ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 577
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 577 of 1380 FirstFirst ... 774775275675755765775785795876276771077 ... LastLast
Results 8,641 to 8,655 of 20693
    Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    Ωραια εσυ πιστευεις πως εχει πολυ στρες σαν δουλεια?ναι σ αυτο δεν θα διαφωνισω,εχει για τους "ελαχιστους" που νιάζονται γτ πιστευω οτι ειναι οντως ελαχιστη αυτοι που νιάζονται..ενοεις οτι ειναι δυσκολη στο ψυχολογικο κοματι μονο ομως?απο πια αποψη ομως εχει τοσο στρες?μην δεν πετυχουν οι μαθητες? δεν μπορω να καταλαβω γτ εχει τοσο στρες(δεν ειπα οτι δεν εχει απλα επειδη δεν ξερω σ ρωταω)?
    Παντως εγω για τους διορισμενους θα διαφωνησω την θεωρω ,ευκολη(ιδιαιτερα για αυτους που δεν ειναι τριτη λυκειου) και με παρα πολλα συν και πολλες διακοπες.ΟΚ εσυ θα ξερεις καλυτερα παντως απο εμενα,εξω απο το χορο πολυ μιλανε λεει μια παριμια οποτε...Εσυ εχεις δει να σε φθειρει ψυχολογικα η δουλεια π κανεις στο φροντηστηριο?η μιλας για αλλους συναδελφους σου?
    Ενταξει δεν ξερω αμα επερνε τα χαπια γτ νιαζοταν η απλα δεν μπορουσε να κανει μαθημα και νευριαζε ειναι πολλα αυτα π ενοχλουνε εναν ανθρωπο.Παντως θα συμφωνησω στο οτι παιζουν πολυ παραμετροι ρολο για να μπορει καποιος να κανει σωστα την δουλεια του και ιδιαιτερα στην Ελλαδα που δεν εχουμε την καταλληλα βαση,τεχνογνωσια κ.λ.π.
    Κοιτα και εγω πριν μπω στο χορο νομιζα ευκολο ειναι...σκεφτομουν οσα σκεφτετονται και ολοι οι υπολοιποι...
    Πλεον προσωπικα το κατατασσω σε ενα απο τα πιο απαιτητικα επαγγελματα που υπαρχουν αν ειναι να γινεται σωστα. Οχι επειδη ειναι ψυχοφθορο. Αλλα επειδη για να γινει σωστα θελει να δινεις ολο σου το εαυτο και ψυχικα και νοητικα και σωματικα. Σε εξαντλει και σε αδειαζει (μετα σε γεμιζει καποιες στιγμες αλλα αλλο αυτο).
    Δεν μπορω να ξεκινησω να απαριθμω τις παραμετρους αλλα θα σου φερω μερικα παραδειγματα. Θελει να εισαι παρων συναισθηματικα και ψυχικα, να αντιλαμβανεσαι πως νιωθει ο καθε μαθητης, τι καταλαβαινει και τι οχι, πως μπορεις να τον προσεγγισεις, να ελεγχεις την ατμοσφαιρα του ταξης, το υφος της επικοινωνιας, να επιβλεπεις την ομαλη επικοινωνια μεταξυ των μαθητων, μη νιωσει οτι αδικηθει κανεις, μη προσβληθει κανεις, μη ντραπει κανεις, μη νιωσει μειονεκτικα κανεις, να νιωθουν ολοι ωραια. Αυτο ειναι το ψυχικο/συναισθηματικο/επικοινωνιακο κεφαλαιο μονο.

Ταυτοχρονα θελει αντιληπτικη ικανοτητα και ικανοτητα να δρας καταλληλα σε μικρο χρονικο διαστημα, να επιβλεπεις, να εχεις τα ματια δεκατεσσερα για το τι συμβαινει, να κρινεις γρηγορα πως θα διαχειριστεις επιτοπου διαφορες καταστασεις μαθησιακες και συμπεριφοριακες, να αρπαζεις ευκαιριες που σου δινουν οι μαθητες απο κατι που θα πουν η θα κανουν για να το εκμεταλλευτεις εποικοδομητικα στη διαδικασια της μαθησης, να τους επαναφερεις στη ταξη για να οργανωσεις το μαθημα οπως πρεπει λαμβανοντας και ολους τους επικοινωνιακους παραγοντες που ειπαμε πριν, να αυτοσχεδιαζεις, γενικα πρεπει να εισαι σε εγρηγορση με παρα πολλα σημεια εστιασης ταυτοχρονα.

Και φυσικα ειναι και το νοητικο κομματι... ενω κανεις ολα τα προηγουμενα μαζι πρεπει να εισαι ταυτοχρονα συγκεντρωμενος και στο αντικειμενο που διδασκεις, να καταλαβαινεις και τι λες και πως το λες και να το οργανωνεις και να το προσαρμοζεις αναλογα και πριν και επιτοπου αν χρειαζεται (που παντα χρειαζεται), να ξερεις το αντικειμενο σου σε βαθος και να εισαι παντα οργανωμενος.
    Επισης θελει να ενημερωνεσαι συνεχεια και να ενσωματωνεις διαρκως νεα πραγματα (πχ εγκαιρα παραδειγματα απο τη ποπ κουλτουρα, εχει τυχει να χρησιμοποιησω ξερω γω memes)...και κατσε μετα να φτιαξεις ολη τη παλια σου υλη και να την ενημερωσεις αντιατοιχα (ποιος δημοσιος υπαλληλος το κανει δεν ξερω αλλα τεσπα :P)
    Και οσο περιεργο κι αν φαινεται υπαρχει και σωματικη κουραση...καταρχην ενας καλος καθηγητης δεν απλωνει τη κωλαρα του κινειται συνεχεια αναμεσα στους μαθητες και τους βοηθα εναν εναν, επισης κουβαλας περα δωθε τετραδια και βιβλια σα το χαμαλη, επισης εξοπλισμο, λαπτοπ, παιχνιδια, πρωτες υλες για κατασκευες και τετοια χαζα με τα μικρα, ενα τονο μπουρδες. Εχω παθει σκωλιωση να πουμε
    Μετα μη ξεχναμε πως εχουμε και τους γονεις...πφφφφ......τι να πει κανεις για τους γονεις....νταξει ξερω και λιγους συνεργασιμους που ξερουν τι γινεται λιγους ομως.

Αυτα δεν ειναι ουτε τα μισα και μπορει να μη σου φαινεται τπτ το τρελο αλλα αν βρισκοσουν σε θεση να τα κανεις μια φορα θα εφευγες με δυο ματια πλανα σαν αεροπλανα
    Τελος να πω πως εχω δουλεψει προωθητρια και σε ξενοδοχειο. (τη διανομη φυλλαδιων με τη μετραω σα κανονικη δουλεια). Και στις δυο η αμεση σωματικη κουραση ηταν σαφως πιο εντονη...η μεγαλυτερη συνολικη κουραση ομως θεωρω πως ειναι στη διδασκαλια.

Senior Member
    Πωωω ρε φιλε πολλα εγραψα :P
    Απλα μου τη βιδωνει οταν θεωρουν τη διδασκαλια ευκολο πραγμα...θα μπορουσα να γραψω αλλα τοσα, ουτε τα μισα δεν εγραψα. Ενιγουει...Ξερω πως δεν αλλαζουν τη γνωμη κανενος τα παραπανω. Απλα θα πω πως εμενα μου ειναι πιο ευκολο να σκαβω :P Καθαρα και μονο λογω της ελλειψης πνευματικης/ψυχικης σκοτουρας. Απο εκει και περα οκ σε αδειαζει αλλα δεν ειναι ψυχοφθορο επαγγελμα, σε αμειβει καμια φορα καπως...με καμια μαλακιτσα που θα πειτε με τους μαθητες, καμια ζωγραφιτσα, κατι αστειο η γλυκο, τετοια χαζα και φυσικα με τα αποτελεσματα...αν δεις οτι τελικα κατι εμαθαν. Ζε φινι με την εκθεση

Senior Member
    πωπω ποσα εγραψες?χαχαχα δεν ειναι να σ ρωταει κανεις .Παντως περα απο την πλακα μου αρεσουν τα κειμενα σου.Δεν ξερω εχουν κατι.

Αντηλιπιτκη ικανοτητα για αρχη δεν νομιζω οτι σε κουραζει ψυχολογικα ουτε σωματικα,οποτε δεν καταλαβαινω γτ την αναφερεις.Απλα ειναι κατι που μερικοι ανθρωποι το εχουνε ,μερικοι οχι,το ξερω οτι χρειαζεται απλα στο αναφερω σαν κατι εμφυτο στους καθηγητες ,δεν νομιζω οτι θα φθειρει καποιον συναισθηματικα ,ψυχικα.....
    Σε ολα τα επαγγελματα αμα θες να γινουν σωστα πρεπει να δινεις το 100% αλλιως δεν θα εχεις θετικο προσημο στην δουλεια σου....
    Επ[ισης αυτα που λες στην πρωτη παραγραφω ενταξει τα θεωρω δυσκολα οπως το να μην αδικισεις κανενα ,μην προσβαλεις κανενα,μη νταπεις κανεις και τα αλλα που γραφεις ,αλλα παλι δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το κουραστικο και το ψυχοφθορο?Ολα αυτα μου φενονατι φυσιολογικα,δεν βλεπω κατι δυσκολο(στο ξαναλεω οτι δεν εχω ιδεα απο διδασκαλια απλα εκφερω μια γνωμη,μην παρεξηγησε)....
    Συγνωμη αλλα λες να καταλαβεινεις πως το λες και τι λες?ε συγνωμη κιολας αμα εισαι 5 χρονια και παραπανω καθηγητης ,δεν θα ξερεις απο πριν τι θαπεις και πως θα το πεις?εκεινη την ωρα θα το οργανωνεις?ε οχι διαφωνω σε αυτο μετα απο κατι χρονια ολα αυτα που λες πρεπει να ειναι εμφυτα ολα.ΠΑει στο αυτοματο μετα απο καποια χρονια...
    Επ[ισης λες κατι για την υλη?την υλη μια φορα την μαθαινεις και δεν την ξαναμαθαινεις ποτε ,οποτε οτι διδασκεις ειναι παντα το ιδιο.....δεν μαθαινεις νεα πραγματα.....τιποτα στην ουσια...
    Γενικα ναταλι δεν μου αλλαξες γνωμη με αυτα τα επιχηρηματα που μου εθεσες (οχι πως σ νιαζει βεβαια αλλα ετσι να λεμε:P)
    Συνεχιζω να πιστευω το ιδιο πραγμα.Επισης να σου πω ,γνωρισα εναν καθηγητη ο οποιος αρχισε να αραζει με την παρεα μου 50 χρονων αυτος και λογο του οτι πινει κανα μπαφακι αρχισε να αραζει και με εμας (πρωην δασκαλος μας)και τον ρωτησα για την διδασκαλια ,διδασκει 30 και χρονια και μου ειπε δεν ειναι τιποτα ,μονο η τριτη λυκειου ειναι ζορι ,κατα τα αλλα τιποτα ολοδιακοπες και λιγη δουλεια για σπιτι....#0 και χρονια καθηγητης μου τα ειπε αυτα,δεν ξερω αμα ειναι καλος η κακος απλα στο λεω....
    ΤΕσπα εγω θα σου πω οτι ξερω οτι θες να υπερασπιστεις αυτο που σπουδασες και κανεις αλλα θεωρω τους διορισμενους ,οτι εχουν πολλα συν και λιγοτερη δουλεια και πιεση απο το 80% των δουλιων που υπάρχουν εκει εξω...Δεν θα διαφωνησω μαζι στο οτι μερικες φορες μπορει ν εχεις λιγο πιεση ,αλλα δεν παυει η δημοσιοι υπαληλοι να ειναι δημοσιοι υπαληλοι ελπιζω να το επιασες αυτο
    TEλος θελω να σου πω ενα μπραβο για την εκθεση που εγραψες αχαχχααχα και οτι ειναι γλυκο που υπερασπιζεσαι την δουλεια σου με τα πολλα επιχηρηματα σου
    AΛλα δεν εχεις δουλεψει σε πολλες αλλες δουλειες οποτε εχεις μικρο κρητιριο.....
    Αυτα απο εμενα Σου ευχομαι ενα ομορφο βραδυ με ωραια ονειρα ,Καληνυχτα

Senior Member
    Δεν περιμενα να σε πεισω για κατι. Αλλα πανω στο τελευταιο σου επιχειρημα οτι δεν εχω δουλεψει σε πολλες αλλες δουλειες...ε δεν μπορω παρα να αναφερθω στο οτι εχεις ακομα μικροτερο κριτηριο :P
    Επισης λογικο να πιστευεις οσα πιστευεις γιατι τις δυσκολιες που περιγραφω και αλλες που δεν συμπεριελαβα τις αντιμετωπιζει καποιος που νοιαζεται να τα κανει ολα σωστα αλλα ειμαστε στην ελλαδα το 2016 και υπαρχει και μια καποια νοοτροπια και υπαρχουν καποια βαθεια προβληματα στην εκπαιδευση. Δεν διαφωνω πως στη πραξη οι διορισμενοι καθηγητες κωλοβαρανε. Αλλα το οτι ειναι διορισμενος καποιος δε σημαινει πως πρεπει να παψει να νοιαζεται να κανει τη δουλεια του σωστα...και ο καθε κουτοπονηρος γονιος η ιδιωτικος υπαλληλος που το πιστευει αυτο το πιστευει κρινοντας απο τη παρτη του φυσικα, γιατι ο ιδιος θα εκανε το ιδιο ακριβως...
    Οσο για τα κομματια που μου λες που ειναι το ψυχοφθορο εδω και που ειναι το ψυχοφθορο εκει θα σου πω πως δεν ειπα οτι κατι απο αυτα ειναι ψυχοφθορο...ειναι δυσκολο ειπα. Και εννοουσα πως ειναι δυσκολο το να τα συνδιαζεις. Και οτι και να σου πω δεν θα το καταλαβεις αν δεν βρεθεις ποτε στη θεση να το δοκιμασεις ο ιδιος (που για την πλειοψηφια των ανθρωπων δεν θα γινει). Και για την γνωση του αντικειμενου εννοουσα πως πρεπει εκεινη την ωρα να συγκεντρωνεσαι και στην παραδοση της ενω κανεις και ολα τα αλλα ταυτοχρονα.
    Επισης και στο οτι μαθαινεις μια και εξω το αντικειμενο σου κανεις λαθος. Ποιος στο ειπε αυτο; Επειδη ετσι το φανταστηκες; Οι καλυτεροι καθηγητες που ηξερα μαθαιναν και ψαχνοντουσαν μεχρι τη συνταξη, παντα αλλαζει η προστιθεται κατι, ειτε στο αντικειμενο ειτε στις παιδαγωγικες πρακτικες.
    Και η υλη μπορει να αλλαζει η να μην αλλαζει αλλα δεν εννοουσα αυτο.
    Πες πως εχω να διδαξω το Α το Β και το Γ πραγμα...το κανω με καποια συγκεκριμενα παραδειγματα. Αλλα οσο περνανε οι χρονιες τα τμηματα αλλαζουν, οι καινουριοι μαθητες εχουν αλλα πραγματα που τους αρεσουν. Αρα θα τους μαθω τα Α Β και Γ με καινουρια παραδειγματα προσαρμοσμενα στις δικες τους αναγκες καιντα δικα τους γουστα. Αυτο σημαινει οτι θα αλλαζω το υλικο που χρησιμοποιω πανω στην ιδια υλη συνεχεια!
    Τελος να σου πω πως δεν εχω λογο να το υπερασπιστω...για την ακριβεια με αρρωσταινει αυτο το σκεπτικο που βλεπω σε ολους γυρω μου ακομα και συναδελφους και σε γονεις και σε εκπαιδευτικους φορεις και γενικα και πολλες φορες σκεφτομαι αν αξιζει τοσο κοπο. Τα ιδια με εσενα λεει και η μανα που θα παει και θα δωσει στην τεχνικο νυχιων για το μανικιουρ της χωρις να κουνησει βλεφαρο τα ιδια λεφτα που τσιγκουνευεται να δωσει σε μενα για μια ωρα που θα διδαξω το παιδι της. Οποτε καλυτερα να τα παρατησω ολα και να γινω τεχνικος νυχιων που λεει ο λογος. Αλλα για αυτο ειναι ετσι σκατα η εκπαιδευση...γιατι την υποτιμουμε ολοι. Τεσπα.
    Εχω περιεργεια να μου πεις αυριο τι θεωρεις δυσκολη δουλεια. Καληνυχτα!

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Να'μαι και εγώ!

Senior Member
    Επισης οταν ειπα οτι πρεπει να αυτοσχεδιαζεις και να προσαρμοζεις εκεινη την ωρα πως θα πεις οτι πεις δεν ειναι λαθος, ειναι οτι πιο σωστο. Μην βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα απο το πως φανταζεσαι τη διδασκαλια. Δεν εχει σημασια ποσα χρονια εισαι καθηγητης, μπορει να διδασκεις 50 χρονια αλλα το πως θα πεις κατι πρεπει να το προσαρμοσεις στον δεκτη, τον μαθητη στον οποιο απευθυνεσαι.
    Δεν τα λεμε αιντε κασετα και τελειωσαμε. Καποιοι σαν τον καθηγητη που λες διδασκουν μαθηματα. Αλλοι διδασκουν μαθητες. Βλεπεις τη διαφορα; Αλλο κανω διαλεξη/διδασκω ενα μαθημα και αλλο διδασκω συγκεκριμενους μαθητες. Μπορει με τον Α τροπο να μη καταλαβαινεις κατι με τον Β τροπο να το καταλαβεις ομως. Αυτο εννοω οταν λεω προσαρμογη επιτοπου. Οκ ναι καταληγεις με τεσσερις πεντε πατεντες για να διδαξεις το ιδιο πραγμα με τον καιρο αλλα οπως και να εχει προσαρμοζεις και αποφασιζεις επιτοπου για πολλα πραγματα επειδη εστιαζεις στον μαθητη και παραμετροποιεις το μαθημα σου στον μαθητη.
    Αντε γιατι τωρα το ειδα και τσατιστηκα οτι μας την ειπες ξερω γω "συγνωμη αλλα πρεπει να ξερεις μπλα μπλα" :P και με σιγουρια κι ολας :P Δεν αντεξα επρεπε να σε διορθωσω. Μην μπλεκεις με παιδαγωγικα.

Senior Member
    με βαρεσαν αυπνιες παλι,εσυ φταις ναταλι
    ΘΑ σου απαντησω αργοτερα γτ δεν μπορω τωρα ....
    Ειναι κανενας ονλαιν?

Senior Member
    Με εντυπωσιαζει η Ναταλια , η σουπς , που γνωριζει τα memes ............ καλε , που ταμαθες αυτα , εγω στο strange , το περιοδικο .........συνδρομητης ....ενδιαφερουσα εισαι .....ωριμη για 24 .....η 23 ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Δεν περιμενα να σε πεισω για κατι. Αλλα πανω στο τελευταιο σου επιχειρημα οτι δεν εχω δουλεψει σε πολλες αλλες δουλειες...ε δεν μπορω παρα να αναφερθω στο οτι εχεις ακομα μικροτερο κριτηριο :P
    Επισης λογικο να πιστευεις οσα πιστευεις γιατι τις δυσκολιες που περιγραφω και αλλες που δεν συμπεριελαβα τις αντιμετωπιζει καποιος που νοιαζεται να τα κανει ολα σωστα αλλα ειμαστε στην ελλαδα το 2016 και υπαρχει και μια καποια νοοτροπια και υπαρχουν καποια βαθεια προβληματα στην εκπαιδευση. Δεν διαφωνω πως στη πραξη οι διορισμενοι καθηγητες κωλοβαρανε. Αλλα το οτι ειναι διορισμενος καποιος δε σημαινει πως πρεπει να παψει να νοιαζεται να κανει τη δουλεια του σωστα...και ο καθε κουτοπονηρος γονιος η ιδιωτικος υπαλληλος που το πιστευει αυτο το πιστευει κρινοντας απο τη παρτη του φυσικα, γιατι ο ιδιος θα εκανε το ιδιο ακριβως...
    Οσο για τα κομματια που μου λες που ειναι το ψυχοφθορο εδω και που ειναι το ψυχοφθορο εκει θα σου πω πως δεν ειπα οτι κατι απο αυτα ειναι ψυχοφθορο...ειναι δυσκολο ειπα. Και εννοουσα πως ειναι δυσκολο το να τα συνδιαζεις. Και οτι και να σου πω δεν θα το καταλαβεις αν δεν βρεθεις ποτε στη θεση να το δοκιμασεις ο ιδιος (που για την πλειοψηφια των ανθρωπων δεν θα γινει). Και για την γνωση του αντικειμενου εννοουσα πως πρεπει εκεινη την ωρα να συγκεντρωνεσαι και στην παραδοση της ενω κανεις και ολα τα αλλα ταυτοχρονα.
    Επισης και στο οτι μαθαινεις μια και εξω το αντικειμενο σου κανεις λαθος. Ποιος στο ειπε αυτο; Επειδη ετσι το φανταστηκες; Οι καλυτεροι καθηγητες που ηξερα μαθαιναν και ψαχνοντουσαν μεχρι τη συνταξη, παντα αλλαζει η προστιθεται κατι, ειτε στο αντικειμενο ειτε στις παιδαγωγικες πρακτικες.
    Και η υλη μπορει να αλλαζει η να μην αλλαζει αλλα δεν εννοουσα αυτο.
    Πες πως εχω να διδαξω το Α το Β και το Γ πραγμα...το κανω με καποια συγκεκριμενα παραδειγματα. Αλλα οσο περνανε οι χρονιες τα τμηματα αλλαζουν, οι καινουριοι μαθητες εχουν αλλα πραγματα που τους αρεσουν. Αρα θα τους μαθω τα Α Β και Γ με καινουρια παραδειγματα προσαρμοσμενα στις δικες τους αναγκες καιντα δικα τους γουστα. Αυτο σημαινει οτι θα αλλαζω το υλικο που χρησιμοποιω πανω στην ιδια υλη συνεχεια!
    Τελος να σου πω πως δεν εχω λογο να το υπερασπιστω...για την ακριβεια με αρρωσταινει αυτο το σκεπτικο που βλεπω σε ολους γυρω μου ακομα και συναδελφους και σε γονεις και σε εκπαιδευτικους φορεις και γενικα και πολλες φορες σκεφτομαι αν αξιζει τοσο κοπο. Τα ιδια με εσενα λεει και η μανα που θα παει και θα δωσει στην τεχνικο νυχιων για το μανικιουρ της χωρις να κουνησει βλεφαρο τα ιδια λεφτα που τσιγκουνευεται να δωσει σε μενα για μια ωρα που θα διδαξω το παιδι της. Οποτε καλυτερα να τα παρατησω ολα και να γινω τεχνικος νυχιων που λεει ο λογος. Αλλα για αυτο ειναι ετσι σκατα η εκπαιδευση...γιατι την υποτιμουμε ολοι. Τεσπα.
    Εχω περιεργεια να μου πεις αυριο τι θεωρεις δυσκολη δουλεια. Καληνυχτα!
    προφανως και δεν υποτιμησα την εκπαιδευση μην βαζεις λογια που δεν λεω,εγω στους εκπαιδευτικους αναφερομε.....Εσυ επιμενεις οτι ειναι δυσκολη δουλεια γτ εχει πολλα παραπλευρα πραγματα να κανεις και να προσεχεις,στο οτι εχει δεν διαφωνω ,αλλα μην μου λες οτι και οι διορισμενοι δεν βολευονται τωρα...αυτο ειναι τραγικο και ναι στο λεω και το ενοω οι περισοτεροι καθηγητες ξυνουν τα @@ τους γι αυτο δεν εχουμε παιδιεια και εχουμε μεινει πισω στην παιδεια που μας παρεχουν τα σχολεια και τη διαπεδαγωγηση.Μιλας λες και ολοι οι καθηγητες ειναι αγιοι και πεθενουν στην δουλεια αχχααχαχ ,ε κανεις λαθος ναταλι και το ξερεις.
    Δεν λεω εσυ μπορει να εισαι καλη στην δουλεια σ και να τρωγεσαι ,αλλα αυτο συμβαινει κοπελα μου επειδη εισαι νεα ακομα ,δεν εχεις φαει τα σκατα με το κουταλι...Και κανεις καθηγητηες δεν ψαχνεται αυτα ειναι ,να χαμε να λεγαμε ,νομιζω οτι αντιμετωπιζεις την δουλεια σου σαν κατι ουτοπικο ,που οι καθηγητες ξεχαρβαλονατι(τι τραβανε οι καημενοι χαχαχαχ)και φταινε για ολα οι γονεις και τα παιδια που τους ξεζουμιζουν ,αλλα απο ολα τα βοδια του δημοσιου που εχουν διοριστει ,δεν ειδα να κουναει κανεναν τον κωλο του για να βοηθησει πραγματικα μαθητες και τους διαπεδαγωγηση σωστα ,παρα μονο ξερουν τα ξυνουν τα @@ τους....Εγω δεν μπορω να καταλαβω γτ τους υποστηριζεις,εχεις περασει απο σχολεια και ξερεις....δεν καταλαβες τι γινεται με το σαπιο συστημα και τους κακους καθηγητες εκπαιδευσης που εχουμ?εμενα περιμενεις να στα πω?
    Ενταξει θα συμφωνησω οτι μπορει να ειναι λιγο δυσκολο αλλα ειναι οπως τα περισσοτερα επαγγελματα και ειναι δυσκολο μονο για οσους δεν εχουν διοριστει και ακομα σκεφτονται ρομαντικα στο οτι θα κανουν το κοσμο καλυτερο ,οσοι εχουν διοριστοι η τουλαχιστον το 90% αυτων ,ειναι κακοι καθηγητες που δεν τους νιάζει τιποτα ,περα απο τα φραγκα και τις 3μηνες διακοπες που εχουν...
    ΚΑι πιστεψε μπορει να μην ξερω πως ειναι να εισαι καθηγητης αλλα υπαρχουν πολλοι δυσκολοτερες δουλειες εκει εξω που οι ανθρωποι λιώνουνε για ενα κομματι ψωμι,και δεν ξυνονται οπως οι δημοσιοι υπαλληλοι....
    ενταξει αν τωρα νομιζεις πως το α η β πλανο ενος καθηγητη για να κανει μαθημα ωστε να το αποροφησουν οι μαθητες του και ο αυτοσχεδιασμος μεσα στο μαθημα ειναι δυσκολα παω πασο........
    Αυτα ειχα να σου πω οσο αφορα το εκπαιδευτικο συστημα και τους ανθρωπους που στελεχωνουν.....
    Και για την τελευταια ερωτηση που μου εκανες για το πιες δουλειες ειναι δυσκολοτερες θα υπαρχουν τουλαχιστον διψηφιες σε αριθμο......
    Μην το παρεις προσωπικα το κειμενο ,ειναι πιο πολυ αφιερωμενο στα ρεμαλια τους καθηγητες που ειχα και δεν τους ενιαξε καθολου το αν θα παρω παιδεια η θα μορφωθο το μονο που τους ενιαζε ηταν να τσεπωνουν τα λεφτα.ΣΕ εσενα δεν κανω καμια επιθεση στο τονιζω ,γτ ισως λιγο το κειμενο να ηταν επιθετικο με στοχευεμενους δεχτες...

Senior Member
    Βρε νικ μου καλα τα λες και εχεις δικιο...εγω δεν υπερασπιστηκα ποτε τα ρεμαλια καθηγητες οπως λες, τους εχω δει με τα ματακια μου και τους εχω σιχαθει...σου εξηγουαα στα κατεβατα μου γιατι ειναι δυσκολη η δουλεια αν προσπαθει καποιος (νεος η γερος, διορισμενος η αδιοριστος) να την κανει ΣΩΣΤΑ. Αυτο το τονισα πολλες φορες. Σε οσα λεω υποθετουμε οτι ο αλλος προσπαθει να κανει σωστη δουλεια. Δεν διαφωνω στο οτι δεν γινεται σωστα και στο οτι η πλειοψηφια ξυνονται...ωστοσο δεν ειναι παντα ετσι, εχω πετυχει και κανα δυο σπανιες περιπτωσεις ναι, στο δημοσιο σχολειο. Αλλα εννοειται μιλαμε για σταγονες στον ωκεανο.
    Απο εκει και περα αν ΔΕΝ κανεις μια δουλεια σωστα ε λογικο να ειναι ευκολη, χαιρω πολυ! Για ποια δουλεια δεν ισχυει αυτο; Αυτο ισχυει για ολες τις δουλειες, μπορεις να τις κανεις λαθος και πιο ευκολα... Η μονη διαφορα ειναι πως αν ως καθηγητης και δεν την κανεις σωστα δεν υπαρχει κανεις να σε ελεγξει! Και εκει πατανε ολοι οι βαρεμενοι καθηγητες και οσοι τα λενε αυτα.
    Οποτε ΑΝ υποθεσουμε οτι η δουλεια γινεται ΣΩΣΤΑ ναι ειναι απο τις πιο δυσκολες δουλειες που υπαρχουν.
    Ειναι ευκολο να υποθεσεις πως η χειρονακτικη εργασια ειναι πιο δυσκολη γιατι αυτο υποθετω οτι κανεις, αυτα φανταζεσαι ως πιο δυσκολες δουλειες...και ναι ειναι πολυ δυσκολες και σεβομαι τον αυτον τον κοπο, ο πατερας μου εκανε τετοιες εργασιες τη μιση του ζωη και η μητερα μου επισης και ο αδερφος μου. Επισης ολα αυτα τα μελη που σου λεω εχουν περασει και απο τις δυο κατηγοριες...και ολοι συμφωνουν πως καθε δουλεια ειναι απαιτητικη με τον τροπο της και οτι ο πνευματικος κοπος μπορει να ειναι πιο απαιτητικος απο τον σωματικο. Και εγω το πιστευω...η ΣΩΣΤΗ πνευματικη εργασια ειναι αν οχι πιο απαιτητικη τοτε τουλαχιστον εξισου απαιτητικη με τον ντουγρου σωματικο κοπο, ασχετα τι φανταζονται οσοι εχουν δει τα πραγματα απο τη μια πλευρα μονο η την αλλη. Δεν ειμαι καμια χαζουλα ονειροπολα, ενημερωνω. Για αυτο και τα κατεβατα νικ...
    Δεν το πηρα προσωπικα, απλα θεωρησα χρεος μου να ενημερωσω επειδη ειδα πολλες παρανοησεις και φανταζομαι μπορει τις ιδιες παρανοησεις να εχουν και τα αλλα μελη. Θελω απλα να εχουν οσο το δυνατον περιασοτεροι ανθρωποι μια σωστη εικονα. Γιατι αν ειναι να οργιζονται ολοι με την εκπαιδευση χωρις να εντοπιζουν τους ακριβεις λογους του τι παει στραβα και γιατι δεν θα βελτιωθει ποτε, και το να λεμε απλα γενικα και αοριστα "ειναι σκατα" δεν βοηθαει σε αυτο το σκοπο :P Η ενημερωση ομως ισως βοηθαει...
    Θα μπορουσα να εξηγησω περαιτερω τι εννοω αλλα αστο, ειναι σαιτ ψυχολογιας :P

Senior Member
    τεσπα....αλλα αυτες οι περιπτωσεις ειναι σπανιες ......
    ποτε θα μου κανεις ιδιαιτερα?:P

Senior Member
    τεσπα....αλλα αυτες οι περιπτωσεις ειναι σπανιες ......
    ποτε θα μου κανεις ιδιαιτερα?:P
    Για να λες οτι ξυνω το μνι μου; Δε σου κανω ρε! :P
    Θα σου κανω τα νυχια αμα θες...τζελ, ημιμονιμο, σχεδιακια...φουλ μανικιουρακι :P

Senior Member
    Για να λες οτι ξυνω το μνι μου; Δε σου κανω ρε! :P
    Θα σου κανω τα νυχια αμα θες...τζελ, ημιμονιμο, σχεδιακια...φουλ μανικιουρακι :P
    χααχαχα εγω για σενα?θα ελεγα ποτε κατι τετοιο ειναι δυνατον?:P
    νομιζω οτι θιχτηκες με το κειμενο που αναρτησα χαχαχααχ.ελα ξεκολα εσυ δεν ειχες καμια σχεση με αυτο..δεν ηταν για σενα αγαπητη ναταλι
    ιδιαιτερα θελω....ποτε πες μου ?
    ακου αυτο το τραγουδι απο το 1:19 και μετα

Senior Member
    χααχαχα εγω για σενα?θα ελεγα ποτε κατι τετοιο ειναι δυνατον?:P
    νομιζω οτι θιχτηκες με το κειμενο που αναρτησα χαχαχααχ.ελα ξεκολα εσυ δεν ειχες καμια σχεση με αυτο..δεν ηταν για σενα αγαπητη ναταλι
    ιδιαιτερα θελω....ποτε πες μου ?
    ακου αυτο το τραγουδι απο το 1:19 και μετα
    Χαχα μας το εχεις ξαναβαλει αυτο το τραγουδι τι επαθες απο μνημη δεν;;; Κολησε η πινεζα; :P
    Επισης σου ειπα εγω παραιτουμαι θα γινω τεχνικος νυχιων...αμα θες μανικιουρακι δω ειμαι :P

Senior Member
    Χαχα μας το εχεις ξαναβαλει αυτο το τραγουδι τι επαθες απο μνημη δεν;;; Κολησε η πινεζα; :P
    Επισης σου ειπα εγω παραιτουμαι θα γινω τεχνικος νυχιων...αμα θες μανικιουρακι δω ειμαι :P
    ναι σορυ το ξεχασα...οτι στο ειχα ξαναβαλει..
    απο ποτε παραιτηθηκες?