Results 5,986 to 6,000 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
24-04-2016, 09:15 #5986
@Mind κατοπιν εξωτερικου ανακαλυψες πως προκειται για διπολικη και το εψαξες μονος σου ?
"Make sure your worst enemy isn't you"
- 24-04-2016, 09:42 #5987
Όταν λες κατόπιν εξωτερικού τι εννοείς;
24-04-2016, 10:15 #5988
24-04-2016, 10:32 #5989
Ναι ρε πολλά χρόνια μετά... Δεν ήξερα πως ήμουν διπολικός όμως, οι γιατροί μου το έλεγαν ότι είσαι διπολικός τον τελευταίο χρόνο που το έψαξα ε και τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω και να αποδέχομαι. Δεν έχω εμπειρίες... Τώρα αυτό που κάνω στον εαυτό δεν είναι και το καλύτερο, γιατί κάποια στιγμή θα κουραστώ είτε ψυχικά είτε σωματικά και θα φάω άσχημο crash μετά. Είναι το αντίτιμο της υπερβολικής ευτυχίας που νιώθεις. Η δική μου κατάθλιψη είναι πολύ άσχημη δεν είναι όπως η μέση κατάθλιψη που ζει ένας μέσος καταθλιπτικός.... Σε ρίχνει στα πατώματα, δεν κλαίω, αλλά με κάνει σμπαράλια εντελώς... Για αυτό και λένε πως οι διπολικοί το ρίχνουν στις ουσίες.... Αν δεν πάρεις φάρμακα θα πάθεις κατάθλιψη, αν θα πάθεις κατάθλιψη και δεν πας σε γιατρό είναι πολύ πιθανό αν έχεις κάνει χρήση στη ζωή σου να βρεις τις ουσίες ως δίοδο για να ξεφύγεις από την κατάθλιψη...
Εγώ μέχρι πρότινως αμφέβαλλα για την διπολική μου, τώρα όμως που έχω κάνει ένα κύκλο και τον έχω νιώσει, δηλαδή έχω νιώσει πως είναι η κατάθλιψη και πως είναι η υπομανία, δεν έχω αμφιβολίες είμαι διπολικός. Η καλύτερη λύση για εμένα είναι να συζητήσω με ένα γιατρό αυτόν που θα πάω αύριο και να βρούμε κάποια φάρμακα που θα με προσγειώσουν ομαλά και θα με κρατήσουν σταθερό όπως ο μέσος άνθρωπος... Είναι δύσκολο να ελέγξεις την διπολική χωρίς φάρμακα, είναι δύσκολη και επίπονη ασθένεια. Και εγώ δεν είμαι και τύπου Ι φάντασου να ήμουν και τύπου Ι... Θα είχα φρικάρει, θα είχα κλειστεί ψυχιατρείο σίγουρα...δεν θα το γλύτωνα το ψυχιατρείο...
24-04-2016, 12:57 #5990
Αυτός ο γουάι τι μας έχει κάνει ήθελα να ξέρα μπράβο του πάντως τα κατάφερε το κανε μπάχαλο το φόρουμ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
24-04-2016, 13:07 #5991
@Mind Ευχομαι να βρεις αυτο που περιμενεις αυριο και μη σου πω τελικα να νιωσεις πως ειναι και καλυτερο απο οσο περιμενες ! Θα αναμενω νεα.
"Make sure your worst enemy isn't you"
24-04-2016, 13:43 #5992
Αν σε τέτοιου είδους σοβαρή Διπολική,στην οποία συνυπάρχουν και Ψυχωτικά στοιχεία όπως προανέφερες τις προάλλες (ακουστικές παραισθήσεις),κόψεις εντελώς τα φάρμακα θα είναι μέγιστο λάθος!
Προτροπή ξεπροτροπή,για μένα τα φάρμακα ΔΕΝ πρέπει με τίποτα να κόψεις.Εδώ ρε συ πριν λίγες μέρες άκουγες φωνές που σου έλεγαν πως είσαι άχρηστος και επειδή αυτές τις μέρες είσαι σε φάση υπομανίας κάνεις σκέψης διακοπής φαρμάκων?
Ούτε 1 στο εκατομμύριο μην το σκέφτεσαι για πλήρη διακοπή φαρμάκων.Για τροποποίηση δοσολογίας ναι.
Για μένα ούτε καν να την αναφέρεις αυτήν σου την επιθυμία στον γιατρό σου.
Σταθεροποιητές διάθεσης (πχ Milithin,Lamictal,Tegretol,Depakin) παίρνεις τώρα?
24-04-2016, 14:07 #5993
Δεν παίρνω φάρμακα, μόνο tavor των 2,5 τα οποία δεν μου κάνουν τίποτα. Φαντάσου πως κοιμάμαι δύο ώρες...Για αυτό με έπιασε υπομανία αν έπαιρνα φάρμακα δεν θα με έπιανε η υπομανία πιστεύω, αλλά από την άλλη πολύ πιθανόν να μην με έπιανε ούτε κατάθλιψη να ήμουν νορμάλ... Το topamac σου ξέφυγε...
24-04-2016, 14:21 #5994
Ναι ρε συ δεν τα έγραψα όλα.Από Αντιεπιληπτικά και το Depakin που το έπαιρνες υπάρχει,ακόμα και το Neurontin(ή και Lyrica) έχω ακούσει πως δίνουνε ως σταθεροποιητή.
Έγώ έγραψα ενδεικτικά μερικά παρότι δεν ξέρω από Διπολικές κτλ.
Το Tavor που παίρνεις είναι Βενζοδιαζεπίνη,δεν έχει κάποια σχέση με διπολικές κτλ.
Ουσιαστικά τώρα είσαι χωρίς φάρμακα.Για μένα είναι λάθος όλο αυτό που κάνεις.
Για μένα χρειάζεσαι αγωγή συνδυαστική 2-3 φαρμάκων.Αντικαταθλιπτικό + Σταθεροποιητή + Αντιψυχωτικό.
24-04-2016, 14:37 #5995
Δεν τα βρίσκα με τους γιατρούς που πήγαινα... Τους έλεγα δεν θέλω φάρμακα που να μου αυξάνουν το βάρος και εκείνοι μου γράφανε ολανζαπίνη και depakine που και τα δύο προκαλούν αύξηση βάρους. Δεν είχα σκοπό να πάω ξανά σε ψυχίατρο. Το tavor σε χαλαρώνει από τις κρίσεις που τρως όταν έχεις κατάθλιψη και δεν μπορείς ούτε να αναπνεύσεις... Για αυτό το έπαιρνα...
Το αντικαταθλιπτικό είναι επικίνδυνο, μπορεί να σου βγάλει μανία...
24-04-2016, 15:00 #5996
Υπάρχουν κι άλλα φάρμακα.Πρέπει να το συζητήσεις με τον γιατρό σου να βρείτε με κοινά αποδεκτή λύση.
Αλλά με τέτοια Διπολική που έχεις με συνοδό ψυχωτικά στοιχεία,το Tavor που παίρνεις είναι σαν να έχεις σακχαρώδη διαβήτη άνω των 300 mg/dL κι εσύ ουσιαστικά να μην παίρνεις ούτε καν χαπάκι!
24-04-2016, 15:50 #5997
Με τραβαει η τομη στην κοιλια (για οσους δεν ξερουν χειρουργηθηκα για να αφαιρεσω ενα ινομυωμα 7 εκατοστων απο την μητρα μου) δεν μπορω να σκυψω και να σηκοσω βαρος.Ο γυναικολογος που με χειρουργησε ηταν αισιοδοξος και μου ειπε οτι μετα απο 6 μηνες θα μπορεσω να κανω παιδι.Μακαρι να τα καταφερω.Μου εκαναν ολικη αναισθησια και αργεισα πολυ να ξυπνησω, οταν ξυπνησα εκανα εμετο.Φοβαμαι πολυ δεν θελω να το ξαναζησω αυτο.Θελω να ηρεμησω.
24-04-2016, 16:07 #5998
Δεν ξέρω αν έχεις επισκεφτεί ψυχίατρο, αλλά όσοι έχω επισκεφτεί εγώ, είναι υπερόπτες και μη συζητήσιμοι στο θέμα της θεραπείας. Δεν κάθονται να συζητήσουν τα φάρμακα που θα πάρεις, δεν τους ενδιαφέρει για παράδειγμα αν το πρωί δεν θα μπορείς να σηκωθείς να πας στην δουλειά από τα φάρμακα που σου δίνουν. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι και σηκώνομαι και φεύγω... Εντάξει πάρε το πτύχιο σου και την σφραγίδα και βάλτη στο πάτο σου. Όταν υπάρχει έρευνα που παρουσιάζει στην κλινική δοκιμή 95% επιτυχία, πες δεν το ξέρω θα το δω και έλα ξανά αν είναι να στο γράψω. Τι κάθεσαι και μου λες παπαριές, του στυλ έχει βγάλει warning η φαρμακευτική για τους διπολικούς το τάδε φάρμακο. Ποιο warning ρε μαλάκα; Έχει 95% επιτυχία, εδώ σε φάρμακα που παρουσιάζουν 60% επιτυχία και δεν βγαίνει warning θα μου πεις ότι σε φάρμακο που παρουσιάζει 95% επιτυχία έχει βγάλει warning? Οι άνθρωποι αυτοί για εμένα είναι μαλάκες εκτός από υπερόπτες... Δεν κάνει κακό κάποιος να έχει ψαχτεί πολύ περισσότερο από εσένα όταν υποφέρει από μια ασθένεια και προέρχεται από τον ίδιο χώρο εργασίας.Απλώς οι περισσότεροι δεν το δέχονται, τους θίγεται ο εγωισμός και από το να παραδεχθούν πως δεν γνωρίζουν κάτι προτιμούν να σου πούνε ένα ξερό όχι ή ένα ψέμα και να λήξει εκεί το θέμα!
24-04-2016, 17:58 #5999
24-04-2016, 20:09 #6000
Ρε μαιντ κραιμ εντάξει τα φάρμακα δεν είναι καλά όλοι το λέμε αυτό αλλά κι αυτό που ζεις είναι χειρότερο το μόνο σίγουρα που κάνουν τα φάρμακα είναι να σε κρατάν ήρεμο δηλαδή να σκεφτείς άμα βρεις το συνδυασμό σου θα βαριέσαι όλη μέρα αλλά πρόσεξε τι γίνεται αν έχεις χαρακτήρα που θα τον αποκτήσεις αν θες να χεις μια όμορφη ζωή θα δεις ότι υπάρχει ζωή και με τη βαρεμάρα από το να βασανίζεσαι δηλαδή θα τα κάνεις όλα βαρεμένος εγώ προσωπικά σέρνομαι όλη μέρα τι να κάνω τα παίρνω και δουλεύω κι όλα και κάνω γυμναστική από κιλά άμα κινείσαι μην ανησυχείς δεν παχαίνεις άμα όμως περιμένεις να ξεβαρεθεις για να κινηθείς ε τότε και θα παχύνεις και κατάθλιψη και όλα θα τα πάθεις εγώ προσωπικά είμαι εκατό κιλά με ύψος ένα ενενήντα και όλοι νομίζουν ότι το παίζω βαρύ πεπόνι επειδή κάνω γυμναστική τι να κάνω προσπαθώ να μην ασχολούμαι με το πως φαίνομαι και το τι λένε και βγαίνω και δουλεύω και έτσι προχωράω άμα τα πάρεις και δεν κάνεις τίποτα νομίζω τότε έχεις δίκιο άμα κανείς όλα αυτά που σου είπα σε κάποια χρόνια θα έχεις μια ελπίδα ότι θα καλυτέρεψεις αλλιώς μην περιμένεις τίποτα τα παίρνεις είναι για τα συμπτώματα τα κόβεις τα ίδια πάλι έτσι είναι τα φάρμακα και δεν είναι καλά αυτή είναι η αλήθεια
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))