ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 1228
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1228 of 1380 FirstFirst ... 22872811281178121812261227122812291230123812781328 ... LastLast
Results 18,406 to 18,420 of 20693
    george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Πάντα όχι, θα συμφωνήσω. Καμιά περίπτωση δεν είναι ίδια, ούτε υπάρχει κανόνας. Εγώ πάω με βάση το πώς νιώθω. Υπάρχουν κάποιες λίγες ομολογουμένως περιπτώσεις που όντως νιώθω ότι δεν μπορώ να συζητήσω κάτι άμεσα, ότι θα αδικήσω, ότι δεν το σκέφτομαι καθαρά κτλ. Είμαι από την φύση μου ανυπόμονη όμως, δεν τα πάω καλά με την υπομονή και θεωρώ ότι τις περισσότερες φορές λειτουργεί καλύτερα για μένα να λύνω κάτι άμεσα κι όχι να περιμένω, έστω κι αν το κάνω με θυμό και ως εκ τούτου άγαρμπα. Εξάλλου οι σχέσεις δεν είναι στατικές, ούτε τα συναισθήματα μας , ούτε τίποτα βασικά άρα πού είναι το κακό στο να εκφράσω ΤΩΡΑ το πώς νιώθω που μπορεί να είναι και οργή και θυμός και πίκρα και οτιδήποτε αρνητικό αλλά θα ναι αυθεντικό και αληθινό...κι αν αύριο αλλάξουν αυτά που νιώθω να είμαι εκεί ξανά ώστε να εκφράσω τα νέα συναισθήματα;
    Μπορεί όμως ο θυμός εκεινη την ώρα να είναι με βάση τα δεδομένα που έχεις μπροστά σου. Κάποιες φορές είναι καλό να δώσεις χρόνο να δεις κι άλλα πράγματα.. Και κάποιες φορές θυμώνουμε χωρίς λόγο (για τον άλλον).. Και τότε είναι καλύτερο να αφήσεις τον χρόνο να περάσει και να μιλήσεις μετά ήρεμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Μπορεί όμως ο θυμός εκεινη την ώρα να είναι με βάση τα δεδομένα που έχεις μπροστά σου. Κάποιες φορές είναι καλό να δώσεις χρόνο να δεις κι άλλα πράγματα.. Και κάποιες φορές θυμώνουμε χωρίς λόγο (για τον άλλον).. Και τότε είναι καλύτερο να αφήσεις τον χρόνο να περάσει και να μιλήσεις μετά ήρεμα.
    Μα όλα τα συναισθήματα με βάση τα δεδομένα που έχουμε ανα πάσα στιγμή είναι. Αν μου πεις ένα ψέμα πχ που θα μ αρέσει, θα χαρώ θα σου δείξω την χαρά μου εκείνη την στιγμή. Αν μετά αποκαλυφθεί πως ήταν ψέμα, αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει την χαρά που ένιωσα όταν μου το πες. Τι θα πρεπε να κάνω; Να περιμένω και να μην χαρώ μέχρι να επιβεβαιώσω την καλή είδηση; Γιατί ο θυμός ή το όποιο αρνητικό συναίσθημα δηλαδή θα πρέπει να περιμένουν; Ενα απλό συναίσθημα είναι που μπορεί να δηλώνει απογοήτευση, πίκρα, πόνο, και τι έγινε; Κι αυτά στο πρόγραμμα είναι και στην ζωή και μπορεί να αλλάξουν απτην μια στιγμή στην άλλη και αλλάζουν όντως.

Στον θυμό ο άνθρωπος δείχνει μεγάλο μέρος του χαρακτήρα του που μπορεί να μην σου αποκαλυφθεί ποτέ άλλοτε. Αν εγώ μέσα μου πχ κρύβω κακία που μπορώ σε νηφάλια κατάσταση και την καμουφλάρω, την στρογγυλεύω, την δουλεύω κάπως ώστε να γίνεται αποδεκτή, στον θυμό μου δεν θα μπορέσω να την κρύψω. Αν είμαι κατίνα, στον θυμό μου θα την δεις την κατινιά μου. Δεν λέμε τυχαία πράγματα στον θυμό μας, σκληροί μπορεί να γινόμαστε όλοι, αλλά δεν βγάζουμε όλοι τα ίδια. Αυτά που έχει μέσα του βγάζει ο καθένας.

george1520
    Guest
    Συμφωνώ μέχρι ένα σημείο. Στο θυμό δεν λέμε πάντα αλήθειες. Εγώ σαν άνθρωπος όταν νευριασω θα πω κάτι για να πληγωσω. Δεν σημαίνει είναι η αλήθεια μου. Και δεν καμαρωνω γιαυτό.. Έτσι πάλευα μια ζωή με τους "δικους μου".. Έτσι επιβίωσα..οποτε κάποτε χρειάζεται να μη μιλήσεις..

Senior Member
    Συμφωνώ μέχρι ένα σημείο. Στο θυμό δεν λέμε πάντα αλήθειες. Εγώ σαν άνθρωπος όταν νευριασω θα πω κάτι για να πληγωσω. Δεν σημαίνει είναι η αλήθεια μου. Και δεν καμαρωνω γιαυτό.. Έτσι πάλευα μια ζωή με τους "δικους μου".. Έτσι επιβίωσα..οποτε κάποτε χρειάζεται να μη μιλήσεις..
    ΚΙ αυτό που λες ότι θα πεις κάτι να πληγώσεις, πάλι κάτι δείχνει. Προφανώς αυτό που λες, ότι έμαθες να λειτουργείς έτσι ως άμυνα για να επιβιώσεις. Θα λεγες ποτέ κάτι για να πληγώσεις που να χει να κάνει με μια ασθένεια του άλλου; Θα τον έλεγες πχ ανάπηρο ως βρισιά επειδή μπορεί να είχε μιας μορφής αναπηρία; Θα λεγες ποτέ σε μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει παιδιά κάτι που να θίγει αυτό το θέμα έτσι για να την πληγώσεις; Ή θα αποκαλούσες ποτέ χοντρό κάποιον σε καβγά; Στα λέω ως παραδείγματα για να καταλάβεις τι εννοώ.

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που δεν έχω δει θυμωμένους.

Ίσως είμαι επηρεασμένη απο προσωπική εμπειρία. Σχετικά πρόσφατα μου έγινε μεγάλη αποκάλυψη σχετικά με κάποιο πρόσωπο που είχα στην ζωή μου και φρόντιζε να κρύβει πάντα τον θυμό του. Χρειάστηκε να φτάσω εγώ στα άκρα, να θυμώσω πολύ και έντονα για να δω το φως το αληθινό.

george1520
    Guest
    ΚΙ αυτό που λες ότι θα πεις κάτι να πληγώσεις, πάλι κάτι δείχνει. Προφανώς αυτό που λες, ότι έμαθες να λειτουργείς έτσι ως άμυνα για να επιβιώσεις. Θα λεγες ποτέ κάτι για να πληγώσεις που να χει να κάνει με μια ασθένεια του άλλου; Θα τον έλεγες πχ ανάπηρο ως βρισιά επειδή μπορεί να είχε μιας μορφής αναπηρία; Θα λεγες ποτέ σε μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει παιδιά κάτι που να θίγει αυτό το θέμα έτσι για να την πληγώσεις; Ή θα αποκαλούσες ποτέ χοντρό κάποιον σε καβγά; Στα λέω ως παραδείγματα για να καταλάβεις τι εννοώ.

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που δεν έχω δει θυμωμένους.

Ίσως είμαι επηρεασμένη απο προσωπική εμπειρία. Σχετικά πρόσφατα μου έγινε μεγάλη αποκάλυψη σχετικά με κάποιο πρόσωπο που είχα στην ζωή μου και φρόντιζε να κρύβει πάντα τον θυμό του. Χρειάστηκε να φτάσω εγώ στα άκρα, να θυμώσω πολύ και έντονα για να δω το φως το αληθινό.
    Όχι έτσι.. Πότε δεν θα έκανα αυτό το πράγμα.

Για αυτό που έλεγες τις προάλλες εδώ;;;

Senior Member
    Όχι έτσι.. Πότε δεν θα έκανα αυτό το πράγμα.

Για αυτό που έλεγες τις προάλλες εδώ;;;
    Όχι όχι καμιά σχέση....μιλώ για πράγματα κρατημένα που ούτε καν μου περνούσαν απτο μυαλό ότι κρατάει, για ατόφια κακία που είδα ξαφνικά, για φθόνο γενικά μιλώ για μεγάλη απόκάλυψη και είμαι σίγουρη πως δεν θα τα μάθαινα ποτέ όλα αυτά αν δεν προκαλούσα την έκρηξη με τον δικό μου θυμό και προτιμούσα να τα κρατήσω και να τα συζητήσω όμορφα και ωραία. Ομορφα κι ωραία θα συνέχιζε να με δουλεύει.

Senior Member
    Πιστευω καποιοι με σχολιαζουν.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Πιστευω καποιοι με σχολιαζουν.
    Ποιοι Ορέστη;

george1520
    Guest
    Όχι όχι καμιά σχέση....μιλώ για πράγματα κρατημένα που ούτε καν μου περνούσαν απτο μυαλό ότι κρατάει, για ατόφια κακία που είδα ξαφνικά, για φθόνο γενικά μιλώ για μεγάλη απόκάλυψη και είμαι σίγουρη πως δεν θα τα μάθαινα ποτέ όλα αυτά αν δεν προκαλούσα την έκρηξη με τον δικό μου θυμό και προτιμούσα να τα κρατήσω και να τα συζητήσω όμορφα και ωραία. Ομορφα κι ωραία θα συνέχιζε να με δουλεύει.
    Αυτό το άτομο είναι το άλλο άκρο που είναι το χειρότερο. Που μαζεύει μαζεύει και κάνει μπαμ. Εγώ δεν σου είπα αυτό.. Εγώ αυτό δεν το αντέχω. Ούτε να μου μαζεύει ο άλλος πράγματα που τον ενοχλούν και μια μέρα να μου τα πετάξει στα μούτρα, ούτε να μου κάνει μούτρα για κάτι και να μη ξέρω τι, ούτε να εξαφανιστεί χωρίς να πει κουβέντα.. Αυτά θα θεωρώ ανωριμότητες

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Πες το μου και αυτό View Post
    Ποιοι Ορέστη;
    Στείλε του μήνυμα να μάθουμε.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Στείλε του μήνυμα να μάθουμε.
    Ευχαρίστως!!

Senior Member
    Αυτό το άτομο είναι το άλλο άκρο που είναι το χειρότερο. Που μαζεύει μαζεύει και κάνει μπαμ. Εγώ δεν σου είπα αυτό.. Εγώ αυτό δεν το αντέχω. Ούτε να μου μαζεύει ο άλλος πράγματα που τον ενοχλούν και μια μέρα να μου τα πετάξει στα μούτρα, ούτε να μου κάνει μούτρα για κάτι και να μη ξέρω τι, ούτε να εξαφανιστεί χωρίς να πει κουβέντα.. Αυτά θα θεωρώ ανωριμότητες
    Καλημέρα
    Οχι δεν έκανε μπαμ από μόνο του, εγώ έκανα μπαμ και προκάλεσα αναστάτωση που δεν μπορούσε να ελέγξει κι έτσι αναγκάστηκε να αποκαλυφθεί. Νόμιζε πως μια ζωή όταν έκανε βλακεία εγώ θα πήγαινα ήρεμα κι όμορφα και θα το συζητούσα με τις δικαιολογίες έτοιμες και θα με έριχνε. Όταν άφησα όλον τον θυμό μου να βγει όπως μου ρθε χωρίς να φιλτράρω τι πρέπει και τι δεν πρέπει, σοκαρίστηκε τόσο που δεν μπόρεσε πια να κρύψει την αλήθεια όπως έκανε μέχρι τότε. Δεν μάζευε θυμό, μάζευε κακία και φθόνο τα οποία έκρυβε σχολαστικά πίσω από όμορφες κουβέντες κολακείες και χαμόγελα. Το μόνο που μετάνιωσα είναι που την δεδομένη στιγμή που ήμουν στην βράση δεν έκανα κάτι ακόμα που θα πρεπε να χω κάνει κι άκουσα τις "ψύχραιμες" φωνές που μου έλεγαν να ηρεμήσω και να το ξανασκεφτώ.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ οτιδήποτε σχετικό με βία.

george1520
    Guest
    Καλημέρα.. Και απλά δεν μιλάτε πλέον;

Senior Member
    Καλημέρα.. Και απλά δεν μιλάτε πλέον;
    Όχι απλά δεν μιλάμε, άλλα έχει πέσει προειδοποίηση να αλλάζει δρόμο όταν με βλέπει. Έχω σχεδόν ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες που έπρεπε να κινηθούν ώστε να βγει οριστικά και αμετάκλητα από την ζωή μου και των δικών μου.

Ευγνωμονώ την έκρηξη θυμού μου που μου άνοιξε τα μάτια και έτσι μπόρεσα να ξεφορτωθώ ένα παράσιτο.

george1520
    Guest
    Όχι απλά δεν μιλάμε, άλλα έχει πέσει προειδοποίηση να αλλάζει δρόμο όταν με βλέπει. Έχω σχεδόν ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες που έπρεπε να κινηθούν ώστε να βγει οριστικά και αμετάκλητα από την ζωή μου και των δικών μου.

Ευγνωμονώ την έκρηξη θυμού μου που μου άνοιξε τα μάτια και έτσι μπόρεσα να ξεφορτωθώ ένα παράσιτο.
    Και πλέον είσαι εντάξει; Δεν σκέφτεσαι πχ το περιστατικό; Δεν λες πόσο άδικο είναι όλο αυτό;