ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 880
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 880 of 1380 FirstFirst ... 380780830870878879880881882890930980 ... LastLast
Results 13,186 to 13,200 of 20693
    Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Αν το πάμε κ σε προσωπικές ιστορίες και γω είχα φίλο ακροδεξιό. Τον έκανα πέρα όμως γιατί δεν έδειχνε διάθεση να κατανοήσει βασικά ανθρώπινα πράγματα όπως η ενσυναίσθηση για τον πόνο του άλλου και μιλούσε πχ για τους μαύρους με απαξιωτικό τρόπο κ χωρίς συμπόνια για τα βάσανα τους και τις ζωές τους.
    Αν εσύ θες τέτοια άτομα ανεπίδεκτα να κατανοήσουν ανθρώπινες αξίες κ ιδανικά να τα έχουμε στην ζωή μας δεν ξέρω ίσως εσύ να μπορείς εγώ όχι.
    Καλα καποιοι ειναι αμετανοητοι και καλα κανεις αμα τους κανεις περα. Ουτε εγω το μπορω ουτε το θελω...και να με συγχωρεις που στο επισημαινω αλλα ειναι η δευτερη φορα που μου βαζεις αθελα σου λογια που δεν ειπα, εδω και στο κατα ποσο μια υποθετικη δηλωση ευσταθει σε δικαστηριο. Σε παρακαλω μην το κανεις αλλο, το τι πιστευω εγω ασε με να το λεω εγω. Φιλικη επισημανση...

Απο εκει και περα στην πραξη πολλες φορες τα πραγματα δεν λειτουργουν ετσι, αλλα η ιδεαλιστικη πλευρα μου με κανει να θελω να δινω ευκαιριες στη λογικη και στους ανθρωπους. Δεν θα ταμπελωσω κανεναν εκ του πρωιμιου κανοντας η ιδια αυτο ακριβως για το οποιο τον κατακρινω...αυτο θα ηταν δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις...θα προσπαθησω εμπρακτα με τη σταση μου να περασω αυτο που πιστευω εγω. Οταν καποιος πχ φωναζει, αν φωναξεις κι εσυ πρωτον κανεις το ιδιο σφαλμα, και δευτερον θελει και ο αλλος να φωναξει πιο δυνατα. Αμα σωπασεις απλα για λιγο και συνεχισεις να μιλας κανονικα μολις σου δωθει η ευκαιρια καποια στιγμη δεν θα μπορει να συνεχιζει να φωναζει αλλο μονος του...θα κοντοσταθει και θα πει ωπα...τι γινεται, δεν τον ακουω, ας κατεβασω τους τονους...προτου δοκιμασω αυτο το πραγμα λοιπον για να γινει συζητηση, δεν προκειται να προσποιηθω οτι ειμαι ηθικα υπερανω απο τον αλλον χωρις καν να του εχω δωσει την ευκαιρια να πει τη μαλακια του, να τη συζητησουμε και ιιιιισως να την αναθεωρησει. Δεν συμβαινει παντα, δυστυχως δεν ζουμε σε ενα κοσμο ιδανικα πλασμενο, προφανως στη πραξη αλλιως γινονται πολλα απο αυτα αλλα καπου καπως καποιος πρεπει να κανει ενα μικρο βηματακι οσο ανουσιο και υπερβολικα ιδεαλιστικο κι αν ειναι. Αλλιως ας κλαιμε απλα τη μοιρα μας. Ας βαλουμε και αλουμινοχαρτα στο κεφαλι και ας λεμε ποσο κακοι ειναι αυτοι που κυβερνανε. Αυτο δλδ ειναι πιο χρησιμο απο αυτο που προτεινω εγω ε; Λολ.
    Αμα ειναι να προδικαζω πως ολοι γυρω μου ειναι χαζοι και πως ειμαι κι εγω μαζι τοτε τι νοημα εχει το οτιδηποτε; Τι νοημα εχει ακομα και το να εμπαινε φυλακη ο αμβροσιος και ο καθε αμβροσιος; Αφου ειναι χαζοι παιδακι μου οι ανθρωποι, παλι θα γινοταν μαρτυρικη φιγουρα για οσους συμφωνουν με τα λογια του θα φτυνανε και θα παιρνανε τα οπλα για χαρη του, καμια ελπιδα δεν υπαρχει σου λεω...

Τι λες; Το προτιμας αυτο σαν οπτικη;

Θα στο πω λιανα, πιο λιανα πεθαινεις: αν ημουν γκει, λεσβια, εβραια, οτι αλλο θες, δεν θα εκανα μηνυσεις για να αναγκασω να με σεβαστει καποιος επειδη τον εξαναγκαζει ο νομος. Θα κρατουσα την σταση ενος ανθρωπου που του αξιζει ο σεβασμος ουτως η αλλως, ο οποιοσδηποτε γυρω μου θα το αντιλαμβανοταν στην πραξη. Στη συναναστροφη. Οχι στο πιριπιρι.
    Μπορει να σου φαινεται ακραιο αυτο που λεω και οτι δεν ξερω για τι πραγμα μιλαω γιατι δεν ειμαι τιποτα απο αυτα. Εχω βρεθει ομως σε θεση να βιωσω ρατσισμο και διακριση για πραγματα τα οποια δεν ελεγχω, και ποτε δεν ετρεξα στη μαμα μου (η στο δικαστηριο στη προκειμενη περιπτωση). Οποιος ελεγε τις μαλακιες του η ειδε γρηγορα μεσα απο τη σταση μου οτι δεν τον παιρνει, η κατεληξε μεσα απο αυτο που εβλεπε με τα ματακια του (ασχετως ιδεων και στερεοτυπων), να με σεβαστει κι ολας.
    Καλη ωρα εσυ serios...πασχεις απο ψυχωση. Ποσο προθυμος θα ηταν πιστευεις καποιος να σε γνωρισει και να σε κανει παρεα αν σε ηξερε μονο αυτο για σενα; Δεν θα ειχε την ταση να την κανει με ελαφρα; Πιστευεις πως το να απαιτουσες νομικα να μην σε θεωρει καποιος απορριπτεο κοινωνικα λογω της διαγνωσης σου θα τον εκανε να αλλαξει γνωμη; Πιστευεις δεν θα μετεδιδε ουτως η αλλως αυτη τη σταση στους γυρω του; Στα παιδια του;
    Εγω τον ανθρωπο που διαβαζω εδω ομως ανετα τον εκανα παρεα αν το επετρεπαν οι συνθηκες. Συζηταμε ομορφα κι ωραια, βλεπω οτι εισαι περισσοτερα πραγματα απο την διαγνωση σου. Και ετσι σιγα σιγα γεννιεται μεσα απο την βιωματικη εμπειρια οσων σε διαβαζουν η αισθηση πως η ψυχωση δεν συνεπαγεται οτι καποιος υστερει νοητικα η κοινωνικα, γεννιουνται θετικες ιδεες, θετικα συναισθηματα.
    Οταν ημασταν παιδια οταν ελεγαν οι μαμαδες "παιξε με τον Κωστακη" κανεις δεν γουσταρε να παιζει με τον Κωστακη, και ας το εκανε με το στανιο...ε οπου μαμα βαλε δικαστηριο, οπου Κωστακης βαλε τον λεκτικα κατατρεγμενο, οπου παιχνιδι με το στανιο βαλε να βγαζει κανεις τον σκασμο η να το παιζει κουμπαγια επειδη ετσι του επιβαλλει η υπαρχουσα ταξη των πραγματων.
    Για μενα τιποτα δεν εχει αξια αν δεν γινεται ελευθερα.
    Και δεν αλλαζω γνωμη επειδη δεν εχουμε δημοκρατια η επειδη οι sheeple δεν εχουν κριτικη ικανοτητα η δεν ξερω κι εγω τι αλλο. Ισα ισα αυτο για μενα κανει επιτακτικη την αναγκη να ακολουθησει οποιος μπορει οσο μπορει το ιδιο σκεπτικο.

Η ελευθερια μου τελειωνει εκει που αρχιζει η δικη σου, ναι. Αλλα και η δικη σου τελειωνει εκει που αρχιζει η δικη μου. Αν τα οσα εκπροσωπεις εσυ με προσβαλλουν λοιπον γιατι να μην μπορω να το εκφρασω;
    Ειναι τριβλακας ο αμβροσιος, θα το ξαναπω. Συμφωνω απολυτα οτι το εκαψε τελειως. Αλλα επειδη διαβασα όλο το αρχικο κειμενο συμπερανα επισης οτι το εχουμε βγαλει εκτος context. Απο οσο καταλαβα αυτος εγραψε το κατεβατο αυτο οχι στα καλα καθουμενα επειδη θελει να αρχισει πογκρομ κατα των γκει, αλλα επειδη αντιτιθεται στο συμφωνω συμβιωσης και στους γκει γαμους. Εν ολιγοις επροκειτο για εκφραση της αντιθεσης του σε αυτο. Που γιατι να μην εχει δικαιωμα να την εκφρασει; Καλως η κακως ειναι κατι που η εκκλησια δεν θα δεχτει ευκολα αν το δεχτει ποτε. Κανονικα με βαση τα δεδομενα της "πιστεως" δεν γινεται. Οποτε τη δουλεια του εκανε. Το οτι ο τρόπος που το εκανε ηταν λαθος σαφως και ηταν εντελως λαθος και απαραδεκτος, μπορουσε να το κανει χωρις να χρησιμοποιησει τοσο σκληρη γλωσσα. Φαουλ μεγαλο.

Επισης εγω θα το ξαναπω...σιγα μην αρχιζε πογκρομ για το που την βαζει ο καθενας...εδω βαριομαστε σαν λαος να κανουμε κατι για τα αλλα προβληματα της χωρας, μας παιρνουν στεγνα ΔΝΤ και τροικες και μοκο ολοι. Βασικα μπιρι μπιρι αλλα απο πραξεις τιποτα. Αλλα για τους γκει θα λαμβαναν ολοι δραση και θα βγαιναν στους δρομους να κηνυγανε γκει με τις παπατζες του Αμβροσιου, λολ. Το βρισκω ηλιθιο που εκατσε και ασχοληθηκε βασικα οποιος ασχοληθηκε και του εκανε και μηνυση. Επρεπε να ειχε γραφτει το ολο θεμα εκει που δεν πιανει μελανι γενικα...

Senior Member
    Πολλές φορές παρερμηνεύουμε στην επεξεργασία τα λεγόμενα του άλλου κ αν έκανα κάτι λάθος στα λεγομενα σου ζητώ συγγνώμη. Βέβαια λάθη και παρερμηνείες συνήθως γίνονται αμφότερα αλλά δεν θα σταθώ σ'αυτό.

Συμφωνώ πως τον σεβασμό τον κερδίζεις και δεν νομίζω πως οι μηνυτές κατέφυγαν στην δίκη για να απαιτήσουν σεβασμό. Νομίζω απαιτούν το δικαίωμα στη ζωή και σε ίσα δικαιώματα σαν πολίτες και σαν άνθρωποι. Όταν νιώθεις να περιθωριοποιείσαι και να εξευτυλίζεσαι για την διαφορετικότητα σου το μόνο χρέος σου είναι να υψώσεις φωνή και να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου. Φυσικά ο σεβασμός θα έπρεπε να εξυπακούεται όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και άτομα τα οποία στιγματίζονται κ τσουβαλιάζονται με στερεότυπα. Δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του ηθικά ανώτερο πόσο μάλλον το συγκεκριμένο άτομο με τις οποιες πράξεις του και ιδέες του.

Το προγκρόμ δεν νομίζω να γίνει και από τα 10εκ πολιτών αλλά αρκεί μια σπίθα και η αίσθηση μη επιβολής δικαιοσύνης για να τρομοκρατούν κάποιοι ελεύθεροι ευπαθείς ομάδες. Και αυτό που είδαμε ήταν η μη επιβολή δικαιοσύνης σε έναν νόμο που είναι ξεκάθαρος είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτή τη διάταξη και αν ωφελήσει σε κάτι. Κάποιος πήρε το μηνυμα ότι μπορεί να σπέρνει μίσος χωρίς συνέπειες. Εσύ θεωρείς οτι η ελευθερία δεν έχει όρια ίσως και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ διαφωνώ κ λέω πως ελευθερία είναι πρώτα απ'όλα ευθυνη.

Γνωρίζω ότι είμαστε απαθείς σε σημαντικότερα θεματα αλλά ο ανθρωπάκος για να νιώσει μεγάλος τρέφεται από ζητήματα όπως αυτό για να επιδείξει την ηθική του ανωτερότητα ή την φυλετική του όπως το Μακεδονικό πχ. Είναι κάτι σαν την ζάχαρη στην μαγια για να δώσω ένα παράδειγμα από αυτά που μαθαίνω στην σχολή. Τους αναπαράγει κ τους φουσκώνει από ψεύτικη περηφάνια.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Ο αναρχικός χώρος είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα για το πώς τιμωρούνται και δικάζονται ιδέες παρόλη την "δημοκρατία" στην οποία ζούμε.
    Και φυσικά δεν επιθυμώ να φτάσουμε εκεί κι από την αντίθετη πλευρά, να είναι ελεύθερα τα αυγά να πιστεύουν και να λένε τις παπαριές τους, αλλά όταν περνάς σε πράξεις - και τέτοια είναι και η παρακίνηση σε βία- τότε να σου κόβουν τον κώλο. Κι όταν έχεις μια θέση που εξαιτίας της παρασύρεις και χιλιάδες άλλα πρόβατα να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι ξεστομίζεις.
    Εγώ δεν βλέπω να έχει αδικηθεί ο 'αναρχικός χώρος', όπως λες. Και με τον όρο 'αναρχικός χώρος' εννοείς τους μπαχαλάκηδες που σπάνε και καίνε τις περιουσίες των ανθρώπων; Τα αυτοκίνητά τους και τα μαγαζιά τους, που καίνε τα τρόλευ και σπάνε τα πεζοδρόμια και την δημόσια περιουσία που πληρώνουμε όλοι; Αυτοί που έκαψαν ζωντανούς τους ανθρώπους στην Μαρφίν; Γιατί αυτοί είναι ίδιοι και χειρότεροι από τους χρυσαυγίτες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Εγώ δεν βλέπω να έχει αδικηθεί ο 'αναρχικός χώρος', όπως λες. Και με τον όρο 'αναρχικός χώρος' εννοείς τους μπαχαλάκηδες που σπάνε και καίνε τις περιουσίες των ανθρώπων; Τα αυτοκίνητά τους και τα μαγαζιά τους, που καίνε τα τρόλευ και σπάνε τα πεζοδρόμια και την δημόσια περιουσία που πληρώνουμε όλοι; Αυτοί που έκαψαν ζωντανούς τους ανθρώπους στην Μαρφίν; Γιατί αυτοί είναι ίδιοι και χειρότεροι από τους χρυσαυγίτες.
    Υπάρχουν άνθρωποι που καταδικάστηκαν δικαίως για την τραγωδία στην Marfin. Ήταν αυτοί που ενώ περνούσε έξω από το κτίριο μια από τις μεγαλύτερες πορείες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία αποφάσισαν να κρατήσουν τους εργαζομένους μέσα χωρίς μέτρα ασφαλείας και με κλειστές τις εξόδους κινδύνου.

Σε μια τέτοια συγκέντρωση τα πάντα μπορούν να συμβούν, από μια προβοκάτσια της ασφάλειας ή του παρακράτους μέχρι την επίθεση ενός ανεγκέφαλου. Αυτό το γνώριζε η διοίκηση της τράπεζας και έστησε μια παγίδα θανάτου στους εργαζομένους τους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και τη διευθύντρια του καταστήματος Αννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου πέντε ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες.

Ενώ όμως όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι από τους ενόχους (φυσικά όχι οι βασικοί) βρίσκονταν μπροστά στα μάτια μας, ένας εσμός δημοσιογράφων, δημοσιολόγων και πολιτικών χρησιμοποιούσαν το περιστατικό για να στρέφονται απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των πολιτών και σε κάθε αντίσταση στις επιβολές της Τρόικας.

info-war

#naiallagiathmarfindeletetipota
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπεις να έχει αδικηθεί ο αναρχικός χώρος γιατί όπως βλέπω δεν έχεις ιδέα για το τι σημαίνει αναρχία και τι πρεσβεύει όπως δεν είχες ιδέα και για την υπόθεση της Ηριάννας που ανέφερες πριν και μόλις σου απαντήσαμε σιώπησες.

Για την Μαρφίν καιρό είχα να ακούσω. Δες απάντηση σαβαταζ μη τα ξαναγράφω.

Quote Originally Posted by savatage View Post
    Υπάρχουν άνθρωποι που καταδικάστηκαν δικαίως για την τραγωδία στην Marfin. Ήταν αυτοί που ενώ περνούσε έξω από το κτίριο μια από τις μεγαλύτερες πορείες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία αποφάσισαν να κρατήσουν τους εργαζομένους μέσα χωρίς μέτρα ασφαλείας και με κλειστές τις εξόδους κινδύνου.

Σε μια τέτοια συγκέντρωση τα πάντα μπορούν να συμβούν, από μια προβοκάτσια της ασφάλειας ή του παρακράτους μέχρι την επίθεση ενός ανεγκέφαλου. Αυτό το γνώριζε η διοίκηση της τράπεζας και έστησε μια παγίδα θανάτου στους εργαζομένους τους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και τη διευθύντρια του καταστήματος Αννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου πέντε ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες.

Ενώ όμως όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι από τους ενόχους (φυσικά όχι οι βασικοί) βρίσκονταν μπροστά στα μάτια μας, ένας εσμός δημοσιογράφων, δημοσιολόγων και πολιτικών χρησιμοποιούσαν το περιστατικό για να στρέφονται απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των πολιτών και σε κάθε αντίσταση στις επιβολές της Τρόικας.

info-war

#naiallagiathmarfindeletetipota
    Έτερον εκάτερον savatage! Μπορεί να χειρίστηκαν κακώς τα μέτρα ασφαλείας οι υπεύθυνοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή γίνεται μια συγκέντρωση στην Αθήνα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι πως θα τους βάλουν φωτιά να τους κάψουν ζωντανούς! Ούτε αυτό δικαιώνει τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και τους συγγενείς τους.
    Δεν τους δικαιώνει γιατί αυτή την στιγμή οι δολοφόνοι-εμπρηστές παραμένουν ασύλληπτοι. Και δεν είναι σωστό να λέμε οτι είναι αναμενόμενο και φυσικό σε μια πορεία να συμβούν τα πάντα. Γιατί είναι αναμενόμενο να συμβούν τα πάντα; Τί είμαστε, απολίτιστοι πιθηκάνθρωποι;
    Γι αυτό το λόγο δεν κατεβαίνει πλέον ο κόσμος να διεκδικήσει ταα δικαιώματά του, γιατί ξέρει οτι στο τέλος πάντα η διαδήλωση καταλήγει σε πάρτυ αναρχικών-μπαχαλάκηδων που σπάνε, καίνε, καταστρέφουν ζωές και περιουσίες.
    Αναρωτιέμαι πολλές φορές μήπως αυτοί οι αναρχικοί είναι ουσιαστικά μοχλός του συστήματος. Ξέρεις πόσες φορές έχω κατέβει σε διαδηλώσεις; Πλέον με αυτά που γίνονται κάθε φορά τώρα δεν πάω.

Senior Member
    Έτερον εκάτερον savatage! Μπορεί να χειρίστηκαν κακώς τα μέτρα ασφαλείας οι υπεύθυνοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή γίνεται μια συγκέντρωση στην Αθήνα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι πως θα τους βάλουν φωτιά να τους κάψουν ζωντανούς! Ούτε αυτό δικαιώνει τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και τους συγγενείς τους.
    Δεν τους δικαιώνει γιατί αυτή την στιγμή οι δολοφόνοι-εμπρηστές παραμένουν ασύλληπτοι. Και δεν είναι σωστό να λέμε οτι είναι αναμενόμενο και φυσικό σε μια πορεία να συμβούν τα πάντα. Γιατί είναι αναμενόμενο να συμβούν τα πάντα; Τί είμαστε, απολίτιστοι πιθηκάνθρωποι;
    Γι αυτό το λόγο δεν κατεβαίνει πλέον ο κόσμος να διεκδικήσει ταα δικαιώματά του, γιατί ξέρει οτι στο τέλος πάντα η διαδήλωση καταλήγει σε πάρτυ αναρχικών-μπαχαλάκηδων που σπάνε, καίνε, καταστρέφουν ζωές και περιουσίες.
    Αναρωτιέμαι πολλές φορές μήπως αυτοί οι αναρχικοί είναι ουσιαστικά μοχλός του συστήματος. Ξέρεις πόσες φορές έχω κατέβει σε διαδηλώσεις; Πλέον με αυτά που γίνονται κάθε φορά τώρα δεν πάω.
    2 μετρα 2 σταθμα
    Για το παρακρατος δε σε ειδα να κανεις λογο.
    Επισης, ξεκινησε συζητηση απο μενα και τον οεο σχετικα με τον Αμβροσιο και συνεχιστηκε για σελιδες με την ελισαβετ, τη ναταλια και τον σεριο, εμφανιστηκες ομως μονο οταν αναφερθηκε η περιπτωση της Ηριαννας.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Επειδή έχω παρακολουθήσει πολύ στενά το θέμα σου λέω οτι πρώτον : ο φίλος της κατηγορήθηκε για εμπλοκή αλλά ΑΘΩΩΘΗΚΕ!
    Και δεύτερον για το δείγμα dna που βρέθηκε οι απόψεις διίστανται καθώς μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί οτι κάτω από αυτές τις συνθήκες το δείγμα δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο. Εναντίον της δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα άλλο στοιχείο ενοχής παρά μόνο ένα δείγμα μερικού dna που βρέθηκε μετά από χρόνια και το οποίο δεν μπορεί καν να επανεξετάσει η οικογένεια με δικό της πραγματογνώμονα γιατί σύμφωνα με την ίδια την αστυνομία είναι κακής ποιότητας!
    Η υπόθεση της όπως και αυτή του Περικλή είναι για μένα χαρακτηριστικά δείγματα για το είδος της δικαιοσύνης που έχουμε σε αυτή την χώρα. Η κοπέλα είναι ξεκάθαρο πως δικάζεται επειδή είχε σχέση με αναρχικό!
    Εδώ και το λίνκ με την επιστολή βιολόγων όπου αναλύονται τα στοιχεία που βρέθηκαν από το dna και γιατί αυτό δεν μπορεί να είναι τεκμήριο ενοχής για κανέναν.

http://tvxs.gr/news/ellada/bioepisti...tynomia-me-dna
    Το να αθωωθεί κάποιος δεν σημαίνει οτι είναι και αθώος, μπορεί κάλλιστα να αθωωθεί ελλείψει στοιχείων. Επίσης, βλέπω οτι μια χαρά δέχεσαι την εγκυρότητα, αξιοπιστία και εντιμότητα της Ελλη ικής Δικαιοσύνης για το "Αθώος". Εδώ τώρα δεν είναι μπανανία σ αυτήν την περίπτωση, ε;
    Επίσης, αυτό για το dna, εσύ πώς ξέρεις οτι δεν είναι αξιόπιστο; Πώς είσαι σίγουρη;
    Κι εγώ σου λέω πως ίσως και η Ηριάννα να είναι αθώα, ίσως να είναι και ένοχη. Εσύ πως ξέρεις σίγουρα οτι είναι αθώα και διαμαρτύρεσαι οτι έπρεπε να είναι ελεύθερη; Είσαι εγκληματολόγος; Είσαι ειδική σε θέματα τρομοκρατίας; Τί είσαι;;

2 μετρα 2 σταθμα
    Επισης, ξεκινησε συζητηση απο μενα και τον οεο σχετικα με τον Αμβροσιο και συνεχιστηκε για σελιδες με την ελισαβετ, τη ναταλια και τον σεριο, εμφανιστηκες ομως μονο οταν αναφερθηκε η περιπτωση της Ηριαννας.
    Να σου πω και την γνώμη μου για το παρακράτος. Για μένα παρακράτος και αναρχικοί είναι ένα και το αυτό! Το παρακράτος έχει παρεισφρήσει στον χώρο των αναρχικών και κάνει τις κινήσεις που θέλει.

2 μετρα 2 σταθμα
    Είμαι εκτός θέματος δηλαδή; Ο.Κ., συγγνώμη!

Senior Member
    Το μνμ σου ήταν αυτό :
    Η Ηριάννα δεν νομίζω να είναι και τόσο αθώα όσο την λες...Βρέθηκε dna της στον γεμιστήρα του όπλου, εκεί που συζούσε με τον φίλο της που ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης των πυρήνων της φωτιάς. Τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δηλαδή...
    Καλά βρε Κασσάνδρα, εγώ χεσμένη την έχω την ελληνική δικαιοσύνη, εσύ που την σέβεσαι πώς αποκαλείς κάποιον που έχει ΑΘΩΩΘΕΙ μέλος των πυρήνων της φωτιάς; πώς γνωρίζεις παρόλο που υπάρχει αθωωτική απόφαση ότι είναι ένοχος?
    Κι άντε δεν το γνώριζες πως είχε αθωωθεί και είχες μείνει απλά στην κατηγορία (θεμιτό κι αυτό, δεν ξέρουμε τα πάντα) αφού στο λέει κάποιος δεν νιώθεις την ανάγκη να πεις απλά "οκ δεν το ήξερα" και να τελειώνει το θέμα;

Το να αθωωθεί κάποιος δεν σημαίνει οτι είναι και αθώος, μπορεί κάλλιστα να αθωωθεί ελλείψει στοιχείων. Επίσης, βλέπω οτι μια χαρά δέχεσαι την εγκυρότητα, αξιοπιστία και εντιμότητα της Ελλη ικής Δικαιοσύνης για το "Αθώος". Εδώ τώρα δεν είναι μπανανία σ αυτήν την περίπτωση, ε;
    Επίσης, αυτό για το dna, εσύ πώς ξέρεις οτι δεν είναι αξιόπιστο; Πώς είσαι σίγουρη;
    Κι εγώ σου λέω πως ίσως και η Ηριάννα να είναι αθώα, ίσως να είναι και ένοχη. Εσύ πως ξέρεις σίγουρα οτι είναι αθώα και διαμαρτύρεσαι οτι έπρεπε να είναι ελεύθερη; Είσαι εγκληματολόγος; Είσαι ειδική σε θέματα τρομοκρατίας; Τί είσαι;;
    Θα κάνω μια προσπάθεια να σου εξηγήσω τι εννοώ μιας και προφανώς δεν έχουμε κοινούς κώδικες και δυσκολευόμαστε στην επικοινωνία.
    Όχι, δεν γνωρίζω αν η Ηριάννα ή ο Περικλής είναι αθώοι ή ένοχοι. Και προσωπικά ως πολίτη λίγο με νοιάζει κιόλας για να σου πω την αλήθεια. Αυτό που με κάνει να την υπερασπίζομαι είναι οτι επειδή έχω φροντίσει να ενημερωθώ και να διαβάσω για τις κατηγορίες και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της, αυτό που βλέπω κι έχω αντιληφθεί με την δική μου αντίληψη και τα όποια παραμορφωτικά γυαλιά μπορεί να έχω όπως έχουμε όλοι μας λίγο ή πολύ, είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να καταδικαστεί ένας άνθρωπος με τόσο βαριές κατηγορίες. Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της είναι ένα δείγμα dna το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία την ίδια είναι κακής ποιότητας, και το ότι είχε γκόμενο αναρχικό. Το dna δεν το αμφισβητώ εγώ μιας και δεν είμαι εγκληματολόγος όπως λες, το αμφισβητούν πλήθος επιστημόνων με επιστολές τους όπως το λίνκ που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ και ακριβώς επειδή δεν είμαι εγκληματολόγος δεν έχω λόγο να τους αμφισβητώ. Το dna γενικά πάντως και άσχετα από την περίπτωση της Ηριάννας ,έχει αμφισβητηθεί παγκόσμια σε πλήθος υποθέσεων και γενικά δεν θεωρείται τεκμήριο ενοχής όταν δεν υπάρχουν κι άλλα στοιχεία ώστε να δέσει μια υπόθεση. Και αυτό το λένε γενετιστές, γιατροί , βιολόγοι κτλ κι όχι εγώ!

Διαμαρτύρομαι λοιπόν για το ότι έπρεπε να είναι ελεύθερη (χωρίς να γνωρίζω αν είναι αθώα ή όχι) γιατί στην θέση της θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από μας. Γιατί ως πολίτη με εξαγριώνει να στήνονται κατηγορίες, να μένουν άνθρωποι στην φυλακή, να καταστρέφονται ζωές....χωρίς στοιχεία!! Με εξαγριώνει να ποινικοποιούνται οι κοινωνικές σχέσεις. Με τρομάζει το ότι μπορεί εγώ να έχω έναν φίλο αναρχικό και εξαιτίας αυτού αν ένα μερικό δείγμα του dna μου ταυτοποιήθει κάπου , (που πίστεψε με αν διαβάσεις λίγο για το dna θα δεις ότι κ το δικό σου μπορεί να ταυτοποιηθεί κι ας μην έχεις αγγίξει ποτέ όπλο!) σε ένα όπλο, σε οτιδήποτε...εμένα θα με μπουζουριάσουν κι ας μην έχουν το παραμικρό άλλο στοιχείο και θα παλεύω να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας σα να είμαι πρωταγωνιστής σε βιβλίο του Κάφκα. Με εξοργίζει επίσης το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα ενός ηλίθιου τρομονόμου που κοντεύει να ποινικοποιήσει όχι τα λόγια, αλλά και τις σκέψεις μας.

Senior Member
    Κοριτσαρινεσ the boys are back in town
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Quote Originally Posted by elis View Post
    Κοριτσαρινεσ the boys are back in town
    Καρδούλα μου elis!

Senior Member
    Φοβαμαι να διαβασω τα θρεντ για φωνες και τςτοια γιατι φοβαμαι μην παθω αυθυποβολη.

Senior Member
    καλησπερα Ορεστη.αν νιωθεις ευαλωτος σε τετοια μην το διαβαζεις.δεν ειναι αναγκη να πιεστεις γι αυτο!εχεις κι εσυ φωνες?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος