Results 15,871 to 15,885 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
26-05-2019, 17:52 #15871
- 27-05-2019, 03:29 #15872
27-05-2019, 12:05 #15873
Μόλις βρήκα την ταυτότητα του Τζέρυ μου που την έχω κρατήσει και μου ήρθε στο μυαλό η στιγμή που έβγαλα το λουράκι του από το άψυχο κεφαλάκι του... Ο πόνος για τα όντα που έχουν φύγει από τη ζωή δεν σταματάει ποτέ...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
27-05-2019, 14:32 #15874
Πάω να γράψω εδώ για τα δικά μου και διαπιστώνω αμέσως πιο πάνω άλλος να πονάει για τα δικά του.
Βλέπω άτομα που ήξερα να έχουν ήδη προχωρήσει σε τομείς ζωης. Εγώ ούτε ένα απλό για τους άλλους βήμα δεν μπορώ να κανω.
Έχω νεύρα. Ξεσπώ με μια κίνηση. Ίσως υπερκτιμώ τον εαυτό μου. Δέχομαι μετα προσβολή. Η κατάσταση ηρεμά, αλλά μένω ενώ μπορώ να φύγω.
Ο φόβος αλλαγής, ο φόβος αποτυχίας και η καταστροφικότητα με συνοδεύουν. Πιστεύω πως αυτα που μου αποδίδουν ως χάλι θα συνεχίσουν όπου και να πάω να με ακολουθούν.
Το πόσο αδύνατοι είμαστε το διαπιστώνουμε εκεί που πρέπει να κάνουμε την αποφασιστική κίνηση.
Ο διαστρεβλωμένος τρόπος σκέψης δεν με αφήνει. Πληρώνω συνέχεια συνέπειες του, δηλαδή όπως διαμορφωθηκε από χρόνια πριν έως σήμερα.
Άλλοι έχουν προχωρησει περισσότερο, αλλά τους αναγνώρισα ήδη οτι δεν υποφέρουν απ αυτον τον τρόπο σκέψης.
Είναι η φάση που σχεδόν εξευτελίζεσαι από κάποιους συνεπεία όμως δικού σου εκνευρισμού αλλά δεν φεύγεις κι αυτό είναι ήδη ταπείνωση κι η εικόνα μου έχει τρωθεί. Αφού το σχετικά καλό δεν επιτρέπει την αλλαγή, αν και, και το σχετικά καλό έχει τα προβλήματα του, το δε άγνωστο είναι άγνωστο και ρίσκο. Προσπαθώ να σκεφτώ ότι και τα δυο έχουν τα θετικά τους κι ότι ο χρόνος όσο μπορεί γιατρεύει, η δε εκκρεμότητα είναι εκει....γιάννης
27-05-2019, 21:21 #15875
ξες τι λενε? πως οσο πιο εξυπνο ειναι ενα μυαλο... τοσο περισωτερο εχει την ταση στοις δυσκολες καταστασεις... να μπαινει σε υπερλειτουργεια κ να αναληει φουλ τα πραγματα γτ πιστευει μεν πως ετσι θα αντιμετοπισει την κατασταση... ομως καταντα δε να πεφτει στο τρυπακι των φαυλον κυκλων... κ ετσι εγκοβιζεται περισωτερο... αυτο βλεπω σε σενα...
Άλλοι έχουν προχωρησει περισσότερο, αλλά τους αναγνώρισα ήδη οτι δεν υποφέρουν απ αυτον τον τρόπο σκέψης.
εχεις ενα υπεροχο μυαλο που ομως τζαμπα σε κουραζει... εχεις προσαπθησει ποτε να κανεις μια στρατηγικη υποχωριση σπο μυηαλο σου η απλα να κανεις ενα μπακ κ να κλεθισεις ολλες τιμ μηχανες... ασε μονο την καρδια να σε κατευθηνει για το αν κτ ειναι σωστο η λαθος
27-05-2019, 21:28 #15876
Μην κάνεις είναι η απάντηση. Μην βλαψεις τον αλλο. Μην τον πειραξεις. Μην τον αδικησεις. Μην του κανεις ζημιά.
Διοτι θα υποφέρει στη ζωή του για χρόνια μετά. Μην κολλατε στη συγχώρεση, αδύναμοι στα πάθη μας, κάνουμε λαθη, ζητάμε συγχώρεση, συγχωραμε. Δεν είναι ετσι τα πραγματα! Η σκέψη του θύματος ηδη μολύνθηκε με αυτά που του έκανες. Δεν μπορεί να προχωρήσει στη ζωή του διότι η σκέψη του δεν είναι καθαρη. Ουτε σωστές διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να κανει, ουτε επαγγελματικά θα επιτύχει, κι αν κατορθώσει να κάνει οικογένεια θα έχει προβλήματα.
Μόνο που δυστυχώς το μήνυμα μου αυτό γράφεται σε χώρο που απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί.
Δυστυχώς τα έχουμε δοκιμάσει σχεδόν όλα για να καθαρίσει η σκέψη μας.
27-05-2019, 21:40 #15877
κοιτα φιλε... δεν μπορει να υπαρξει κοινονια ποτε στον κοσμο που να ειναι σωστη γτ η ηδια η ζωη δνε ειναι σωστη... δεν θα υπαρξει κοινονια που ολλοι θα καταλαβαινουν τα ορια τους προκειμενου να μην εισβαλουν στον αυλο χωρο του αλλου κ να μην τον μολυνουν το μυαλο κ την ψυχολογια...
27-05-2019, 21:45 #15878
Ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το πρόβλημα. Μπαίνω σε υπερλειτουργια αρνητική κι έτσι ξεσπω εκει που δεν θα πρεπε να ξεσπασω κι ο άλλος μπορεί να μην ανέχεται και ετσι εχω συνέπειες....
Πως να με κατευθύνει η καρδιά μου όταν είναι μολυσμένη όπως εγραψα πιο πανω.
Καποτε νιώθω πως μέσα στο μυαλό μου συμβαίνουν κρίσεις πανικού απ αυτη την αρνητική υπεραναλυση η οποία με τη σειρα της είναι αποτέλεσμα της ιψδ την οποία εχω. Κι αυτή οφείλεται στα όσα έγραψα πιο πανω. Κι όμως έμαθα από ψυχολόγο τη μέθοδο να την αντιμετώπιζε την ιψδ. Ο φαύλος κύκλος που εγραψες είναι ξεσπάσματα και εξευτελισμός μου σ αυτους που με βλέπουν, που έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο όταν το θέμα μου τους αφορα, και συνεχής επανάληψη στο μέλλον του ιδιου ακριβώς τροπου σκέψης και πράξης μου όποτε βρεθώ στις ίδιες συνθήκες, όπως ενα ατερμονο παιδιατισμα.
Προσπαθώ να εκλογικεύσω αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και με αφορουν, να ειμαι σε αντίληψη του λανθασμενου τρόπου σκεψης όταν συμβαίνει για να αποφεύγω τα κακά που έπονται. Να ειμαι αντικειμενικός, προσγειωμένος και πιο ταπεινος. Στη θεωρία τα λέω όμορφα. Στην πράξη για αλλη μια φορά ελπίζω πιο επιτυχώς θα προσπαθήσω να ξεφυγω από το φαύλο κυκλο. Εχω διαταράξει όχι καλοπροαίρετα πολλές διαπροσωπικές σχέσεις. Νιώθω να εχω ανάγκη για ξεκούραση μπας και γαληνέψει η ψυχή μου.
27-05-2019, 21:49 #15879
Το ξέρω! Όπως κάνουν εκστρατεία για το περιβάλλον και δημιούργησαν περιβαλλοντική συνείδηση έστω σε κάποιο βαθμό το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και για αυτό, διότι η αιτία των ψυχολογικών προβλημάτων είναι αυτη που εγραψα και τίποτα αλλο με απαρχές της από βαθιά στην παιδική μας ηλικία.
27-05-2019, 21:59 #15880
γενικα θελω να πω κτ προς ολλους μεσα απο προσοπικα μου συμπερασματα...
η ζωη δεν πρεπει να εινια ευκολη ωστε μονο να καλοπερναμε γτ αν μια ζωη καλοπερναμε μονο χωρις να εχουμε βιωσει τον παραμικρο εσωτερικο πονο στην ουσια εχουμε πεταξει μια ζωη στα σκουπιδια...
η ζωη πρεπει να ειναι δυσκολη γτ μεσα απο μια δυσκολη ζωη μπορουμε πραγματικα να δυναμωσουμε κ να προοδευσουμε να ορημασουμεκαι να αφυπνηστουμε πνευματικα-εσωτερικα κ ολλα τα συναφη... επειτα να εδραιωσουμε μεσα μας μια ησχυρη ψυχολογια κ να πορευτουμε αναμεσα απο τις τρικιμιες... κ μεσα απο καθε τρικιμια θα γινωμαστε ολλο κ καλυτεροι κ εν τελοι ολλο κ πιο ολλοκληρωμενοι εσωτερικα... ειμαι απολυτα πεποισμενος πως ειμαστε σαυτην την ζωη κ τον κοσμο για να εξεληχθουμε σωτερικα... για να ενυχυθει η ποιοτητα της ψυχης μας... οχι για να χαζοπερναμε ολλη την ζωη μας...
μιας κ ειμαι θρησκος θα το πω με ενα σχετικο παραδειγμα... στον καθε ανθρωπο που γενιεται στον κοσμο αυτον ο θεος του δινει εναν σταυρο να κουβαλησει τοις πλατες του... αλλοι κανουν την δυσκολη επηλογη κ δεχωνται να μπουνε σε μια χρόνια κ επηπονη δοκιμασια στην ζωη τους... να κουβαλισουν αυτον τονσταυρο μεχρι να δυναμωσουν κ πλεον να τον κουβαλαν με ανεση
αλλοι βλεπουν αυτην την προκληση κ κατευθειαν αρχιζουν να κλαιγωνται κ να γκρινιαζουν ζητωντας απο τον θεο να τους παρει τον σταυρο αυτον... κ οταν τους τον παρει αμεσος τρεχουν στο να χαζοκαλοπερνανε... αλλα ετσι φτανουν να ειναι 30 κ 40 χρονον γαιδουρια κ εσωτερικα ειναι πιο ανωρημοι κ απο 5χρονο που κλαιει επειδη του επεσε το παγοτο...
βεβαι αεδω να σημειωθει πως αλλοι εχουν μικρο κ αλλοι μεγφαλο σταυρο(αναλογα με τις δυνατοτητες τους) κ ο καθενας τον κουβαλαει ανα διαστηματα...
27-05-2019, 22:01 #15881
απλα αντι για εναν τεραστιο σταυρο η μια μπαρα 200κιλων τσοις πλατες.. εχουμε μια αυλη μπαρα στους ομους της ψυχης μας
27-05-2019, 22:09 #15882
τπτ παιδια... εγ απλα βρηκα την υγεια μου οταν επαψα να καταριεαι την κακομοιρια μου κ αποφασισα να περασω μεσα απο τα στραβα της ζωης μου κ ξερετε γτ το αποφασησα? γτ πιστεψ απως απο την αλλη πλευρα κτ υπυρχε... ημουν σηγουρος οτι κτ υπυρχε... κ ηθεκα πολυ να μαθω.. πεινουσα πολυ για να μαθω...κ γενικα οσοι πεινανε για ζωη εινια αυτοι που στο τελος χωνευουν καλυτερα απο ολλους.. εστι πιστευω δλδ
28-05-2019, 00:46 #15883
τα ορια ειναι εικονικα γιατι οι ανθρωποι οτι τους αγγιζει πολυ το αποφευγουν και ετσι ειναι αναποφεκτες οι αλεγες ρολων γιατι οταν καπιον δεν μπορεις να τον βοηθησεις και τον εχεις ως γλαστρα για να περνα η ωρα που αυτο ειναι κανωνας που το κανουμε ολοι ειναι εγωιστικο να λες αφου εγω δε μπορω ας τα βγαλει περα μονος του στα λογια πχ στους 2 τριτος δε χωρει και στις πραξεις ειδικα εδω το τριτο προσωπο ειναι ο ψυχολογος που μοιραζετε μ αυτον τα προσωπικα σας αρα η αποφυγη αυτου που σε αγγιζει πραγματικα θα φερει το τιμημα τις ανταλαγης καπια στιγμη
28-05-2019, 01:04 #15884
πχ εγω ολη μου τη ζωη σχεδον τη χαραμισα σε μια καλοπεραση να σου πω ομως κατι? οταν μπορουσα ειμουν ΠΟΛΥ κτητικος αλλα οταν δε μπορουσα να κανω τιποτα το ελεγα μονος μου δε μπορω πηγενε σε ψυχολογο γιατι οταν κατι το εχεις για διασκεδαση ε καπια μερα στους 2 τριτος θα χωρει ετσι εχουν τα πραγματα οτι ειναι καταδικο σου γινεσε και ικανος να το κατανοησεις μονος σου
28-05-2019, 01:19 #15885
οταν εμπλεκονται αισθηματα σε μια υποθεση ειναι σιγουρο οτι θα γινει και αυτο που σιχαινοσουν πχ για μενα ηταν φοβερα ταπεινωτικο να πω αυτη τη λεξη οτι δε μπορω να σε βοηθησω και αυτο ακριβως που σιχαινομουν αναγκαζομουν να το επαναλαμβανω συνεχως αυτη ειναι η πραγματικη νοημοσυνη να κατανοεις απο την αρχη σε τι εισαι αδυναμος και σε τι δυνατος αρα οταν προσεγγιζεις οτι δεν κατανοεις ως ευκολη λυση σιγουρα σε αυτο θα εισαι αδυναμος και σε αυτο που μπορεις να θριαμβευσεις περπατα παραληλα μαζι σου και σπανια το εχεις