Results 1,036 to 1,050 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
18-04-2015, 20:03 #1036
Συμφωνώ ότι η ανεργία είναι ό,τι χειρότερο, όχι μόνο γιατί δεν έχεις χρήματα, αλλά επειδή μπορεί ν' αρχίσεις να νιώθεις άχρηστος και ανάξιος.
Μπορεί να μην έζησα κάτι τέτοιο, αλλά ως ελεύθερη επαγγελματίας τα τελευταία χρόνια με την κρίση τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα.
Και ο κλάδος ο δικός μου ήταν από τους πρώτους που χτυπήθηκαν.
Το καλό ήταν, ότι εκμεταλλεύτηκα την αναδουλειά και έκανα πράγματα που διαφορετικά δεν θα είχα το χρόνο να ασχοληθώ.
Και αυτό μου έκανε πολύ καλό, ήδη έχω αρχίσει να απολαμβάνω τα αποτελέσματα των προσπαθειών μου.
Το κάθε εμπόδιο για καλό, που λένε, είναι πράγματι αλήθεια, φτάνει να το δεις σαν ευκαιρία.
Αλλά το σημαντικό είναι, ότι επειδή δούλευα καθημερινά πολλές ώρες για την δική μου εξέλιξη, δεν ένιωσα καθόλου να βαλτώνω.
Πολλές φορές αναλογίζομαι, πόσα πράγματα έχω κάνει και έχω μάθει τον τελευταίο χρόνο και νομίζω ότι είναι ασύλληπτο.
Το άλλο που διαπίστωσα είναι, ότι η έλλειψη χρημάτων ήταν αυτή που τις περισσότερες φορές με οδήγησε σε πολύ έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες και λύσεις για την προώθηση του γραφείου.
Θέλει ελάχιστα -ως καθόλου- χρήματα, να στήσεις ένα μπλογκ και μια ιστοσελίδα, να διαβάσεις, να ενημερωθείς και να μάθεις πράγματα και νέα προγράμματα από το διαδίκτυο για παράδειγμα. Όμως, όλα αυτά κάποια στιγμή αρχίζουν και φέρνουν χρήματα.
Και φτάνω φέτος να απολαμβάνω τους καρπούς της σκληρής δουλειάς ενάμισι χρόνου. Που όμως, το διασκέδασα, έμαθα νέα πράγματα και εξελίχτηκα.
Αν συνέχιζα να δουλεύω με τους ρυθμούς που το έκανα πριν, δεν θα είχα την ευκαιρία να πάω παραπέρα.
Από αυτή την άποψη, εμένα όπως και κάποιους άλλους η κρίση μας έκανε καλό. Γιατί μας ανάγκασε να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνατότητες και τα ταλέντα μας, αλλά και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα αδύνατα σημεία μας.
Δεν τα γράφω αυτά για να κάνω φιγούρα ή να κάνω την έξυπνη, τα γράφω γιατί πιστεύω ότι ίσως βοηθήσω κάποιους κι εδώ μέσα, όπως συμβαίνει καθημερινά εκεί έξω.
Το πάθος και ο ενθουσιασμός μας για κάτι, συνήθως εμπνέει και άλλους.
Το πώς το εκλαμβάνει ο καθένας, είναι δικό του θέμα. Αυτός που θέλει να το δει αισιόδοξα και να πάρει ελπίδα, θα το κάνει.
Αυτός που θέλει να συνεχίσει να κλαίγεται και να περιμένει κάποιους άλλους να τον σώσουν, θα συνεχίσει να το κάνει.
Θα επαναλάβω ότι η κάθε στάση είναι επιλογή.
Και το κάθε εμπόδιο μια ευκαιρία.
Το έχω διαπιστώσει άπειρες φορές στη ζωή μου, το πιστεύω απόλυτα και κανένας δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη!
- 18-04-2015, 20:12 #1037
Επειδη δεν την εζησες την ανεργια και σου ευχομαι απο καρδιας ποτε σου να μην την βιωσεις , δεν μπορεις να καταλαβεις οτι υπαρχουν αντικειμενικα προβληματα οταν εισαι στην καμια..Δλδ δεν ειναι μονο ψυχολογικο το ζητημα , την σταση ζωης που αναφερεις . Καποια στιγμη σε παιρνει απο κατω , αυτο δεν ειναι κλαψα ουτε και περιμενεις καποιον σωτηρα. Ετσι και αλλιως σε ολα τα ανθρωπινα θεματα ο μονος σωτηρας ειναι ο εαυτος μας. Αυτα..
18-04-2015, 20:19 #1038
Και να προσθεσω και το εξης που ειναι γεγονος.. οι μεγαλυτεροι κλαψομουνηδες ειναι αυτοι που εχουν φραγκα και γενικοτερα εχει μια καλη ροη η ζωη τους επαγγελματικα κλπ..
18-04-2015, 20:59 #1039
οσο καλος κ να ειναι καπιος δε γινετε να αποδιδει στα παντα απο καπου θα χρεαστει να ακουσει κ πραγματα που το δικο του μυαλο ισως δε φτανει
σε ολα ο εαυτος μου δεν υπαρχει ετσι καμια εξελιξη.
18-04-2015, 21:00 #1040
Μάλλον δεν με κατάλαβες.
Την ανεργία την έχω ζήσει αρκετές φορές στη ζωή μου, όντας ελεύθερος επαγγελματίας.
Γιατί, δουλειά δεν υπάρχει πάντα και κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι οι πελάτες μονίμως θα σου χτυπάν την πόρτα.
Γι' αυτό και το παλεύεις καθημερινά και μαθαίνεις να ζεις με αυτή την ανασφάλεια, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορείς.
Το να φτάσω να πεινάω και να ψάχνω στα σκουπίδια, όχι δεν το έχω ζήσει, αν κάτι τέτοιο εννοείς.
Αλλά το να μην έχω ασφάλεια και να καθυστερώ να πάω στον οδοντίατρο, το έχω ζήσει.
Το να σκέφτομαι τι θα ψωνίσω και από που αν θα βάλω βενζίνη ή αν θ' αλλάξω λάστιχα, το έχω ζήσει.
Και το να με πάρει από κάτω, το έχω ζήσει. Απλά δεν κρατάει πολύ.
Το να τα βάλω κάτω όμως, όχι δεν το έχω ζήσει.
Το μήνυμά μου δεν αναφερόταν σε σένα ειδικά, ούτε η κλάψα, απλά πήρα αφορμή από το δικό σου, όπως και από κάποιων άλλων σήμερα,
για να γράψω κάποια πράγματα που πιστεύω.
Προφανώς κάτι κάνω εγώ στραβά, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι επίθεση γράφοντας κάποια θετική εμπειρία.
Μάλλον δεν ταιριάζω στο κλίμα του φόρουμ.
Ίσως εδώ είναι για να μετράμε τις δυστυχίες μας και να κερδίζει αυτός που την έχει μακρύτερη!
18-04-2015, 21:11 #1041
Βρε δεν σου επιτεθηκα , ουτε αναφερθηκα προσωπικα σε εσενα απλα προσπαθησα να σου εξηγησω καποια αντικειμενικα προβληματα που υπαρχουν σε εναν ανεργο και ποσο μαλλον σε εναν ανεργο διαρκειας.. Τα υπολοιπα που γραφεις μαλλον παρεξηγησες , καμια σχεση ουτε καμια κακη προθεση ειχα.
Γραπτος λογος.. Τι να κανουμε.
18-04-2015, 21:15 #1042
18-04-2015, 21:19 #1043
Εξαλλου σε εχω συγχαρει πολλες φορες για την σταση ζωης που κρατας . Αν και δυστυχη προσωπικα αποφευγω τους επισης δυστυχους , δεν θελω ουτε να δω ποιος την εχει μακρυτερη (την δυστυχια..παντα) ουτε θα βοηθηθω και καπου.
Απλα εδω μπορουμε να εκφραζουμε 2 σκεψεις.
18-04-2015, 21:34 #1044
eseis oi kainourioi m fainetai eiste paretimenoi diavaste ligo palia minimata na katalavete ligo to klima
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-04-2015, 21:35 #1045
Οκ, γράψε λάθος σε μπέρδεψα με άλλον!
Πάντως, ποτέ μην χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου με αρνητικές λέξεις, όσο άσχημα και να αισθάνεσαι.
Μη λες ποτέ είμαι δυστυχής, άτυχη, ανάξια, χαζή κλπ. όσο χάλια και να αισθάνεσαι προς στιγμή.
Ο εγκέφαλος τ' ακούει και τα πιστεύει. Και πορεύεται ανάλογα!
Αν μάλιστα του κάνεις πλύση εγκεφάλου, επαναλαμβάνοντάς τα κάθε τόσο, την έκατσες!
Μπορείς να σκεφτείς, είχα μια ατυχία, κάτι δυσάρεστο μου συνέβη κλπ. Εξάλλου, αυτό είναι το γεγονός.
Αντιθέτως, μπορείς να λες στον εαυτό σου, όποια μαλακία σου κατέβει, φτάνει να είναι θετική.
Είμαι πανέμορφη, πανέξυπνη, αξιαγάπητη ό,τι βάζω στο μυαλό μου το καταφέρνω!
Ό,τι ακούει συχνά, τα υιοθετεί. Φτάνει να βοηθάμε λίγο και με τις πράξεις μας!
18-04-2015, 21:36 #1046
to palio pou epikratouse
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-04-2015, 21:52 #1047
Δεν ειμαι μονιμως στην μιρλα.. σημερα ειναι η μερα μου απλα. Και εμενα δεν μου αρεσε ετσι που με αποκαλεσα λολ , γιατι υπαρχουν πολυ χειροτερα εκει εξω.
Τελος παντων με επιασε και λογοδιαρροια αποψε . Περιπτωσεις σαν εσενα που τα εχουν βρει με τον εαυτο τους και γενικως κρατουν ισορροπιες παντου ειναι ελπιδοφορες και οχι περιπτωσεις για επιθεσεις.
Αυτα δεν μιλαω αλλο.
18-04-2015, 21:56 #1048
Αγαπητη Μαριον , δεν αμφιβαλλω για τις ικανοτητες σου , και τα γραφομενα σου , αλλα σενα φορουμ που ολοι εχουν προβληματα , δεν ξερω αν αποτελεις πηγη εμπνευσης η προκλησης . Εκανα το ιδιο λαθος στο παρελθον , αποκαλυπτα πτυχες της ζωης μου , που πιθανον ηταν προκλητικες , και τοχω μετανιωσει . Κρατω πλεον χαμηλους τονους , πιστευω οτι ετσι ειναι καλυτερα .
Ακομη προσπαθω να μαντεψω τι δουλεια κανεις , αρχιτεκτων , πολιτικος μηχανικος , κατι με σχεδιο παντως !!!
Την μνημονιο δεν την βλεπω παντως για ηττοπαθη . Μια χαρα μου φαινεται . Προσγειωμενη .
Τι λετε , ναρχισουμε να προσπαθουμε να μαντεψουμε τι δουλεια κανει ο αλλος ? !!!!!
18-04-2015, 22:01 #1049
Εγω ειμαι μοντελο της victoria's secret !
18-04-2015, 22:10 #1050
E, τοτε εγω ειμαι εφοπλιστης !!!!