Results 15,616 to 15,630 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
12-03-2019, 01:35 #15616
Νομιζω Γιωργο εχεις μπερδεψει πολλα πραγματα στο μυαλο σου σαν εννοιες κ δειχνεις σε συγχηση.
Πρωτα απ'ολα η ελευθερη εκφραση αποψεων ακομα κ αν ειναι γελοιες η ιστορικα ατεκμηριωτες ο καθενας εχει το δικαιωμα να τις εκφρασει κ να γινει αντιλογος με επιχειρηματα.
Τα fake news δεν υποκινται σε λογοκρισια αλλα θελουμε να εκλειψει αυτο το φαινομενο κ να διασταυρωνονται οι πηγες γιατι πολυ απλα ειναι ψευτικη πληροφορια κ επικινδυνη.
Επισης κοινωνικη δικαιοσυνη,ισοτητα,δημοσια παιδεια, ανοχη στο διαφορετικο, εργατικα δικαιωματα ειναι πραγματα που ανηκουν στην ιδεολογια του κομμουνισμου κ κανεις δεν μπορει να τα παραγραψει καθως κ την θετικη τους εννοια. Οπως κανεις δεν μπορει να αρνηθει πως η ψυχολογια του φασισμου ειναι εν δυναμη σε ολους μας κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες ακομα κ αν ονοματιζεσαι κομμουνιστης.
Οπως ειπε κ η ελισαβετ γι αυτο υπαρχουν διαφορετικες ενοτητες αναλογα τα γουστα.
Μη ξεχνας οτι κ η μουσικη ειναι θεραπευτικη κ τροπος εκφρασης συναισθηματων κ σκεψεων.
Οσο για τις προσωπικες επιθεσεις στην χρηστη ελισαβετ ως πουριτανη σε συμβουλευω να ανατρεξεις στο λεξικο κ να μαθεις την ιστορια της λεξης κ απο ποιους χωρους προηλθε. Χωρους που η συγκεκριμενη χρηστης δεν δειχνει νομιζω ιδιαιτερο ενδιαφερον.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 12-03-2019, 09:00 #15617
Πιστεύω ότι αυτοί που αυτοκτονούν είναι αυτοί που έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης που τους παρέχει υψηλό επίπεδο αντίληψης των πραγμάτων. Κι όποιος έχει τέτοιο επίπεδο δεν σημαίνει ότι είναι επιτυχημένος επαγγελματίας ούτε ότι πέτυχε να κάνει τη ζωή που ονειρευόταν ούτε ότι είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του ή με τις συναναστροφές του και την ευρύτερη κατάσταση που αντικρίζει γύρω του.
Σ αυτούς τους παράγοντες πρέπει να αναζητάς τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, κι ασχέτως τι εικόνα σχηματιζει η κοινωνία γι αυτόν πχ μπορεί να τον θεωρούν βλάκα, παλαβό, κλειστό, άτομο που ζει στην κοσμάρα του, ιδιόρρυθμο, μπορεί όμως αυτό το επίπεδο νοημοσύνης και αντίληψης του να του επιτρέπει να δίνει την εντύπωση πολύ ευτυχισμένου. Η κατάθλιψη είναι επίσης αποτέλεσμα τέτοιου επιπέδου αντίληψης και νόησης.
Κανείς απ όσους αυτοκτονάνε δεν έχει χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης, ούτε είναι άνθρωπος της επιφάνειας και του χαβαλέ. Οι ελαφροΐσκιωτοι δεν αυτοκτονούν.γιάννης
12-03-2019, 09:13 #15618
Δυστυχώς ο πολύς κόσμος είναι ευκολόπιστος. Επιπλέον αυτού, έχει την τάση να αρέσκεται, αλλά και να είναι ευάλωτος στο να αποδέχεται τις αρνητικές - κακές ειδήσεις.
Διότι το κακό που έπαθε ο άλλος είναι μια ανακούφιση στη δυστυχία του, όπως λέμε ο θάνατος για τους πολλούς είναι γλυκής, δηλαδή κατά βάθος του προκαλείται χαρά ότι κάποιος άλλος βρέθηκε σε χειρότερη κατάσταση απ αυτόν, ασχέτως αν προς τα έξω δείχνει ότι λυπάται και συμπονεί. Μπορώ να σου πω ότι στην υποψία του ότι η είδηση είναι fake news απλά εύχεται να μην ισχύει αυτό αλλά να πρόκειται για αλήθεια ώστε να μην στερηθεί την ανακούφιση που προείπα.
Το μόνο καλό είναι πως η τεχνολογία και τα μέσα απόδειξης γενικά έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν το ψεύτικο. Απλά το θύμα πρέπει να έχει την υπομονή και τις ψυχικές αντοχές να κινήσει τις διαδικασίες, να μπει στον κόπο ώστε να αποκαλυφθεί με τους τρόπους που προείπα το ψευδές. Για να το κάνει αυτό, αν δεν διαθέτει τις ψυχικές δυνάμεις, θα πρέπει κάποιοι μας να τον ενθαρρύνουμε.γιάννης
12-03-2019, 09:21 #15619
12-03-2019, 09:24 #15620
12-03-2019, 17:45 #15621
Σκεφτομαι οτι πολυ ευκολα καποια ατομα εδω μεσα στο φορουμ αναφερουν οτι πασχουν απο καταθλιψη ! το λενε με μεγαλη ανεση λες και αναφερωντε σε καμια ιωση, επισης αναφερουν το ποσο ευκολα την περασαν και μαλιστα χλεβαζουν τα φαρμακα η τους ψυχοθεραπευτες! λεγωντας οτι μονοι τους την περασαν!
Αυτα τα ατομα καλο θα ηταν πρωτον να μην μπερδευουν την μελαγολια με την καταθλιψη, δευτερον επειδη το κανουν αυτο για να μπορεσουν να αποδηξουν οτι εχουν μεγαλη δυναμη μεσα τους -αυτο ειναι θεμιτο - αλλα ξεχναν οτι ετσι προσβαλουν αλλους ανθρωπους οπου πραγματικα πασχουν απο καταθλιψη! οπου εχουν πραγματικο βιολογικο προβλημα και δυστυχως ειναι απηθανο χωρις την βοηθεια γιατρου η ψυχολογου να την νικησουν!
12-03-2019, 17:55 #15622
Αλλά τα φάρμακα φίλε είναι φάρμακα. Εδώ βαλκάνια που είμαστε ο κόσμος έχει τη χειρότερη γνώμη τα έχει στο μυαλό ότι τα παίρνουν μόνο ξεφτυλισμένοι και τρελοί. Για μένα εν μέρη εχει δίκιο το καλό και το κακό το ξεχωρίζει και αν κάνεις κάτι κακό όπως να παίρνεις φάρμακα για τον εγκέφαλο είσαι δαχτυλοδεικτούμενος.
12-03-2019, 18:06 #15623
Δεν καθοριζουν οι πολητικες ιδεες και η πολιτικη σταση του καθε ενα μας το ποσο ελευερος ανθρωπος ειναι , απεναντιας !! η πραγματικη του ζωη, η καθημερινωτητα του μας δειχνει το τι ανθρωπος ειναι ο καθε ενας, το ποσο ανεχετε την διαφορετικοτητα και το ποσο ανοιχτομυαλος ειναι!! δεν πα να εισαι γραμμενη στο πιο αριστερο κινημα!! εαν το μυαλο σου ειναι πορομενο και αν στην καθημερινοτητα σου δεν εισαι ταπεινος και δεν σεβεσαι τους γυρο τι να το καμω??
Επειδη λοιπον εχω αρκετ εμπειρια απο οργανωσεις, απο κινηματα και τετοια καταλαβα οτι οι ταμπελες δεν κρινουν την αληθεια! αρα οτι κι να λες εσυ , η πραξεις σε καθοριζουν!
Οσο για τα λουρια κι ολα τα αλλα που λες, παρατηρησε γυρο σου τι γινετ, δες του γειτωνες σου πως ζουν, δες τους συναδελφους σου πως αντιμετοπιζουν την ιεραρχια!! δες ολα αυτα, δες πως ο κοσμος υποκυπτει στην εξουσια κι ελα μετα να μου πεις εαν εχω αδικο! Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια οσο και να μην μας αρεσει! αρα το ζητουμενο πλεον ειναι το απο τι υλικο θα ειναι το λουρι που ειμαστε δεμενοι, ποσο μποσικο θα εχει! και οχι εαν υπαρχει λουρι! το ζητημα ειναι το τι σου επιτρεπετε να κανεις και οχι εαν σου επιτρεπετε!
Εαν εσυ νομιζεις οτι εισαι ελευθερο πνευμα τι να σου πω?? στην πραγματηκοτιτα δεν εισαι καθολου! διοτις πολυ απλα , ντυνεσαι οπως σε καθοδηγουν οι οικοι μοδας μεσα απο τα περιοδικα τους, τρως αυτο που διαφημηζουν και αυτα που αποφασιζουν πως ειναι της μοδας μεσα στα γραφεια τους πολυεθνηκες! ακους την μουσικη που αποφασιζουν οι μεγαλες εταιρειες παραγωγης! μεσα απο την προωθηση που κανουν στο ραδιο και στο ιντερνετ! αρα κανεις οτι σου λενε διοτις φοβααι οτι εαν δυαφερεις θα βγεις εξω απο το μαντρι! σκεψου λιγακι , και μετα ελα να μου πεις για διαφορετικοτητα και ελευθερια! δεν την θελετε την ελευθερια! δεν θελετε την διαφορετικοτητα! διοτις την φοβαστε!
12-03-2019, 19:06 #15624
δε προκειτε να απολογηθω για οτι πιστευω αλλα μπορω απλα να μη μιλω γι αυτα αλλα παρ ολα αυτα εγω παντοτε θα τα σκεφτομαι χωρις να με ενδιαφερει το τι δειχνω προς τα εξω αρκετες φορες πχ προσποιηθηκα οτι εχω αλαξει οχι επειδη αλαξα αλλα επειδη το ειχα παρει αποφασηοτι απο αλλου προερχομαι εγω και απο αλλου προερχονται οι αλλοι.
12-03-2019, 19:25 #15625
Λοιπον εγω δεν ηξερα ποσο χαλια ειστε η αμερικανα ηξερε κι με εβαλε να τα πω ολα με το ζορι σασ εδωσε και τεχνολογια μετα μου ειπαν ειναι δουλεια αν ειναι δουλεια κι εχει αρχιδια και γινετε καλα θελω ενα αυτοκινητακι ford ecosport και δε με χρωστατε δε σασ χρωσταω σοου σιμπλ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
12-03-2019, 19:45 #15626
Εγώ εκνευρίζω τους οργανωμένους "μόνο που τους αναφέρω το γεγονός ότι ειχα εξόριστους προγόνους και ότι ο πατέρας μου έκανε φυλακή στην Ανγκολα.Δεν ξέρω γιατί,νομίζω τους χαλάει το παραμύθι ότι έχουν αγωνιστεί για μένα πριν από μένα .
12-03-2019, 19:49 #15627
δε μπορει καποιος που γενηθηκε στην Ελλαδα να φτασει το εκπεδευτικο συστημα της Αμερικης γιατι ολα εδω περα ειναι του καλου καιρου ομως οι περισσοτερες ιδεες αρχισαν απο δω
12-03-2019, 21:19 #15628
Λοιπον τα ψυχολογικα αντιμετωπιζονται με δυο τροπουσ ο ενασ για πλουσιουσ σε ανιχνευει ο γιατροσ οτι εχεισ λεφτα σου κανει μια εγχειρηση γλυτωνεισ πληρωνεισ κανενα δεκαχιλιαρο ο αλλοσ τροποσ για φτωχουσ πασ παιρνεισ τα χαπακια και πληρωνεισ λιγοτερα αλλα δε γλυτωνεισ αυτο που υποψιαζομαι εγω ειναι οτι με τα χαπακια αμα παιξεισ λιγο και βρεισ τα κολπα παιζεισ μπαλιτσα τσαμπιονσ λιγκ οποτε βαλτε το να δουλεψει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
12-03-2019, 21:45 #15629
Κι επειδή δεν έχουμε αρκετά λουριά, ο ζορζ είπε να μας βάλει ακόμα ένα που θα καθορίζει τι ποστάρουμε με βάση τις προτιμήσεις του!
Πέρα από την πλάκα τώρα, δεν ξέρω αν σε παρακολουθεί γιατρός τελευταία η σκέψη σου είναι εντελώς αποδιοργανωμένη και αλλάζεις συνεχώς απόψεις. Νομίζω πρέπει να ενημερώσεις τον γιατρό σου.
13-03-2019, 08:23 #15630
Διαφορετικότητα είναι και το να είναι κάποιος διαφορετικός χαρακτήρας από τους υπόλοιπους. Δεν μιλάω ούτε για χρώματα, ούτε θρησκείες, ιδεολογίες, χώρες, γενετήσια κλπ συναφή! Και λόγω της διαφορετικότητας του αυτής, σαν χαρακτήρα, να τον έχουν βάλει στην παραγνώριση, στο περιθώριο, στο χλευασμό, στην εκμετάλλευση. Αυτή είναι η πρώτη, η σοβαρότερη και καταστροφικοτερη για έναν άνθρωπο διάκριση και δυστυχώς αυτή με την οποία δεν ασχολείται κανείς σας.
γιάννης