Results 13,156 to 13,170 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
21-03-2018, 20:38 #13156
Συμφωνω οτι εχει καποια επιρροη και εχει σημασια το ποιος λεει οτι λεει, αλλα δεν παυουν να ειναι λογια και δεν παυει να ισχυει η ελευθερια του λογου, οποιος και αν ειναι ο οποιοσδηποτε. Δεν υπαρχει "ναι μεν αλλα" στην ελευθερια του λογου για μενα. Οσο και αν θεωρω αποτροπαια αυτα που λεει, ειναι ελευθερος να τα λεει. Αν καταδικαζονταν ο κοσμος για λογια θα ηταν τρομακτικο. Δεν θελουμε να ανοιξει αυτο το κουτι της πανδωρας. Απαξ και ανοιξει ευκολα θολωνουν τα ορια μετα και δυσκολα συμμαζευεται το πραγμα... Ποιος θα αποφασιζει ποια λογια και ποιες ιδεες ειναι καταδικαστεα; Μπορει και εσυ να πεις καμια μαλακια και να πας φυλακη...Αντι να φημωνεται και να φυλακιζεται ο οποιοσδηποτε πρεπει να μαθει να κρινει ο κοσμος καλυτερα. Δεν εχει σημασια για μενα ποιος ειναι. Οποιος τον ακουει του δινει δυναμη, αλλιως ειναι ενας τυπος που λεει παπατζες που δεν νοιαζουν και δεν επηρεαζουν κανεναν.
Απο εκει και περα η προτροπη σε βια βεβαια φυσικα και ειναι καταδικαστεο και θα επρεπε να ειναι. Το "δειρτε τους και σκοτωστε τους" ειναι ηθικη αυτουργια αν ω μη γενοιτο παει κανας βλακας και το κανει. Εκει ναι, ειναι εγκλημα, τιμωρειται με φυλακιση. Το να κραζει ομως γενικα και να προτρεπει τον κοσμο να αποκλεισει/αποδοκιμασει καποιον ειναι μεγαλη παπαρια αλλα οχι εγκλημα...εκει ειναι για μενα η γραμμη. Ο νομος μπορει να κρινει συμβαντα, πραξεις...τωρα τις σκεψεις και λεξεις του καθενα...πολυ τραβηγμενο και λαθος μου φαινεται.
Αυτα οσον αφορα γενικα και αοριστα μια ιδεα, μια γνωμη οσον αφορα μια συγκεκριμενη ομαδα.
Αν ενας συγκεκριμενος ομοφυλοφυλος τωρα υποστει την ψυχολογικη κακοποιηση που περιγραφεις απο τον αμβροσιο και τον καθε αμβροσιο...τοτε ναι...θα επρεπε να ειναι νομικα υπολογος. Εκει θα εχει κανει πραγματικη ζημια σε καποιον ομοφυλοφυλο, με ψυχικο η υλικο κοστος. Κατα τα αλλα δεν μπορει ο φιλος μας ομως να απαιτει να μην λεει ο αλλος τη γνωμη του, εγκειται στην κριση των συμπολιτων του ως προς το τι βαρυτητα εχει αυτη η γνωμη.
Γιατι ελισαβετ μπορει εσυ να με θεωρεις μαλακισμενη και ηλιθια και να το λες και να προτρεπεις και τους αλλους να με θεωρουν μαλακισμενη, αλλα δεν εχω δικαιωμα να σου πω τι θα λες και τι δεν θα λες. Αν σου το "απαγορεψω" δεν εχει και αξια που δεν το λες. Γιατι το πιστευεις, και το πιστευουν και οι ομοϊδεατες σου, δεν αλλαζει τιποτα...το ιδανικο ειναι να υπαρχει πληρης ελευθερια λογου και να "τριβονται", να δοκιμαζονται οι ιδεες...και πολλη αξια του δωθηκε που ασχοληθηκαν και κανανε μηνυση. Αμα τον κλανανε και το αγνοουσανε λιγοτεροι θα ακουγαν τις βλακειες του, ενω τωρα του κανανε και προωθηση...
- 22-03-2018, 00:09 #13157
22-03-2018, 01:36 #13158
Θυμηθηκα ενα μελος απ το pho που στεναχωριοταν γιατι τα παιδια του ειχαν φυγει στο εξωτερικο.
22-03-2018, 07:40 #13159
[QUOTE=blackbird;990812]Γιατί δυστυχώς; Και η Ζυρίχη πανέμορφη είναι. Όπου θέλετε μπορείτε επίσης να πάρετε ένα τρένο για να πάτε και αλλού, ακόμα και σε γειτονικές χώρες, με μόνο μια ώρα. Έχει πάρα πολλά όμορφα μέρη για βόλτες. Γενικά η Ελβετία είναι πανέμορφη χώρα. Μην το σκέφτεσαι καθόλου
[/
Θα δουλέψουμε σεζόν με τη γυναίκα μου το καλοκαίρι εδώ Ελλάδα να μαζέψουμε λεφτά θα πουλήσω και τη πάπια όσο όσο να μαζέψουμε λεφτά να την κάνουμε πρώτα ο Θεός....ελπίζω μόνο να μην μου τα γυρίση ο φίλος μου...πολλοί λένε ελα πιστεύοντας ότι θα τους πεις όχι και μόλις τους λες οκ.αρχιζουν και βρίσκουν δικαιολογίες..εντάξει ο συγκεκριμένος είναι πολύ φιλότιμο παιδί..αλλά λείπει και 7 χρόνια έξω και ως γνωστόν οποίος φευγη εξωτερικό αλλάζει τέλειος χαρακτήρα..η πείρα μου αυτό μου έχει δείξει...
Δηλαδή αυτό που σκέφτομαι δεν είναι υπερβολή..πιστευης ότι με καλή οικονομία μπορούμε να αποταμιευσουμε 3000€ κάθε μήνα στην άκρη???
Το Σάββατο θα τον ξανά πάρω ένα τηλ.να δω τι κάνει αν είναι καλά το παιδί..
22-03-2018, 07:42 #13160
Και από τι είδα η Ζυρίχη έχει 3 καζίνο μες τη πόλη..του τεστιν καλά θα περάσουμε...
22-03-2018, 10:06 #13161
Καταλαβαίνω τι λες Ναταλία, είναι ευαίσθητο θέμα η ελευθερία του λόγου και φυσικά δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα γίνει αν ανοίξει αυτός ο ασκός του Αιόλου. Και τα όρια για το πού σταματάει και γίνεται προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κάποιου είναι πολύ λεπτά.
Ομως συνεχίζω να πιστεύω πως εδώ δεν μιλάμε για ελευθερία του λόγου, μιλάμε για προτροπή σε βία. Όταν ένας άνθρωπος με αυτόν τον θεσμικό ρόλο προτρέπει το "ποίμνιο" του με την φράση "φτύστε τους!" είναι καθαρή προτροπή σε βία για μένα. Και αυτό συμβαίνει σε μια κοινωνική ομάδα όπως οι ομοφυλόφιλοι οι οποίοι έτσι κι αλλιως δέχονται βία ακόμα και σήμερα για την οποία βία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό αυτό το κομμάτι της Εκκλησίας που εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος.
Όταν την επόμενη μέρα κυκλοφόρησαν σε διάφορες πόλεις αφίσες με την φάτσα του κι από κάτω το μνμ "φτύστε εδώ" ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του!
Θεωρώ οτι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν αυτή που ήταν εξαιτίας της θέσης του και του ρόλου του. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος θα είχε καταδικαστεί. Στην χώρα μας δυστυχώς γνωρίζουμε όλοι την σχέση που έχει η Εκκλησία με τον δικαστικό χώρο.
22-03-2018, 10:26 #13162
22-03-2018, 13:15 #13163
Νομιζω μπερδευεις λιγο τα ορια της ελευθεριας του λογου Ναταλια κ της ανοχης απεναντι σε ανθρωπους με ακραια ρητορικη...
Ελευθερια του λογου ειναι να εχει το δικαιωμα καποιος να εκφρασει αντιθετη αποψη για ενα θεμα που η πλειοψηφια το θεωρει καταχωρημενο ιστορικα πχ
Για παραδςιγμα καποιος εχει το δικαιωμα να αμφισβητει την εξοντωση των Εβραιων.
Η καποιος μπορει να αμφισβητησει το οτιδηποτε.
Αν ομως η αποψη του χρωματιζεται με προτροπες πχ εξοντωσης απο δω κ περα των Εβραιων η ευαισθητων ομαδων φυσικα αυτο το προσωπο αναλογα κ με την επιρροη που εχει θεωρειται κινδυνος για την κοινωνια.
Γιατι ας μη γελιωμαστε,οι συγκεκριμενες προτροπες πηγαιναν σε συγκεκριμενους ακραιους οπως Χρυσαυγουλα. Πρεπει να δουμε καποιο προγκρομ για να καταδικασουμε τετοιας μορφης λογου;;It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
22-03-2018, 13:46 #13164
Ακριβώς αυτό! Γιαυτό είπα πως ξέρουμε όλοι σε ποιο ακριβώς κοινό απευθύνεται ο συγκεκριμένος.
Το κοινό στο οποίο απευθύνεται λοιπόν ΕΧΕΙ όπλα και τα χρησιμοποιεί από οτι έχουμε δει πολλές φορές. Και γνωρίζοντας ο ίδιος πού απευθύνεται είπε "αν είχα όπλο και μου το επέτρεπε ο νόμος θα τους σκότωνα ο ίδιος για να τελειώνουμε". Και αυτός ο άνθρωπος αθωώθηκε.
Την ίδια στιγμή που ένα άλλο δικαστήριο σε αυτή την μπανανία κρατάει στην φυλακή την Ηριάννα επειδή είχε σχέση με κάποιον που ανήκει στον αναρχικό χώρο.
22-03-2018, 17:14 #13165
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
22-03-2018, 18:49 #13166
Φυσικα και δεν πρεπει να δουμε πογκρομ. Αλλα συνεχιζει να μην εχει σημασια για εμενα το ποιος λεει ο,τι λεει οταν αφορα την ελευθερια λογου. Πειτε με υπερβολικα ιδεαλιστρια, αλλα θεωρω πως οι ηλιθιες ιδεες και τα ηλιθια λογια πρεπει να δοκιμαζονται οπως ολες οι αλλες ιδεες και απλουστατα να απορριπτονται, να ξεσκαρταρονται απο το κοινωνικο συνολο μεσω της κριτικης ικανοτητας των μελων του. Αμα οποιος τον ακουγε δεν του εδινε σημασια δεν θα ειχε καμια σημασια τι λεει...το θεμα λοιπον δεν ειναι οτι λεει βλακειες. Ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι που τις ακουνε και δεν τις κρινουν καταλληλως. Και επισης πολυ ασχημο για εμενα ειναι οτι δεν υπαρχει εμπιστοσυνη στην κριση των συμπολιτων μας. Που στο κατω κατω να σου πω κατι, πλειοψηφια ειναι αυτοι που λες; Εγω ξερω οτι η πλειοψηφια χεσμενους τους εχει. Αρα η ελευθερια λογου και η υγιης κριση νικανε. Ρητορικες υπαρχουν απειρες...και παμπολλες δεν ενδιαφερουν κανεναν. Δεν με νοιαζει τι λεει καποιος, οσο απαισιο και αν ειναι. Ας το λεει. Θελω να εχω πιστη στην υγιη κριση την δικη μου και των συνανθρωπων μου. Γιατι αλλιως μπορει μια δικαιη αντισταση να ταμπελωθει "hate speech" και να καταπνιγει. Εχει ηδη συμβει σε καποιες χωρες. Δεν με ενδιαφερει ποσο αποτροπαια ειναι αυτα που λεει καποιος, οπως τα απορριπτω εγω ετσι θελω να πιστευω οτι τα απορριπτει η πλειοψηφια των συμπολιτων μου. Τιποτα δεν εχει αξια serios αμα γινεται με το στανιο.
Εσυ τι θα προτιμουσες για εσενα, να μπορεις να ακουσεις τα παντα και να αποφασισεις τι πιστευεις, η να σου τα φιλτραρει αλλος; Και ποιος θα στα φιλτραρει; Και με τι κριτηρια;
Η να στο πω και αλλιως, αν δεν ηταν παρανομο το να σκοτωσεις θα σκοτωνες;
Και κατι ακομα...οι ομαδες ανθρωπων στις οποιες αναφερεσαι δεν το εχουν σε τιποτα να ασκησουν σωματικη βια, που ειναι ηδη παρανομο. Λες καποιος νομος περι του τι θα λεγεται και τι οχι να τους νοιαζει πολυ; Α μην ειπωθει το λαθος πραγμα και παρανομησουν ετσι; Λολ. Επισης οποιος γουσταρε τις μαλακιες του αμβροσιου τις πιστευε ηδη...δεν πιστευω οτι επηρεασε ουσιαστικα κανεναν δηλαδη.
Ο χιτλερ δεν αναγκασε εναν ολοκληρο λαο να μισει τους εβραιους...πατησε πανω σε προυπαρχοντα αντισημητικα συναισθηματα για να κερδισει την εξουσια, ηταν προιον της εποχης του και του τοπου του. Το εδαφος ηταν ευφορο. Στο χερι αυτουνου που τα ακουει ειναι ολα λοιπον...και ναι η ελλαδα ειναι καπως οπισθοδρομικη σε συγκριση με καποιες χωρες αλλα και αρκετα μπροστα σε αυτα τα θεματα σε συγκριση με αλλες. Δεν φοβαμαι για το συγκεκριμενο θεμα λοιπον.
22-03-2018, 18:57 #13167
Νομικα ενα υποθετικο "αν" δεν ευσταθει ως προτροπη σε βια. Θα επρεπε να ειχε πει "οποιος εχει οπλο να τους σκοτωσει" η κατι πιο αμεσο. Τωρα για το "φτυστε τους" οκ...ειναι προτροπη σε κοινωνικο αποκλεισμο. Ειναι hate speech. Αλλα εγω διαφωνω με οποιουδηποτε ειδους ελεγχο του λογου με βαση την λογικη που περιεγραψα παραπανω.
Αμα μισω τα αντερα σου ελισαβετ και θελω το θανατο σου ενας νομος που μου απαγορευει να σε βριζω δεν αλλαξει τιποτα, θα συνεχισω να μισω τα αντερα σου. Αν ομως μπορω να σε κραζω ελευθερα, μπορει να καταληξω να εκτεθω και να αποκλειστω εγω επειδη ενα υγιες κοινωνικο συνολο γυρω σου θα εχει κρινει οτι λεω μαλακιες και θα απορριψει και το κραξιμο μου και εμενα.
Ενω με το "απαγορευεται να κραζεις ναταλια, πρεπει να μπεις φυλακη", και αξια μου δινεις, και διογκωνεις τη κατασταση, και βαζεις και λαδι στη φωτια για οποιον συμφωνει μαζι μου.
22-03-2018, 19:09 #13168
Μπηκεσ στα μεγαλα σαλονια του μυαλου ναταλακι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-03-2018, 19:31 #13169
22-03-2018, 19:50 #13170
Ακριβως...αυτος ειναι ο λογος που στηριζω ελευθερια λογου 100% οσο καφριλα και αν ειναι, με η χωρις hate speech...γιατι οποιοσδηποτε νομικος περιορισμος του μπορει να χρησιμοποιηθει απο το οποιοδηποτε συστημα με οποιαδηποτε ατζεντα. Ειμαστε τοσο αυταρεσκοι και σιγουροι πως ξερουμε παντα τι ειναι το σωστο και τι οχι που ευκολα αποβαινει επικινδυνο. Μην ειστε σιγουροι οτι ειναι ευκολο να διακρινει κανεις τα ορια του hate speech και της υγιους αντιπαραθεσης. Καποιος θα μπορουσε πχ να κατηγορησει τους παλαιστινιους της γαζας για αντισημιτισμο...λεμε τωρα ενα παραδειγμα. Και αμα τους μισουν ρε φιλε αδικο εχουν; Γιατι να μη μπορουν να εκφρασουν τη τσατιλα τους;
Οσο για την ερωτηση του serios για μενα ναι εχει καποιος το δικαιωμα να αμφισβητει την εξοντωση των εβραιων. Ειναι μαλακας αμα το κανει, ναι. Αλλα εχει το δικαιωμα. Οπως ακριβως εχω κι εγω το δικαιωμα να τον θεωρησω μαλακα. Ξεσκαρταρεται απο μονο του το πραγμα μετα.