Results 16 to 30 of 31
-
11-01-2015, 22:54 #16
- 11-01-2015, 22:56 #17
11-01-2015, 23:00 #18
11-01-2015, 23:07 #19
Καταρχάς δεν τρολλάρω και δεν είμαι και καλικάντζαρος!!!!!ΤΕΛΟΣ
12-01-2015, 00:06 #20
Καλησπέρα σε όλους,
Είπα να μην ανακατευτώ γιατί είμαι καινούριο μέλος και δεν γνωρίζω κανέναν από εσάς, αλλά, πραγματικά ήδη με κούρασε αυτό που παρακολουθώ έστω αυτές τις ελάχιστες μέρες που είμαι στην παρέα σας. Δεν παίρνω το μέρος κάποιου, δεν με νοιάζει ποιός έχει δίκιο, ποιός τρολλάρει..
Εδώ βρισκόμαστε όλοι επειδή, για τον οποιοδήποτε λόγο, η ψυχολογική μας κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Υπάρχει, λοιπόν, αυτό το καταφύγιο όπου ο καθένας από εμάς μπορεί να εκφράσει και να επικοινωνήσει πράγματα που δεν τολμά στην πραγματική του ζωή, να λάβει συμβουλές και κατανόηση από τους υπόλοιπους. Ας μη δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα από όσα έχουμε, ούτε ένα δυσάρεστο για τους υπόλοιπους, περιβάλλον. Ας δείξει ο καθένας την ωριμότητα που χρειάζεται για να σταματήσει να λειτουργεί σαν αρένα μάχης ένα μέρος στο οποίο βρισκόμαστε όλοι για τον ίδιο σκοπό.
Δεν θα ήθελα να λάβω κάποια απάντηση για αυτή μου την παρέμβαση. Ο σκοπός μου είναι να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου πριν αναγκαστώ να αποχωρήσω από το όμορφο -κατά τα άλλα- φόρουμ.
Ζητώ συγγνώμη από το μέλος που άνοιξε το θέμα αυτό για την παρέμβασή μου.Καλό βράδυ σε όλους!
12-01-2015, 06:53 #21
[QUOTE=mnimonio;519458]Τα ισοβια ειναι 25 χρονια , με εναν καλο δικηγορο και με μια καλη διαγωγη σε λιγοτερο απο δεκα χρονια εισαι εξω , ενω εσυ , ο εγκληματιας δλδ , μπορει να εχεις κλεισει 5 σπιτια . Οποτε λοιπον ακομα και αν υποθεσουμε οτι τα ισοβια θα ηταν για παντα , θα ειχε το κρατος να ταιζει , να ποτιζει και να κοιμιζει εναν δολοφονο , εναν παιδεραστη κλπ..
Σωστο αυτο οτι μπορεις να βγεις νωριτερα , αυτο ισχυει για την Ελλαδα ομως , σε 38 χωρες που ειναι εν ισχυ η θανατικη ποινη , οπως στην Αμερικη , δεν βγαινεις με τιποτα . Σε αυτες τις χωρες αναφερομαι , και το ερωτημα μου , ειναι ηθικης φυσεως για την θανατικη ποινη .
12-01-2015, 10:39 #22
- still searching for the right place.....
12-01-2015, 10:56 #23
Tough question θεματοθέτη.........
Γενικά δεν είμαι υπέρ, εξαρτάται αυτό βέβαια κ από την κουλτούρα κ τα "πιστεύω" της κάθε κοινωνίας. Ως γνωστόν εντοπίζονται κ περιπτώσεις όπου τελικά αποδεικνύεται πως άδικα πέθανε ο καταδικασθείς, όπως στις ΗΠΑ κ ιδίως στο Τέξας, που είναι πρωταθλητές στο σπορ της θανατικής ποινής. Τώρα βέβαια, οι παράμετροι της αποτελεσματικότητας κ της ποιότητας του σωφρονιστικού συστήματος κ των κατασταλτικών μηχανισμών της κάθε χώρας καθώς κ το σύστημα απονομής δικαιοσύνης σχετίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με το θέμα, οπότε είναι κάπως δύσκολο να πει κανείς κάτι απόλυτο κ συγκεκριμένο. Άμα πχ πρόκειται να βρεθεί κανείς σε καμιά από τις φυλακές του Μεξικού ή της Κολομβίας, χαλαρά θα προτιμούσε να πεθάνει..... που κ εκειμέσα να κλεινόταν πάλι θα πέθαινε, αλλά με πολύ χειρότερο τρόπο. Ή πχ για τη θανατική ποινή σε φανατικά ισλαμικές χώρες, δεν μπορεί πάλι να ειπωθεί κάτι, γιατί εκεί κυριαρχούν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις για την ανθρώπινη ζωή, την αξία της, την "τιμωρία" κ για το τί συνιστά αξιόποινη πράξη, οπότε είναι φύσει αδύνατον ένας δυτικός να "μπει στο πετσί" αυτών των ανθρώπων κ να δει μέσα από τα δικά τους μάτια....... όσο είναι "ξένοι" αυτοί για εμάς, άλλο τόσο είμαστε κ εμείς "ξένοι" για αυτούς.
12-01-2015, 11:53 #24
12-01-2015, 13:16 #25
12-01-2015, 13:18 #26
15-01-2015, 04:10 #27
λογω σχετικων σπουδων θα πω το εξης αν και ειναι η γνωμη μου..η θανατικη ποινη νομικα ειναι αποδεκτη γι αυτο αλλωστε και εφαρμοζεται,οταν φυσικα πραγματοποιειται απο καθηκον και οχι με δολο.Ωστοσο, σκοπος της καθειρξης ενος εγκληματια,οποιο και αν ειναι το εγκλημα του,ειναι να παραδειγματιστει και να σωφρονιστει καταλληλως στερουμενος το πιο βασικο του δικαιωμα,ωστε να ενταχθει και παλι στην κοινωνια.Οταν η καθειρξη ειναι ισοβια σημαινει πως το εγκλημα που εκανε ειναι τετοιο που δεν θα μπορουσε να επανενταχτει. Η θανατικη ποινη που σε πολλες χωρες πραγματοποιειται δε στερει στον εγκληματια το δικαιωμα της ελευθεριας αλλα το δικαιωμα της ζωης.Γνωριζω πως αυτο προσφερει μεν ικανοποιηση στο θυμα ή στους συγγενεις αυτου,μα ο θεος μας εδωσε το δωρο της ζωης,δε μας εδωσε το δωρο της αφαιρεσης της..Επομενως κατ εμε ο καθε εγκληματιας ειναι καλυτερο να σαπισει στη φυλακη-ασχετως οτι η δικαιοσυνη στην Ελλαδα ειναι απογοητευτικη-και επειτα,αφοτου πεθανει μεσα σε τεσσερις τοιχους,να κριθει απο εκεινον που πρεπει να κριθει και οχι απο απλους ανθρωπους. Εγω προσωπικα,ακομη και απο καθηκον,δεν θα επαιρνα τη ζωη ενος ανθρωπου στα χερια μου..και εδω ειναι που συγκρουεται η ηθικη και η πιστη με τη δικαιοσυνη και τη λογικη..
15-01-2015, 06:29 #28
δεν εχω καταλαβει γιατι μερικοι κανετε του συνηγορους οταν ακουτε τετια ισως δεν εχετε σκεφτει ποτε ποσα πραγματα θα μπορουσαν να κανουν οι ανθρωποι αν δεν υπηρχαν αυτοι κ ποσα πραγματα δε κανουν επιδη φοβουνται... εγω λοιπον που εχω μαθει να μαι πιο ορθολογιστης προσπαθω να βρισκω αλεπαληλους τροπους για να τους αναγνωριζω κ δεν εχω καθολου καιρο να ασχοληθω με τα δικαιοματα τους γιατι απλα δε με ενδιαφερει
παντα πιστευα οτι οι ικανοτητες ειναι το δημιουργημα της πιο ακραιας κ αντιφατικης σκεψης που θα μπορουσες να κανεις.
αυτο ειναι ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο που μπορειτε να διαβασετε σχετικα με το πειραμα της φυλακης του στραφορντ http://www.iatropedia.gr/articles/read/3936
οτι πρεπει για να πλουτισει κανεις τις γνωσεις του.
Μνιμόνιο είσαι η δώρα - άγχος που σε είχαν κάνει μπάν; τι έγινε ξαναγράφεις εδώ;
15-01-2015, 06:58 #29
15-01-2015, 10:30 #30