ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 77
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 77 of 1380 FirstFirst ... 27677576777879871271775771077 ... LastLast
Results 1,141 to 1,155 of 20693
    Banned
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Ο Μαρξ το χε πει για ιστορικα/πολιτικα γεγονοτα.Δε ξερω αν εχει εφαρμογη και στην καθημερινη ζωη.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97_...81%CF%84%CE%B7
    Σωστά, αλλά καλώς- κακώς κ τα οικονομικοπολιτικά γεγονότα απόρροια της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι. Κ ο J. M. Keynes είπε αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις κ τη λειτουργία των αγορών ότι "there is no free meal", αλλά καλώς- κακώς η ίδια φράση ισχύει κ για τις ανθρώπινες σχέσεις (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα κ εντός της οικογένειας).

Senior Member
    Μετα απο σκεψη , κατεληξα οτι πολλες ' ψυχικες διαταραχες ' οφειλονται στην ελλειψη αγαπης . Ο ανθρωπος εχει αναγκη απο καποιον-ους ναγαπα , και να αιαθανεται οτι καποιος-οι τον αγαπα . Το προβλημα ειναι οτι πολλοι ανθρωποι δεν ειναι εις θεση να δωσουν αγαπη .....................

Senior Member
    για καποιο λογο κολλαω σε αναμνησεις απο το παρελθον τοτε που μου πρωτοεμφανιστικε η σχιζο..
    και φρικαρω

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Μετα απο σκεψη , κατεληξα οτι πολλες ' ψυχικες διαταραχες ' οφειλονται στην ελλειψη αγαπης . Ο ανθρωπος εχει αναγκη απο καποιον-ους ναγαπα , και να αιαθανεται οτι καποιος-οι τον αγαπα . Το προβλημα ειναι οτι πολλοι ανθρωποι δεν ειναι εις θεση να δωσουν αγαπη .....................
    Για λαιτ περιπτωσεις,και γω το πιστευω αυτο που λες.

Senior Member

Ναι , για ' διαταραχες διαθεσης ' εννοω . Καταθλιψεις ιδιως . Αλλα και βουλιμιες , ανορεξιες , κλπ. κλπ.
    Και πολλοι-ες , νομιζουν οτι μπορουν να δωσουν αγαπη , αλλα στην πραματικοτητα βαζουν τον εαυτο τους πανω απ ολα .
    Μπορει να το κανω κι εγω , ξερω γω ?

Senior Member
    Ναι , για ' διαταραχες διαθεσης ' εννοω . Καταθλιψεις ιδιως . Αλλα και βουλιμιες , ανορεξιες , κλπ. κλπ.
    Και πολλοι-ες , νομιζουν οτι μπορουν να δωσουν αγαπη , αλλα στην πραματικοτητα βαζουν τον εαυτο τους πανω απ ολα .
    Εγώ δυστυχώς το κάνω σίγουρα.
    Ακόμα και στις βαριές περιπτώσεις σίγουρα βοηθάει/επιβαρύνει το να έχουμε/δεν έχουμε αγάπη...

Στο άγχος βοηθάει και η πίστη στον Θεό.
    Αν στα αλήθεια πιστεύεις (δεν βάζω δυστυχώς τον εαυτό μου μεσα αλλά το βλέπω σε κόσμο) χάνεις την τάση να τα ελέγχεις όλα και αφήνεσαι που για μια γενικευμένη αγχώδη βοηθάει σε ένα ποσοστό και αυτό

Ολοι μας χωρις αγαπη αρρωσταινουμε Μαγκ,ανεξαιρετως.Αλλος το βγαζει σε καταθλιψη,αλλος σε φαι,αλλος σε θυμο,αλλος σε ναρκωτικα,αλλος σε κακια κλπ.Δε σου βγαινει σε καλο παντως σιγουρα.

Αυτο που δεν ξερω,ειναι οτι αν μπει ο εγκεφαλος σε ενα συγκεκριμενο mode,ειτε αυτο λεγεται καταθλιψη,ειτε αγχωδης διαταραχη και οτιδηποτε αλλο,ειναι κατι αναστρεψιμο που δε χρειαζεται χαπια για να θεραπευτει.

Senior Member
    Συμφωνω , και προσθετω πως πολλες φορες στις λαιτ περιπτωσεις δεν υπαρχει πραγματικη ψυχικη νοσος.
    Τα τελευταια χρονια εχουν γινει λιγο μοδα οι ψυχικες διαταραχες και πολλες φορες γινονται "διαγνωσεις" χωρις να υπαρχει καποιο υποβαθρο.

Senior Member
    Ολοι μας χωρις αγαπη αρρωσταινουμε Μαγκ,ανεξαιρετως.Αλλος το βγαζει σε καταθλιψη,αλλος σε φαι,αλλος σε θυμο,αλλος σε ναρκωτικα,αλλος σε κακια κλπ.Δε σου βγαινει σε καλο παντως σιγουρα.

Αυτο που δεν ξερω,ειναι οτι αν μπει ο εγκεφαλος σε ενα συγκεκριμενο mode,ειτε αυτο λεγεται καταθλιψη,ειτε αγχωδης διαταραχη και οτιδηποτε αλλο,ειναι κατι αναστρεψιμο που δε χρειαζεται χαπια για να θεραπευτει.

Εγω τεινω να πιστεψω οτι τα χαπια , απλως ' συγκαλυπτουν ' το προβλημα , το ' απαλυνουν ' , και σου μειωνουν το κινητρο να παρεις μπρος ( ας μην μιλησουμε για παρενεργειες , βραχυπροθεσμες και μη ) . Πιο πολυ ειμαι πλεον υπερ της ψυχοθεραπειας , αλλα πρεπει να βρεις τον καταλληλο , να αισθανθεις οτι ενδιαφερεται πραματικα για το προβλημα σου , οτι ο σκοπος του ειναι μονο να σε κανει καλα , οχι να διαιωνιζει την κατασταση , και παλι , πρεπει νασαι ο καταλληλος υποψηφιος , ωστε να μην εξαρτηθεις απο τον ψυχοθεραπευτη σου , ουτε να υποτροπιασεις οταν αποκοπεις απο την ψυχοθεραπεια .
    Επισης πιστευω οτι ενας ' οξυνους ' καταθλιπτικος , με αρκετη αυτογνωσια , μπορει μονος να βρει την ακρη .
    Αλαφροισκιωτε , συμφωνω για τα επακολουθα της ελλειψης αγαπης .
    Εισαι γενικα ευστοχος στις παρατηρησεις σου , μαρεσει ο τροπος που γραφεις , και μαρεσει και το χιουμορ σου . Οχι οτι τωρα που στοπα , θα κοιμασαι καλυτερα , αλλα λεμε τωρα .........

Παναγιωτη , ταχουμε πει και κατ ιδιαν , σιγουρα βηθαει η πιστη στο Θεο , η σε καποια ανωτερη δυναμη , εμενα παντως πολυ .

Εγω τεινω να πιστεψω οτι τα χαπια , απλως ' συγκαλυπτουν ' το προβλημα , το ' απαλυνουν ' , και σου μειωνουν το κινητρο να παρεις μπρος ( ας μην μιλησουμε για παρενεργειες , βραχυπροθεσμες και μη ) . Πιο πολυ ειμαι πλεον υπερ της ψυχοθεραπειας , αλλα πρεπει να βρεις τον καταλληλο , να αισθανθεις οτι ενδιαφερεται πραματικα για το προβλημα σου , οτι ο σκοπος του ειναι μονο να σε κανει καλα , οχι να διαιωνιζει την κατασταση , και παλι , πρεπει νασαι ο καταλληλος υποψηφιος , ωστε να μην εξαρτηθεις απο τον ψυχοθεραπευτη σου , ουτε να υποτροπιασεις οταν αποκοπεις απο την ψυχοθεραπεια .
    Επισης πιστευω οτι ενας ' οξυνους ' καταθλιπτικος , με αρκετη αυτογνωσια , μπορει μονος να βρει την ακρη .
    Μπορει οντως να κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο σε αυτες τις περιπτωσεις τα χαπια.Επισης,πιστευω πως εν τελει αν δεν αντιμετωπισεις ευθεως ο,τι σου μαυριζει τη ζωη,δε θα γλυτωσεις απο το χ,ψ λουκι που εχεις μπει.Και αυτο ειναι τραγικο γιατι δεν αντιμετωπιζονται ολα.

Αλαφροισκιωτε , συμφωνω για τα επακολουθα της ελλειψης αγαπης .
    Εισαι γενικα ευστοχος στις παρατηρησεις σου , μαρεσει ο τροπος που γραφεις , και μαρεσει και το χιουμορ σου . Οχι οτι τωρα που στοπα , θα κοιμασαι καλυτερα , αλλα λεμε τωρα .........
    Σε ευχαριστω Μαγκ,μεσα στο επομενο τριημερο θα κανω λογκ ιν στα αλλα ακκ που διατηρω εδω για να σου ανταποδωσω τις φιλοφρονησεις και να φανουμε μεγαλη κλικα.

Senior Member
    Αγαπη μου , σε λατρευω , το ξερεις , εισαι το παν για μενα , αλλα ας κανουμε ενα διαλειμμα στην σχεση μας ,
    θελω να μεινω για λιγο καιρο μονος-η , περναω μια περιεργη φαση.
    (μτφρση. κατσε να ψαξω , μπας και βρω καναν καλυτερο-η... )

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
    Mark Twain συγγραφέας

Senior Member
    εγω δε πιστευω οτι τα ζωα δεν ξερουν το καλο και το κακο αφου εκπαιδευονται
    σημαινει οτι κατι καταλαβαινουν
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Τοσο καιρο ειμαι χαλια και απορω γιατι δεν εχω κλαψει ακομα να ανακουφιστω κι εγω λιγο