior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ..θα ήθελα να σας πω και κάτι άλλο..Χθές μου είπε μια φίλη μου οτι θα κάτσει στην γερμανία μόνιμα, και αυτή η κοπέλα είχε μίνει και αυτή στην ίδια τάξη και πριν μου το πεί αυτή μου το είχε πει ενας σημμαθητης μου και στεναχωρίθηκα γιατί ηταν η μονη που είχα εκει γτ με καταλάβεναι αφού είχαμε μίνει και οι δύο και ήξερε πως είναι..και τωρα που μου το είπε η ίδια έλεγα "και τι θα κάνω τώρα μόνη μου;, ηταν η μονη που με καταλάβαινε" και μου μπήκε μια ιδέα οτι μπορεί λέει να γην γουστάρω και γιαυτό να στεναχωρήθηκα..πφφ γιατί τώρα να μου μπαίνει αυτήη ιδέα έλεος πια..δεν μπορώ..

Senior Member
    οτι συμπαθεις την φιλη σου δεν σημαινει οτι την γουσταρεις βρε μελος!!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    και ξερετε τι με φοβιζει; οτι το ειχα ξαναπερασει στα 12 αλλα κρατησε παρα πολυ λιγο μου εφυγε αμεσως, και μετα τα επομενα 4 χρονια μπορει να μου ερχοταν πολυ σπανια αλλα να εφευγε αμεσως γιατι ειξερα πως δεν υσχιει και μου εφευγε αμεσως και των τελευταιο καιρο αρχιζα να τ φοβαμαι δηλαδη μπορει να φοβομουν την μια μερα και μετα να μου ξαναερθει η ιδεα μετα απο 1 μηνα..και τωρα 1 μηνα σχεδον ξαναφοβαμαι, γιατι να το ξανασκευτομαι; μηπως ειναι απο την ιψδ; επειδη οι σκεψεις ερχονται και ξανα ερχονται φευγουν και ξαναερχονται;

Senior Member
    Μήπως αισθάνεσαι έτσι επειδή με τη συγκεκριμένη κοπέλα έχετε το κοινό που λες, ότι μεινατε στην ίδια τάξη, συνεπώς η παρουσία της και η παρέα της σε κάνουν να μην αισθάνεσαι "μόνη" και ότι "ξεχωρίζεις" κάπως σε αυτό το κομμάτι;
    Και μόνη σου το παραδέχεσαι σε προηγούμενο μήνυμά σου, ότι σε καταλαβαίνει και "τι θα κάνεις τώρα που θα μείνεις μόνη".
    Φυσιολογικό λοιπόν με αυτές τις σκέψεις να νιώθεις κατά κάποιο τρόπο ότι χάνεις κάτι που σου δίνει παρηγοριά και σταθερότητα.
    Μη σου μπαίνουν λοιπόν ιδέες ότι νιώθεις έτσι επειδή τη γουστάρεις.
    Αν πάσχεις από ΙΨΔ και δεν κάνεις θεραπεία, επισκέψου ένα ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Αν τίθεται οικονομικό θέμα, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο ΚΨΥ της περιοχής σου.

Senior Member
    Ελενη , σου εχει γινει διαγνωση για ιψδ ή ειναι κατι στο οποιο εχεις καταληξει μονη σου?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mriya View Post
    Μήπως αισθάνεσαι έτσι επειδή με τη συγκεκριμένη κοπέλα έχετε το κοινό που λες, ότι μεινατε στην ίδια τάξη, συνεπώς η παρουσία της και η παρέα της σε κάνουν να μην αισθάνεσαι "μόνη" και ότι "ξεχωρίζεις" κάπως σε αυτό το κομμάτι;
    .
    Oι ιδεοληψιες , αν προκειται για ιδεoληψιες και οχι για ψαξιμο της σεξουαλικοτητας που συμβαινει συχνα στην εφηβεια , δεν λειτουργουν κατα αυτον τον τροπο.
    Και θα ελεγα μαλιστα πως το να προσπαθουμε να τις εκλογικευσουμε ισως να κανει τα πραγματα χειροτερα.
    Ειναι κατι που εκανα και εγω η ιδια κατα κορον στο παρελθον , οταν προσπαθουσε να αυτοδιαχειριστω την ιψδ και μαλλον μου βγηκε σε κακο.
    Last edited by betelgeuse; 17-01-2015 at 22:24.

Senior Member
    Τις σεξουαλικές προτιμήσεις της κοπέλας δεν τις γνωρίζω, εστίασα στο συγκεκριμένο περιστατικό σε αυτά που και η ίδια ανέφερε για τη φίλη της.
    Διάβασα ξανά το 1ο της post όπου γράφει ότι οι γονείς της αρνούνται να την πάνε σε κάποιο ψυχολόγο ή ειδικό.

eleni567, αν πάσχεις ή πιστεύεις ότι πάσχεις από ΙΨΔ και φτάνεις σε σημείο να σε εμποδίζει και να σου δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά σου, και οι γονείς σου αρνούνται να σε βοηθήσουν, κλείσε εσύ ραντεβού σε κάποιο κέντρο ψυχικής υγείας, όπου μπορείς να πας δωρεάν. Μην το αφήσεις έτσι. Ένας ειδικός θα μπορέσει να κάνει διάγνωση του αν πάσχεις από κάτι, τι είναι αυτό και να σου προτείνει κάποια θεραπεία αν χρειάζεται. Θα σε βοηθήσει επιπλέον να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου.

Page 2 of 2 FirstFirst 12