Results 2,851 to 2,865 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
11-09-2015, 08:34 #2851
Παριστάνω τον ισχυρογνώμων σε κάποιες συζητήσεις, επιμένω έως βαθμού να επιβληθώ στον άλλο, κι αυτο βλέπω να συμβαίνει συχνά. Επειδή στο παρελθόν ήμουν πολλές φορές συγκαταβατικός και εκ των υστέρων μετάνιωνα γι αυτό. Τον ισχυρογνώμων, ακόμα κι αν στο τέλος καταλαβαίνω πως ο άλλος μπορεί να ναι αυτός ο σωστός. Βέβαια μια γνώμη στην ουσία της διαμορφώνεται και με βάση τα βιώματα μας. Δυστυχώς τετοιες συζητησεις έχουν σαν αποτελεσμα ο άλλος να γίνεται προκατηλεμμένος για μας, να διαμόρφωσε λάθος γνώμη για εμάς, ίσως και να τον χάσαμε.
γιάννης
- 11-09-2015, 11:18 #2852favvelGuest
βαριέμαι,βαριέμαι και ξανά βαριέμαι..
το κακό είναι πως όταν βαριέμαι το ρίχνω στο φαΐ..ώρες ώρες αισθάνομαι δεν έχω ελπίδες για να χάσω τα κιλά μου..δεν είναι πολλά αλλά είναι εκνευριστικά έστω και αυτά που είναι..πριν λίγο βγήκα έξω και πέρναγαν εκείνη την ώρα παιδιά που γυρνούσαν απ'το σχολείο..ξεκίνησαν τα μορφωτήρια πάλι..
και ήταν πιο αδύνατα κι από αδύνατα..πιο αδύνατα κι από τις κλωστές της μπλούζας μου..πιο αδύνατα κι από το βλαστό της παπαρούνας..μόνο το κεφάλι εξείχε σαν ιπτάμενος δίσκος πάνω από το σώμα,σαν δορυφορικό πιάτο στηριγμένο σε κοντάρι..
κι εγώ κοιτάχτηκα διακριτικά εκείνη την ώρα και αναρωτήθηκα..τι δεν πάει καλά με μένα?
και αισθάνθηκα τόσο ογκώδης και φουσκωμένη σαν να προσπαθεί το σώμα μου να καλύψει όλο το κενό διάστημα που το περιβάλλει..μα κάτι τέτοιο είναι αδύνατο!!
κι όμως το σώμα μου έχει αυτήν την τάση..λειτουργεί σαν αυτοκρατορία που όλο επεκτείνεται και καταλαμβάνει καινούργια εδάφη..
πρέπει να βρω μια ασχολία επειγόντως..και δεν εννοώ το φαγητό!
μια ασχολία,ένα χόμπυ,μια δραστηριότητα..κάτι!
τα έχω σκεφτεί όλα και με το που τα σκέφτομαι αρχίζω και τα βαριέμαι μόνο που τα σκέφτομαι..
πλέξιμο,ράψιμο,περπάτημα,ό� �α τα αθλήματα,ταινίες,σειρές,ζω� �ραφική,φωτογραφία,μαγείρε� �α,δουλειές σπιτιού..
μόνο τα βιβλία κάτι λένε και το ίντερνετ αλλά κι αυτά όχι για πολύ..άντε για μία ώρα μόνο..
τις υπόλοιπες ώρες?κατοικίδιο δεν έχω αλλά δεν τα θέλει η μητέρα μου στο σπίτι μέσα οπότε πάει αυτό..
Σκέφτομαι ότι απ'τη στιγμή που δεν έχει κάποιος καμία εξέλιξη σαν άνθρωπος στη ζωή του,πως δεν έχει νόημα να ζει..
από τη στιγμή δλδ που δεν καταφέρει να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι..γιατί το να είσαι αυτό που είσαι είναι εύκολο..
αυτό συμβαίνει με μένα..βρίσκομαι στο ίδιο σημείο..
θα ήθελα να γίνω μια σοφή,μια αγία,μια πανεπιστημόνισσα,μια παντογνώστρια..αλλά αφού δε γίνεται τίποτα από αυτά τι νόημα έχει η ζωή?
και να αποκτήσω ένα κομμάτι από τις εκατομμύρια γνώσεις που υπάρχουν τι νόημα έχει αυτό?πάλι στο σκοτάδι θα είμαι γιατί η γνώση δεν τελειώνει ποτέ..
κι έπειτα πιο κομμάτι γνώσεων να επιλέξω?εγώ τις θέλω όλες αλλά αφού δεν μπορώ να τις έχω καλύτερα να κάτσω με την άγνοιά μου παρέα και να μην κάνω τπτ..
έτσι θα έχω και ήσυχη τη συνείδησή μου ότι δεν πλάνεψα κάποιον με τις λάθος συμβουλές που του έδωσα σαν γιατρός πχ..έτσι δλδ δεν θα έχω και ευθύνες..αν δεν έχω σπουδάσει τπτ εννοώ..το επάγγελμα έχει ευθύνες..ο πελάτης ή ο ασθενής σου ζητάει τα ρέστα και σε θέλει σωστό,συνεπή και ενημερωμένο..
και σιγά τώρα να μην μπω εγώ στη διαδικασία να πάρω γνώσεις για να μου τις ξεζουμίσει αργότερα την αγορά εργασίας το κάθε αφεντικό ή ο κάθε απαιτητικός και κακοξυπνημένος πελάτης..
Αισθάνομαι ότι είμαστε είδη προς κατανάλωση..καταναλωνόμαστ ε σαν αντικείμενα μέσα από τη δουλειά που ξέρουμε να κάνουμε κι έπειτα καταναλώνουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παράγουν άλλοι για λογαριασμό μας..
είμαστε καταναλώμενοι και καταναλωτές..δεν το αντέχω αυτό..βλέπω τη μηχανή να δουλεύει τέλεια κι αυτό γιατί υπάρχει υπερπληθώρα επιλογών ανάμεσα σε ανθρώπους με παρόμοιες γνώσεις και προσόντα μιας και έχουμε γίνει πολλοί..κι έτσι επιλέγονται πάντα οι καλύτεροι για την κάθε δουλειά..ή οι πιο βολικοί..
Θα'θελα να φύγω απ'αυτόν τον κόσμο της κατανάλωσης όσο γίνεται πιο γρήγορα..
αλλά ποιος μ'ακούει?
συγνώμη αν σας κούρασα..γράφω συνεχώς τα ίδια αλλά δεν είμαι και πολύ καλά αυτές τις μέρες οπότε επέστρεψαν οι παλιές μου σκέψεις..
11-09-2015, 11:59 #2853
Η πείρα της ζωής μου έδειξε πως οι άνθρωποι που δεν έχουν ελαττώματα έχουν και λίγες αρετές.
Αβραάμ Λίνκολν
Αμερικανός πρόεδρος
11-09-2015, 12:01 #2854
Τα πιο δυνατά μας σημεία είναι και οι μεγαλύτερες αδυναμίες μας.
Gordon Livingston
ψυχίατρος & συγγραφέας
11-09-2015, 13:05 #2855
Πολλές φορές τραγικοποιούμε καταστάσεις, με άλλα λόγια μας διακατέχει μια καταστροφικότητα, μια προκατηλειμμένη εντύπωση που θεωρεί δεδομένο πως όλα θα πάνε στραβά. Έτσι δεν τολμάμε. Ή αφού κάναμε την κίνηση, στο τέλος διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα ήταν αρκετά πιο εύκολα. Ευτυχώς αυτός που κατόρθωσε να ειναι αντικειμενικός.
Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια στη ζωή μας, τα περιθώρια στενεύουν. Ετσι, ειτε μας αρεσει είτε όχι, γινόμαστε πολύ προσεκτικοί για κάθε επιλογή, επειδή ξέρουμε πως αν επιλέξουμε κάτι που πιθανόν εκ των υστέρων να φανεί λάθος επιλογή δεν θα ναι και τόσο εύκολο πλεόν να το αλλάξουμε με κάτι άλλο. Αρα η δυστοκία μας αυτη φαινεται αρκετα συνειδητοποιημένη και δικαιολογημένη.
Επειδή, δυστυχώς τα χρόνια που μπορούσαμε με άνεση να πηδάμε από την μια επιλογή στην άλλη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, μάλλον πήγαν χαμένα, επειδή τώρα τρέχουμε να κάνουμε αυτα που δεν κάναμε τότε. Καλά κάνει ο άνθρωπος και αγωνίζεται όμως οι επιλογές αμα πέρασαν να χρόνια έχουν λιγοστέψει, όπως και τα περιθώρια έχουν στενέψει, και η κάθε επιλογή που κάνει δεν σημαίνει πως θα έχει αντικρισμα στο μέλλον πέραν από μια ικανοποίηση ότι κάποτε το πάλεψε (πχ σπουδες ενώ προέχει πλέον η προσωπική σου ζωή, θες άλλη δουλεια ενώ θα προτιμήσουν νεαρότερους σου, δεν κανεις εύκολα σχέση γι αυτο ακόμα ψάχνεις να βρεις την καταλληλη επειδη ο χρονος δεν σου επιτρεπει σχεσεις για να περναει η ωρα σου).
Γι αυτο και οι απαντήσεις και το ενδιαφερον μου για θεματα που αφορούν παιδιά 20 χρονών που μπαίνουν εδώ.γιάννης
11-09-2015, 13:10 #2856
Δεν υπαρχει αρκετος χρονος σε αυτη τη ζωη .... και αυτο ισχυει για ολους. Κανεις σπουδες και λες δεν διασκεδασα αρκετα ... δεν κανεις σπουδες λες καθομουν και επινα μπυρες με φιλους και τα εξυνα κλπ. Βασικα δεν εχω απαντησεις c'est la vie μαλλον... και καποια στιγμη θα φτασεις στο κατωφλι του θανατου που ο επομενος χρονος μπορει να ειναι ο τελευταιος. Εκει και αν χρειαζεται σθενος για να κανεις πραγματα .....
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-09-2015, 13:53 #2857
Χτυπησα το κεφαλι μου καταλαθος στην πορτα του ασανσερ και ποναει πολυ.Μελανιασε και εκανε καρουμπαλο.
11-09-2015, 14:06 #2858
11-09-2015, 16:24 #2859
11-09-2015, 18:15 #2860
Μου ήρθε το μαύρο παρόλο που είναι 4η μέρα σήμερα και παίρνω διπλάσια δόση από όση έπαιρνα. Αν πάθω αμόκ τι να κάνω; Δεν μπορώ να ξαναπάω νοσοκομείο είναι μακρυά και βαριέμαι
11-09-2015, 20:03 #2861
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΜΙΛΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΑΥΤΟ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
11-09-2015, 21:52 #2862
ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ ΠΑΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΘΕΤΕ
ΕΓΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ
ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΟΛΑ ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΟΜΩΣΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
11-09-2015, 22:08 #2863
ΕΓΩ ΣΑ ΧΑΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΕΦΤΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΓΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΖΩΑ ΟΠΥ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΓΙΑ ΞΥΛΟ ΔΕ ΜΙΛΑΩ
ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
11-09-2015, 22:54 #2864
12-09-2015, 00:20 #2865
τι χολυγουντ και ιστοριες... μια βασιλειαδου, ενας ριζος και ενας αυλωνήτης, μια σκηνη μαζι και γεμισε φως η οθονη!!!!!! καλα τα λεμε ιερα τερατα τελικα!!!