Results 15,526 to 15,540 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
17-02-2019, 02:24 #15526
αυτο που με ενοχλησε περισσοτερο ειναι οτι αντι να σκεφτουν καποιοι οτι αυτη η χωρα χρειαζοταν κατεπειγουσα βελτιωση τα τελευταια χρονια στη λουμπα που ειχαμε πεσει αυτοι τρεμουν ολη την ωρα μηπως πεσει κανενα ελαχιστο ο εγωισμος τους ενω τοσα χρονια που ειχαμε πατωσει και μας ειχαν οι ισχυρες χωρες για να μας ριχνουν ...... αυτο δε τους ενοχλησε το οτι τα παιδια τους πχ θα ζουσαν σε μια χωρα ακομα χειροτερη απο οτι τωρα και ακομα ποιο υποβαθμισμενη απο οτι τωρα αυτο δε τους ενοχλησε ενα διαστημα ειμουν τοσο απαισιοδοξος γι αυτο τη χωρα που σκεφτομουν οτι τα παιδια αυτης τη χωρας θα ζησουν σε πολυ χειροτερη κατασταση απο οτι εμεις το συμπερασμα ειναι οτι τη γλιτωσαν απο θαυμα αφου η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟ.
- 18-02-2019, 12:04 #15527
Σε όλους εκείνους τους φίλους εδώ στο φόρουμ που αγωνίζονται καθημερινά να κρατήσουν καθαρό μυαλό από τα απωθημένα - τραυματικές εμπειρίες ενώ διεκπεραιώνουν πνευματική εργασία είτε στη δουλειά τους είτε αλλού. Όταν κάτι πιο βαθύ από τα απωθημένα τα φέρνει στη σκέψη έτσι που έρχονται στη σκέψη σε τέτοιο βαθμό που αρνείσαι να σκεφτείς ότι έμαθες μεθοδολογία απώθησης και θα μπορούσες να την εφαρμόσεις.
Όταν ο άλλος που αν δεν τον πάρω τηλέφωνο δεν με θυμάται ποτέ με ρωτάει πως τα πάει ο τάδε, απλά σαν να μου λέει κάνε τον εκείνο παρέα εμένα δε μου κάνεις. Μου ξανάτυχε κάτι τέτοιο. Κάποιους άμα τους πάρω τηλέφωνο διερωτώμαι αν στο μεταξύ με έχουν διαγράψει, κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές.
Η σκέψη μου πάει και σε κάποιον συμφορουμίτη, που ζούσε στη μοναξιά, αρρώστησε απότομα πρόσφατα, κι αυτος από ψυχαναγκασμούς υπέφερε και φοβίες και δεν ξέρω τώρα αν το χει ξεπεράσει αυτό το θέμα σωματικής υγείας.
Απ την άλλη, πιέζω τον εαυτό μου να πάρει τηλέφωνο και να συσχετιστεί με άτομα που σε γενικές γραμμές θεωρώ καλό κόσμο, αν και είτε δεν συσχετιζόμουν ποτέ με τέτοιο κόσμο σε επίπεδο φιλίας ή παρέας είτε με απέρριπταν τέτοια άτομα και απλά μέναμε γνωστοί. Το κάνω απλά μπας και αυτή τη φορά, λαμβάνοντας υπόψη τις εμπειρίες του παρελθόντος, εξοικειωθώ με τέτοιες συναναστροφές, γίνω αποδεκτός και μου προκύψουν σωστές φιλίες.γιάννης
18-02-2019, 12:09 #15528
Άμα έχεις τις αντοχές κάντο, ειλικρινά! Θα το εκλάβουν ότι δεν τους φοβάσαι επειδή σε θεωρούσαν ασφαλή στόχο.
Κάποιοι ψάχνουν εύκολους στόχους για να βγάλουν απωθημένα.
Εκείνο το κράνος (φωτο) που μου χες στείλει παλιά είναι μια καλή λύση στους εκνευρισμούς που δέχεσαι. Ακόμα προσπαθώ να το εφαρμόσω.γιάννης
18-02-2019, 12:30 #15529
Καλημέρα . πάλι μια δυσκολη μέρα , μόνος στο σπίτι με πολύ άγχος και πόνο στο στομάχι την τελευταία εβδομάδα έχασα 4 κιλά μόλις πήρα και δεύτερο ζαναξ μήπως και ηρεμισω αλλά που; Και φυσικά και το σιπραλεξ τον 20 μερικές φορές πιστεύω ότι δεν θα βγω από αυτό το τούνελ που μπήκα ,αν και πριν 3 χρόνια το είχα καταφέρει . νιώθω αδύναμος μόνος ....
18-02-2019, 12:38 #15530
Μάλλον και εδώ είμαι μόνος έχω ανάγκη να μιλήσω με κάποιον που με καταλάβει ,όταν το άγχος σε πνίγει και δεν μπορείς να χαρείς ούτε τα τρία παιδιά μου σε χάρισε ο θεός
18-02-2019, 14:06 #15531
Η οικογένεια είναι πηγή γαλήνης. Επικεντρώσου στα παιδιά σου για να σου φύγει το άγχος.
Γενικά, όσους ξέρω, ιδίως σε νεαρές σχετικά ηλικίες, που έχουν οικογένεια, είναι γενικά πολύ πιο γαλήνιοι και ψυχικά ισορροπημένοι απ αυτούς που έμειναν ελεύθεροι ή ψάχνουν ακόμα για ταίρι. Εσύ είσαι εξαίρεση απ ότι φαίνεται απ΄τον κανόνα.γιάννης
18-02-2019, 14:48 #15532
.
Έχω μια υπέροχη γυναίκα που με στηρίζει και τρία παιδιά που δεν μου δημιουργούν προβλήματα , αλλά έχω περάσει πολλά από θέμα υγείας πέντε χειρουργεία και μια πνευματική εμβολή έχασα και τον πατέρα μου τώρα . μερικές φορές πιστεύω Ιωάννης ότι δεν θα γίνω πάλι καλά .έχω δύο χρόνια που κάνω ψυχοθεραπεία ήμουν καλά αλλά από τον Δεκέμβριο και μετά έπεσα σε μελαγχολία και περνώ δύσκολα....
18-02-2019, 15:25 #15533
Δυστυχώς η μελαγχολία είναι ένα τέρας που τρέφεται από τους φόβους μας .όσο κανείς δυσάρεστες σκέψεις τόσο αυτές μεγαλώνουν ,το ξέρω δεν πρέπει να μένω ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου όλη την μέρα γιατί το μυαλό μου θα γυρίζει σε αυτές αλλά μου λείπει η θέληση να ανοίξω την πόρτα και να βγω έξω στο φως...
18-02-2019, 16:55 #15534
Κραταω αυτο απο ενα ποιημα που εγραψε καποιος στις ψυχωσεις, και αφορα την τρελα,
" "Είναι ένας δάσκαλος..
Γιατί;
Αν της κάνεις παρέα σου δίνει το χάρισμα της οπτικής ότι η πραγματικότητα χωρίς τρέλλα είναι, ξέρω εγώ, παιχνιδάκι;;;"
Μου αρεσε παρα πολυ και το θεωρω πολυ ρεαλιστικο. Αυτη τη στιγμη οπως παντα υποφερω και παιρνω παραπανω απο τη μεγιστη δοση για να μην υποφερω αλλα δεν με πιανει......μαζευτηκαμε πολλοι τελικα.........
18-02-2019, 23:16 #15535
Πως κοιμαστε μόνοι με τα απωθημένα να σας κτυπανε εκεί που παει να σας πάρει ο ύπνος ή όταν ξυπνατε μεσα στη νύχτα!!
Η σκέψη θέλει να βρω τα ατομα, στους χώρους τους, να αντιδρασω, για να πω απλα εκανα κάτι, γιατί η εμπειρία έδειξε ότι αλλιώς δεν ηρεμά ο άνθρωπος.
20-02-2019, 07:28 #15536
Ο νους χρειάζεται ηρεμία από τα απωθημένα. Απλά κάνε κάτι που σε πιέζει η ψυχή να κάνεις ως αντίδραση, ως εκδίκηση, έστω κάτι που μπορεί να είναι απλά ένταση έκφρασης, μια πράξη που σε κάποιον αντικειμενικό παρατηρητή δεν λέει πολλά και είναι αντίδραση στα πλαίσια του αποδεκτού και του νόμου.
Η συνείδηση δεν ηρεμά με τα περί συγχώρεσης.
Για συγχώρεση επιμένουν αυτοί που δεν ξέρουν και μιλάν απ την ασφαλή τους θέση ή αυτοί που τους έχουν πείσει ότι είναι η λύτρωση και ζουν με τη ψευδαίσθηση ενω η σκέψη τους δεν έχει κατα τα λοιπά ηρεμήσει, διότι η συγχώρεση δεν σβήνει τραυματικές εμπειρίες.γιάννης
20-02-2019, 16:54 #15537
21-02-2019, 08:56 #15538
Καλημέρα μια ακόμη μέρα που δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι με κυριεύει το άγχος και η σκέψη ότι δεν θα γίνω καλά.μερικες φορές σκέφτομαι την αυτοκτονία σαν λύτρωση από αυτό που περνάω αλλά έχω και τρεις αγγέλους που με χρειάζονται και μια γυναίκα . αλλά είναι δίκαιο να τους ταλαιπωρω με την αρρώστια μου και αυτούς ο μεγάλος μου γιος είναι 15 έχει καταλάβει τι περνώ τα άλλα δύο είναι 7 και 5 δεν καταλαβαίνουν τι περνάω νομίζουν ότι ο μπαμπάς είναι άρρωστος απλά και θα γίνει καλά.νιωθω ότι δεν θα γίνω καλά και έχω κουραστεί από τα πολλά προβλήματα που έχω περάσει ( 5 χειρουργεία σε μέση και έντερα μια πνευμονική εμβολή μια μάνα που την έχω 35 χρόνια σε κλινική έχασα και τον πατέρα και πολλά άλλα.....) Κουράστηκα έχασα τις αντοχές μου .... υπάρχει κάποιος που περνάει τα ίδια;
21-02-2019, 09:53 #15539
Κράτησε τα ψυχολογικά σου μακριά από τα παιδιά σου. Μόνο αυτό μου έρχεται στο νου. Για να τα χαίρεσαι μετά από χρόνια ως υγιείς και επιτυχημένους στη ζωή τους. Αυτή θα ναι η λύτρωση σου. Είναι δε η στήριξη σου και η πηγή δύναμη σου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους. Μακάρι να τα καταφέρουν!
γιάννης
21-02-2019, 09:55 #15540