Results 17,881 to 17,895 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
02-12-2019, 13:06 #17881favvelGuest
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση..
Δυστυχώς η περίοδος ανάπαυλας είναι η μισή μου ζωή.. Το θέμα είναι πως επειδή σκέφτομαι αρνητικά όλα αυτά τα χρόνια, ο εγκέφαλος δεν έχει ξεκουραστεί.. Δεν μπορεί να ξεκουραστεί όταν επί πολλά χρόνια κλαίω κάθε μέρα.. Έχει διαταραχθεί νομίζω ανεπανόρθωτα η ψυχική μου υγεία παρά τις όποιες θεραπείες και το φάρμακο που παίρνω..
Αισθάνομαι δε ότι η ικανότητα μελέτης μου έχει γυρίσει πίσω σε επίπεδα δημοτικού γιατί δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω.. Διαβάζω λέξη λέξη πολλές φορές..
Το πρόβλημα είναι πως δεν κάνω καμία προσπάθεια.. Δεν είναι μόνο ότι δεν έχω τον τρόπο να διαβάσω ή δεν έχω συγκέντρωση.. Δεν το προσπαθώ καν.. Ή όποια προσπάθεια κι αν κάνω τελευταία δεν έχω τη δύναμη να την υποστηρίξω και είμαι σε μια διαρκή παραίτηση..
Απ' τα 18 αισθάνομαι πως έχει τελειώσει η ζωή μου .. Από τότε και μετά ζούσα καίγοντας τα λιγοστά αποθέματα ελπίδας και ενέργειας που είχα με κανά σεμινάριο από' δώ, ένα ιεκ που τελείωσα από εκεί χωρίς να με ενδιαφέρει αυτό που κάνω.. Απλά για να κάνω κάτι..
Είναι σαν να σέρνομαι στη ζωή.. Σαν να ζω μια ζωή άλλου ανθρώπου όπου δεν με αφορά.. Είμαι αμέτοχη στη ζωή μου..
Πλέον αφού ό,τι κι αν προσπάθησα δεν με έβγαλε κάπου, έχω παραιτηθεί..
Και είναι πολύ εύκολο να το κάνει αυτό κανείς για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το να παραιτηθεί, δύσκολο δε να το αντέξει όταν έχει γίνει χρόνιο.. Χρειάζεται δύναμη ψυχής να αντέξεις το τέλμα αλλά χρειάζεται και ένα βήμα πίσω στον εγωισμό σου για να αποδεχτείς τον εαυτό σου και τον κόσμο και να βγεις από αυτό το τέλμα που σε καθηλώνει..
Είναι και ότι δεν πιστεύω ότι θα μου δώσει ικανοποίηση να σπουδάσω κάτι, συγκεκριμένα να ασχοληθώ με τη σχολή..
Ίσως να ενεργοποιηθεί λίγο ο εγκέφαλος αν επιμείνω στην προσπάθεια για μάθηση, αλλά δεν περιμένω να αλλάξει η ψυχολογία μου αν γεμίσω απλά με γνώσεις..
Κι αυτό γιατί δεν παίρνω χαρά από ό,τι κι αν κάνω.. Δεν ξέρω τι περιμένω.. Τι προσδοκίες έχω απ' τη ζωή.. Περιμένω κάτι σπουδαίο, κάτι μεγάλο.. και αυτό που εισπράττω είναι μια σπουδαία αποτυχία..
Γιατί όταν θέλεις τα πολλά χάνεις και τα λίγα..
Από τον καιρό που απομονώθηκα και άρχισε να ξεφεύγει το μυαλό κάποιες φορές απ' την πραγματικότητα, μου είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτώ αυτήν την πραγματικότητα και να ζήσω φυσιολογικά..
Σκέφτομαι συνέχεια πως υπάρχει και κάτι άλλο πέρα απ' το φυσιολογικό και αυτή η σκέψη δεν με αφήνει να ησυχάσω και να ζήσω φυσιολογικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα..
Αν υπήρχε κάτι να αγαπήσω στον κόσμο θα είχα το μεράκι να ασχοληθώ με αυτό.. Είτε άνθρωποι ήταν αυτό είτε φυτά, ζώα, τέχνες, επιστήμες.. Αλλά τα βλέπω όλα σαν ένα υπερευφυές δημιούργημα που λειτουργεί με έναν τρόπο ακατανόητο για εμένα όταν βλέπω πως υπάρχει τόσος πόνος..
Υπάρχουν τόσα πράγματα να ασχοληθεί κανείς και εγώ επιλέγω από όλα αυτά το τίποτα..
Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που με αγγίζουν και με συγκινούν.. Μπορεί να είναι τραγούδια, μπορεί να είναι και οι άνθρωποι ή οι ιστορίες ζωής τους..
Με συγκινούν οι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να αγχώνονται για το μέλλον.. Με συγκινεί η προσπάθειά τους, η επιμονή τους, η υπομονή τους, η αγάπη που έχουν για αυτό που κάνουν, για την οικογένειά τους και αυτά είναι που θαυμάζω σε αυτούς..
Με συγκινούν άνθρωποι που γνωρίζω, πρόσωπα κοντινά, αλλά και άγνωστοι..
Με συγκινεί η πορεία του κάθε ανθρώπου.. Πώς ξεκινάει από μωρό και πώς εξελίσσεται όχι μόνος του, πάντα με βοήθεια από άλλους ανθρώπους..
Είναι συγκινητικό να βλέπεις τι έχει η καταφέρει η ανθρωπότητα στο διάβα των αιώνων αλλά και απογοητευτικό να φτάνει στις μέρες μας ένας άνθρωπος στα 18 του και να νιώθει ότι όλα τελείωσαν.. Είναι κρίμα να σέρνεται κάποιος στη ζωή και να περιμένει να περάσει ο καιρός..
Ψάχνω να βρω κάπου νόημα.. Το νόημα ξέρω το δημιουργούμε εμείς..
Γράφω και γράφω.. δεν βγάζει κάπου που τα αναμασάω.. Συγγνώμη αν κουράζω που τα γράφω.. Βρίσκω την ευκαιρία να τα πω αφού δεν πάω σε ψυχοθεραπευτή..
- 02-12-2019, 22:26 #17882
Νιωθω σαν μια μυγα που μπηκε στην ταξη που ημουν ως φοιτητης και παρατηρω τον παλιο μου εαυτο. Μου ερχονται αναμνησεις απο εκεινη την εποχη οταν παρατηρω τους συμμαθητες μου. Σαν την ταινια στη Ρωμη με αγαπη του Γουντυ Αλεν.
03-12-2019, 03:07 #17883
ξενυχταει αραγε κανεις?
γραφω το μεσημερακι και το παω σερι δυστυχως μπας και καταφερω τιποτα.. με το που γυρισω αν τελικα δε με παρει ο υπνος μεχρι τοτε θα ξεραθω..!!είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
03-12-2019, 04:00 #17884
04-12-2019, 05:30 #17885
ξερεις που απευθυνομαι ααλλα θα σου πω το εξης αναλυεις το θεμα με τη λογικη και εχεις ξεχασει εντελως οτι εγω καταγομαι απο αλλο πλανητη και δε προκειται να λυγισω αν αυτο νομιζεις επισης δε μ αρεσει καθολου η συμπεριφορα σου γιατι κανεις πραγματα που ξερεις οτι τα βλεπω και συνεχιζεις κατι που με εξαγριωνει ακομα περισσοτερο το πεπλο επεσε και δε γινετε να ξαναμπει στη θεση του οπως ηταν
04-12-2019, 08:21 #17886Πες το μου και αυτόGuestΣκέφτομαι ότι ο καλύτερος τρόπος να μην απογοητεύτεις , είναι να μην περιμένεις τίποτα από κανέναν.. Καμία προσδοκία και για τίποτα.. Καλημέρα!
04-12-2019, 10:06 #17887george1520GuestΣκέφτομαι πως οι άνθρωποι θα ήταν ευτυχισμένοι αν ζούσαν παρα να σκέφτονταν.
Last edited by george1520; 04-12-2019 at 11:48.
04-12-2019, 22:51 #17888
Μας βαλαν εργασια στη σχολη να φτιαξουμε μια συνταγη και ειπα οτι θα φτιαξω βασιλοπιτα και θα τους κερασω αλλα νομιζω οτι αν το κανω δε θα φαει κανεις. Τι λετε κι εσεις;
05-12-2019, 02:46 #17889
δε προκειται να κανω οδηγο της ζωης μου να τη βολεψω με οτι να ναι και με οτι βρω διαθεσιμο οι περισσοτεροι ανθρωποι καταστρεφονται γι αυτο το λογο οδηγο θα εχω οτι πιστευω και δε με ενδιαφερει αν αυτο σιγκλινει με την ιδεολογια του κοσμου αυτου.
08-12-2019, 00:09 #17890
σκεφτομαι οτι με αργοπεθαινει να μην ξανα δω μερικα ατομα ποτε ξανα
με πληγωνει αρκετα να ξερω πως πχ ενα ατομο δεν θα το ξανα δω ποτε εστω απο κοντα
και θα πρεπει αυτο να το δεχτω γιατι δεν εχω αλλη επιλογη
το θεωρω θανασιμο και θανατηφορο και οτι χειροτερο
και δεν ξερω ποσο κακο η αν ειναι καλο το να υπαρχει επικοινωνια με τηλ μνμ βιντεοκλησεις και να ξερεις οτι δεν θα τους ξανα δεις απο κοντα
ανυποφορο ολα μου φαινονται ανυποφορα και πολυ δυσκολα για τις ανθρωπινες σχεσεις
09-12-2019, 02:51 #17891
Σκέφτομαι ότι μερικά άτομα από δω είτε δεν πηγαίνουν σε ψυχίατρο ενώ θα επρεπε είτε τους παρακολουθεί λάθος ειδικός.Δε γίνεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
09-12-2019, 03:01 #17892
δε προκειται να βαλω κανενα δυναστη στη ζωη μου να με εξουσιαζει και να μου κανει τη ζωη μαυρη το μονο που μπορει να πετυχει καπιος με το να προσπαθει να μου πει τι θα κανω ειναι να με κανει να τον αποστρεφομαι (η πιο ευγενικη λεξη που βρηκα)
ειχα διξει ξεκαθαρα τη προτημιση μου για συγκεκριμενα προιοντα και ηταν απολυτως ΠΡΟΛΕΨΙΜΟ το τι θα αγοραζα και μη νομιζουν οτι θα αφησω το θεμα ετσι θα ανεβαζω συνεχως σχολια για το οτι βλεπω να μη πηγαινει καλα και αν υπαρχει καποιος που με γνωριζει και απορει γιατι ειμαι σε αυτη τη κατασταση απλως με κοροιδεψαν πουλωντας μου πανακριβα προιοντα απο ψευτικα υλικα γιατι απλα η εκμεταλευση παει συνεφο ειναι να μη καταλαβουν οτι χρειαζεσε κατι και δε μπορεις χωρις αυτο
μου φερθηκαν με το χειροτερο τροπο κατι που δε μου αξιζε και περιμενουν να τα κανω γαργαρα ολα αυτα ομως καταλαβαν λαθος η εποχη των κοροιδων τελειωσε προ πολου τωρα μπηκαμε στην εποχη των θεων.δε προκειται να ανεχτω αυτη τη συμπεριφορα
09-12-2019, 03:18 #17893
αυτο που συνειδητοποιησα καλυτερα απο ποτε ειναι το ποσο μισουν οτιδηποτε ευχρηστο που σε εξυπηρετει γιατι η θα πουλανε δυσχρηστα προιοντα συνεχως που δε θα βολευουν η θα γινουν συνταξιουχοι παλιοτερα δε τους εφτανε που οτιδηποτε χρησιμο το εκαναν κατραμι μαυρο τωρα τα ξεφτυλισαν και αυτα γιατι δε θελουν κανενας να επωφεληθει απο τιποτα θελουν μονο να εχουν καταναλωτες χωρις μυαλο που να ψωνιζουν συνεχεια πανακριβες αχρηστες συσκευες και δεν ειναι τοσο οτι αναφερομαι σε μικρομαγαζα αλλα σε κατι τυπους που εχουν βγαλει λεφτα για 500 ζωες και εχουν το θρασος να εχουν και παραπονα γιατι θελουν να βγαλουν αλλα τοσα για να φανε και τα τρισεγγονα τους ετσι για σπασιμο
09-12-2019, 03:56 #17894
ακομα δεν εχω καταλαβει ποιοι νομιζουν πως ειναι με αντιμετωπισαν με αυτο το τροπο και τωρα περιμενουν και να τους σεβαστω γιατι αυτοι μηπως με σεβαστηκαν η νομιζουν οτι θα παιζουν με την υπομονη μου δια παντως
η μηπως εχουν καλομαθει να εχουν ακολουθους και νομιζουν οτι οι αλλοι ειναι σκλαβοι τους
τοσο καιρο με σταυρωσαν με οτι τροπο μπορουσαν καταχραστηκαν οτι υπομονη μου εχει απομυνει ξεπερασαν καθε οριο και τωρα δηλωνουν και σχολασμενοι απο οτι φαινετε το θρασος τους δεν εχεις οριο απαιτουν το σεβασμο μου σε αυτους κατι που δε κανουν καν οι ιδιοι σε μενα γιατι νομιζουν οτι ειμα ηλιθιος και αυτο θα το δεχτω με κολπα που νομιζουν οτι δεν αντιλαμβανομαι
ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ το θυμαμαι πολυ καλα καταρχην.
09-12-2019, 16:23 #17895
Την περιοδο των εορτων παντοτε την περνουσα πιο βαρια. Γυρω μου χαρα χαμογελα εγω θλιμμενη βαρια στη διαθεση. Μετα απο χρονια καταλαβα οτι η συνδεση παιδικου τραυματος με αυτη την εορτη ισως ευθυνοταν ή αυξανε την καταθλιψη. Και φετος τα ιδια. Γιατι εγινε καραμελα η λυση ή η σκεψη της αυτοχειριας ; ( βασει των τιτλων στο φορουμ ) διερωτομαι. Και Ναι τολμησα καποτε και εγω να δωσω τελος. Δεν ασκω κριτικη. Ειχα ακουσει πως η απελπισια ωθει τον ανθρωπο εκει. Δεν ειναι ομως απλο. Επισης η απελπισια εκδηλωνεται και με θυμό. Αυτος αν στρεφεται εκ των εσω ( εαυτος μας γιγαντωνει την απελπισια ) αν στρεφεται εξωθεν καταληγει σε αψιμαχιες. Καποια στιγμη ολοι οι ανθρωποι θα αφησουμε τη ζωη. Ειναι η φθορα των κυτταρων. Εκτος βεβαια απο τα απροοπτα οπου μιλαμε για τον Χαρο ( τροχαια κτλ ). Ποσοι κλαινε επειδη εμειναν πισω να νοσταλγουν αγαπημενους;;; ποσοι νιωθουν ευγνωμοσυνη που βρηκαν σημερα ανθρωπο να μιλησουν; να φανε;; να ζεσταθουν ;;;; Παλευω να μην ξεχασω πως ενιωθα αρρωστη σωματικα και ψυχικα. Να πω ενα " δε πειραζει, σημερα πεσμενη αυριο ισως οχι". Θελω να ευχαριστησω πολλα μελη που απο το 2015 εκαναν χωρο και μου εδωσαν χρονο ψυχης. Μην ξεφτιλιζουμε τα παντα λογω απελπισιας. Και αν ναι... υπαρχει χρονος μετεπειτα περισυλλογής. Υπαρχει το Συγνωμη. Μεσω αλλαγης συμπεριφοράς.
"Make sure your worst enemy isn't you"