Results 4,981 to 4,995 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
12-03-2016, 17:20 #4981favvelGuest
δεν κατάλαβα..ποιο είναι το νόημα της παραβολής?
η παραβολή σου ρίχνει ευθύνες απ'το πουθενά!!και μετά σου λέει μείνε και πάλεψε ή ψόφα!!
σου λέει αυτό που είπες..ότι κάποτε όλα ήταν ιδανικά και ότι εσύ φταις που έχασες τον παράδεισο..επειδή ήθελες να γίνεις θεός!!επειδή ήθελες να γνωρίσεις το καλό και το κακό!!
και τώρα όσο και να προσπαθήσει κάποιος να με πείσει ότι έχω το προπατορικό αμάρτημα και ότι με το βάφτισμα αυτό φεύγει δεν με πείθει!!
η παραβολή δε με πείθει..αυτό που έχεις καταλήξει εσύ είναι το αποτέλεσμα της παραβολής..είναι αυτό που βλέπουμε να γίνεται..
ότι η ζωή είναι μια πάλη και συμφωνώ..προσπαθώ να βρω όμως μια πιο πειστική εξήγηση απ'το ότι φταίω εγώ που γεννήθηκα άνθρωπος!!
- 12-03-2016, 17:32 #4982
Καταρχας προσωπικα ως ατομο δεν ενστερνιζομαι την παραβολη, (δεν πιστευω οτι η γνωση ηταν αυτη που επρεπε να καταδικασει το ανθρωπινο ειδος σε πονο ) ουτε ακριβως η αναρχια στο συστημα. Η χρηση της γνωσης ειναι αυτη που οδηγει στην παρακμη των πολιτισμων. Απο την ιστορια που ειναι ευρεως γνωστη τουλαχιστον γιατι δεν γινεται να τα πιστευουμε και ολα οσα εκτυπωνονται.
Στο υπαρξιακο ερωτημα, γιατι να γεννηθω για να υποφερω ? Ολοι οι επιστημονικοι κλαδοι δινουν και απο μια απαντηση. Μετα κατοπιν μελετης βλεπεις αν σε βοηθαει καμια να σου γλυκαινει τη μαυριλα, τη δικη σου, τη δικη μου, του διπλανου κτλ.
Τελικη απαντηση δεν εχω δωσει. Οταν ομως ο ανθρωπος εχει ταλεντο να δωσει το καλυτερο αλλά να προκαλεσει και το χειριστο ειτε το ριξουν σε γονιδιο, ειτε σε κακη μοιρα, ειτε εκφυλισμο εγκεφαλικων κυτταρων ενα ειναι το αποτελεσμα.
Μη λειτουργικοτητα στο 100% δηλαδη προβληματα, ενα ντομινο λανθασμενων καταγεγραμμενων πορειων του ανθρωπινου ειδους. Τωρα αν εσυ σαν Φαβελ βιωνεις το εντονο γιατι που ειναι τρομοκρατικο για την ψυχη δυο ειναι οι προτασεις μου.
1. Εστιασε στο πως μπορεις να νιωσεις πιο ανεκτη την πραγματικοτητα
2. Εαν μπορεις με οποιονδηποτε τροπο να νιωθεις οτι δινεις κατι νεο σε πατεντες και πεποιθησεις πεπαλαιωμενες επεμενε στην αλλαγη παρα τον πολεμο."Make sure your worst enemy isn't you"
12-03-2016, 19:32 #4983favvelGuestΊσως η πολλή γνώση που έχουμε σήμερα μας οδηγήσει πράγματι στην παρακμή και μετά φτου κι απ'την αρχή..
γιατί είναι σαν την τροφή και η γνώση..πρέπει να μπορούμε να τη μεταβολίσουμε..κι αυτό θέλει χρόνο..
Στις μέρες μας έχουμε πάρα πολλή γνώση την οποία δεν προλαβαίνουμε να αφομοιώσουμε κι έρχεται και καινούργια από πάνω..
Κάποια στιγμή θα στουμπώσουμε και θα γίνει το μπαμ..
Επιστημονικά έχουμε εξελιχθεί..Ψυχικά νοσούμε..Έχουμε χάσει την μπάλα στο ψυχικό κομμάτι..έχουμε τρελαθεί με τόσο άγχος και πληροφόρηση..εγώ τουλάχιστον έτσι το αισθάνομαι..
Όσο για το 2ο που μου προτείνεις δυστυχώς δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούργιο στις θεωρίες..λέω ό,τι σκέφτομαι χωρίς να εξετάζω αν κάνω πόλεμο ή αν προτείνω κάποια αλλαγή στις πεποιθήσεις που ήδη υπάρχουνε..
Με τρώνε αυτά τα θέματα..με τριβελίζουνε γιατί δεν μπορώ να χωνέψω τον κόσμο μας..
Προσπαθώ κάθε φορά να βρω ένα παραθυράκι στις θεωρίες που θα μου επιτρέψει να ζήσω χωρίς μέριμνες και χωρίς το κακό στη ζωή μου..ό,τι θέλει ο κάθε άνθρωπος δλδ..
Γιατί αφού μπορούμε να ξεχωρίσουμε το κακό απ'το καλό,αφού ξέρουμε κατά βάθος τι θέλει η ψυχή μας,για μένα αυτό είναι το σωστό και πρέπει να το ακολουθήσουμε..Μόνο που στην πράξη είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε που στο τέλος της ζωής μας και είμαστε ηττημένοι απ'τη λογική και απ'την αρνητικότητα που φροντίζει ο κόσμος να μας τροφοδοτεί..
Τέλος πάντων..μπορεί να κάνω καμιά τρέλα για να ξυπνήσω..και δεν εννοώ να πεθάνω..
θέλει ρίσκο η ζωή μας για να αισθανόμαστε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί..
12-03-2016, 19:46 #4984
Είμαστε εμείς που θέλουμε να δούμε καλά είναι και οι πολυεθνικές που θέλουν να κερδίζουν είναι το σύστημα τέτοιο που σε πνίγει για το κέρδος δε θέλει πολύ μυαλό για να δεις γτ δε ζούμε να στο πω απλά εγώ πιστεύω ότι παίζονται κερδοσκοπίκα παιχνίδια με κάθε μέτρο που παίρνουνε εναντίον μας λες να μην ξέρουν τι πρέπει να γίνει εγώ ξέρω με την πληροφόρηση που έχω το βγάλα όχι με την πληροφόρηση που έχουν αυτοί μη ξεχνάς ότι οι πληροφορίες που παίρνουμε είναι ελεύθερος δεν έχουμε πρόσβαση ο καθένας από μας σε όλη την πληροφορία του πλανήτη για να ξέρουμε εγώ με αυτά που ξέρω και διαβάζω ξέρω πάνω κάτω τι λύση κι η απόδειξη όσων λέω είναι στο διπλανό νήμα όπου το μέλος μ 87 έβγαλε ένα καταπληκτικό πλαίσιο όντας οικονομολόγος φαντάζομαι ούτε εγώ ούτε αυτή είμαστε οι έξυπνοι εδώ μέσα και γενικά
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
12-03-2016, 19:58 #4985
Δε γνωρίζω κάποιον ζωντανό οργανισμό που να μην προσπαθεί να επιβιώσει και στη συνέχεια να αναπαραχθεί ώστε μέσα απο τους απογόνους να συνεχίσει να υπάρχει ως είδος.Απο το μυρμήγκι μέχρι τον άνθρωπο και τα διάφορα μικρόβια όλοι παλεύουμε με τον τρόπο του ο καθένας για την επιβίωση του.Ως άνθρωποι υπάρχουμε γιατί 2 άλλοι άνθρωποι χωρίς να μας ρωτήσουν,έκαναν σεξ για την προσωπική τους ικανοποίηση πρώτιστα και έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα από μια ανώτερη δύναμη που δε ξέρω ποια είναι και γιατί έφτιαξε έτσι τον κόσμο και ποτέ δεν έκατσα να σκεφτώ ποιος δημιούργησε τον πλανήτη το σύμπαν και όλα τα πράγματα γύρω μου και με ποιο σκοπό,όταν 2 όντα του πλανήτη αρσενικό και θυληκό κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουν απογόνους.Τόσο απλό για μένα και δε χρειάζεται να το ψάξω παραπάνω και να απασχολώ περισσότερο τη σκέψη μου.
12-03-2016, 19:59 #4986
Θα σου πω το απλό για να καταλάβεις εγώ πάω αράζω σε μια καφετέρια εκείνος έχει προσωπικό καθόμαστε ψιλόσυζητάμε τελικά καταλήξαμε ότι καμία δουλειά δεν έχει λεφτά γτ αυτός με τον κόσμο που έχει θα πρεπε να ναι πλούσιος και σιγά μην είναι αν τα πράγματα ήταν σωστά θα πρεπε να τους πληρώνει όλους και να του μένουν ένα κάρο λεφτά σιγά μη του μένουν πάνω από ένα καλό μισθό των παλιών εποχών ενώ κανονικά έπρεπε να βγάζει τα άντερα του αλλά παπάρια το ίδιο κι εγώ έπρεπε να βγάζω ένα καλό μισθό αντί γι αυτό βγάζω τσιγάρα και καφέδες περιμένουμε όλοι να αλλάξουν τα πράματα
12-03-2016, 20:25 #4987
το βιοποριστικο ειναι το σημαντικοτερο κομματι της ζωης ενος ανθρωπου οχι το να βγαλει λεφτα αλλα στεγη και φαι.αν τα εχεις αυτα λυμενα το μονο πραγμα που οφειλεις να κανεις για μενα ειναι να εισαι ο εαυτος σου να απολαμβανεις την ζωη και να ξεδιπλωσεις τα ταλεντα σου.
Wenn du träumen kannst,kannst du tun!
12-03-2016, 20:44 #4988
Αδερφέ στέγη και φαΐ έχουμε αμάξι δεν έχουμε μηχανάκι δεν έχουμε ένα φαΐ το τρώμε δόξα το Θεό αλλά δεν το βγάζω μόνος μου το φαΐ έπρεπε αν είμαστε κράτος να βγάζουμε το φαΐ μας κι ένα νοίκι όλοι αλλά που
12-03-2016, 21:13 #4989
ουτε εγω εχω αμαξι ουτε μηχανακι αλλα ποδηλαταρα.και εμενα με συντηρουνε οτι θα επρεπε εμεις να δουλευουμε και να μην καθομαστε ειναι το σιγουρο σε δημους να κουβαλαμε τα χαρτια στον οαεδ να ανανεωνουμε καρτες κτλ.και να μην μας δινανε επιδομα και συνταξη αλλα κανονικη εργασια.αλλα ξερεις εαν δεν γλυψεις τα αρχιδια πολιτικου να κανεις ενα πενταμηνο στον δημο τι ελληνας εισαι.εαν δεν εχεις ονειρο να γινεις δημοσιος υποαλληλος να σε γαλουχησουνε η ελληνικη κοινωνια και η οικογενεια για το δημοσιο θεωρεισαι αφυσικος να μην θες να γινεις δημοσιος υπαλληλος.τελος παντων προς το παρων απολαμβανω το φαγητο και την ζεστασια του σπιτιου παω και με το ποδηλατο στην φυση ειναι και το επιδομα που βοηθαει για κανα καφεδακι κανα γυμναστηριο και προσπαθω να βιωνω το τωρα.
12-03-2016, 21:20 #4990
Καλά κάνεις αλλά εγώ έχω άλλη κοσμοθεωρία καθένας πρέπει να είναι βιώσιμος δηλαδή αν η οικογενειακή θαλπωρή χαθεί να μπορείς να ζήσεις αυτό μου το μάθανε κάτι αμερικανάκια και είναι το καλύτερο μάθημα που πήρα ποτέ στη ζωή μου και αυτό πιστεύω και γι αυτό δουλεύω κι έχω μια δεκαετία ακόμα μέχρι την εικοσαετία και χέστηκα τι έχω να ββγάλουν σωστά φάρμακα να μπορούμε να δουλεύουμε αν κι εγώ δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο την καρδιά φοβάμαι για την ώρα αλλά έκανα εξετάσεις γερός βγήκα
12-03-2016, 21:24 #4991
Ποδήλατο είχα κι εγώ για κανένα χρόνο αλλά το βαρέθηκα μετά ήθελα μηχανάκι κι έτσι άφησα και το ποδήλατο τα άφησα όλα και περπατάω παίζω κάνα μπάσκετ καμιά μπάλα τέτοια αλλά εντάξει είμαι χοντρός αλλά δεμένος όχι λουκουμάς
12-03-2016, 21:28 #4992
γερος γερη αγαπησε,του λεγε και τον σαπισε.οταν χαθει η οικογενειακη θαλπωρη θα επιβιωσουμε,εγω εχω παρει 27 κιλα εσπασα και πολλα κοκκαλα απο την πτωση εγχειρισεις βιδες μαλακιες κολαρα.δουλεψα λιγο στα ορυχεια αλλα τωρα δεν μπορω ρε φιλε με τοσο βαρος να δουλεψω δεν κανω δουλειες γραφειου.αλλα ειμαι θηριο τωρα που εφτασα κατω απο την μεγιστη δοση και φουλ γυμναστικες μια πενταετια με τις χαπες.οποιος με βλεπει δεν με κανει 112 κιλα.αλλα στο φαι παντα ημουνα μαχητης μολις με ταξινομησαν και με δωσανε χαπες εγινα ηρωας μετα απο 2 χρονια αγωγης και μολις μπηκα στην τριτη δεκαετια της ζωης μου εγινα εκατονταρχος πλεον στα 33 ειμαι ηγετης φιλε στο φαι δεν δινω κατευθηντηριες οδηγιες ουτε παραγγελματα με ακολουθουνε οχι απο φοβο η πιστη που ειναι το ιδιο στην ουσια αλλα απο κατανοηση.
12-03-2016, 21:35 #4993
Τι ύψος έχεις? Εγώ είμαι 188 100κιλά και δεμένος
12-03-2016, 21:37 #4994
Καλά κι εγώ όταν δουλεύω εννοώ όχι σε ξένο οικογενειακά πλέον αλλά στο κουβάλημα είμαι αστέρι το ρεκόρ μου είναι να ξεφορτώσω δυο τόνους λιπάσματα μόνος μου σε τσουβάλια των πενήντα κιλών
12-03-2016, 21:40 #4995
1,83 112κιλα 32,4% λιπος το μεγιστο που εχω φτασει χθες εκανα λιπομετρηση δευτερα ξεκιναω νυστεια και αυτην την φορα θα την κανω με την διαιτολογο μου την προηγουμενη πλακωθηκα στα ψωμια και στον υδατανθρακα και πρηστηκα.και εγω δεμενος κολυμπια γιογκα λιγα βαρη.βουνα ποδηλατα δεν πηγα εδω και 5 μηνες γιατι ειχα υγρο στο γονατο.1 απριλιου ομως με ειπε ο φυσικοθεραπευτης να ξεκινησουμε μαζι βουνα περπατηματα.