Φοβος για νεο επεισοδιο - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
    Senior Member
    Ναι συμφωνω, γι αυτο το λεω.

Απο την μια μας την βαραει με τα φαρμακα η απαθεια και η βαρεμαρα και θελουμε να κανουμε κατι να δραστηριοποιηθουμε, και απο την αλλη η ενασχοληση διαφορων ειδων, η υπερβολικη θα ελεγα καλυτερα, ξυπναει ασχημες μνημες.

Παντως ο καθενας με τον καιρο, ξερει τι ειναι καλυτερα για τον εαυτο του.

Senior Member
    εγω παντως λεω οταν ξυπνησω και πριν παω για υπνο, 40 κυριε ελεησον, 40 υπεραγια θεοτοκε σωσον ημας και το πατερ ημων και νιωθω πολυ καλυτερα και ηρεμος.

συντονιζεσαι με την πηγη, τον πατερα που δινει τη ζωη.

ειναι πιο ρεαλιστικο να εισαι ταπεινος ενω γνωριζουμε οτι ειμαστε ενα τιποτα και ακομα οτι η ιδια η γη ειναι λιγοτερη απο ενα κοκκο αμμου στο συμπαν, παρα να νομιζεις οτι μεσω της γιογκα θα γινεις υπερανθρωπος, θεος ή δε ξερω τι που οπως λετε ειναι εξαιρετικα ανασφαλες και για την ψυχικη υγεια.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Η γιογκα φιλε μου ειναι ισορροπια δυναμωνει σωμα πνευμα νου.κανεις καποιες ασκησεις στην αρχη οι οποιες ειναι η προετοιμασια για τον διαλογισμο.δεν σε προτρεπει κανενας να νιωσεις υπερανθρωπος και η γνωμη μου ειναι οτι η ιατρικη και η κοινωνια θα κερδισουν καποια πραγματα αν αρχισουν να εφαρμοζουνε ενα μισαωρο γιογκα την ημερα.

Senior Member
    λετε για γιογκα ε;
    θα το δοκιμασω..

Senior Member
    η γιογκα ξεκινησε απο ινδους σαμανους σαν ασκηση για να μην πονανε οταν πεθαινουνε.

την εχουν πατησει παρα πολλοι με τη γιογκα.

βασικα η Ελλαδα το μονο που εχει ειναι η θρησκεια της και η παραδοση της, την Ορθοδοξια. Τιποτα αλλο.

Οποτε ας κοιταξουμε αυτην που εχει χιλιετη χρονια εμπειρια σε μοναχικες εμπειριες, ειναι πιο ασφαλης και σε κανει και καλυτερο ανθρωπο και οχι εωσφορικο νεοεποχιτη.

Quote Originally Posted by mamra1983 View Post
    Η γιογκα φιλε μου ειναι ισορροπια δυναμωνει σωμα πνευμα νου.κανεις καποιες ασκησεις στην αρχη οι οποιες ειναι η προετοιμασια για τον διαλογισμο.δεν σε προτρεπει κανενας να νιωσεις υπερανθρωπος και η γνωμη μου ειναι οτι η ιατρικη και η κοινωνια θα κερδισουν καποια πραγματα αν αρχισουν να εφαρμοζουνε ενα μισαωρο γιογκα την ημερα.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    εσωτερικη δε χρειαζεσαι γιογκες που δε ξερεις πως θα παιξουν με τους νευροδιαβιβαστες σου.

κανε μια νηστειουλα με παξιμαδι και νερο για καμια εβδομαδα και εκει να δεις πως θα νιωσεις....

Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    λετε για γιογκα ε;
    θα το δοκιμασω..

Quote Originally Posted by maus View Post
    εσωτερικη δε χρειαζεσαι γιογκες που δε ξερεις πως θα παιξουν με τους νευροδιαβιβαστες σου.

κανε μια νηστειουλα με παξιμαδι και νερο για καμια εβδομαδα και εκει να δεις πως θα νιωσεις....
    ρεσυ μαους ξερεις οτι σε θεωρω φιλο μου(κ το αξιζεις) αλλα δεν ειναι σε τιμωρια η εσωτερικη να κανει τετοια διαιτα...

Banned
    Καλημέρα, λοιπόν να γράψω κάτι και εγώ μιας και γιόγκα κάνω εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον. Ασκήσεις γιόγκα απλές, συστηματικά, εβδομαδιαία. Όπως άλλοι κάνουν σουηδική γυμναστική, πιλάτες κλπ. Μου έχουν κάνει πάρα πολύ καλό, σωματικά και ψυχικά οι ασκήσεις.
    Υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα και εγώ πάντοτε το είδα σαν ένα είδος γυμναστικής, όχι κάτι άλλο.
    Με βοήθησε πολύ και από τότε έλεγα ούτε όργανα γυμναστικής χρειάζεται κανείς να αγοράζει, αφού όταν χρησιμοποιείς το σώμα σου, κάνεις το σώμα σου το όργανο αυτό, ένα στρωματάκι χρειάζεσαι και τίποτε άλλο.
    Ισορροπία στα κιλά, ευεξία και ηρεμία, ευλυγισία και υγεία ένιωσα με τις ασκήσεις που έκανα. Καλύτερη αναπνοή επίσης.
    Αν ξέρεις τι κάνεις και γιατί το κάνεις εγώ νομίζω ότι μόνο καλό θα δεις.
    Ένας απλός διαλογισμός εμένα μου έκανε επίσης καλό, γιατί με έμαθε πως να ηρεμώ από την ΙΔΨ, να διαχειρίζομαι τις σκέψεις δηλαδή. Έχω διαβάσει όμως σε κάποιους ανθρώπους και σε συγκεκριμένες παθήσεις ψυχικές δεν κάνει καλό, ας πούμε φέρνει αποπροσωποποίηση. Και γενικά πρέπει να ξέρεις πως και για πιο σκοπό τον κάνεις. Οι ασκήσεις γιόγκα όμως συνήθως κάνουν καλό, χαλαρώνουν τον άνθρωπο και μειώνουν το άγχος.
    Δε θέλησα όμως ποτέ να κάνω τη γιόγκα τη θρησκεία μου.
    Η εκκλησία μας εναντιώνεται, γιατί τη συνδέει πάντοτε θρησκειολογικά, και με την αρχική της σημασία και καταγωγή, αλλά και γιατί πίσω από πρακτικές γιόγκα-διαλογισμού και συγκεκριμένους χώρους κρύβονται κάποιες φορές προσηλυτισμοί από αιρέσεις κλπ, είναι γεγονός ότι συμβαίνει. Αυτό ας το προσέχει κανείς. Τι θα επιλέξει και γιατί, τι επιδιώκει.
    Μη συγχέουμε τα πράγματα όμως.
    'Οπως θα έκανα μπαλέτο, έτσι κάνω και γιόγκα, τόσο απλά.
    Αυτό ήθελα να πω.
    Και η προσευχή είναι και αυτή ένα είδος διαλογισμού και αν την κάνεις με την καρδιά σου και πίστη, θα νιώσεις πάντα ηρεμία.
    Και η νηστεία είναι πολύ ευεργετική σωματικά και πνευματικά. Όσο μπορεί ένας άνθρωπος να φροντίζει κατά αυτόν τον τρόπο πνεύμα και σώμα συνειδητά, νομίζω ότι καλά αποτελέσματα θα έχει μόνο.
    Maus να σου θυμίσω ότι η εκκλησία μας, παρ' ότι συστήνει τη νηστεία, εναντιώνεται ακόμα και για τις εναλλακτικές θεραπείες διατροφής, όπως είναι η νηστειοθεραπεία. Ξέρεις όμως τόσο καλά ότι εμείς που κάνουμε τέτοιες πρακτικές για θεραπεία, απέχουμε πάρα πολύ στο να θέλουμε να πλησιάζουμε νεοεποχίτικες φιλοσοφίες. Μια αλλιώτικη θεραπεία ή άσκηση δε σημαίνει κάτι τέτοιο επομένως, αν γνωρίζεις γιατί το εφαρμόζεις.

Senior Member
    δεν ειπα να το κανεις συνεχεια.

μια νηστεια ειναι το πιο φυσικο πραγμα που υπαρχει.

τα ζωα π.χ. δε βρισκουν καθε μερα τροφη στη φυση αρα νηστευουν πολλες φορες.

η νηστεια απαλλασσει απο πολλα συναισθηματικα, ψυχολογικα "δεσιματα".

βασικα νομιζω καθε αρνητικη εμπειρια, σοκ, υπερβολη, κραιπαλη κλπ αφηνει πισω της ενα αποτυπωμα στον οργανισμο μας.

μονο με τη νηστεια γινεται αυτολυση και ετσι φευγουν και αυτα μαζι.

δοκιμασε το, θα σε εκπληξει θετικα.

Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    ρεσυ μαους ξερεις οτι σε θεωρω φιλο μου(κ το αξιζεις) αλλα δεν ειναι σε τιμωρια η εσωτερικη να κανει τετοια διαιτα...

Senior Member
    αφου σε βοηθαει Breath, παλι καλα.

ωστοσο "παιζει" και με το ιερο οστο, απελευθερωνει ισως δυναμεις και την kundalini για τις οποιες αμα δεν εχεις καταλληλη καθοδηγηση μπορεις να καταστραφεις και να την παθεις πολυ ασχημα.

δηλαδη, νομιζω ειναι σιγουρο οτι επηρεαζει τους νευροδιαβιβαστες η γιογκα.

επισης πως ξερει ο καθενας οτι δεν εχει εφεση για μια ψυχικη διαταραχη απο πριν, αφου δεν υπαρχει καποιο τεστ ακομα.

αρα πολλοι κανουν γιογκα εχοντας εφεση στις ψυχικες διαταραχες κατι που μπορει να τους καταστρεψει.

βασικα ειναι σαν να παιζεις με τη φωτια. και οποιος παιζει με τη φωτια, καιγεται.

τωρα για τη νηστεια, να σου θυμισω οτι ακομα και ο Χριστος νηστεψε για 40 μερες και νυχτες και παλεψε με το διαβολο.

η νηστεια χρησιμοποιειται κατα κορον σαν θρησκευτικη πρακτικη στον χριστιανισμο.

βασικα, χριστιανος χωρις νηστεια δε νοειται.

πιο αποτελεσματικη ειναι η νηστεια με πολυ λιγο ή καθολου φαϊ και λιγο νερο για λιγο καιρο.
    Last edited by maus; 19-01-2015 at 15:40.

Banned
    Quote Originally Posted by maus View Post
    αφου σε βοηθαει Breath, παλι καλα.

ωστοσο "παιζει" και με το ιερο οστο, απελευθερωνει ισως δυναμεις και την kundalini για τις οποιες αμα δεν εχεις καταλληλη καθοδηγηση μπορεις να καταστραφεις και να την παθεις πολυ ασχημα.

δηλαδη, νομιζω ειναι σιγουρο οτι επηρεαζει τους νευροδιαβιβαστες η γιογκα.

επισης πως ξερει ο καθενας οτι δεν εχει εφεση για μια ψυχικη διαταραχη απο πριν, αφου δεν υπαρχει καποιο τεστ ακομα.

αρα πολλοι κανουν γιογκα εχοντας εφεση στις ψυχικες διαταραχες κατι που μπορει να τους καταστρεψει.

βασικα ειναι σαν να παιζεις με τη φωτια. και οποιος παιζει με τη φωτια, καιγεται.

τωρα για τη νηστεια, να σου θυμισω οτι ακομα και ο Χριστος νηστεψε για 40 μερες και νυχτες και παλεψε με το διαβολο.

η νηστεια χρησιμοποιειται κατα κορον σαν θρησκευτικη πρακτικη στον χριστιανισμο.

βασικα, χριστιανος χωρις νηστεια δε νοειται.

πιο αποτελεσματικη ειναι η νηστεια με πολυ λιγο ή καθολου φαϊ και λιγο νερο για λιγο καιρο.
    Δεν αντιλέγω, εγώ η ίδια έγραψα να προσέχουν όσοι ασχολούνται, και με ποιό είδος, γιατί μπορεί να υπάρχουν και κίνδυνοι. Μόνο τις προσωπικές μας εμπειρίες άλλωστε μπορούμε να αναφέρουμε, εγώ στις ασκήσεις που κάνω δεν κινδύνεψα ποτέ από κάτι. Και υπάρχουν πολλές άλλες καλές γυμναστικές με εξίσου σημαντικά αποτελέσματα, περπάτημα, κολύμπι και τόσα άλλα. Οι επιλογές είναι αρκετές. Και κάθε άσκηση κάνει καλό στην ψυχολογία και τη σωματική υγεία εκτός και αν το παρακάνει κανείς. Ας επιλέξει ο καθένας ότι του ταιριάζει.
    Συμφωνώ για τη νηστεία, υπάρχουν πολλά ωφέλη, είναι μία κάθαρση, σωματική/πνευματική όσοι το δοκιμάσουν θα καταλάβουν τι εννοούμε.

Senior Member
    Η νηστεια δεν ειναι απαραιτητο να ειναι η αποχη απο το κρεας.αλλα για ενα χρονικο διαστημα να σταματησεις κατι στο οποιο εισαι εξαρτημενος.ο παππους μου εκανε νηστεια απο καπνισμα.αυτο που λες μαυς οτι η γιογκα ανακαλυφτηκε απο ινδους σαμανους δεν ισχυει.

Banned
    Έτσι είναι mamra1983, σωστός ο παππούς. Νηστεία χρειάζεται σε διάφορα άλλα πράγματα, όχι μόνο στο φαϊ. Είναι μεγάλο κέρδος σε όποιον μπορεί να την κάνει και γίνεσαι πιο ελεύθερος άνθρωπος και πιο δυνατός. Καταλαβαίνεις δηλαδή ότι μπορείς να λύσεις τα δεσμά των εξαρτήσεων και να βελτιώσεις τη ζωή σου, όλα είναι στη θέλησή μας.

Banned
    Επειδή όμως το αρχικό θέμα το αλλάξαμε και εμπλουτίσαμε πολύ με τόσα άλλα θέματα που το καθένα θα μπορούσε να είναι και ξεχωριστό θέμα... girl1988 πως είσαι? όλα καλά?

Page 3 of 3 FirstFirst 123