Results 4,411 to 4,425 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
19-01-2016, 21:45 #4411
ellis χθες το βραδυ πριν κοιμηθω δοκιμασα και εγω ζεστο πρασινο τσαι. Βοηθαει πολυ στον υπνο.
- 20-01-2016, 00:08 #4412
εγω δε πολυκοιμαμαι να σου πω ολη νυχτα το ματι τεντα.
αλλα αν μεινω για πολυ ετσι καπια στιγμη ταυλιαζομαι ως το πρωι...μεχρι να ξαναβγει ο ηλιος...
20-01-2016, 07:56 #4413
Γενικά, πολλές φορές είμαστε επιπόλαιοι, κάνουμε από επιπολαιότητα λάθη, βλακείες. Νομίζουμε πως κάναμε τη σωστή κίνηση και εκ των υστερων τρέχουμε να διορθώσουμε τα σπασμένα μας.
Παθαίνουμε σαν κρίση πανικού, που πράττεις χωρίς να καλοσκεφτείς, από ένα γελοίο ενθουσιασμό πως κάνεις το σωστό. Ακολουθούν οι συνεπειες. Βλέπω αυτή την αρρωστημένη κατασταση να επαναλαμβάνεται πολλές φορές στη ζωη μου.
Ο άνθρωπος δεν διορθώνεται όσο μεγαλώνει. Το αν αλλαξες το διαπιστώνεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς υπο τις ίδιες ή παρόμοιες περιστάσεις, αν επαναλαμβάνεις δλδ τα ίδια λάθη.γιάννης
20-01-2016, 11:37 #4414
Κατά κανόνα τα ψυχολογικά ξεκινούν από την παιδική ηλικία, από το σπίτι, τη γειτονιά, το σχολείο. Το άτομο κατασταλάζει σιγά σιγά χωρίς να το πάρει είδηση σε ορισμένους τρόπους σκέψης πρώτα και συμπεριφοράς κατ΄επέκταση. Η συνέχεια της ζωής του διέρχεται μέσα από αυτή την οδό.
Βιώνει την πραγματικότητα (όλα όσα συμβαίνουν γύρω του) όπως αυτό την καταλαβαίνει, δηλαδή έχει φτιάξει στο κεφάλι του τη δική του πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει. Μέσα από αυτό τον τρόπο κατανόησης ερμηνεύονται όλα τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον του και η ερμηνεία αυτή καθορίζει και την αντίδραση του.
Ερμηνεύει λάθος και πράττει λάθος και πληρώνει νεες συνέπειες. Πολύ δύσκολα αλλάζουν οι παγιωμένοι τρόποι σκέψης.γιάννης
20-01-2016, 11:54 #4415
Ο άνθρωπος δεν αλλάζει ποτέ τελείως, την είχα κι εγώ αυτή την απορία. Μάλιστα την είχα εκφράσει στον ψυχοθεραπευτή μου όταν είχα δει ένα σούπερ ομιλητικό άτομο που δεν ίδρωνε το αυτί του σε ότι και αν του έλεγα (μιλάγαμε για πολιτικά και αυτός ήταν κομματόσκυλο). Και θυμάμαι είχα πει τότε στον ψυχολόγο μου γιατί δεν μπορώ να γίνω έτσι; Να μην ιδρώνει το αυτί μου, να διατηρώ την ψυχραιμία μου ακόμη και αν λέω βλακείες και να το παίζω κουλ. Και μου είχε πει γιατί δεν μπορείς να γίνεις ένας άλλος άνθρωπος από αυτό που είσαι. Δεν μπορούμε να γίνουμε κάποιοι άλλοι γιατί οι εμπειρίες μας μας διαμόρφωσαν, αλλά μπορούμε να βελτιώσουμε αυτό που έχουμε. Άμα είμαι 1.50 και 80 κιλά δεν θα γίνω ποτέ μοντέλο. Μπορώ όμως με γυμναστική και σωστή διατροφή να έρθω στα κιλά που πρέπει με ένα όμορφο σώμα. Το ίδιο ισχύει και για τη συμπεριφορά μας. Ένας ντροπαλός άνθρωπος δεν μπορει να στοχεύει στο να γίνει καζανόβας. Μπορεί όμως να στοχεύσει στο να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή του και να δείχνει καλύτερα στους άλλους τι έχει να τους προσφέρει. Κανείς δε νιώθει τέλειος και γαμάτος όλη την ώρα εκτός από τους φελλούς. Κατά βάθος όλοι θέλουμε να διορθώσουμε πράγματα και να βελτιώσουμε καταστάσεις. Κανέις δεν διαφέρει από τους άλλους (εκτός από τους ηλίθιους που δεν νοιάζονται για τίποτα).
20-01-2016, 16:56 #4416
μαλον υπαρχουν ανθρωποι που αρνουνται να αλαξουν γιατι δε τεριαζει στο στιλ τους η λεξη αλαγη κ αλλοι που προσαρμοζονται ευκολα..πχ θα μπορουσε καπιος να φανταστει καπιον που εχει συνηθισει να βρισκεται ηγετης σε ενα χορο να αλαζει συνεχεια γνωμη? μα αν αλαζε συνεχεια γνωμη σιγουρα δε θα βρισκοταν πρωτος αλλα δευτερος τριτος κλπκλπ ε αλλοι επειδη η ζωη τους βρισκεται σε ενα πιο μεσο επιπεδο εχουν μαθει να προσαρμοζονται συνεχεια...μαλον επειδη κατα βαθος δε τους αρεσουν οι πρωτιες η απλα δε τις χρειαζονται...
οστοσο εγω πιστευω οτι στους ψυχολογους καθονται συνηθως αυτοι που ειναι περισσοτερο υποχοριτικοι κ εχουν μαθει να συμβιβαζονται οσο λιγοτερο συμβιβαζετε κανεις τοσες περισσοτερες πιθανοτητες εχει να βρεθει σε ψυχολογικο αδιεξοδο για αυτο ακριβως ο πατος κ η κορυφη ειναι πολυ κοντα...αλλα οταν καπιος δε συμβιβαζετε αντι να λεει θα αλαξω αυτο κ το αλλο κ κεινο κανει τον ευατο του σημα κατατεθεν του γιατι απλα αυτο τον βοηθαει να τα βγαλει περα στη ζωη του μεσα απο ενα πληθος απο αδιεξοδα γεφυρες κ παρακαμψεις....
20-01-2016, 20:54 #4417
Εγω σασ ειπα την αληθεια εσεισ δε τα πιστεψατε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-01-2016, 23:20 #4418
Εχθες πηγα Αθηνα στο Αττικο νοσοκομειο και θελω να πω οτι μου αρεσε πολυ η Αθηνα.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αρεσει σε πολλους η Αθηνα.Να ξερετε εσεις στην πρωτευουσα εχετε τα παντα η επαρχια εχει πολλες ελλειψης ειδικα στον τομεα της υγειας.
21-01-2016, 11:48 #4419
Στους ψυχολόγους πάνε και αυτοί που έχουν τη ψευδαισθηση της αλλαγής. Πιστευω όμως πως ο ανθρωπος βελτιώνεται αλλά δεν αλλάζει.
Στο τελος η επαφη με το ψυχολογο καταντάει να χουν καποιο να του λεν τον πόνο τους.
Το να γίνεις "σημα κατατεθέν", να αλλάξεις δλδ είναι και θέμα να σου δειξει καποιος τον τρόπο, εκει που πελαγοδρομείς στο να φτασεις στο στόχο, να σου δειξει το δρόμο τον οποιο θα πρεπει να ακολουθησεις. Αυτο ειναι η δουλεια του ψυχολογου. Απ εκει και περα ειναι στο χέρι σου. Ίσως και να ναι εφικτό να γινεις σημα κατατεθεν αμα χρησιμοποιήσεις όλα τα ψυχικά σου απωθέματα και έχεις και ενα σχετικά καλό επίπεδο IQ. Συνηθως όλοι κατορθωνουν να χρησιμποιησουν ένα μερος των απωθεμάτων τους, αλλά όχι όλο. Έτσι απλά βελτιώνονται.γιάννης
21-01-2016, 13:47 #4420
μαλον ενοεις οτι οι μεν αλαζουν επειδη βαριουνται τον εαυτο τους δεν υπαρχουν αδιεξοδα γι αυτους κ εχουν περιθοριο επιλογων κ αλλαγων.επειδη ειδη συνενοουνται δεν τους ενδιαφερει να βρουν δευτερο τροπο αφου επειδη βαρεθηκαν το πολυ κοσμο θελουν να μεινουν κ λιγο μονοι για αλλαγη.
η δε δεν αλαζουν γιατι δεν εχουν τα περιθορια αφου ειδη τα αδιεξοδα ειναι πολα εχουν αποκλειστει ειδη στη ζωη τους κ αν αλαξουν θα γινουν ακομα πιο ακατανοητοι απο πριν κ μετα θα τους στριψει χειροτερα οσο μενουν μονοι..
αρα αλλος εχει τα αδιεξοδα κ αλλος ψαχνετε να δει αν παει καλα.
21-01-2016, 18:08 #4421
Το ταμπλετ μου βγαζει κατι τηλεφωνα αμα ειναι αληθινα ειναι στημενο γτ εγω δεν ψαχνω κανενοσ τηλεφωνα οποιοσ θελει ασ ερθει να τα δει
21-01-2016, 18:36 #4422
Εγω ξαναλεω οσο εχω συνειδηση δε γινεται τιποτα περιεργο ουτε εχω τηλεφωνα κανενοσ ουτε τιποτα ενα καφε παω κ πινω καπου μονοσ κανω τα τσιγαρακια μου κ φευγω
21-01-2016, 19:18 #4423
μισο γιατι δε ξερω αν καταλαβα καλα τι ενοεις τι ενοεις οτι σου βγαζει τηλ? αγορασες ταμπλετ κ βρηκες τηλεφωνα μεσα? αν δεν ηταν απο 2 χερι κ δε το ξερες θα τα μεταχειρισμενο εναλακτικα τους το στελνεις πισω να το κρατησουν για ενθυμιο κ να σου δωσουν αλλο.
22-01-2016, 08:26 #4424
22-01-2016, 10:48 #4425
Υποτιθεται οτι εγω δεν επικοινωνω αλλα δεν γινεται να επικοινωνησω γτ δεν ειμαι καλα οποτε το αφησανε κι αυτοι κ ησυχασαμε τα λεμε κανα δυο φορεσ το χρονο