Results 16,996 to 17,010 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
23-07-2019, 00:55 #16996
- 23-07-2019, 02:09 #16997
...και γυρνάει η θεούσα κυράτσα και σου απαντά "Γιατί ρε δεν κάνεις το σταυρό σου;" Έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό πριν από καμιά 4-5ετια...σπάνιο μεν, αλλά όχι αδύνατον. Εκεί τι απαντάς, να σε δω;
Άμα κάτσω να γράψω τι δε μου αρέσει μέσα σε ένα αστικό, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα δε θα τελειώσουμε ούτε του χρόνου.
Ας πούμε δεν μου αρέσει όταν κάποιος φοράει ακουστικά σε ένα λεωφορείο, το θεωρώ λάθος εικόνα. Εφ'όσον είσαι σε μέρος με κόσμο, το να φοράς ακουστικά βγάζεις προς τα έξω μια τελείως αντικοινωνική εικόνα. Είναι σαν να πας σε ένα εστιατόριο ή σε ένα μπαρ (μέρη με κόσμο δηλαδή) φορώντας ακουστικά...δε με ενοχλεί προσωπικά, ακόμα και αν είναι σε υψηλή ένταση, απλά σχηματίζω μια εικόνα ως πρώτη εντύπωση.
Μια άλλη περίπτωση, όταν κάποιος έχει το κινητό στα γόνατα και όχι μπροστά στο πρόσωπο. Έχει τύχει άπειρες φορές να κοιτάζω το κινητό του αλλουνού, εφ'όσον το έχει στα γόνατα...γιατί σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το διαβάζω ως "δε με νοιάζει που κοιτάς, αλλιώς θα το έφερνα στο πρόσωπο".
@Κασσάνδρα Κι όμως μπαίνοντας σε κάποιο αστικό λεωφορείο, αλλά και συγκεκριμένα οι ώρες και η διαδρομή που εξυπηρετεί, μπορείς να ψυχολογήσεις χοντρικά τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης παρατηρώ και τη σύνθεση των επιβατών σε κάθε γραμμή...και πάνω κάτω μπορείς να καταλάβεις τι παίζει.
23-07-2019, 02:37 #16998
Απαντάς : " γιατί είμαι ταπεινος και δε θέλω να επίδειξη κάνοντας το σταυρό μου μπροστά σε τόσο κοσμο"
Στα υπόλοιπα γενικά συμφωνώ, λέγεται ευγένεια, σκέφτεσαι ευγενικά πιστεύω γι'αυτό, θέλεις καλούς τρόπους, και ο άλλος να σκέφτεται πολύ τους γύρω του.
Κι εμένα μου αρέσει πολύ αυτό, είναι ένας λόγος που έφυγα από Αθήνα
23-07-2019, 04:41 #16999
Μερικοί θα διαφωνήσουν, γιατί έχω δηλώσει ότι τρώω μέσα στα ΜΜΜ. Αυτό στα δικά μου μάτια (δηλαδή το να δω άλλον να κάνει το ίδιο), το μεταφράζω ως εξοικονόμηση χρόνου. Γιατί κερδίζεις χρόνο άμα φας κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το να φας στο μαγαζί. Με άλλα λόγια άμα φας εντός ΜΜΜ έχεις φτάσει Βραυρώνα, άμα φας εκτός ΜΜΜ είσαι ακόμα Αγία Παρασκευή (στην περιπτωση του 304).
23-07-2019, 08:49 #17000
23-07-2019, 11:25 #17001
Στο τσακ ήμουν μια φορά, στη διαδρομή από Αρτέμιδα προς Νομισματοκοπείο. Αναγκαστικά να κατέβω Παλλήνη γιατί δεν άντεχα μέχρι Ν/ειο, και δεν μπορούσα να κάνω κάτι έτσι και αλλιώς, γιατί υπήρχαν επιβάτες. Και από κει συνέχισα με τα πόδια.
Εδώ ρε συ κάνουν χρήση ναρκωτικών μέσα σε ΜΜΜ. Θυμάμαι μια γυναίκα πριν κανένα μήνα, που είχε πάει στα πίσω-πίσω καθίσματα για να σνιφάρει. Εγώ καθόμουν στο προτελευταίο, και την είδα από την αντανάκλαση στο παράθυρο να κάνει τη δουλειά της.
Ευτυχώς που έπεσε στην περίπτωση μου, γιατί τέτοια πράγματα δεν με ενοχλούν....άμα ήμουν κανένας καθωσπρέπει μ@λ@κ@ς θα την είχα καρφώσει στον οδηγό.
Περισσότερο με ενοχλεί ο καθωσπρεπισμός, τύπου κάνω το σταυρό μου μπροστά από εκκλησία, καρφώνω όποιον πάει να κλέψει (έχει γίνει και αυτό και ένας επιβάτης φώναζε που ένας προσπάθησε να κλέψει μια γυναίκα...φυσικά εγώ δεν θα έβγαζα άχνα άμα έβλεπα κάτι τέτοιο), παραχωρώ τη θέση μου στους ηλικιωμένους και άλλα τέτοια "όμορφα".
Αυτός που μιλάει στο τηλ. δε με ενοχλεί, αλλά εκτίθεται ο ίδιος. Φυσικά εξοικονομεί χρόνο, αλλά με το τηλ δεν είσαι πλέον ινκόγκνιτο. Οι γύρω σου μαθαίνουν κάτι παραπάνω για σένα. Με άλλα λόγια το θεωρώ χαζομάρα γιατί εκτίθεσαι.
23-07-2019, 12:29 #17002
Δεν θα έβγαζες άχνα που θα έβλεπες να κλέβουν; με ποια λογική;
"Make sure your worst enemy isn't you"
23-07-2019, 16:36 #17003
Καμιά πρόταση για βιταμίνες; είχα πάρει terranova αλλά δεν είδα μεγάλη απόδοση. Όποιος έχει δει βελτίωση αντοχών σε συνδυασμό με αγωγή αν θέλει ας μοθ γράψει. Ευχαριστώ.
23-07-2019, 21:42 #17004
δε σ αρεσει το ενα το αλλο εκεινο αλλα παρολα αυτα ολα στα αστικα εισαι γιατι εχεις καλομαθει να μη σ αρεσει τιποτα και να σε ψηνουν οι αλλοι για το αντιθετο
εγω να σου πω ειμαι απολυτως αντικεινωνικος και δε με νιαζει τι θα πουν οι αλλοι για μενα γιατι περιμενουν απ τις τηλεορασεις να μαθουν τι θα κανουν και τι θα πουν αυριο
η αλλη περιπτωση ειναι να αγορασεις αμαξι και ενα αραπη να σε πηγαινοφερνει και να μη ξαναμπεις σε αστικα η να παιρνεις ταξι
23-07-2019, 22:44 #17005
Οτι δεν αντέχω αλλο πάνω κάτω στο σπίτι. Πολυ κακη ιδεα η εσωτερική σκαλα.. Μου εχει βγει η ψυχή
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
23-07-2019, 23:08 #17006
με λυπει πολυ ασχημα η καταντια του κοσμου. δεν ξερω γιατι να ειναι δυσκολο στον καθενα να ξυπναει το πρωι με μουτρα. να μην πει μια καλημερα σε οποιον πρωτο δει. στη σχεση του στο παιδι του στους δικους του στον φουρναρη στον συναδελφο σε ολους. γιατι ο κοσμος να ειναι τοσος κακος. να μην μπορει να μιλησεις με καποιον και να μην σου μπει η ιδεα τι σοι ατομο να ειναι αραγε δολοφονος βιαστης κλπ. γιατι δεν μιλανε οι ανθρωποι μεταξυ τους ειρηνικα με ηρεμια για απλα θεματα. εστω και για τον καιρο εστω και για τα λουλουδια η τα ζωα η για φαγητα η για γλυκα. ο καθενας να ειχε τα προσωπικα του και να μην εκρινε ο ενας τον αλλον για αυτα. ο καθενας να προσπαθουσε να λυσει τα δικα του θεματα και να μην ασχολιοταν με των αλλων εκτος αν του εδιναν την αδεια ας το πω ετσι δηλαδη αν του ζητουσαν βοηθεια η συμβουλες. οχι κριση οχι κατακριση. απλα συζητηση ανθρωπινη. με στεναχωρει αυτος ο κοσμος.
23-07-2019, 23:08 #17007
23-07-2019, 23:15 #17008
Όταν ήμουν στη σχολή, πέρασε ένας τυπάς άγνωστος ( πάνω κάτω γνωριζόμασταν όλοι φυσιογνωμικα δεν ήταν τεράστια αμφιθέατρα). Ήταν φάση "διαλλειματος" 10λεπτου. Μπήκα μέσα και τον είδα να ψάχνει τσάντα. " Επ! Τι φάση; παλιό έτος και πήρες τώρα το μάθημα;;; " παγωτό αυτός. Γυρίζουν τον κοιτάζουν άλλες δύο μέσα στην αίθουσα. Σηκώθηκε και έφυγε άσπρος. 1) εμένα μόνο θα έκλεβε; 2) οι άλλοι ένιωθαν ασφαλής και όχι καχύποπτοι ότι θα μπει ο άλλος έτσι χύμα και θα αρπάξει 3) αφού μπορούσα γιατί να μην δεν το κάνω; Έχεις μπουχτίσει από σαπίλα και μιλάς υποτιμητικά για τους ανθρώπους. Τους περισσότερους τουλάχιστον. Ο δήθεν καθώς πρέπει θα έκανε τσαμπουκά και μετά θα έκλεβε τον επόμενο ανυποψίαστο. Δεν είναι δήθεν να βοηθήσεις τον άλλον που είναι κουρασμένος αφηρημένος και ξεχάστηκε αλλά μπορεί να δούλεψε 12ωρο για να βγάλει 20αρι. Στη τελική κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλο. Αύριο μεθαύριο θα δεις φόνο. Θα σκεφτείς δε βαριέσαι; εμένα αφορά; άσε να τον σαπίσει στο ξύλο. Κάπως έτσι συνηθίζεται η αδιαφορία και μετά αν μας συμβεί προσωπικά αρχίζουμε το κλάμμα.
23-07-2019, 23:15 #17009
23-07-2019, 23:52 #17010
Ακόμα και αστυνομικός να ήμουν αυτό θα τους έλεγα. Τους αφήνετε να σας κλέβουν. Άμα ο άλλος ανοίγει σε αυτόν που είναι από την ΔΕΗ, τότε τα ήθελε και τα έπαθε. Άμα ο άλλος έχει το κινητό στην κωλότσεπη μέσα στο μετρό, πάλι τα ήθελε και τα έπαθε. Άμα σε κλέψουν το πάθημα πρέπει να σου γίνει μάθημα, και να είσαι πιο προσεκτικός άλλη φορά.
Χέρια στις τσέπες, κουμπωμένη τσάντα, και πότε τα πράγματα στην κωλότσεπη. Και έχε πάντα το νου σου στο διπλανό επιβάτη που βάζει τα χέρια του.