Results 16,186 to 16,200 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
03-07-2019, 14:38 #16186
Το φαγητό που καταναλώνουμε πρόχειρα «στο χέρι» συχνά έχει έντονη οσμή. Προσωπικά με ενοχλεί αλλά δε θα έκανα θέμα για τη μυρωδιά. Ορισμένοι όμως αφήνουν στο κάθισμα υπολείμματα τροφής, ή ακόμα και τη συσκευασία. Ποιος ξέρει, ίσως να κάνουν έτσι και στην πολυθρόνα του σπιτιού τους και να τους φαίνεται φυσικό. Επιπλέον κάποιος με φαγητό στο χέρι μπορεί να λερώσει κάποιον άλλο σε μια απότομη στροφή ή φρενάρισμα (μου έχει συμβεί μια φορά).
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που εδώ που μένω απαγορεύεται στα ΜΜΜ η κατανάλωση φαγητού και ποτών κάθε είδους. Δεν απαγορεύεται η ομιλία εκπεφρασμένα αλλά απαγορεύεται γενικά η όχληση των υπόλοιπων επιβατών, οπότε υποθέτω ότι οι φωνακλάδες μπορεί να έχουν πρόβλημα, αν και δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο ως τώρα για να ξέρω. Μου έχει τύχει όμως μια παρέα μεθυσμένων νεαρών. Ο οδηγός τους πέταξε έξω όταν άρχισαν να ενοχλούν.
- 03-07-2019, 14:58 #16187
Χαχα έχω το ίδιο πρόβλημα , γι'αυτό όταν μου λένε τι θέλετε στα μαγαζιά λέω .... Θέλουμε .... κτλ. Αλλά όταν το κάνεις κάποια όντως μικρότερη , εκεί πονάω περισσότερο, γιατί δε το κάνει για τυπικούς λόγους αλλά όντως είμαι πολύ μεγαλύτερος και μου το θυμίζει
Γενικά δε μου αρέσει ο πληθυντικός, ούτε όταν μιλας στον πρόεδρο της δημοκρατίας, ενικός για έναν , τέλος
03-07-2019, 15:17 #16188
03-07-2019, 18:29 #16189
Σίγουρα μένεις επαρχία, γιατί εδώ δε γίνονται αυτά.
Πάντως άμα ήμουν οδηγός θα πέταγα τους μεροκαματιάρηδες σπίτι-δουλειά-δουλειά-σπίτι, άντε και κανένα καφενείο (εμ που αλλού; ) τις Κυριακές.
Θα προσπαθούσα να βρω μια δικαιολογία ως πάτημα για να τους πετάξω έξω, π.χ. αν τυχόν κουβαλάει σακίδιο και το ακουμπήσει στο διπλανό κάθισμα εμποδίζοντας να κάτσει άλλος επιβάτης.
Ούτε ο πρώτος είμαι ούτε ο τελευταίος. Πριν μερικούς μήνες οδηγός είπε σε μαύρο επιβάτη να πετάξει τον ΚΑΦΕ (που οι μισοί μπαίνουν με ένα καφέ στο χέρι) αλλιώς δεν μπαίνει μέσα. Έκανε μπαμ ότι ήταν ρατσιστής. Ε εγώ είμαι ρατσιστής με τη συγκεκριμένη ομάδα....έτσι είναι, τι να κάνουμε;
Τους μεθυσμένους νεαρούς εννοείτε θα τους άφηνα να ξεσαλώσουν. Άλλωστε θα με βοηθούσε ως οδηγό γιατί θα έβγαζα περισσότερο πάθος στην οδήγηση.
03-07-2019, 18:31 #16190
03-07-2019, 20:31 #16191
Αγνοείς μάλλον ότι η συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων είναι και ομοφοβικοί. Εχω ακούσει μερικές φορές περνώντας από καφενείο να κράζουν τους ομοφυλόφιλους. Πρόσφατο παράδειγμα, να αποκαλούν το Pride "πουστοπαρέλαση", ή το κλασικό "έχουμε γεμίσει *********". Και εννοείται στο καφενείο δεν συχνάζουν high class άτομα, αλλά μεροκαματιάρηδες (και νυν συνταξιούχοι), που δούλευαν σε οικοδομές σε βιομηχανίες και σε τέτοια, και η μεγαλύτερη διασκέδαση τους είναι το καφενείο και το ποδόσφαιρο τις Κυριακές ενίοτε.
Και έχω τσιμπήσει και στα πράσα μερικούς από τους ενεργούς μεροκαματιάρηδες να μιλάνε στο κινητό και να χρησιμοποιούν τη φράση "Θα πάμε να δούμε μπάλα απόψε;"
Στον ρατσισμό απαντάς με ρατσισμό.
03-07-2019, 20:57 #16192
Μα ακομα κι αν συμφωνησει κανεις με τη δρακοντεια λογικη, δεν στρεφεις τον "ρατσισμο" αποκλειστικα στους ομοφοβικους μεροκαματιαρηδες, αλλα στοχευεις ολους αδιακριτως.
Περισσοτερο το κανεις να ακουγεται πως ψαχνωντας για ρατσισμο ως αφορμη, βγαζεις το ρατσισμο που ηδη εχεις."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
03-07-2019, 21:14 #16193
Ρώτα 100 παππούδες του καφενείου, τι δουλειά κάνανε στα νιάτα τους και τι άποψη έχουν για τους ομοφυλόφιλους. Τι πιστεύεις με το χέρι στην καρδιά ότι θα σου απαντήσουν, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι 95 από τους 100;
Και από τους νυν εργαζόμενους μεροκαματιάρηδες σε "αντρικές δουλειές" πόσοι από αυτούς πιστεύεις θα ένιωθαν άνετα να κάνουν παρέα με έναν ομοφυλόφιλο;
03-07-2019, 21:20 #16194
Ναι για αυτο σου λεω, καθορισε πρωτα τα ποσοστα, χτυπα και μια αναλυση αναδρομησης οτι εχεις τη σωστη στατιστικη κατανομη και μετα οκ, πιασε και την κοσα βρε αδερφε.
Παντως να κρινω απο το παραδειγμα των παππουδων οτι τα 'χεις βαλει και με τους ηλικιωμενους; Οποτε Δρακοντειος απεναντι στο ρατσισμο, Τσιπραιος στην επιλυση του συνταξιοδοτικου;
Τα καταλαβα σωστα;"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
04-07-2019, 02:53 #16195
Είναι μια γενική αλήθεια ότι οι ηλικιωμένοι είναι κολλημένα μυαλά και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού.
Σε γενικές γραμμές δε μου αρέσει αυτό που λέμε λαϊκός τύπος. Ξέρεις, καφενείο, μπάλα την Κυριακή, η γυναίκα στην κουζίνα και όλα αυτά τα όμορφα.
04-07-2019, 11:32 #16196
γιατι;
αν ρωτησεις 100 ανθρωπους μεσης ηλικιας και μη "μεροκαματιαρηδες", νομιζεις οτι θα εχεις διαφορετικες απαντησεις;;
πολυ μακρια εισαι νυχτωμενος...
εσυ btw που δεν εισαι μεροκαματιαρης, τι δουλεια κανεις; μεταφερεις πακετα μετα τα μεσανυχτα απο το ενα σημειο της αθηνας στο αλλο, περπατωντας η με τα ΜΜΜ; πως λεγεται αυτη η δουλεια;
04-07-2019, 13:03 #16197
Άστε τους ομοφυλόφιλους. Στα παλιά τα χρόνια είτε πιο λίγοι ήτανε οι ομοφυλόφιλοι είτε πολύ κρυφό το είχανε.
γιάννης
04-07-2019, 13:11 #16198
Ξέρω ότι έχω πολύ καλή διαίσθηση, δλδ το να αντιλαμβάνομαι τις προθέσεις, τα αισθήματα και τις συμπεριφορές των άλλων έναντι μου, εξ ου και στις πλείστες περιπτώσεις η διαίσθηση μου δεν πέφτει καθόλου έξω.
Όμως γιατί δυσκολεύομαι στο να διορθώσω αυτό το οτιδήποτε πάνω μου στο στο οποίο οι προθέσεις, τα αισθήματα και οι συμπεριφορές των άλλων αφορά?
Η διαίσθηση στην ουσία μπορεί να ναι η ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε από τους άλλους, απλά δεν μπορούμε να διορθώσουμε αυτό στο οποίο αφορά διότι ο χαρακτήρας μας, το είναι μας, έχει παγιωθεί.
Ισως κατευθύνοντας τη σκέψη μας πεισματικά σ αυτα που θα πρέπει να βελτιώσουμε ως αποτέλεσμα της ανατροφοδότησης, δει η ζωή μας αλλαγή.γιάννης
04-07-2019, 17:33 #16199
Κατά κάποιον τρόπο ασχολούμαι με τους χάρτες και την Αθήνα γενικότερα. Για να το κάνω πιο απλά, καταγράφω τι υπάρχει ζωντανό τις dead hours (12 - 5) σε πιο outsider περιοχές πλην του κέντρου που είναι ζωντανό 24/7, και παράλληλα κάνω τις διορθώσεις μου.
Και μιας και είπα για καφέ πιο πάνω, σκεφτόμουν την εξής απορία. Οι μισοί και βάλε μπαίνουν στα λεωφορεία κρατόντας καφέ σε πλαστικό (έμαθε και το takeaway ο βλαχοέλληνας...βρε ουστ) ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά δεν είδα να λέτε κάτι περί αυτού, παρά το φαγητό σας πείραξε. Άμα γίνει καμία απότομη στροφή ή κανένα φρενάρισμα, άντε με τη σφολιάτα να πέσουν μερικά ψίχουλα...ενώ με τον καφέ μπορεί να ανοίξει και να τα κάνει όλα πουτ@ν@.
04-07-2019, 17:42 #16200