Φοβος για νεο επεισοδιο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44
    Banned
    Πριν κανένα δίμηνο διάβαζα την ιστορία ενός παλικαριού που ασχολήθηκε με ρεικι , θα ήθελα πολύ να την παραθεσω άλλα φοβάμαι οτι θα επηρεάσει αρνητικά την θεματοθετρια.
    Αλλά όπως το ειπες και εσυ μπριθ προσοχή με αυτά.

Senior Member
    Γεια σου!!!Σου είχα απαντήσει και σε ένα άλλο θέμα σχετικά με την πρόθεσή σου να σταματήσεις τα φάρμακα αλλά δεν ξέρω αν πρόσεξες την απάντηση μου.
    Από ότι λες κ συ δεν υπήρχαν εμφανείς αιτίες που προκάλεσαν το ψυχωσικό σου επεισόδιο.Δεν γνωρίζω κατα πόσο στάθηκε ο γιατρός σου στους εκλυτικούς παράγοντες και αν τους εντόπισε καθώς και στις αιτίες.Το ψυχωσικό επεισόδιο λένε πως είναι μια μορφή αντίδρασης άμυνας του οργανισμού σε καταστάσεις στρες και δυσκολιών της ζωής.Φυσικά ακόμα δεν ξέρουν τις ακριβείς αιτίες.Επειδή το πλαίσιο της ψύχωσης είναι πολύ ασαφές καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν κ πολλά πράγματα και από αυτό που είπες πως δεν εντοπίστηκαν αιτίες άρα και δεν αντιμετωπίστηκαν θα σου έλεγα να παραμείνεις σε μια δόση συντήρησης.Κάνε μια συζήτηση με τον γιατρό σου για τις πιθανότητες υποτροπής.Αν υπάρχει έστω κ 1% να υποτροπιάσεις δεν θα το ριψοκινδύνευα..Σε παλιότερα άρθρα έλεγες πως η ποιότητα ζωής σου δεν είναι κ η καλύτερη κ πως ήσουν κ λίγο σε καταθλιπτική διάθεση.Τώρα βελτιώθηκε η ζωή σου;;Πιστεύεις πως πατάς γερά στα πόδια σου;;Τα ρωταω αυτά γιατί σε περίπτωση αγχωγόνας κατάστασης ίσως αντιδρούσες με τον ίδιο τρόπο και δεν είναι να παίζουμε με αυτά.Και μένα ένας ψυχίατρος μου είχε πει έλα να μειώσουμε τα φάρμακα δεν έχεις τπτ κ υποτροπίασα στο πρώτο αγχωγόνο γεγονός.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Αγαπητό μέλος girl1988 αν εντοπίσεις στη συνέχεια που θα είσαι χωρίς φάρμακα σημάδια υποτροπής καλό είναι να το συζητήσεις με τον ειδικό που σε βλέπει για να αποφύγεις full blown ψυχωτικό επεισόδιο γιατί μετά από κάθε υποτροπή η πορεία για ανάρρωση δυσχεραίνει και είναι χειρότερα από την πρώτη φορά.Παρόλα ταύτα σου εύχομαι καλή πορεία και να μας ενημερώνεις με νέα σου και εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να πάνε όλα καλά.

Senior Member
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Serios η αλήθεια ειναι πως η ζωη μου κυλάει το ίδιο μίζερα οπως πριν.. Καμια ιδιαίτερη αλλαγη.. Εσυ τι είδους υποτροπή είχες; Πως τη βιώσει; Ο γιατρός εχει σκοπο να με παρακολουθεί μετα τη διακοπή των χαπιών, οποτε στα πρωτα σημάδια θα ξεκινήσω παλι τα χάπια και θα τα παίρνω εφόρου ζωής.

Senior Member
    Επίσης σε ποσο διάστημα υποτροπιασες;;

Senior Member
    Εγώ είχα κατάθλιψη με ψύχωσικα στοιχεία κ μετά την υποτροπή κατέληξα σε φουλ ψύχωσικο επεισόδιο με παραλήρημα που κράτησε 7 μήνες κ ψευδαισθήσεις.Εντάξει αν σε παρακολουθεί γιατρός μια φορά το εξάμηνο η το τρίμηνο είναι καλό.Ελπίζω να ενημερωθείς για τα σημάδια υποτροπής.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

παντως το να μην παιρνουμε φαρμακα δεν ειναι αυτοσκοπος και ουτε τα λιγα φαρμακα(δοση συντηρησης) μικραινουν το βιοτικο μας επιπεδο.το θεμα ειναι με αυτα ή χωρις αυτα να ειμαστε καλα...κ εγω 'ψηφιζω' ναι στη δοση συντηρησης αβλεπί

Senior Member
    Μέσα σε ένα εξάμηνο υποτροπίασα.Είχα αγχωθεί για την εξεταστική.Η παρακολούθηση πάντως δεν ήταν σωστή όπως σκοπεύεις να κάνεις εσυ.Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εξετάζεις για αλλαγές όπως έλλειψη ύπνου η πολύς ύπνος,έλλειψη συγκέντρωσης,έντονο άγχος,μείωση αυτοεκτίμησης,κ.α Στον καθένα τα σημάδια μιας υποτροπής είναι διαφορετικά.Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Senior Member
    Στόχος όλων των φαρμακοεξαρτωμενων είναι η δόση συντήρησης.ομως καλό είναι να μη ξεχνάμε ότι οι παρενεργειες των αντιψυχωτικων δεν είναι δοσοεξαρτωμένες!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

σαφως και ειναι οι παρενεργιες αναλογες της ποσοτητας της δοσης

Senior Member
    Εγω εχω που πηρα τον πρωτο βαθμο ρεικι εδω και 3 μηνες.επισης διαβαζω εναν ινδο μυστη και εφαρμοζω καποιες τεχνικες διαλογισμου που διαβαζω στα βιβλια του και σχεδον μια φορα τον μηνα κανω γιογκα.ειδα τεραστια διαφορα σε ψυχικο νοητικο και συναισθηματικο επιπεδο και συνδιασμο ομως και με αριστη διατροφη και καθημερινη προπονηση με βαρη κολυμπι και ποδηλατο.απο καπνισμα τρια τσιγαρα την εβδομαδα συνηθως κυριακη τεταρτη το χωριζω στην μεση και τις υπολοιπες ηλεκτρονικο.μην προσπαθητε να ανοιξετε τριτο ματι στεμμα η οποιοδηποτε αλλο τσακρας αν δεν εχετε εμπειρια στον διαλογισμο αυτα γινονται με καθημερινη εξασκηση και υποδειξεις απο εμπειροτερους.εγω για το ρεικι ρωτησα τον ψυχιατρο μου οπου εχει κανει στην ανατολη οταν εγινε βελονιστης.

Senior Member
    Ενας φιλος μου κανει μια αναγνωρισμενη τεχνικη γιογκας που την εμαθε Ινδια, και εχει παρακλαδια στην Ελλαδα σε ευβοια και κρητη.

Πριν ξεκινησει καποιος τον ρωταν εαν πασχει απο καποια ψυχικη διαταραχη, διοτι ειναι πολυ επιπονη και δεν επιτρεπεται σε ατομα με ψυχικη διαταραχη.

Παντως ειναι λιγο ζορικα ολα αυτα, και δεν ξερει κανεις τι καπνο φουμαρει ο καθενας!.

Αποψη μου να ασχοληθει καποιος με οτι τον ευχαριστει και δεν του χαλαει την διαθεση μακροπροθεσμα, και προ παντων να μην το βαριεται!.

Senior Member
    Εμενα η δασκαλα μου στην γιογκα μυηθηκε στη ινδια και κανει γιογκα σε ενα προγραμμα απεξαρτησεις και καποιες τεχνικες δεν μπορουν να τις κανουν οι εξαρτημενοι χαρακτηριστικα μου ειχε πει οτι σηκωνονται και περπατανε τους φερνει ενταση αντι να τους χαλαρωνει.

Senior Member
    Nαι παιζονται πολλα....

Υπαρχουν χιλια δυο πραγματα με αυτα, πρεπει να βρεις κατι να σου ταιριαζει, γνωριζοντας παντα ο θεραπευτης το ιστορικο του ασκουμενου.

Senior Member
    Εγω τους ενημερωσα ολους τους εναλλακτικους σε οτι αφορα την παθηση μου και κυριως τον ψυχιατρο μου.και φυσικα ειμαι ασυμπτωματικος παρα πολυ καιρο αλλιως με ιδδεες μεγαλειου παραληρηματα ψευδαισθησεις και ολα τα καλουδια της ψυχωσης μονο για εναλλακτικα δεν ειναι κανεις αλλα για περισσοτερα φαρμακα

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast