ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 137
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 137 of 1380 FirstFirst ... 37871271351361371381391471872376371137 ... LastLast
Results 2,041 to 2,055 of 20693
    Senior Member
    και οι ανθρωποι και τα ζωα, χρειαζονται απειρη βοηθεια , οπου μπορει να βρεθει.
    και πραγματι υπαρχουν ανθρωποι που βοηθουν τα ζωα και μισουν τους ανθρωπους. εχω συναντησει αρκετους.

οποτε εγω δεν το βλεπω "κριτικα".
    ας βοηθουν τα ζωα κι ας ειναι τα χειροτερα καθαρματα, δεν πειραζει.
    κι οι αλλοι ας βοηθουν τους ανθρωπους κι ας μην ασχολουνται με τα ζωα, επισης δεν πειραζει.
    το προβλημα ειναι με αυτους που "καταδιωκουν" οσους φροντιζουν τα ζωα, και μ αυτους που ακομα χειροτερα, βασανιζουν η πετανε τα ζωα.
    ας δωσουν αλλου προσοχη και αγαπη. αν εχουν..
    αρκει να μην κανουν κακο.

Banned
    Το χειρότερο για μένα είναι όταν τα σκοτώνουν λες και τους έφταιξαν σε τίποτα, θα μου πεις, γιατί, εδώ ανθρώπους σκοτώνουν, δεν θα σκοτώνουν ζώα που είναι "εύκολα θύματα";

Senior Member
    Αναρωτιέμαι πως μπορείς να σταματήσεις αναμνήσεις που πονάνε να έρχονται στο μυαλό...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    ΤΡΕΧΩΝΤΑΣ ΟΤΑΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ
    ΑΜΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΒΑΣΑΝΙΖΕΣΑΙ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Επειδη μιλάτε για τα ζωα, να πω οτι στη ζωη δεν υπάρχει δικαιο και δικαιοσύνη. Ουτε υπαρχει (κατ'εμε) καποιο συμπαν ή θεος που θα συνωμολογήσει για το δίκαιο.

Ευτυχως η δυστυχως, ειμαστε, τουλαχιστον μεχρι τη στιγμή που γράφω αυτό το κειμενο, το κυριαρχο ζώο στο πλανητη μας αλλα και στους γειτονικους πλανήτες. Αυτό συνεπαγεται θετικα, αλλα και αρνητικα. Ενα απο τα αρνητικα ειναι οτι θα κανουμε κακο στα άλλα ζωα. Αυτο γινεται παντα. Μαλιστα, αυτο ΑΠΑΙΤΕΙ η φυση, δυστυχώς. Ειναι αυτο που λεμε, η επιβιωση του δυνατου.

Οπως το λιονταρι θα κυνηγήσει τη ζεβρα και θα την ξεκοιλιάσει για να τη φάει, έτσι και ο ανθρωπος θα κυνηγησει τα ζωα και θα τα κάνει κοτόπουλα για να τα φάει. Απο μια συγκεκριμενη ηθικη πλευρα, η καταναλωση ζώων ειναι τοσο ανήθικη όσο το να κανεις κακό στα ζώα. Ποσοι απο εμας ομως έχουμε φάει ζωο? (Κοτόπουλο κλπ)

Επίσης, ειμαστε απο τη φύση μας ρατσιστες με τα ζωα και απο μια αλλη οπτικη: Αυτη του μεγεθους. Οπως τα αιλουροειδη συχνα φοβουνται τα μεγάλα ζωα, έτσι και εμεις δινουμε μεγαλυτερη αξια στα μεγαλα ζωα απο τα μικρα.

Πως θα νιωσετε αν σκοτωσετε ενα σκυλι, και πως θα νιωσετε αν σκοτωσετε ενα μυρμηγκάκι? Στο πρώτο θα στενοχωρηθήτε, αλλά στο δευτερο δεν θα σας νοιαξει καν. Ειναι πολύ ευκολο να βρουμε ένα μυρμηγκάκι και να το ζουλήξουμε μέχρι θανάτου αλλά δε μας ενδιαφερει, λες και η ζωη του εχει μικρότερη αξια απο αυτη ενος σκυλιού.

Οπότε λοιπον έχουμε μάθει η ευαισθησία μας να αυξομειώνετε με βάση τη μάζα και το υψος του ζώου.

Επιπροσθέτως, ειναι αλήθεια οτι απο τα τα παλια τα χρόνια τωρα κανουμε περισσοτερο κακο στα ζωα. Τα χρησιμοποιουμε για παραδειγμα για να φτιάχνουμε κολόνιες και καλλυντικά. Ολες εσεις οι κυριες που διαβαζετε αυτό το φορουμ σχόλιο ήδη ξερετε πως πολλα απο τα καλλυντικα εχουν δημιουργηθει και απο ζωα (οπως το κραγιον πχ που εμπεριέχει λέπια ψαριών)

Όμως, η ανθρωποτητα εχει προσφερει και καποια θετικα. Για παραδειγμα, εχει απαγορευσει το κυνηγη συγκεκριμενων ζωων, κυρίως αυτο που κινδυνεύουν, εχει απαγορευσει σε πολλά σημεια το να κυνηγουν φαλαινες, εχουν δημιουργηθει ακομα και οργανισμοι και κτηνιατρεία. Ολοκληρα κράτη ειχουν νομους περι προστασιας των ζωων.

Αν πηγαινατε πχ σε ενα βασίλειο στα αρχαια χρονια η στο Μεσαιωνα ή μετέπειτα και τους λέγατε να φτιαξουν νομους περι προστασιας των ζώων, θα ειχανε πέσει στο πάτωμα απο τα γέλια.

Εν πάσει περιπτώση, υπαρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά. Προσωπικά ειναι πολύ σωστο να σεβόμαστε τα ζώα, καθως, αφου ειμαστε (υποτίθεται) πιο έξυπνοι, οφείλουμε να έχουμε και μεγαλυτερο ποσοστο ευθύνης και πρόνοιας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    Μεγαλε εισαι ο απολυτως τελευταιος που θα κρινει αμα αυτα που γραφω αθλιοτητες η οχι......
    Καθημερινα ζω πολλα παραδειγματα ανθρωπων που οχι 1 πιατο φαγητο κ νερο δεν αξιζουν, γιατι πολυ απλα η ανθρωποτητα θα ηταν απειρως καλυτερη χωρις αυτους. Υπαρχουν πολλα τομαρια που ουτε κατα διανοια δεν μπορουν να νοιωσουν την αγαπη, την ανιδιοτελεια, την αθωοτητα κ την ευγνωμοσυνη που μπορει να νοιωσει 1 αδεσποτο σκυλι. Γιατι στη ζωη μου παντως σκυλι να δαγκωνει το χερι που το ταιζει δεν εχω δει. Αντιθετως ανθρωπους τετιους εχω δει με το τσουβαλι. Χωρια που πολλα απο αυτα τα δυστυχισμενα πλασματα τα πηρανε κατι "ανθρωποι" , που τα εγκταλειψανε η τα διωξανε οταν πλακωσε η κριση κ τα καημενα δεν εχουν μαθει να επιβιωνουν στο δρομο......

Προσφατα σε 1 χωριο γερασε ο γαιδαρος καποιου, αφου τον ειχε υπηρετησει για πολλα χρονια, κ επειδη ηταν πλεον αχρηστος στο αφεντικο του, ο τελευταιος τον αφησε εκθετο σε 1 αχυρωνα με ανοικτη την πορτα, να τον φανε οι λυκοι. Ελα ομως ντε που μπηκε 1 λυκος κ "εγινε φιλος" με το γαιδαρακο κ δεν τον πειραξε ποτε! Εσενα αμα σου περισσευει φαγητο δωσε το στο αφεντικο, εγω θα το δωσω στο γαιδαρο.
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙΣ ..... ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΤΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ......εχω δει πολλες μοναχικες υπαρξεις να περιτριγυριζονται απο εκατονταδες ζωα και αυτο με θλιβει πολυ μαντεξε γιατι.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    Δεν το βλεπω μονοπλευρα ουτε αρνηθηκα ποτε οτι οι ανθρωποι εκμεταλλευονται κ κακομεταχειριζονται ο 1 τον αλλο. Αυτο ομως δε δικαιολογει κ την εκμεταλλευση κ κακοποιηση των ζωων. Χωρια, που λογω χαμηλης αυτοεκτιμησης, αυτοσεβασμου κ αλλων συμπλεγματων κατωτεροτητας (κ ας μην τους φαινεται......), πολλοι ανθρωποι γουσταρουν την ξεφτιλα, την εκμεταλλευση κ την παρακμη. Αμα θελησεις να τους προσφερεις κατι ουτε θα το αναγνωρισουν ουτε θα το εκτιμησουν, θα κολλησουν μονο εκει που τους κοροιδεουν/τους εκμεταλλευονται/τους περιφρονουν/τους υποτιμουν. Ζωο, το οποιο το ιδιο να επιλεγει τη θυματοποιηση κ εκμεταλλευση του, δεν ξερω.

Εμενα παντως μου αρεσουν κ οι ανθρωποι, οι τελευταιοι ομως οχι ολοι.
    Μηπως ξερεις και κανενα ζωο με ανωτερο εγκεφαλικο φλοιο οπως ο ανθρωπος?

Senior Member
    είναι αθλιότητα οτι τα ζώα αξίζουν ενα πιατο φαι κ νερο περισσότερο απο τον άνθρωπο?!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ?

Senior Member
    Τι πιστευετε για εναν ανθρωπο που κανει κατι "παρανομο" ως δουλεια επειδι δεν εχει αλλη επιλογη?
    δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ο Σελτζούκος View Post
    Επειδη μιλάτε για τα ζωα, να πω οτι στη ζωη δεν υπάρχει δικαιο και δικαιοσύνη. Ουτε υπαρχει (κατ'εμε) καποιο συμπαν ή θεος που θα συνωμολογήσει για το δίκαιο.

Ευτυχως η δυστυχως, ειμαστε, τουλαχιστον μεχρι τη στιγμή που γράφω αυτό το κειμενο, το κυριαρχο ζώο στο πλανητη μας αλλα και στους γειτονικους πλανήτες. Αυτό συνεπαγεται θετικα, αλλα και αρνητικα. Ενα απο τα αρνητικα ειναι οτι θα κανουμε κακο στα άλλα ζωα. Αυτο γινεται παντα. Μαλιστα, αυτο ΑΠΑΙΤΕΙ η φυση, δυστυχώς. Ειναι αυτο που λεμε, η επιβιωση του δυνατου.

Οπως το λιονταρι θα κυνηγήσει τη ζεβρα και θα την ξεκοιλιάσει για να τη φάει, έτσι και ο ανθρωπος θα κυνηγησει τα ζωα και θα τα κάνει κοτόπουλα για να τα φάει. Απο μια συγκεκριμενη ηθικη πλευρα, η καταναλωση ζώων ειναι τοσο ανήθικη όσο το να κανεις κακό στα ζώα. Ποσοι απο εμας ομως έχουμε φάει ζωο? (Κοτόπουλο κλπ)

Επίσης, ειμαστε απο τη φύση μας ρατσιστες με τα ζωα και απο μια αλλη οπτικη: Αυτη του μεγεθους. Οπως τα αιλουροειδη συχνα φοβουνται τα μεγάλα ζωα, έτσι και εμεις δινουμε μεγαλυτερη αξια στα μεγαλα ζωα απο τα μικρα.

Πως θα νιωσετε αν σκοτωσετε ενα σκυλι, και πως θα νιωσετε αν σκοτωσετε ενα μυρμηγκάκι? Στο πρώτο θα στενοχωρηθήτε, αλλά στο δευτερο δεν θα σας νοιαξει καν. Ειναι πολύ ευκολο να βρουμε ένα μυρμηγκάκι και να το ζουλήξουμε μέχρι θανάτου αλλά δε μας ενδιαφερει, λες και η ζωη του εχει μικρότερη αξια απο αυτη ενος σκυλιού.

Οπότε λοιπον έχουμε μάθει η ευαισθησία μας να αυξομειώνετε με βάση τη μάζα και το υψος του ζώου.

Επιπροσθέτως, ειναι αλήθεια οτι απο τα τα παλια τα χρόνια τωρα κανουμε περισσοτερο κακο στα ζωα. Τα χρησιμοποιουμε για παραδειγμα για να φτιάχνουμε κολόνιες και καλλυντικά. Ολες εσεις οι κυριες που διαβαζετε αυτό το φορουμ σχόλιο ήδη ξερετε πως πολλα απο τα καλλυντικα εχουν δημιουργηθει και απο ζωα (οπως το κραγιον πχ που εμπεριέχει λέπια ψαριών)

Όμως, η ανθρωποτητα εχει προσφερει και καποια θετικα. Για παραδειγμα, εχει απαγορευσει το κυνηγη συγκεκριμενων ζωων, κυρίως αυτο που κινδυνεύουν, εχει απαγορευσει σε πολλά σημεια το να κυνηγουν φαλαινες, εχουν δημιουργηθει ακομα και οργανισμοι και κτηνιατρεία. Ολοκληρα κράτη ειχουν νομους περι προστασιας των ζωων.

Αν πηγαινατε πχ σε ενα βασίλειο στα αρχαια χρονια η στο Μεσαιωνα ή μετέπειτα και τους λέγατε να φτιαξουν νομους περι προστασιας των ζώων, θα ειχανε πέσει στο πάτωμα απο τα γέλια.

Εν πάσει περιπτώση, υπαρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά. Προσωπικά ειναι πολύ σωστο να σεβόμαστε τα ζώα, καθως, αφου ειμαστε (υποτίθεται) πιο έξυπνοι, οφείλουμε να έχουμε και μεγαλυτερο ποσοστο ευθύνης και πρόνοιας.
    Προσωπικά ούτε μυρμήγκια δεν θέλω να σκοτώνω, τα συμπαθώ...μόνο κουνούπια και μύγες που είναι βλαβερά...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by primal71 View Post
    Μηπως ξερεις και κανενα ζωο με ανωτερο εγκεφαλικο φλοιο οπως ο ανθρωπος?
    Ναι, όντως έχουμε ανώτερο εγκεφαλικό φλοιό όπως φαίνεται κι από την παρακάτω εικόνα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by legalize View Post
    Τι πιστευετε για εναν ανθρωπο που κανει κατι "παρανομο" ως δουλεια επειδι δεν εχει αλλη επιλογη?

Πολυ ενδιαφερον θεμα ., λιγκ , με πολλες προεκτασεις , τι ειδους δουλεια , και γιατι να μην παρουμε την περιπτωση να κανεις καποιος κατι εντελως παρανομο , οι νομοι ειναι ατελεις για μενα , αφου ειναι φτιαγμενοι απο τους ανθρωπους , ας πουμε να μεταφερεις η να πουλας οπλισμο , ειναι νομιμα και τα δυο . Οποτε πρεπει να ορισουμε την παρανομια . Δεν ειναι υποκρισια ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Πολυ ενδιαφερον θεμα ., λιγκ , με πολλες προεκτασεις , τι ειδους δουλεια , και γιατι να μην παρουμε την περιπτωση να κανεις καποιος κατι εντελως παρανομο , οι νομοι ειναι ατελεις για μενα , αφου ειναι φτιαγμενοι απο τους ανθρωπους , ας πουμε να μεταφερεις η να πουλας οπλισμο , ειναι νομιμα και τα δυο . Οποτε πρεπει να ορισουμε την παρανομια . Δεν ειναι υποκρισια ?
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΤ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΜΑΓΚΑΙΒΕΡ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΓΚΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Προσωπικά ούτε μυρμήγκια δεν θέλω να σκοτώνω, τα συμπαθώ...μόνο κουνούπια και μύγες που είναι βλαβερά...
    ΚΑΛΑ ΚΑΤ ΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΧΕΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝΕ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ;

Senior Member
    ΜΑΓΚ ΑΚΟΥΩ ΣΧΟΛΙΟ