ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 719
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 719 of 1380 FirstFirst ... 2196196697097177187197207217297698191219 ... LastLast
Results 10,771 to 10,785 of 20693
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Καλημερα Ιωαννη σε ευχαριστω που μπηκες στο κοπο να μου απαντησεις...η αληθεια ειναι πως το να γυρισω Ελλαδα δεν το σκεφτηκα καθολου σοβαρα μεχρι στιγμης ουτε βλεπω να το σκεφτομαι στο μεσοπροθεσμο μελλον...εκτος πια κι αν μου τη βαρεσουν καποτε τοσο τα ψυχολογικα που δεν αντεξω καθαρα απο αυτη την αποψη.
    Μα και η προυπηρεσια δυο χρονων που εχω εκει δεν ειναι καμια σοβαρη, λιγες ωριτσες σε φροντιστηρια ειναι που τις πληρωνομουν του αγιου ποτε ανημερα.
    Συμφωνω σε αυτα που λες...
    Αλλα ουτε και με το να ξεκινησω τα νεα ωραρια εδω στη δευτερη δουλεια θα αντεξω (ειναι μετα την εξεταστικη μου εδω, απο δευτερα). Για αυτο αποφασισα αυριο μεθαυριο απλα να σταματησω απο αυτη τη δουλεια. Και θα εχω μεν το σπιτακι μου και χρονο να διαβασω αλλα δεν θα εχω ψωμι να φαω...και αει κατσε διαβασε αγχωμενος αμα δε ξερεις αμα θα εχεις να φας λολ
    Ειναι τοσο απαλευτος ο εργοδοτης και οι συνθηκες φαντασου που φευγω χωρις να εχω πρωτα εξασφαλισει κατι αλλο...αλλα δε με νοιαζει πια. Ο Θεος/η τυχη βοηθος. Αν δεν κατσει δεν εκατσε, θα τα πουμε στην ελλαδα παιδια :P
    Αν καταλαβα καλά ξεκινάς νέα ωράρια στη δουλειά που εισαι τώρα? Πρωτα ξεκίνησε τα και μετα αποφασίζεις! Επειδή δεν μπορεις να εισαι εκ των προτερων βέβαιη ότι δεν θα τα αντέξεις! Απάλευτος εργοδότης ή δεν ξέρεις πως να τον χειριστείς, πως να προσαρμοστείς στο εργασιακό περιβάλλον? Αυτός είναι εντάξει μαζί σου? Για χειρωνακτική δουλεια μιλάμε? ...οποτε καταλαβαίνω τη δυσκολία. Υπάρχουν εναλλακτικές δλδ να αναζητησεις αλλη δουλεια? Πόσο σχετική ειναι με τα ακαδημαικά σου προσόντα η τωρινη δουλεια?

Επίσης, τα ψυχολογικα ειναι αυτα που κατα βάση μας σπρώχνουν στους χωρους ασφάλειας μας δλδ στο σπίτι μας με τους γονεις και μας προκαλούν σκέψεις απαισιοδοξίας και καταστροφικοτητας ιδιως ως προς θεματα που απαιτουν πρωτοβουλια και ευθυνη (π.χ. δουλεια, αυτοσυντηρηση). Χωρίς φαί όντως επιστρεφουμε στο πατρικό. Όμως δεν παύουν να ισχύουν αυτα που σου προειπα για το τι μάλλον θα σε αναμενει εκει εκτος κι αν εισαι ο αποφασιστικός χαρακτηρας που θα το παλέψει ακόμα και από το μηδεν να στήσει δική του δουλεια με βάση τα προσόντα του.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Αν καταλαβα καλά ξεκινάς νέα ωράρια στη δουλειά που εισαι τώρα? Πρωτα ξεκίνησε τα και μετα αποφασίζεις! Επειδή δεν μπορεις να εισαι εκ των προτερων βέβαιη ότι δεν θα τα αντέξεις! Απάλευτος εργοδότης ή δεν ξέρεις πως να τον χειριστείς, πως να προσαρμοστείς στο εργασιακό περιβάλλον? Αυτός είναι εντάξει μαζί σου? Για χειρωνακτική δουλεια μιλάμε? ...οποτε καταλαβαίνω τη δυσκολία. Υπάρχουν εναλλακτικές δλδ να αναζητησεις αλλη δουλεια? Πόσο σχετική ειναι με τα ακαδημαικά σου προσόντα η τωρινη δουλεια?

Επίσης, τα ψυχολογικα ειναι αυτα που κατα βάση μας σπρώχνουν στους χωρους ασφάλειας μας δλδ στο σπίτι μας με τους γονεις και μας προκαλούν σκέψεις απαισιοδοξίας και καταστροφικοτητας ιδιως ως προς θεματα που απαιτουν πρωτοβουλια και ευθυνη (π.χ. δουλεια, αυτοσυντηρηση). Χωρίς φαί όντως επιστρεφουμε στο πατρικό. Όμως δεν παύουν να ισχύουν αυτα που σου προειπα για το τι μάλλον θα σε αναμενει εκει εκτος κι αν εισαι ο αποφασιστικός χαρακτηρας που θα το παλέψει ακόμα και από το μηδεν να στήσει δική του δουλεια με βάση τα προσόντα του.
    Το θεμα ειναι οτι ηδη τα υπαρχοντα ωραρια μου δημιουργουν προβλημα με τις σπουδες μου και κουραζομαι και ξεζουμιζομαι οχι μονο σωματικα αλλα και ψυχικα. Μονο χειροτερα θα ειναι τα πραγματα αμα κανω αυτα τα ωραρια, οχι τιποτα αλλα μαζι με την αλλη τριωρη απασχοληση που εχω θα χτυπαω δωδεκαωρα! Ανθρωπος που δεν σπουδαζει δεν θα το αντεχε αυτο, ποσο μαλλον με τις σπουδες στη μεση. Πες και αντεχω αυτα τα σκατα και χτυπαω και 12ωρα...ειμαι ρακος ψυχικα και σωματικα αλλα το καταφερνω. Και τι κερδιζω; Τις σπουδες μπορω να τις αποχαιρετισω σε αυτο το σεναριο.
    Το περιβαλλον εργασιας ειναι πολυ κακο απο ολες τις αποψεις...σχεσεις κι αλληλεπιδρασεις του προσωπικου, η αλληλεπιδραση με τον εργοδοτη, ολα...κακη συμπεριφορα, καθυστερησεις στις πληρωμες, παρανομια, ανοργανωσιά, παρακμη...ολο το πακετο. Προσφατα συνεβησαν δυο περιστατικα που ειναι στο οριο της κακοποιησης. Υπαλληλος ειμαι οχι σκλαβα. Και ειμαι και πολυ λιγες ωρες δηλωμενη (10 ωρες την εβδομαδα οχι οσες πραγματικα δουλευω) και αυτο εδω ουτε δικαιωματα μου δινει (ταμειο ανεργιας η ασφαλιστικες εισφορες) ουτε σαν προυπηρεσια μετραει για να κανω υπομονη και να παω αλλου (ειναι πολυ τυπικα ολα εδω, πρεπει να μπορεις να την αποδειξεις την προυπηρεσια).
    Χωρια που το αντικειμενο δεν εχει καμια σχεση με το δικο μου. Για δουλεια σε κουζινα εστιατοριου μιλαμε τωρα...λατζα και οτι αλλο χαμαλικι μπορεις να φανταστεις σε μια κουζινα (συν το οτι κανω και τη δουλεια των "μαγειρων" μη χεσω...μαζι με ολα τρεχω να ζεστανω στο φουρνο μικροκυμματων κονσερβες και ετοιμα φαγητα και να παραδωσω τα πιατα στους σερβιτορους)...τις προαλλες μου ειπε να ξεφορτωσω το φορτηγο. Εγω. Που δουλευω εκει μεσα μαζι με 4 αντρες -_-
    Και που καμια αλλη γυναικα εκει δεν το εχει κανει οσο καιρο δουλευει εκει ενας σερβιτορος που μου το ειπε. Κουφαθηκαμε. Με εχει και αχτι ο αλλος επειδη δεν ειμαι προβατο τωρα και ζηταω να πληρωνομαι στην ωρα μου. Γλιτσα κατινια μικροτητα και εκμεταλλευση στο φουλ.
    Τι να σου λεω τωρα...αστα....η κορυφη του παγοβουνου ειναι αυτα, οχι τα λογια ενος κακομαθημενου ανθρωπου, πιστεψε με. Απλα δεν θελω να σου πω τι αλλο εχει γινει για να μη γινω πολυ συγκεκριμενη, ηδη ειμαι αρκετα. Θα στο πω απλα...με ακουμπησε. Δεν μου εκανε κακο αλλα με ακουμπησε με μειωτικο τροπο (οχι οπως φανταζεσαι). Αν δεν ειχα αναγκη/δεν ημουν ψαρωμενη παντως θα του ειχα φωναξει και θα τον ειχα τραβηξει στα δικαστηρια. Δεν μπορω ρε συ...εχω αρχισει σοβαρα να σκεφτομαι οτι προτιμω το ενδεχομενο να πεινασω. Θα τη βγαζω με ρυζι...Οι εναλλακτικες μου χωρις γνωσεις της γλωσσας ειναι μηδαμινες...αμα βρω πουθενα ωρες σαν καθαριστρια; Ακομα και αυτο ζορικο ειναι...δε ξερω ρε συ ειμαι πραγματικα απελπισμενη...

Senior Member
    Κούκλα αυτά είναι τα κόλπα που κάνουν σε μια δουλειά όταν δε σε γουστάρουν γουελκαμ του δε κλαμπ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Κούκλα αυτά είναι τα κόλπα που κάνουν σε μια δουλειά όταν δε σε γουστάρουν γουελκαμ του δε κλαμπ
    Πφφφφ...με βλεπω να καθομαι και να παραταω τη σχολη οριστικα...δεν ξερω...δεν εχω επιλογες...η παραταω τη σχολη και εχω μια δουλεια που μισω αλλα μπορω να ζησω η παραταω τη δουλεια και αργα η γρηγορα αμα δε βρεθει κατι δεν θα εχω να φαω και θα γυρισω (παρατωντας παλι τη σχολη)...μου γαμησε τη ζωη ενας αντε μη πω δηλαδη...τι να κανω ρε παιδια;

Banned
    H σοβαρή μλκ σε όλα αυτά που γράφεις κατά την γνώμη μου είναι η παρενόχληση που σου έκανε και δε ξέρω αν και κάτα πόσο σε βρει σε μειονεκτική θέση και το συνεχίσει.. Αν δεν ήταν αυτό εγώ προσωπικά θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή μέχρι να τελειώσεις την σχολή σου.Και εγώ όταν πρωτοξεκίνησα στην δουλειά που είμαι τώρα,ξύπναγα στις 7 το πρωϊ πήγαινα στη σχολή μου,τελείωνα 2 το μεσημέρι,πήγαινα στην δουλειά και γυρνούσα στο σπίτι μετά τη 1 το βράδυ,διάβαζα για κανα 2ωρο και ουσιαστικά κοιμόμουν 3-4 ώρες τη μέρα το πολύ.Και αυτό συνεχίστηκε για 3 χρόνια μέχρι να τελειώσω τη σχολή.Βέβαια το καλό ήταν ότι το κλίμα δεν ήταν τόσο χάλια,δεν μου την είχε πέσει κανείς ,απο πληρωμές βέβαια ήταν γιατί τότε ήμουν εδώ ανασφάλιστος με 200€ το μήνα και εποχή 2000-2003 που τότε δεν ξέραμε καν απο οικονομική κρίση...

Senior Member
    Quote Originally Posted by admforall View Post
    H σοβαρή μλκ σε όλα αυτά που γράφεις κατά την γνώμη μου είναι η παρενόχληση που σου έκανε και δε ξέρω αν και κάτα πόσο σε βρει σε μειονεκτική θέση και το συνεχίσει.. Αν δεν ήταν αυτό εγώ προσωπικά θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή μέχρι να τελειώσεις την σχολή σου.Και εγώ όταν πρωτοξεκίνησα στην δουλειά που είμαι τώρα,ξύπναγα στις 7 το πρωϊ πήγαινα στη σχολή μου,τελείωνα 2 το μεσημέρι,πήγαινα στην δουλειά και γυρνούσα στο σπίτι μετά τη 1 το βράδυ,διάβαζα για κανα 2ωρο και ουσιαστικά κοιμόμουν 3-4 ώρες τη μέρα το πολύ.Και αυτό συνεχίστηκε για 3 χρόνια μέχρι να τελειώσω τη σχολή.Βέβαια το καλό ήταν ότι το κλίμα δεν ήταν τόσο χάλια,δεν μου την είχε πέσει κανείς ,απο πληρωμές βέβαια ήταν γιατί τότε ήμουν εδώ ανασφάλιστος με 200€ το μήνα και εποχή 2000-2003 που τότε δεν ξέραμε καν απο οικονομική κρίση...
    Αυτο ειναι το θεμα...ξερω οτι σιγουρα θα το συνεχισει...γενικα θα κανει οτι μπορει για να μου κανει τη ζωη δυσκολη χωρις λογο
    Και ρε συ αντμ...αντε να κατσω...αλλα δε νομιζω να καταφερω να τελειωσω τη σχολη ποτε ετσι...δεν εχει εδω ουτε φερε σημειωσεις (δυσκολο πολυ ακομα και αναμεσα σε φιλους) ουτε αιωνιους φοιτητες ουτε γενικα το ολο χαλαρο αρπα κολλα κλιμα της ελληνικης εκπαιδευσης...θα καταληξω να χρειαζομαι εξτρα εξαμηνα που θα πρεπει να πληρωσω...μεχρι δυο εξτρα μαξιμουμ ειναι νομιζω. Ε και για να τα πληρωνω θα δουλευω και δουλευοντας δε θα μπορω να δωσω ολα τα μαθηματα εγκαιρα και θα διαγραφω απο τη σχολη τελικα...ακομα και να το παλεψω δηλαδη η λογικη λεει οτι αυτο θα γινει....

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Πήγε χάλια το μάθημα σήμερα...
    Άντε και καλό Σεπτέμβρη!

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Πήγε χάλια το μάθημα σήμερα...
    Άντε και καλό Σεπτέμβρη!
    Υπομονή... Και εγώ καλό Σεπτέμβρη λέω για μερικά μαθήματα που έδωσα τις προάλλες, αλλά σήμερα πήρα το αίμα μου πίσω!
    Ένα εννιαράκι το τσέπωσα!
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Υπομονή... Και εγώ καλό Σεπτέμβρη λέω για μερικά μαθήματα που έδωσα τις προάλλες, αλλά σήμερα πήρα το αίμα μου πίσω!
    Ένα εννιαράκι το τσέπωσα!
    Το σημερινό μάθημα το έχω δώσει πάνω από 3 φορές.
    Μπράβο φίλε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Το σημερινό μάθημα το έχω δώσει πάνω από 3 φορές.
    Μπράβο φίλε,
    Και εγώ την Παρασκεύη τα ίδια... Πάμε για την τέταρτη!
    Αλλά αν θέλει ο άλλος να σου κάνει την ζωή πατίνι, δε σε αφήνει να περάσεις ούτε με 5!
    Τι περιμένεις από μικρόψυχους και κομπλεξικούς!
    Υπομονή φίλε... Κάθε αρχή έχει και ένα τέλος!

Senior Member
    Τα προβληματα σας να ειχα :P
    Πλακα κανω...καλη επιτυχια!

Senior Member
    Σε ευχαριστώ Ναταλία!
    Και σε εσένα εύχομαι δύναμη και υπομονή.

Είδα σήμερα σε ένα αγγλικό κόμικ το εξής:
    "Σε ιδιαίτερα δύσκολες μέρες, όταν είμαι σίγουρος ότι δεν μπορώ να αντέξω,
    μου αρέσει να θυμίζω στον εαυτό μου, ότι το δικό μου ιστορικό με τις ημέρες
    που άντεξα μέχρι στιγμής είναι 100% και αυτό είναι πολύ καλό!"

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Thank you!
    Άλλο που σήμερα είχαμε πανωλεθρίαμβο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Σε ευχαριστώ Ναταλία!
    Και σε εσένα εύχομαι δύναμη και υπομονή.

Είδα σήμερα σε ένα αγγλικό κόμικ το εξής:
    "Σε ιδιαίτερα δύσκολες μέρες, όταν είμαι σίγουρος ότι δεν μπορώ να αντέξω,
    μου αρέσει να θυμίζω στον εαυτό μου, ότι το δικό μου ιστορικό με τις ημέρες
    που άντεξα μέχρι στιγμής είναι 100% και αυτό είναι πολύ καλό!"
    Ε...αν το "αντεξα" το ερμηνευσουμε ως ζω ακομα καλο ειναι δε μπορω να πω. Το θεμα ειναι και το πως ζω αλλα ενιγουει :P σε ευχαριστω για αυτη τη θετικη σου σκεψη. Αλλα αμα με ακουμπησουν ξανα θα τους γαμοσταυρισω οτι εχουν και δεν εχουν...και οτι θελει ας γινει...με εκμεταλλευονται που με εκμεταλλευονται δε θα με πηδηξουν κι ολας. Καλα για τη ζωη μου ειναι λιγο αργα, τη πηδηξανε ουτως η αλλως αλλα τεσπα :P

Senior Member
    Ε...αν το "αντεξα" το ερμηνευσουμε ως ζω ακομα καλο ειναι δε μπορω να πω. Το θεμα ειναι και το πως ζω αλλα ενιγουει :P σε ευχαριστω για αυτη τη θετικη σου σκεψη. Αλλα αμα με ακουμπησουν ξανα θα τους γαμοσταυρισω οτι εχουν και δεν εχουν...και οτι θελει ας γινει...με εκμεταλλευονται που με εκμεταλλευονται δε θα με πηδηξουν κι ολας. Καλα για τη ζωη μου ειναι λιγο αργα, τη πηδηξανε ουτως η αλλως αλλα τεσπα :P
    Λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβη.
    Όλες τις θετικές σκέψεις του πλανήτη να σου δώσω, λίγο θα είναι.
    Τις αξίζεις.
    Αλλά αξίζουν και μια κατάρα οι καραγκιόζηδες που σε πείραξαν, μέχρι τα τρισέγγονά τους από μένα.