ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 1077
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1077 of 1380 FirstFirst ... 775779771027106710751076107710781079108711271177 ... LastLast
Results 16,141 to 16,155 of 20693
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Εμενα μου κάνει εντύπωση που μου μιλάμε πολλές κοπελες στο δρόμο. Τι διαολο τόσο κοινωνική φαίνομαι;παίζει κάθε μερα να μου μιλάει και από μια.. Όσο για τα ντιλιβερι δε νομίζω να είναι από το κατάστημα γτ ειναι ο μονος που μιλαει στον πληθυντικό και είναι αστείο. Σήμερα το αγόρι μου μου ρίξε δούλεμα φυσικά γιατί ήταν παρόν.. [emoji35][emoji35][emoji35]Κλωτσια αύριο θα μετρήσει τα σκαλια ένα ένα [emoji12]
    Θα δώσεις κλωτσιά στον άνθρωπο που δουλεύει ένα μεροκάματο επειδή σου φέρεται με ευγένεια; Δεν το πιστεύω οτι έχεις τέτοια έλλειψη πολιτισμού και ανθρωπιάς!
    Η ευγένεια δείχνει σεβασμό και εκτίμηση και οι περισσότεροι εργοδότες την απαιτούν από τους υπαλλήλους τους...

Banned
    Μήπως επειδή νιώθεις ότι σου προσθέτει χρόνια; Όταν μου μιλάνε στον πληθυντικό νιώθω 57, όχι 27 που είμαι. Σε γερνάει πριν από την ώρα σου.

Quote Originally Posted by DrugUser View Post
    Μήπως επειδή νιώθεις ότι σου προσθέτει χρόνια; Όταν μου μιλάνε στον πληθυντικό νιώθω 57, όχι 27 που είμαι. Σε γερνάει πριν από την ώρα σου.
    Δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεστε προσωπικά εσύ και η νοσηρή φαντασία αλλά κάθε εργοδότης θεωρεί ανάρμοστη συμπεριφορά να απευθύνεται ο υπάλληλός του στους πελάτες στον ενικό. Οι περισσότεροι το θεωρούν αγένεια. -Σε ξέρω ρε φίλε κι. από χτες και μου μιλάς σαν κολλητός σου;-

Senior Member
    Quote Originally Posted by DrugUser View Post
    Δεν είπα πουθενά ότι θέλω να μετακομίσω επαρχία, ίσα ίσα. Απλά με ενοχλούν οι συζητήσεις περί ποδοσφαίρου. Αμέσως πέφτει στα μάτια μου ο άλλος άμα μάθω ότι ασχολείται με μπάλα. Ομοίως αντιπαθώ και τις θείτσες που κουβεντιάζουν για συνταγές και πως φτιάχνεται το κάθε τι, τους καμμένους gamers που συζητάνε για τα παιχνίδια που μόλις βγήκανε and so on. Η λέξη διακριτικότητα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Προσωπικά ποτέ δεν μιλάω στο τηλ όταν είμαι σε ΜΜΜ, και άμα θέλω να κάνω ένα τηλ, θα βρω μια τουαλέτα και θα μιλήσω με την ησυχία μου.
    ναι, δεν μιλας στο τηλ απο διακριτικοτητα, αλλα τρως μπροστα στα μουτρα του να βρωμαει σουβλακια και να γεμιζει βρωμιες, και κατουρας στις γωνιες των δρομων να υποβιβαζεις το επιπεδο ζωης τους.
    πολυ διακριτικος. προσεξε μην σταξει η ουρα του γαιδαρου...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεστε προσωπικά εσύ και η νοσηρή φαντασία αλλά κάθε εργοδότης θεωρεί ανάρμοστη συμπεριφορά να απευθύνεται ο υπάλληλός του στους πελάτες στον ενικό. Οι περισσότεροι το θεωρούν αγένεια. -Σε ξέρω ρε φίλε κι. από χτες και μου μιλάς σαν κολλητός σου;-
    δεν ειναι μονο θεμα εργοδοτη, που στο κατω κατω οπως ειπε και η κιουριους μπορει να επιβαλει πολλα και διαφορα, ειναι οτι το να σου απευθυνεται στον πληθυντικο ενας ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ειναι πολυ βασικος κανονας καλης συμπεριφορας. νομιζα οτι ειναι γνωστο.
    δεν μπορω να καταλαβω πως καποιος καταφερνει να προσβληθει και να νευριασει μαλιστα (!), επειδη υπαρχουν και ευγενικοι ανθρωποι.
    φαντασου τι παθαινουν με πραγματικες προσβολες...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ναι, δεν μιλας στο τηλ απο διακριτικοτητα, αλλα τρως μπροστα στα μουτρα του να βρωμαει σουβλακια και να γεμιζει βρωμιες, και κατουρας στις γωνιες των δρομων να υποβιβαζεις το επιπεδο ζωης τους.
    πολυ διακριτικος. προσεξε μην σταξει η ουρα του γαιδαρου...
    Εντωμεταξύ και τα δύο που αναφέρεις (να τρως στο λεωφορείο και το να κατουράς όπου να ναι) αν δεν κάνω λάθος απαγορεύονται κιόλας από τον νόμο. Αλλά κατά τα άλλα είναι ενοχλητικό να μπαίνει στο λεωφορείο η πλέμπα και να τολμά να μας λέει και καλημέρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Εντωμεταξύ και τα δύο που αναφέρεις (να τρως στο λεωφορείο και το να κατουράς όπου να ναι) αν δεν κάνω λάθος απαγορεύονται κιόλας από τον νόμο. Αλλά κατά τα άλλα είναι ενοχλητικό να μπαίνει στο λεωφορείο η πλέμπα και να τολμά να μας λέει και καλημέρα.
    ε ναι, εννοειται!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Ρώτησε τον μήπως είναι εντολή από το κατάστημα. Τι τραβάνε και αυτά τα παιδιά πάνω στις μηχανές πέρα δώθε φόβος τρόμος φανάρια ασυνείδητοι κτλ. Πάρε το παιδί με το καλό να χαμογελάσει τους εχουν στη τσίτα και τα απειλούν κιόλας ότι θα χάσουν τη δουλειά αν λίγο αργησουν. Εργασιακές συνθήκες = 0
    Τα παιδιά στα ντελίβερι τραβάνε τα πάνδεινα και κάθε χρόνο χάνονται ζωές στον δρόμο γιατί αναγκάζονται να δουλεύουν σε τρελές συνθήκες εργασίας, με απειλές αν αργήσουν, χωρίς ένσημα τις περισσότερες φορές, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και με συνεχή τρόμο ότι θα χάσουν την δουλειά τους. Την ίδια στιγμή εμείς γινόμαστε έξαλλοι αν μας μιλήσουν στον πληθυντικό φέρνοντας μας την καφεδιά μας αντί απλά να χαμογελάσουμε ας πούμε και να ζητήσουμε να μας μιλάνε στον ενικό.

Υγ. αυτό με το να παραγγέλνουμε καφέ στο σπιτι σαν άλλες Αντουανέτες, το ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα οτι συμβαίνει και συνεχίζει να μου φαίνεται σοκαριστικό για το πού έχουμε φτάσει. Όχι ρε φίλε έξω μπορεί να χει 40 βαθμούς, εσύ να δουλεύεις για 200ευρώ αλλά εγώ θέλω να πιω τον καφέ μου τώρα και γρήγορα να μην προλάβει να λιώσει το παγάκι.

Senior Member
    Τα παιδιά στα ντελίβερι τραβάνε τα πάνδεινα και κάθε χρόνο χάνονται ζωές στον δρόμο γιατί αναγκάζονται να δουλεύουν σε τρελές συνθήκες εργασίας, με απειλές αν αργήσουν, χωρίς ένσημα τις περισσότερες φορές, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και με συνεχή τρόμο ότι θα χάσουν την δουλειά τους. Την ίδια στιγμή εμείς γινόμαστε έξαλλοι αν μας μιλήσουν στον πληθυντικό φέρνοντας μας την καφεδιά μας αντί απλά να χαμογελάσουμε ας πούμε και να ζητήσουμε να μας μιλάνε στον ενικό.

Υγ. αυτό με το να παραγγέλνουμε καφέ στο σπιτι σαν άλλες Αντουανέτες, το ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα οτι συμβαίνει και συνεχίζει να μου φαίνεται σοκαριστικό για το πού έχουμε φτάσει. Όχι ρε φίλε έξω μπορεί να χει 40 βαθμούς, εσύ να δουλεύεις για 200ευρώ αλλά εγώ θέλω να πιω τον καφέ μου τώρα και γρήγορα να μην προλάβει να λιώσει το παγάκι.
    να σου πω....
    ΠΡΙΝ παρουμε μηχανημα για εσπρεσσο και για αφρογαλα, εχω παραγγειλει κι εγω καφεδες απ εξω, οχι απο βαρεμαρα, αλλα γιατι ηθελα να πιω τον καφε που ηθελα.
    απο τοτε που επενδυσαμε σε μηχανηματα, κανουμε το καλυτερο και φθηνοτερο φρεντο στο σπιτι μας.

επισης, αυτη ειναι η δουλεια τους. αν δεν παραγγελνουμε δεν θα εχουν και δουλεια...
    προσωπικα, οταν παραγγελνα καφε, αν και φθηνος, οτι μπουρμπουαρ δινω για φαγητο , το ιδιο εδινα και για εναν καφε κι ας μου εβγαινε ακριβος.

Senior Member
    να σου πω....
    ΠΡΙΝ παρουμε μηχανημα για εσπρεσσο και για αφρογαλα, εχω παραγγειλει κι εγω καφεδες απ εξω, οχι απο βαρεμαρα, αλλα γιατι ηθελα να πιω τον καφε που ηθελα.
    απο τοτε που επενδυσαμε σε μηχανηματα, κανουμε το καλυτερο και φθηνοτερο φρεντο στο σπιτι μας.

επισης, αυτη ειναι η δουλεια τους. αν δεν παραγγελνουμε δεν θα εχουν και δουλεια...
    προσωπικα, οταν παραγγελνα καφε, αν και φθηνος, οτι μπουρμπουαρ δινω για φαγητο , το ιδιο εδινα και για εναν καφε κι ας μου εβγαινε ακριβος.
    Εντάξει είμαι ειδική περίπτωση. Αλήθεια ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να παραγγείλω καφέ στο σπίτι (κι εγώ φρέντο πίνω κ τον προτιμώ από αυτόν που κάνω στο σπίτι, κάποια στιγμή πρέπει να επενδύσω σε μια καλή μηχανή) με την ίδια ακριβώς λογική που ντρέπομαι να παραγγείλω και φαγητό πχ όταν είμαι μόνη μου ή όταν η παραγγελία είναι 5 ευρώ ξέρω γω. Για τους καφέδες δε, αλήθεια το έμαθα πρόσφατα, μου το είπε κάποια στιγμή τον χειμώνα που είχα κατέβει σχεδόν τυλιγμένη με κουβέρτα στο καφέ που πηγαίνω συνήθως, ο άνθρωπος που το έχει οτι καλά....γιατί δεν πήρες τηλέφωνο να σου φέρουμε και βγήκες με αυτό το κρύο;;και αλήθεια σοκαρίστηκα. λες και ζω σε άλλον πλανήτη εγώ. Αλλά είπαμε...είμαι ειδική κατηγορία. Ανήκω σε αυτούς που μια φορά χρειάστηκα να βάλω γυναίκα να με βοηθήσει στο σπίτι λόγω μετακόμισης κ εγώ κουράστηκα περισσότερο από αυτήν τελικά γιατί ντρεπόμουν αυτή να κάνει δουλειές και εγώ να κάθομαι!

Για το ότι κάποιοι θα έχαναν την δουλειά τους αν εμείς δεν παραγγέλναμε, το χω σκεφτεί και έχει μια βάση αυτό που λες. Αλλά τείνω να καταλήξω στο ότι παλιότερα που δεν παραγγέλναμε καφέδες στο σπίτι, βγαίναμε συχνότερα έξω για καφέ..πάλι είχαν δουλειά κάποιοι αλλά άλλη δουλειά. Δούλευαν ως γκαρσόνια. Πολύ πιο ανθρώπινες συνθήκες και ασφαλείς. Το ίδιο και με το φαγητό. Οπότε σε γενικότερη κλίμακα αυτό που έχει γίνει με τις παραγγελίες στα σπίτια γενικώς νομίζω ότι είναι τελικά μούφα. Αυξάνονται τα ντελίβερι, αλλά μειώνονται τα γκαρσόνια κι αυτό σημαίνει δυσκολότερες συνθήκες εργασίας, χαμηλότεροι μισθοί, πιο ευέλικτα ωράρια, αυξημένη επικινδυνότητα και δεν συμμαζευεται. Οπότε δεν ξέρω τελικά αν είναι καλό που παραγγέλνουμε...

Senior Member
    Εντάξει είμαι ειδική περίπτωση. Αλήθεια ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να παραγγείλω καφέ στο σπίτι (κι εγώ φρέντο πίνω κ τον προτιμώ από αυτόν που κάνω στο σπίτι, κάποια στιγμή πρέπει να επενδύσω σε μια καλή μηχανή) με την ίδια ακριβώς λογική που ντρέπομαι να παραγγείλω και φαγητό πχ όταν είμαι μόνη μου ή όταν η παραγγελία είναι 5 ευρώ ξέρω γω. Για τους καφέδες δε, αλήθεια το έμαθα πρόσφατα, μου το είπε κάποια στιγμή τον χειμώνα που είχα κατέβει σχεδόν τυλιγμένη με κουβέρτα στο καφέ που πηγαίνω συνήθως, ο άνθρωπος που το έχει οτι καλά....γιατί δεν πήρες τηλέφωνο να σου φέρουμε και βγήκες με αυτό το κρύο;;και αλήθεια σοκαρίστηκα. λες και ζω σε άλλον πλανήτη εγώ. Αλλά είπαμε...είμαι ειδική κατηγορία. Ανήκω σε αυτούς που μια φορά χρειάστηκα να βάλω γυναίκα να με βοηθήσει στο σπίτι λόγω μετακόμισης κ εγώ κουράστηκα περισσότερο από αυτήν τελικά γιατί ντρεπόμουν αυτή να κάνει δουλειές και εγώ να κάθομαι!

Για το ότι κάποιοι θα έχαναν την δουλειά τους αν εμείς δεν παραγγέλναμε, το χω σκεφτεί και έχει μια βάση αυτό που λες. Αλλά τείνω να καταλήξω στο ότι παλιότερα που δεν παραγγέλναμε καφέδες στο σπίτι, βγαίναμε συχνότερα έξω για καφέ..πάλι είχαν δουλειά κάποιοι αλλά άλλη δουλειά. Δούλευαν ως γκαρσόνια. Πολύ πιο ανθρώπινες συνθήκες και ασφαλείς. Το ίδιο και με το φαγητό. Οπότε σε γενικότερη κλίμακα αυτό που έχει γίνει με τις παραγγελίες στα σπίτια γενικώς νομίζω ότι είναι τελικά μούφα. Αυξάνονται τα ντελίβερι, αλλά μειώνονται τα γκαρσόνια κι αυτό σημαίνει δυσκολότερες συνθήκες εργασίας, χαμηλότεροι μισθοί, πιο ευέλικτα ωράρια, αυξημένη επικινδυνότητα και δεν συμμαζευεται. Οπότε δεν ξέρω τελικά αν είναι καλό που παραγγέλνουμε...
    το ποτε θα βγεις εξω, ειναι αποφαση. δεν χρειαζεται να βγεις επειδη δεν εχεις φαγητο στο σπιτι, μπορεις να βγεις οταν πραγματικα το θελεις (θυμισου την εξοδο στο ψοφοκρυο για να παρεις τον καφε. δεν το λες και διασκεδαση..)
    επισης, τα περισσοτερα μαγαζια απο αυτα ειναι για πακετο. δεν ειναι για να κατσεις να φας.
    αλλα και τα καφε και τα εστιατορια, εχουν αλλα ατομα για ντελιβερι κι αλλα για σερβιρισμα..
    περισσοτερες θεσεις εργασιας δηλαδη, οχι λιγοτερες.
    αν δεν τ ο εχεις παρατηρησει, τα καφε ειναι τα καταστηματα που οσα και να ανοιξουν, γεμιζουν. δεν πασχουν απο "καθιστους" πελατες.

επισης, ενω ο λογος σου δειχνει να νοιωθεις συμπονια για τους ντελιβεραδες, αν το συζητουσες μαζι τους, πιστευω οτι θα διαπιστωνες οτι αν δεν παραγγελνεις θα τους διωξουν...
    η συμπονια στον ντελιβερα ειναι η ευγενεια και το μπουρμπουαρ, δεν ειναι το να μην παραγγελνεις. θα πεινασει αν δεν παραγγελνεις.
    τα περι προσωπικης προτιμησης, ειναι αλλη κουβεντα..

Senior Member
    το ποτε θα βγεις εξω, ειναι αποφαση. δεν χρειαζεται να βγεις επειδη δεν εχεις φαγητο στο σπιτι, μπορεις να βγεις οταν πραγματικα το θελεις (θυμισου την εξοδο στο ψοφοκρυο για να παρεις τον καφε. δεν το λες και διασκεδαση..)
    επισης, τα περισσοτερατους διωξουν...
    η συμπονια στον ντελιβερα ειναι η ευγενεια και το μπουρμπουαρ, δεν ειναι το να μην παραγγελνεις. θα πεινασει αν δεν παραγγελνεις.
    τα περι προσωπικης προτιμησης, ειναι αλλη κουβεντα..

Τα καφέ όντως είναι από τα καταστήματα που δείχνουν να αντέχουν στην κρίση (αν και επειδή μένω σε επαρχιακή πόλη σου λεω πως δεν είναι απόλυτο αυτό, είναι άλλη η εικόνα από αυτή της Αθήνας) οι ταβέρνες και τα εστιατόρια πάντως σίγουρα όχι. Τουλάχιστον εδώ που ζω και καφέ κλείνουν και ταβέρνες και στην θέση τους ανοίγουν αυτά για τον καφέ ή το πρόχειρο φαγητό στο χέρι. Αυτό φυσικά είναι ανάγκη της εποχής μιας και μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν έχει πια την δυνατότητα να βγει για καφέ ή φαγητό όσο συχνά έβγαινε παλιότερα κι έτσι προτιμάμε την φθηνότερη λύση της παραγγελίας στο σπίτι.

Ξέρω πως με το να αποφεύγω να παραγγέλνω (καφέ/ φαγητό οτιδήποτε) εγώ μόνη μου δεν πετυχαίνω τίποτα. Μια λύση που θα με ικανοποιούσε θα ήταν πχ μια μαζική, κοινή απόφαση από όλους μας ότι για μια εβδομάδα δεν ξαναπαραγγέλνουμε τίποτα απαιτώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους που δουλεύουν ντελιβερι. Έτσι ναι, θα μπορούσε να είχε αποτέλεσμα η κίνηση μας όταν τα εκατοντάδες μαγαζια που έχουν ανοίξει και δουλεύουν μόνο από αυτό βλέπανε την δουλειά τους να χάνεται.
    Τώρα το νιώθω λίγο σα να γίνομαι συνένοχη στην κατάντια τους αν θες. Γιατί ο άλλος που έχει ανάγκη, φυσικά και θα δεχτεί να δουλέψει χωρίς ένσημα, και χωρίς κράνος θα κυκλοφορεί για να μην καθυστερεί και φανάρια θα παραβιάσει και θα δεχτεί να δουλεύει 10 ώρες για 200-300 ευρώ... εγώ που το ξέρω πως έτσι δουλεύει όμως και δεν βρίσκομαι σε αυτή την ανάγκη πως το επιτρέπω να συμβαίνει με την συμμετοχή μου και την ανοχή μου; Κάπως έτσι το βλέπω...Μακάρι να γινόταν κάτι σε συλλογικό επίπεδο αλλά όσο δεν γίνεται τουλάχιστον να μην το επιβραβεύω. Αυτή είναι η λογική μου.

Για την ευγένεια και το μπουρμπουάρ φυσικά συμφωνώ, τα θεωρώ αυτονόητα για ανθρώπους που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες αν και απ ότι φαίνεται δεν είναι αυτονόητα για όλους.

Τεσπα....Ανοίξαμε μεγάλη κουβέντα ρεμ κ φοβάμαι πως το φόρουμ δεν ενδεικνύται για τέτοιες κουβέντες.

Ελισσαβετ συμφωνώ με όσα έγραψες. Το φόρουμ έχει να κάνει με την ψυχολογία. Άνθρωποι είναι άρα έχουν τη δική τους ψυχολογία και στο νήμα εδώ γράφονται σχεδόν τα πάντα. Να είναι καλά τα παιδιά να δουλεύουν αλλά όχι να χάνονται στην άσφαλτο
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Θα δώσεις κλωτσιά στον άνθρωπο που δουλεύει ένα μεροκάματο επειδή σου φέρεται με ευγένεια; Δεν το πιστεύω οτι έχεις τέτοια έλλειψη πολιτισμού και ανθρωπιάς!
    Η ευγένεια δείχνει σεβασμό και εκτίμηση και οι περισσότεροι εργοδότες την απαιτούν από τους υπαλλήλους τους...
    Χιουμορ έχεις καθόλου στη ζωή σου; υπήρχε περίπτωση να νευριασω επειδή μου μιλάνε στον πληθυντικό; εμ δε καταλαβαίνεις πως τα γράφω εμ γράφεις σεντόνια
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Μου κάνει εντύπωση πως δύο ατομα δε καταλαβαν οτι κανω πλακα και έγραψαν ολόκληρους παραγράφους. Και για να πω και εγω τη δική μου αποψη τείνω να συμφωνώ με τη ρεμεντι. Ειναι η δουλειά τους. Αν δε περνάμε θα έκλειναν. Εγώ αφήνω πάντα μπουρμπουαρ και ειμαι πάντα ευγενική με τους ντιλιβερι και δε νιώθω ασχημα όταν παραγγελνω μόνο για μένα. Τα πληρώνω και πληρώνω και εξτρα για τον κοπο του. Το αφεντικό του μαγαζιού επειδή ειμαι πελάτης χρόνια μου την ειπε επειδή δε παραγγελνω οταν βρέχει. Και πριν πειτε οτιδήποτε κανει και ο ιδιος ντιλιβερι δε κάθεται. Πριν μιλήσουμε ας σκεφτούμε λίγο οτι ο αλλος υπάρχει ενδεχόμενο να κανει και πλακα και ας μη γινόμαστε επιθετικοί δίχως λόγο.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..