Results 8,941 to 8,955 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
30-05-2016, 15:01 #8941WhyAlwaysMe?Guest
- 30-05-2016, 16:00 #8942favvelGuest
έτυχε και διάβασα λίγες σελίδες από ένα βιβλίο ψυχολογίας για την παιδική ηλικία..
αυτό που μου έμεινε είναι ότι ναι οι εμπειρίες των πρώτων μηνών και χρόνων της ζωής ενός παιδιού επηρεάζουν μεν τη μετέπειτα ζωή του αλλά όχι καθοριστικά..τα πάντα μπορούν να αλλάξουν..
επίσης ένα παιδί δύσκολο(δλδ με διακεκομμένο ύπνο,με επιθυμία άλλοτε για πολύ φαΐ άλλοτε για λίγο και με αντιδράσεις κάθε φορά που πρόκειται να αλλάξει το πλαίσιο στο οποίο είναι πχ να κοπανιέται κάθε φορά που τελειώνει το μπάνιο και πρέπει να βγει απ'το νερό ή κάθε φορά που πρέπει να κάνει μπάνιο ή κάθε φορά που πρέπει να βγει απ'το σπίτι και γενικά να αλλάξει δραστηριότητα)
ένα τέτοιο παιδί αν βρεθεί σε περιβάλλον θετικό και υποστηρικτικό θα ξεπεράσει τη δυσκολία του και μετά το 5ο έτος θα είναι φυσιολογικό και υγιές,θα κάνει παρέα με άλλα παιδιά και θα ενταχθεί ομαλά στις απαιτήσεις της ζωής..
ένα τέτοιο παιδί όμως που θα βρεθεί σε περιβάλλον όπου δεν είναι θετικό θα συνεχίσει να είναι προβληματικό..
Επίσης το άλλο που μου έμεινε είναι ότι στη ζωή επιβιώνουνε όσοι είναι προσαρμοστικοί και όχι μονοκόμματοι..
έλεγε κι άλλα δεν τα θυμάμαι..
απλά τα συγκρίνω τώρα με τον εαυτό μου και απογοητεύομαι..
ξέρω ότι δεν μπορώ να διαβάσω για πολλή ώρα..πχ θέλω να διαβάσω κανά βιβλίο ψυχολογίας μπας και ξεστραβωθώ και σωθώ γιατί αν περιμένω απ'την ψυχοθεραπεία σώθηκα..αλλά δεν μπορώ να διαβάσω για πολύ..
κι έτσι τόσα χρόνια μένω στην άγνοια και την αμάθεια και τα ψυχολογικά μου διαιωνίζονται κι εγώ βασανίζομαι κάθε μέρα να σκέφτομαι την αυτοκτονία..
δεν είναι κατάσταση αυτή..
φταίει ο τρόπος που έχω μεγαλώσει,φταίει και λίγο ο χαρακτήρας μου αλλά αν δεν καταλάβω τον εαυτό μου σε βάθος δε με βλέπω να σώνομαι..
30-05-2016, 16:55 #8943WhyAlwaysMe?GuestΤο μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Last edited by Aeon; 31-05-2016 at 10:03.
30-05-2016, 17:11 #8944
favvel χαιρομαι που ενα βιβλιο σε εκανε να το δεις και λιγο "αλλιως" το θεμα.
Τα σκευασματα μας βοηθουν εως ενα βαθμο, μετα καλουμαστε εμεις να ειμαστε ειλικρινεις με εμας, αν ειμαστε τυχεροι θα βρουμε καλο ψυχοθεραπευτη και θα φυσικα θα δωσουμε μαχη για να αλλαξουμε τροπους σκεψεις, συμπεριφορας, κτλ.
Αλλοι παλευουν με τον Πολεμο, κυριολεκτικα, άλλοι με αυτο ανοσα απο παιδικη ηλικεια, άλλοι με ξαφνικες απωλειες. Γενικα αυτο που διαbασες για την προσαρμογη εγω το ενιωσα στο δερμα μου, να το πω και ετσι. Σιγουρα και αλλα δισεκατομμυρια αλλα μην ξεφευγω.
Η αντισταση στην αλλαγη ποσο πονο φερνει.
Πριν την προσαρμογη ομως θεωρω οτι αν εχει καποιος και εναν σωστο συμμαχο να του πει 5 πραγματα για την ζωη ή να τα δουλευουν παρεα σιγα σιγα φτιαχνει και λιγο η διαθεση, τσουπ, ερχεται και η ευελιξια.
Εάν δηλαδη δεν γινονται σωστα τα βηματα ή πετυχαινουμε λαθος βοηθους στην θεραπεια μας, οφειλουμε να ξανα προσπαθησουμε. Η μαχη θα υπαρχει μεχρι να υπαρχω. Αυτο μου λεω... ε ας την κανω λιγο πιο υποφερτη ... με κουρασε ο πονος, με στεγνωσε ο πονος.
Συνηθως γραφεις για απογοητευση, σημερα ομως εβαλες και λιγο φως. Εγω πιστευω πως μπορεις να αλλαξεις την ποιοτητα της συναισθηματικης σου ζωης. Να μη νιωθεις χαλια. Το ζητημα ειναι εσυ αν θα σου κανεις αυτο το δωρο.
Φιλικα, C.C"Make sure your worst enemy isn't you"
30-05-2016, 17:24 #8945WhyAlwaysMe?GuestΠάντως με κάποια μέλη άντρες θα έκανα φοβερό δίδυμο,όπως:
Ο κούκλος και ο πανουκλος
Ο ωραίος και ο ασχημομετριος
Ο κύκνος και το ασχημόπαπο
The hottie and the nottie
Ο Άδωνης και ο Κουασιμόδος
The beauty and the beast
Ο παίδαρος και ο μη παίδαρος
Ο ελκυστικός και ο αποκρουστικός αδιάφορος
Ο καρδιοκατακτητής και ο έξω από εδώ
30-05-2016, 17:35 #8946
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
Αφου παντα βγαζεις το συμπερασμα οτι σου προτεινουμε ν απας με αυτο που δεν θες εμεις φταιμε στις τελευατιες σελιδες ΚΑΝΕΝΑ μελος δεν σου προτεινε κατι τετοιο αλλα εκει εχει κολλησει το μυαλο σου
Και κακος εισαι φροντισε να το αλλαξεις αλλιως οπως εμεις δεν θες να λυσουμε τα προβληματα μας ουτε κι εσυ να λυσεις το δικο σου δικαια πραγματαΕαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα
30-05-2016, 17:39 #8947WhyAlwaysMe?Guest[QUOTE=arntaben;618266]Αφου παντα βγαζεις το συμπερασμα οτι σου προτεινουμε ν απας με αυτο που δεν θες εμεις φταιμε στις τελευατιες σελιδες ΚΑΝΕΝΑ μελος δεν σου προτεινε κατι τετοιο αλλα εκει εχει κολλησει το μυαλο σου
Και κακος εισαι φροντισε να το αλλαξεις αλλιως οπως εμεις δεν θες να λυσουμε τα προβληματα μας ουτε κι εσυ να λυσεις το δικο σου δικαια πραγματα[/QUOTE
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.Last edited by Aeon; 31-05-2016 at 10:04.
30-05-2016, 17:43 #8948
Eρώτηση προς τους έχοντες κοινωνική φοβία,ντροπή,φόβο έκθεσης του εαυτού τους στους άλλους.Εστω ότι είστε σε ένα χώρο με περίπου άλλα 20 άτομα άγνωστα προς εσάς σε ένα πχ σεμινάριο για κάποιο θέμα.Και σας ζητείται να πείτε ένα τραγούδι ή να χορέψετε ή να παρουσιάσετε τον ευατό σας κτλ.Και αυτό πάει κυκλικά.Οταν έρθει η σειρά σας και σας ζητηθεί να κάνετε κάτι που θέλει θάρρος γιατι νιώθετε όλα τα βλέμματα των υπολοίπων πάνω σας και περιμένουν να δουν τι θα κάνετε.Τι κάνετε? Μένετε και το αντιμετωπίζετε ή σηκώνεστε και φεύγετε?
30-05-2016, 17:49 #8949
[QUOTE=WhyAlwaysMe?;618267]H λύση είναι να σου κάνουμε μεταμόσχευση εγκεφάλου μήπως και ξεκολλήσεις και ξεκουμπιστείς από εδώ! Φιλικά....
Λοιπόν τρέχα έξω , γνώριζε κόσμο, ωραίες κλπ και όλο και κάτι θα γίνει...
Και μην πεις ΄΄δεν είμαι αντικοινωνικός''. Ε ακόμα καλύτερα λοιπόν, να το εκμεταλλευτείς !!!!
Δεν θα κολαστούν οι ωραίες με το που σε δουν , και παίδαρος να είσαι, πρέπει να σε γνωρίσουν και δεν θα σε γνωρίσουν εδώ..
Ποιοι σε συμπαθούν ποιοι σου προτείνουν μέτριες ποιοι σε κατακρίνουν ποιοι βοηθάνε ????
Ε πάρακάτω.........
30-05-2016, 17:52 #8950favvelGuestC.C ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..
όμως αλήθεια μπορούμε να γίνουμε πιο ευέλικτοι άμα αλλάξει λίγο η διάθεσή μας?
εγώ νομίζω η ευελιξία έχει να κάνει με το πόσο ανοιχτόμυαλοι είμαστε,με τις γνώσεις που έχουμε και με το χαρακτήρα μας..
αν είμαστε πιο θετικοί γινόμαστε και πιο δεκτικοί στις αλλαγές και είμαστε ανοιχτοί στο να τα δούμε και με άλλο μάτι άρα γινόμαστε και πιο ανοιχτόμυαλοι..
αλλά το χαρακτήρα μας πώς να τον αλλάξουμε?
όταν έχουμε μάθει να είμαστε στενοκέφαλοι και κολλημένα μυαλά?
και τις γνώσεις απ'την άλλη..όταν πες βαριέσαι να διαβάσεις πχ ψυχολογία,πώς θα τις αποκτήσεις?
η λύση είναι ο ψυχοθεραπευτής αλλά εγώ δεν έχω δει φως με την ψυχοθεραπεία..μπορεί να φταίω κι εγώ..
μάλλον είμαι πολύ αρνητική και δεν πιστεύω εξαρχής στην ψυχοθεραπεία οπότε δεν κάνω κι εγώ προσπάθεια να αλλάξω..
Αυτό που λες ότι σε κούρασε ο πόνος νομίζω είναι η μόνη γιατρειά μας..
όσο πιέζουμε τον εαυτό μας να αλλάξει δεν αλλάζει..
μάλλον πρέπει να το αφήσουμε να έρθει φυσικά..
σαν μια ίωση να κλείσει τον κύκλο της..να γυρίσουμε το κουμπί κάποια στιγμή..
κι εγώ αυτό σκέφτομαι τελευταίες μέρες..
τι νόημα έχει όλη αυτή η μιζέρια?πού με έχει οδηγήσει?
30-05-2016, 17:53 #8951WhyAlwaysMe?Guest
30-05-2016, 17:56 #8952
30-05-2016, 17:59 #8953favvelGuestadmforall.. εγώ μιας και είμαι εδώ θα απαντήσω..
μου'χει τύχει πρόσφατα αυτό που λες..
ήμουν σε ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής και έπρεπε να διαβάσω δυνατά αυτό που είχα γράψει έχοντας απέναντί μου άλλα 15 άτομα τουλάχιστον..εε πήγα να ξεκινήσω..και η καρδιά μου χτύπαγε σαν να θελε να βγει έξω,η φωνή μου έτρεμε,είχα κοκκινίσει και σε καμία περίπτωση δεν καταλάβαινα τι διάβαζα παρ'ότι το είχα γράψει εγώ το κειμενάκι..εε μια πρόταση διάβασα με το ζόρι..άσε που ζαλιζόμουνα κιόλας..εε και μετά προθυμοποιήθηκε ο δάσκαλος να το διαβάσει..
Όλοι οι άλλοι πάντως που διαβάσαν τα δικά τους μια χαρά φυσιολογικοί ήταν..ούτε γάτα ούτε ζημιά..
30-05-2016, 17:59 #8954
Μενουμε και το αντιμετωπιζουμε. Σκεψου οτι και οι αλλοι οταν ηταν η σειρα τους, ενοιωθαν το ιδιο αγχος. Εξαλλου κανεις δεν θα σε κατακρινει αν δεν πεις κατι εξυπνο ή κατι χαζο, και μονο η προσπαθεια αρκει . Ξεκινα με κατι αστειο να σπαει ο παγος και ολα θα ακολουθησουν μετα
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
30-05-2016, 18:02 #8955
Όχι άλλο κάρβουνο! Δεν αντέχω να μπαίνω σε αυτό το θέμα και να βλέπω τα ίδια και τα ίδια από το γνωστό σε όλους μέλος με συγκεκριμένα κολλήματα. Έχει καταντήσει πολύ κουραστικό. Και πιο κουραστικό από όλα τα μηνύματά του όλο μίσος είτε προς τις γυναίκες που δεν είναι όσο όμορφες επιθυμεί είτε προς όλους αυτούς που δεν του έδωσαν τις συμβουλές που ήθελε λες και όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτόν και είμαστε υποχρεωμένοι να μας λέει πήδα και να πηδάμε! Δεν επιτρέπεται να έχει κανείς διαφορετική άποψη από αυτόν, πώς τόλμησαν μερικοί; Χαχαχα! Έλεος! Δεν πιστεύω ότι αυτά τα μηνύματα μίσους έχουν χώρο σε ένα τέτοιο φόρουμ ακόμη και αν αυτός που τα γράφει έχει ψυχολογικά προβλήματα. Χέστηκα. Όλοι έχουμε αλλά προσπαθούμε να τα διαχειριζόμαστε. Υπάρχουν άτομα με μεγαλύτερα προβλήματα από αυτόν που προσπαθούν και γράφουν πολύ πιο κόσμια.