Results 14,476 to 14,490 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
29-07-2018, 20:54 #14476
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 30-07-2018, 08:49 #14477
30-07-2018, 08:57 #14478
Πάω σ' ένα πάρτι Σαββάτο, συνομίληκους και πιο μικρούς και βρέθηκα στο επίκεντρο. Έλα Γιάννη χόρεψε, λεει η μια, κι η αλλη κι η άλλη. Της άλλης της έκανα εντυπωση και η αλλη ήρθε μπροστα να με δει. Μα δεν χορεύουν έτσι, μ αυτό τον τρόπο μου λεγε ο συνομίληκος που ήξερε καλό χωρό, και κάποιες υποτιθεται προσπαθουσαν να με μάθουν χωρό. Έκανα πως χόρευα. Μάλλον για πλάκα με βλέπανε αντί για κάτι -κάποιον σοβαρό, εννοώ τις κοπέλες, όπως κάποιον που θέλεις να βοηθήσεις. Απ τα πάρτι που διοργανώνονται μια φορά κι έπειτα χάνεσαι.
Ψες βρέθηκα σε μια εκδήλωση. Όλοι μεγαλύτεροι μου συνταξιούχοι. Εκεί που πάει ήσυχος κόσμος. Και χάρηκα την επικοινωνία, τις κουβέντες που άνοιξα μαζί τους.
Φαίνεται πως έχω επικοινωνιακό πρόβλημα με συνομίληκους και πιο μικρους ενώ με μεγαλύετρους ηλικιακά και πιο ήσυχους όχι.γιάννης
31-07-2018, 09:23 #14479
Το πιο πάνω μήνυμα μου δεν το σχολιάσατε....
Φαίνεται πως έχω χάσμα σε βαθμό που μου κτυπάει στα νεύρα και μου δημιουργεί τάσεις επιθετικότητας η συναναστροφή με συνομίληκους. Γι αυτό όλοι αυτοί οι συνομίληκοι με προσκαλούν στο πάρτι, στο χωρό, στην παρέα κλπ την πρώτη φορά. Δεύτερη φορά υπάρχει!
Εμμέσως πλην σαφώς και πάντα κάπου σε τέτοιες παρέες θα μου λεχθεί η κουβέντα "είσαι ήσυχος, ήρεμος, χαμηλών τόνων" - "ε, και? τι θα πει αυτό?" - "καλό είναι, μπράβο σου που είσαι τέτοιος χαρακτήρας". Το αποτέλεσμα κανείς δεν θα με κάνει παρέα, κάποιες θα με απορρίψουν, κάποιοι θα προσπαθήσουν να με εκμεταλλευτούν. Δεν μου τα έχει πιάσει τα αυτά μου κανείς, επειδή όλοι αυτοί είναι χέσηδες, πέραν ενός σημείου τρέχουν σαν χεσμένοι να σωθούν. Οι δε χαζογκόμενες απλα να χουν κάποιο που φαινομενικά να ναι δυναμικός και διασκεδαστικός ασχέτως αν απ την άλλη τις μαυρίζει στο ξύλο, τις απατά ή δεν έχει να τις ταΐσει. Βέβαια τα τρία τελευταία είναι αποδεκτά αφού θεωρούνται φυσιολογικό κομμάτι μιας συμβίωσης/σχέσης όπως και ο χωρισμός που συνήθως επακολουθεί.
Και ψες ξαναβρέθηκα σε μια παρέα φίλων, συνταξιούχοι, κατά πολύ μεγαλύτεροι όμως η επικοινωνία άριστη και χάρηκα την επικοινωνία.
Οι απορρίψεις και η έλλειψη επικοινωνίας ή η επικοινωνία με ορισμένα άτομα/τύπους ανθρώπων στην παιδική ηλικία εξακολουθούν μετεξελισσόμενες και προσαρμοζόμενες σε όλα τα μετέπειτα στάδια της ζωής.γιάννης
31-07-2018, 15:45 #14480
Και εγώ έτσι είμαι Γιάννη. Πάντα προτιμούσα να κάνω παρέα με μεγαλύτερους, από μικρή ακόμα ηλικία, γιατί έβρισκα περισσότερο ενδιαφέρον (και σύνδεση) στις συζητήσεις. Όμως δεν έχει να κάνει τόσο με την ηλικία τελικά αλλά με τον χαρακτήρα και τις εμπειρίες του καθενός. Μπορεί ένας 30ρης να είναι πολύ πιο ανώριμος από έναν 20ρη. Κάποιοι άνθρωποι κιόλας δεν ωριμάζουν ποτέ. Ήσυχοι χαρακτήρες, εσωστρεφείς, χαμηλών τόνων και μη επιφανειακοί, υπάρχουν σε όλες τις ηλικίες. Απλά... σαν εσωστρεφείς, δυσκολευόμαστε περισσότερο να τους συναντήσουμε.
01-08-2018, 07:31 #14481
blackbird, είναι θέμα επικοινωνίας κι όχι χαρακτήρα.
Ένας χαμηλών τόνων, ήσυχος και εσωστρεφής δεν είναι κατ' ανάγκη χαμηλής νοημοσύνης και παλαβός. Διότι, η κοινωνία ταυτίζει τα δυο.
Κι ένας εξωστρεφής δεν είναι κατ' ανάγκη τολμηρός και έξυπνος.γιάννης
01-08-2018, 16:38 #14482
Άλλο εννοούσα. Η ωριμότητα για μένα δεν έχει να κάνει με την ηλικία του άλλου (όσο πιο μεγάλος, τόσο πιο ώριμος) αλλά με τον χαρακτήρα και τις εμπειρίες κάποιου. Αλλιώς θα αντιδράσουν 2 άνθρωποι στην ίδια κατάσταση, + ότι όσο περισσότερα ζεις, τόσο περισσότερο ωριμάζεις, αλλά αυτό εξαρτάται και από τι γονίδια κουβαλάς. (Γι' αυτό ανέφερα αυτούς τους 2 παράγοντες, και τελευταία τοποθετώ την ηλικία).
Εννοείται πως ισχύουν οι 2 τελευταίες σου προτάσεις.
Σίγουρα είναι θέμα επικοινωνίας, που σχετίζεται όμως και με τον χαρακτήρα. Εσύ μπορείς να επικοινωνήσεις με έναν άνθρωπο που είναι εγωιστής, που σε υποβιβάζει συνεχώς και που προσπαθεί να κάνει επίδειξη γνώσεων (ακόμη κι' αν τις έχει, ακόμη κι' αν είναι έξυπνος); Όχι
02-08-2018, 01:01 #14483
και θεος να υπαρχει ειναι πολυ εγωιστης
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
02-08-2018, 02:25 #14484
ισως ! απλα εισαι πιο σοφος απο καποιους αλλους, κατι το οποιο δεν το βλεπω κακο! επισης θα μπορουσες να το αντιληφθεις κι με τον αλλο τροπο! οτι η παρεα, στο παρτι δλδη αυτοι δεν τεριαζαν μαζι σου, οτι ηταν πολυ ανωριμοι για την ηλικια τους! υπαρχουν λοιπον εκει εξω, ανθρωποι της ηλικιας σου οπου ειναι πολυ καλητεροι απο αυτους, ανθρωποι οπου μπορεις να κουβεντιασεις ,να διασκεδασεις, κοπελες οπου μπορεις να ερωτευθεις! και ανθρωποι οπου μπορειτε να χωρευετε χωρους ,αλλους πιο ομορφους!!
Προσπαθησε να βλεπεις να πραγματα με την αλλη πλευρα τους ! το συγκεκριμενο θεμα , ειδικα αυτο που αναφερεις εχει πολλες οπτικες γωνιες!!ειναι οπως σαν να τραβας μια φωτογραφια με ηλιο! αν την τραβιξεις με το υποκειμενο ετσι ωστε ο φακος να ειναι κοντρα στον ηλιο θα βγει χαλια! ενω αν την τραβιξεις με τον φακο σε ηδια διευθυνση με τον ηλιο θα βγει πολυ πιο ομορφη, το υποκειμενο θα ειναι φωτεινο κι ομορφο! καπως ετσι ειναι μερικες φωρες καποιες καταστασεις στην ζωη μας, σημασια εχει το αποτελλεσμα οπου εσυ ζητας! οταν λοιπον αντιμετωπιζεις δυσκολιες αντιστρεφεις τα πραματα! ξεκινας απο το σκοπο σου, και προσαρμοζεις το περιβαλον σε αυτον οχι το αντιθετο!!
02-08-2018, 07:39 #14485
Ως προς την τελευταία σου παράγραφο, εάν την αντιλήφθηκα σωστά από την άποψη του εν προκειμένω πάρτι, ναι προσπάθησα να "τραβήξω τη φώτο με φακο σε ηδια διευθυνση με τον ηλιο", ήτοι να διασκεδάσω όπως ακριβώς κι αυτοί, κάπου βέβαια έβαλα και προσποίηση επειδή ήθελα να διασκεδάσω αλλά και να αφήσω καλή εντύπωση. Η δυσαρμονία μου αυτή έγινε αισθητή, γι αυτό είπα πριν ότι "μάλλον για πλάκα με βλέπανε αντί για κάτι -κάποιον σοβαρό".
Κι όμως υπήρξαν αλλού περιπτώσεις πιου με αυτό το σοβαρό, το ήρεμο ύφος μου κέντρισα και κέρδισα ανθρώπους, έστω την καλή τους εντύπωση. Και χθες, αλλά και το Σαββ/κο βρέθηκα σε χώρους με μεγαλύτερους μου ηλικιακά για κουβέντα και ευχαριστήθηκα την επικοινωνια μαζί τους.
Όμως το παράδειγμα με το πάρτυ το έθιξα επειδή έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν ακριβώς τα ίδια! Κι ασχέτως πόσο ταίριαζα μαζί τους γενικά ήταν πολύ καλός κόσμος αλλά δεν μπορούσα να ευθυγραμμιστώ, να ενταχθώ στην παρέα. Έτσι, μετά από κάθε πρώτη φορά στη συνέχεια ξενέρωναν έναντι μου, δεν με ξηανακαλούσαν σε χώρους παρέας και μέναμε απλά γνωστοί.γιάννης
02-08-2018, 18:58 #14486
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!! και τελευταια ολο κι πιο πολυ ,αν εδω, στο φορουμ, υπαρχουν ατομα οπου ειναι πραγματικα χριστιανοι ορθοδοξοι! αν εχουν απομινει στην χωρα μας ελληνες ορθοδοξοι! αλλα και καθολικοι! εξαλου οποιος εχει ψαξει αρκετα το διαχωρηση των δυο εκκλησων οπου εγινε το 1054 οι λογοι ισαν καθαρα πολυτικοι και οχι θεολογικοι!
Αναρωτιεμε λοιπον εαν η νεα γενια κραταει καθολου την πιστη, την πιστη προς Τον Χριστο! Τον Πατερα και Το Αγιο Πνευμα! αφου η θρυσκεια μας ειναι τριαδικη! ερωτω λοιπον τους συμφορμιτες εαν κραταν τις παραδωσεις? εαν ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!!
Απο οσο βλεπω παντως στις εκκλησιας της Αθηνας, ο κοσμος ειναι σχετικα λιγο για τον πλυθυσμο! και δυστυχως οι ηλικιες ιναι αρκετα μεγαλες!!
Αληθεια βρε παιδια γιατι ετσι?φοβαστε μην σας κοροδευουν οι φιλοι σας? μην σας λενε πουριτανους?
Η εποχη οπου ζουμε εχει αναγκη οσο πωτες να πιστευουν οι νεοι! αφου λογο του μεταναστευτικου εχουν αυξιθοι παρα πολλοι οι Ισκλαμιστες! τοσο που κοντευει η πολη μας, απο χριστιανικη να γινει μουσουλμανιστικη!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!! απεναντιας χερετιζω το δικαιωμα να πιστευουν οι μεταναστες οπου θελουν ,ειναι ενα "ακουμπιμα" για αυτους στην ξενιτια οπου ζουν, ειναι κατα καποιο τροπο ο ζωντανος τροπος να θυμουντε τα μερη τους! εμεις τι κανουμε ομως βρε παιδια?
Αν δεν "ντρεπεστε" απαντηατε μου σας παρακαλω, ετσι απο περιεργια να δουμε ποσοι και ποσο χριστιανοι ειστε! Προσωπικα τα τελευταια χρονια ειμαι αρκετα σωστος χριστιανος! ακολουθω οσο μπορω τα μυστιρια της πιστη μας!! εχω ποιμενα, και πνευματικο! εξωμολογουμε ,και φυσικος οσο μπορω νηστευω!! , Οπως λοιπον μου ειπε καποιος ιερομοναχος η θεση μου στον παραδησο ειναι σχεδον "κρατημενη" σε σχεση με πολλους αλλους εδω μεσα οπου τα πραγματα θα ειναι δυσκολα ! ευχομαι γρηγορα φιλοι μου να αλλαξετε ρωτα στο πλοιο σας ! πριν ειναι αργα και τα κυματα του σατανα σας παρασυρουν στο βυθο! στα εγκατα της κολασης! σε αντιθεση με εμενα δλδη !
02-08-2018, 23:35 #14487
03-08-2018, 02:37 #14488
Η ζωη ειναι γλυκοπικρη.προσεξτε μη χαλασουν οι αισθητηρες σας απτις μεταβολες
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
03-08-2018, 02:42 #14489
Παρομοιαζω τη διαθεση μ με το τραινακι του τρομου
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
03-08-2018, 02:49 #14490
Πως γίνεται να ήσουν εδώ και να μην σε γνώριζα; Πως γίνεται να στεκόσουν μπροστά μου και να μην σε έβλεπα;
Και τώρα που είσαι τόσο μακριά μου σε ξέρω και σε βλέπω τόσο καθαρά. ....