Results 1,021 to 1,035 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
18-04-2015, 14:09 #1021
Tο να εχεις χιουμορ , eagle , δειχνει εξυπνο ανθρωπο , και μια υγιη σταση ζωης . Οταν λεω οτι οι βαρετοι ανθρωποι εχουν μια αδυναμια επικοινωνιας , σημερα το σκεφτηκα !! μπορει να αφηγουνται ενδιαφεροντα πραματα , αλλα δεν αδυνατουν να κανουν εναν ουσιαστικο διαλογο .
Σε καποια φαση , μπορουν να σου πουν , ' τα δικα σου νεα ? ' , αλλα αυτο δεν ειναι διαλογος .
- 18-04-2015, 14:11 #1022
Κανένας δεν επιβιώνει και δεν περνάει όμορφα, χωρίς να κοπιάσει έστω και λίγο (ή πολύ).
Απλώς, αν αυτό για το οποίο κοπιάζεις σου αρέσει, τότε δε νιώθεις ότι κάνεις κόπο.
Το τελευταίο διάστημα δουλεύω γύρω στις 10 ώρες καθημερινά (μπορεί και παραπάνω, αν βάλω τις ώρες που σκέφτομαι διάφορα για τη δουλειά μου).
Επειδή όμως μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, κάθε πρωί ξυπνάω με ανυπομονησία να ξαναστρωθώ στη δουλειά, έχοντας μια καινούργια ιδέα.
Δε νιώθω ούτε γι' αστείο ότι κοπιάζω, αντιθέτως νιώθω κάθε μέρα ευγνωμοσύνη που έχω διαλέξει αυτό που μου ταιριάζει, που δημιουργώ ωραία πράγματα που κάνουν χαρούμενους
και άλλους ανθρώπους και που πληρώνομαι γι' αυτό!
Αυτό είναι το μυστικό.
Βρείτε αυτό που σας αρέσει και κάντε το επάγγελμα ή έστω χόμπυ, επιλέξτε τους ανθρώπους που σας ταιριάζουν για να είναι δίπλα σας και η ζωή είναι πανηγύρι!
Είναι κρίμα να περνάει κάποιος τη ζωή του μην κάνοντας τίποτα και απλά γκρινιάζοντας για το πόσο χάλια είναι η ζωή.
Γενικά μιλάω, παίρνοντας αφορμή από μίζερες σκέψεις και διαπιστώσεις που κάποιοι εδώ μέσα έχουν κάνει κοσμοθεωρία.
18-04-2015, 15:46 #1023
Μαρία είσαι αξιέπαινη! Η εργασία αν σου αρέσει είναι βάλσαμο! Πάντως εγώ επιμένω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που ενώ δεν έχουν εργασία καταφέρνουν να επιβιώνουν και ζουν μόνο για να αράζουν όλη μέρα, ακόμα κι ένα φαγητό βαριούνται να φτιάξουν.... μιλάμε για πολύ ξάπλα. Μίλησα τελευταία με έναν από αυτούς και εξοργίστηκα πραγματικά με το πως τα καταφέρνει να ζει έτσι.... χωρίς καμμιά προσπάθεια πίστεψε με... κάποια στιγμή όταν χρειάστηκε να μπω στο νοσοκομείο δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει το σύζυγο και το άτομο αυτό αρνήθηκε να μείνει δυο μέρες με τους μικρούς γιατί φοβήθηκε μήπως κολλήσει γρίπη..... πολύ εαυτισμος βρε παιδιά ΕΛΕΟΣ!
18-04-2015, 16:03 #1024
Εσύ μιλάς για μια συγκεκριμένη περίπτωση που σε ενόχλησε.
Εγώ μιλούσα γενικότερα.
Πάντως, αν δεν για πολύ καιρό κάνεις τίποτα βαριέσαι θανάσιμα. Και άλλο "επιβιώνω" άλλο "ζω καλά".
Από την άλλη κι εγώ μπορεί να θεωρηθώ απολύτως τεμπέλα, αν μου ζητηθεί να κάνω κάτι που δεν μου αρέσει. Πιθανόν να προσπαθήσω να το αποφύγω.
Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος που θα διανοούταν να μου ζητήσει να κρατήσω τα παιδιά του για μισή ώρα. Όχι για δύο μέρες!
Δεν έχω παιδιά γιατί δεν ήθελα να έχω, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν η χειρότερη τιμωρία μου! Και το γνωρίζουν οι φίλοι μου.
Θα μπορούσα όμως να κάνω κάτι άλλο για να τους διευκολύνω σε μία δύσκολη κατάσταση.
Θέλω να πω, ότι καλό είναι ο καθένας να προσφέρει με τον τρόπο που μπορεί και θέλει.
Βεβαίως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν προσφέρουν τίποτα σε κανένα και έχουν μάθει μόνο να απαιτούν.
Αλλά, αυτοί αργά ή γρήγορα, θα μείνουν χωρίς πραγματικούς φίλους δίπλα τους.
18-04-2015, 16:33 #1025
Μαρία πρέπει να γνωρίσεις τα δικά μου παιδιά!!!! Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν θα μπορέσεις να τα κρατήσεις!!! χαχαχα!!! Το συγκεκριμένο άτομο στο οποίο αναφέρθηκα δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά, έχει πρόβλημα με την απασχόληση γενικά!! Έχει μεγάλη τεμπελιά!!!!! χαχαχαχα!!!
18-04-2015, 16:40 #1026
εν έχω παιδιά γιατί δεν ήθελα να έχω, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν η χειρότερη τιμωρία μου!
18-04-2015, 17:18 #1027
Τίποτα τέτοιο δεν φοβόμουν άλεξ!
Απλά ήξερα από μικρή πώς ακριβώς θέλω να ζήσω τη ζωή μου, ελεύθερη και ανεξάρτητη, χωρίς δεσμεύσεις, με τη δυνατότητα να διαθέτω τον χρόνο μου εκεί που επιλέγω εγώ ανά πάσα στιγμή.
Και σε μια τέτοια ζωή δεν χωράνε ούτε παιδιά, ούτε συμβατικές σχέσεις όπως ένας γάμος.
Μακάρι όλοι να επέλεγαν αυτό ακριβώς που θέλουν και τους ταιριάζει, χωρίς να επηρεάζονται από τον περίγυρο ή δεν ξέρω εγώ από τι άλλο, γιατί έτσι θα υπήρχαν περισσότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι γύρω μας.
Ο προορισμός του ανθρώπου δεν είναι να κάνει οικογένεια (όπως συνηθίζουν κάποιοι να λένε), αλλά να κάνει αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο, γιατί τότε μόνο μπορεί να προσφέρει απλόχερα και στους άλλους. Και η μόνη υποχρέωσή του είναι να βρει ποιο είναι αυτό ή αυτά που τον κάνουν ευτυχισμένο.
Καλό είναι να έχουμε υπ΄όψιν μας ότι δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για τα ίδια πράγματα, όπως και ότι είναι αδύνατον να τα κάνουμε όλα πολύ καλά. Αν το προσπαθήσουμε, θα εξουθενωθούμε.
Γι' αυτό επιλέγουμε και βάζουμε προτεραιότητες.
18-04-2015, 17:26 #1028
Βλέποντας φίλες και φίλους μου με μικρά παιδιά, έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είσαι ήρωας για να μεγαλώνεις παιδιά!
Πάντως εμένα μου φαίνεται η πιο ζόρικη δουλειά.
Αυτός είναι κι ένας λόγος που μου αρέσουν οι γάτες, είναι ανεξάρτητες και τα κάνουν όλα μόνες τους.
Και πλένονται και καλλωπίζονται μόνες τους και βόλτα πάνε μόνες τους και όποτε έχουν διάθεση περνάνε να τα πούμε και να πάρουν και κανένα μεζέ!
18-04-2015, 17:45 #1029
Πρέπει να είσαι όντως ήρωας και μένα Μαρία είναι δίδυμα αγοράκια κι είχα θέματα με την ανάπτυξη τους, τώρα πάμε καλύτερα αλλά έχουμε αγώνα μπροστά μας. Επίσης καλό είναι να έχεις βοήθειες, εγώ άργησα να κάνω τους μικρούς και οι γιαγιάδες δεν μπορούν, είναι μεγάλες.... μια φορά όταν ήταν μικρότερη τα είχα βγάλει έξω με το διπλο καρότσι και με ρώτησε ένας κύριος ΠΟΣΟΙ σε βοηθούν για να τα μεγαλώσεις??? Πάντως βλέπω και νεότερες γιαγιάδες που δεν θέλουν να μεγαλώσουν εγγόνια... για τους δικούς τους λόγους, πχ σκέφτονται εγώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, κάτσε κι εσύ να μεγαλώσεις τα δικά σου. Εγώ προσωπικά ειδικά όταν ήταν μικροί ήθελα την αποκλειστική φροντίδα να την έχω εγώ, εγώ είμαι η μάνα και οφείλω στην κρίσιμη ηλικία να είμαι δίπλα στα παιδιά μου. Τώρα που είναι τεσσάρων οι μικροί θα ήθελα που και που να έχω κάποιον πχ να μου τα παίρνει για μια βόλτα να ξεφεύγω κι εγώ λιγάκι αλλά δύσκολο.... πάντως Μαρία εσένα δεν θα σου ζητήσω βοήθεια...χαχαχα!!
18-04-2015, 18:03 #1030
καλη φαση κ τι δε θα δινα να μουν διδυμος
18-04-2015, 18:30 #1031
Ρε Μαριαν δεν βαριεσαι να εισαι τοσο ισορροπημενη? :P
18-04-2015, 18:42 #1032
18-04-2015, 18:55 #1033
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-04-2015, 19:04 #1034
Παντως οι εποχες ειναι δυσκολες για ισορροπια.. Εγω ειμαι καλα μονο οταν εργαζομαι , οταν εργαζομαι ειμαι ενα αλλο προσωπο!
Οχι δεν ειναι δικαιολογια η ανεργια , αλλα οσο να'ναι οταν παιρνει χρονια μορφη αρχιζεις και αισθανεσαι ενα παρασιτο , ενα βαρος. Συν που χωρις τα αναγκαια χρηματα δεν μπορεις να κανεις και πολλα στην ζωη σου.. Τελος φτανεις σε ενα σημειο αδρανειας οχι μονο σωματικης αλλα και εγκεφαλικης ! Που να σκεφτεις χομπι και αλλα δημιουργικα πραγματα. Σε παιρνει ο κατηφορος.
18-04-2015, 19:29 #1035
Συμφωνω , οταν δεν εχεις δικα σου χρηματα , ουσιαστικα δεν μπορεις να εχεις τον ελεγχο της ζωης σου και για αυτο φλιπαρεις.
Αν εχεις και μια ροπη σε αγχωδεις διαταραχες ή σε καταθλιψη , απλα την εχεις κατσει.