ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 108
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 108 of 1380 FirstFirst ... 858981061071081091101181582086081108 ... LastLast
Results 1,606 to 1,620 of 20693
    Senior Member
    Quote Originally Posted by favvel View Post
    αα αυτό δεν το ξέρω καθόλου!! θα πρέπει να ρωτήσω τη μητέρα μου..το έχω αυτό δλδ δεν ξέρω πολλά πράγματα για την οικογένειά μου,για μένα,τους κοντινούς συγγενείς μου..πολλά δεν ξέρω..ακόμα κι αν μου τα πούνε μετά τα ξεχνάω..με ρώταγε η ψυχοθεραπεύτρια που πηγαίνω πχ τι έχει σπουδάσει ο πατέρας μου ή ο θείος μου που μένει από κάτω μας και δεν ήξερα να απαντήσω..ήξερα με τι ασχολούνται μόνο..αυτό βέβαια που τα ξεχνάω ή που δεν ρωτάω επειδή δεν δείχνω ενδιαφέρον είναι λίγο άσχετο με πιθανό πρόβλημα που μπορεί να έχω..απλά δε δίνω σημασία..
    favvel αν έχεις πρόβλημα στην κατανόηση του λόγου, πως γίνεται να γράφεις μια χαρά ολοκληρωμένες προτάσεις εδώ?

favvel
    Guest
    έλα ντε!στο γραπτό λόγο πάντα ήμουνα καλή γιατί ελέγχω τι γράφω..μπορώ και το διαβάζω ξανά και ξανά..στον προφορικό λόγο είναι που έχω πρόβλημα γιατί είναι άμεση επικοινωνία και απρόβλεπτη..δεν ξέρεις τι θα σου πει ο άλλος και πώς να απαντήσεις..πρέπει να τα έχεις όλα καλά οργανωμένα στο μυαλό σου και να απαντάς αμέσως..
    δλδ πρέπει την ώρα που σκέφτεσαι κάτι την ίδια στιγμή να μιλάς κιόλας..εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό..έχω μια καθυστέρηση στην ανταπόκριση από σκέψη μέχρι ομιλία..
    στο γραπτό λόγο έχω τη δυνατότητα να διαμορφώσω λίγο μες στο μυαλό μου αυτό που έχω σκοπό να πω και στη συνέχεια να το γράψω..
    αυτό το παθαίνω ακόμα και στην προφορική εξέταση στη σχολή αυτή που πάω τώρα..ενώ έχω διαβάσει και αν μου αφήσεις λίγο χρόνο να γράψω αυτό που ξέρω θα το γράψω,αν με ρωτήσει το ίδιο πράγμα προφορικά δεν θα μπορώ να το πω!θα πω το μισό,θα τα μασήσω θα κομπλάρω..

Senior Member
    Quote Originally Posted by favvel View Post
    έλα ντε!στο γραπτό λόγο πάντα ήμουνα καλή γιατί ελέγχω τι γράφω..μπορώ και το διαβάζω ξανά και ξανά..στον προφορικό λόγο είναι που έχω πρόβλημα γιατί είναι άμεση επικοινωνία και απρόβλεπτη..δεν ξέρεις τι θα σου πει ο άλλος και πώς να απαντήσεις..πρέπει να τα έχεις όλα καλά οργανωμένα στο μυαλό σου και να απαντάς αμέσως..
    δλδ πρέπει την ώρα που σκέφτεσαι κάτι την ίδια στιγμή να μιλάς κιόλας..εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό..έχω μια καθυστέρηση στην ανταπόκριση από σκέψη μέχρι ομιλία..
    στο γραπτό λόγο έχω τη δυνατότητα να διαμορφώσω λίγο μες στο μυαλό μου αυτό που έχω σκοπό να πω και στη συνέχεια να το γράψω..
    αυτό το παθαίνω ακόμα και στην προφορική εξέταση στη σχολή αυτή που πάω τώρα..ενώ έχω διαβάσει και αν μου αφήσεις λίγο χρόνο να γράψω αυτό που ξέρω θα το γράψω,αν με ρωτήσει το ίδιο πράγμα προφορικά δεν θα μπορώ να το πω!θα πω το μισό,θα τα μασήσω θα κομπλάρω..
    Καλα αυτο που περιγραφεις ειναι φυσιολογικο. Ολοι οταν εχουμε χρονο λειτουργουμε καλυτερα απλα ισως εσυ να το εχει σε μεγαλυτερο βαθμο.

favvel
    Guest
    Quote Originally Posted by Jackie View Post
    Eίμαι χορτοφάγος αρκετά χρόνια. Λέγοντας "χορτοφάγος" εννοώ πως δεν τρώω ζώα, ψάρια.
    Αυγά και γαλακτομικά με μέτρο, ειδικά τα γαλακτοκομικά.
    Εκτός των αυγών και της αγκινάρας τα υπόλοιπα είναι ωμά. Τα κολοκυθάκια πχ τα τρίβω στον τρίφτη μια χαρά.
    Οι τελευταίες εξετάσεις μου βγήκαν πολύ καλές.
    Ομως, στο θέμα του άγχους, η διατροφή δε νομίζω να με έχει βοηθήσει καθόλου! Εξακολουθώ να αγχώνομαι σε υπερβολικό βαθμό, να σφίγγω τόσο πολύ τα δόντια που να έχω "φάει" όλη την αδαμαντίνη, το άγχος να υποβόσκει ακόμα κι αν δε το παίρνω χαμπάρι..
    Σωματικά ομως, είμαι εντάξει.
    Jackie τώρα μου'ρθε κάτι να σε ρωτήσω..
    την πατάτα την τρως κι αυτή ωμή?
    άσε κι εγώ έχω φάει όλη την αδαμαντίνη..τα δόντια μου έχουν φαγωθεί γύρω γύρω και επειδή τρίζω τα δόντια μου το βράδυ και λόγω της παλινδρόμησης που είχα για κάποια χρόνια και που ακόμα την έχω δεν μου χει φύγει εντελώς..
    και μουδιάζουνε και ανατριχιάζω όταν τρώω κάτι ξινό πχ κεράσια που έτρωγα αυτές τις μέρες ή άμα τρώω κάτι ξερό και σκληρό πχ ξερό ψωμί..
    είχα ένα μασελάκι που φόραγα το βράδυ αλλά το κατήργησα δε με βόλευε!!χε!!

Senior Member
    favvel δεν τρώω πατάτες. Εχω διαβήτη και κάνω μια διατροφή κάπως ακραία. Εχω αποκλείσει σχεδόν όλα τα αμυλώδη.
    Από φρούτα μόνο πράσινο μήλο. Αυτό, όχι για άλλο λόγο, αλλά είναι το μοναδικό (φρούτο) που μου αρέσει.
    Στη μεσημεριανή μου σαλάτα, βάζω αρκετό ηλιόσπορο, μια χούφτα αμύγδαλα ωμά εννοείται και αναλόγως τη μέρα αυγά.
    Αυγά τρώω τηγανητά, γιατί λόγω της κατανάλωσης βρώμης, είχε πέσει η χοληστερίνη, οπότε έβαλα αυγά τηγανητά (δέκα τη βδομάδα) για να την ανεβάσω.
    Τώρα, είμαι στα φυσιολογικά.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

favvel
    Guest
    αα...κατάλαβα..οπότε έχεις λόγο που κάνεις αυστηρή διατροφή..
    δεν ξέρω αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να μου περιορίσουν ομάδες τροφίμων και να μην μπορώ να τρώω από'όλα..
    είναι βασανιστικό αυτό..μια απόλαυση έχουμε σε αυτή τη ζωή,το φαγητό,άμα μας το κόψουνε κι αυτό τι μας έμεινε?

επειδή έχω χοληστερίνη μου 'δωσες μια καλή ιδέα για να την κατεβάσω..
    να τρώω βρώμη!είχα αγοράσει ένα σακουλάκι μια μέρα σκέτη βρώμη,την έφαγα μέσα σε μερικούς μήνες αλλά δεν έτρωγα κάθε μέρα..
    σκέφτομαι να αντικαταστήσω με αυτήν τις φρυγανιές και το ψωμί..

Senior Member
    Κοίτα, ένα "κλικ" μου 'κανε και προσαρμόστηκα! Γιατί διαβήτη έχω την τελευταία πενταετία.
    Δεν ήταν αγώνας για μένα, εύκολα πράματα. Ενώ αντίθετα, όποτε προσπαθούσα παλιότερα να κάνω δίαιτα για να απαλλαγώ από τα κιλά της εγκυμοσύνης (δεκαεπτά στο σύνολο!!) αποτύγχανα παταγωδώς!
    Ολα στο μυαλό μας είναι τελικά.
    Το τσιγάρο το έκοψα πολύυυ δυσκολότερα! Κι ακόμα μου λείπει..

Ναι! Να τρως βρώμη σε όποια μορφή σ' αρέσει! Είτε κρέμα με γάλα, είτε ωμή, είτε όπως θέλεις! Κάνει δουλειά και άμεση. Εγώ είχα πέσει κάτω του φυσιολογικού, αφού αυγά άρχισα να τρώω για να ανεβάσω τιμές -τα αυγά δεν μου άρεσαν ποτέ!
    Last edited by Jackie; 26-06-2015 at 23:05.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

favvel
    Guest
    ναι το ξέρω ότι είναι όλα στο μυαλό μας..κι εγώ με τα κιλά το ίδιο πρόβλημα έχω..δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω..από τη Δευτέρα που μας πέρασε όμως μέχρι σήμερα έχω ελαττώσει τις ποσότητες και το μυαλό μου δεν είναι τόσο στο φαΐ!!
    το θέμα είναι όμως ότι δεν ξέρω πώς γίνεται και κάποιες φορές μπορούμε με το μυαλό μας να σκεφτούμε τα πράγματα διαφορετικά και να αλλάξουμε αυτά που δε μας αρέσουν στη ζωή μας και κάποιες άλλες δεν μπορούμε!

Ίσως εσύ μπόρεσες να κόψεις κάποιες ομάδες τροφίμων απ'τη ζωή σου επειδή είχες θέμα υγείας..δλδ όταν προκύπτει ένα θέμα υγείας αξιολογείς τα πράγματα διαφορετικά..εκτιμάς τι έχει περισσότερη αξία και σημασία,η υγεία σου ή η προσωρινή απόλαυση?
    επίσης μπορεί να σου ήταν πιο εύκολο να κόψεις μια και καλή μαχαίρι κάποια φαγητά παρά να τρως λίγο από 'όλα όπως σου λένε να κάνεις στις δίαιτες..εκεί υπήρχε κίνδυνος να χάσεις τον έλεγχο κάποιες φορές και να φας μεγαλύτερη ποσότητα..γι'αυτό μπορεί να μην μπορούσες να χάσεις..

Αλλά και πάλι ίσως δεν ισχύει ούτε αυτό γιατί εγώ έχω καταφέρει να τρώω λίγο απ'όλα(εκτός από κρεατικά) έστω αυτές τις 5 μέρες..

Το τσιγάρο όμως?γιατί δεν μπόρεσες να το κόψεις εύκολα?αφού και με αυτό τίθεται θέμα υγείας..ίσως όχι τόσο άμεσο όμως..μάλλον γι'αυτό..
    είδες..όλα σχετικά είναι..
    και όλα στο μυαλό είναι βέβαια..πώς θα το σκεφτείς κάτι..

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    favvel σωστά! Οπως το έθεσες ακριβώς. Οι λόγοι υγείας λειτούργησαν όσον αφορά το φαγητό, σε αντίθεση με αυτούς της αισθητικής οι οποίοι ποτέ δεν με έπεισαν.
    Ενιωθα εντάξει με τα παραπάνω κιλά, σαφώς θα ήμουν καλύτερη με λιγότερα, αλλά οκ, κι έτσι ήμουν μια χαρά. Οταν όμως μπήκε θέμα υγείας, ευκολότατα διέγραψα ολόκληρες ομάδες τροφίμων από το διαιτολόγιο μου.
    Λίγο απ' όλα δεν γινόταν να τρώω, γιατί μετά, άντε να βρίσκω νοστιμότατο ένα πράσινο μήλο. 'Η ένα μπωλ πόριτζ άγλυκο. Οπότε τέλειωσα με όλα αυτά.
    Ξέρεις, είχα σοβαρό θέμα, γιατί ο διαβήτης ήταν ασυμπτωματικός και τον ανακάλυψα τυχαία σε μια εξέταση για άλλο θέμα υγείας. Οι τιμές μου ήταν εξωφρενικές, η γλυκοζυλιωμένη μου ..άπιαστη.
    Καταλαβαίνεις πως επιλογές δεν υπήρχαν.

Το τσιγάρο παίζει αλλού. Το τσιγάρο ήταν φιλαράκι για μένα, το αγαπούσα.
    Δεν υπήρχε και άμεσος κίνδυνος για την υγεία μου ή τουλάχιστον δεν το έβλεπα εγώ.
    Μερικές φορές σκέφτομαι, πως με το φαγητό εντάξει. Ευκολάκι.
    Αν όμως έπρεπε να κόψω τις ταινίες, τα βιβλία ή τις σειρές μου;
    Αναρωτιέμαι..
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member

Senior Member

Senior Member

Senior Member

Senior Member