ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 1279
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1279 of 1380 FirstFirst ... 27977911791229126912771278127912801281128913291379 ... LastLast
Results 19,171 to 19,185 of 20693
    Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Κύπρο. Δασκαλος
    Ε γι' αυτό είχατε πρακτική :Ρ

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by blackbird View Post
    Ε γι' αυτό είχατε πρακτική :Ρ
    Ενομιζα ότι έχουν ουλές οι σπουδές. Ένας φίλος μου εν στο τεπακ, οικονομικά και έκαμε πρακτική.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Πάρε εσύ το πτυχίο σου (και ένα ακόμα μετά) και θα βρεις σχετικά εύκολα τέτοια δουλειά. Έχει πολλές στην Ευρώπη.

Από πληροφορική πώς τα πηγαίνεις;
    Κάτσε εννοείς άλλο ένα πτυχίο ή μεταπτυχιακό;
    Προγραμματισμό εννοείς; Δεν ξέρω αν έχω τον τρόπο σκέψης που απαιτείται. Αλλά κουτσά στραβά περνάω τα μαθήματα στη σχολή. Για στατιστική που θέλω έχουν ειδικά προγράμματα για ανάλυση. Π.χ τώρα κάνουμε matlab από programming και για στατιστική την Spss αλλά μας είπαν πως η κάθε εταιρεία έχει το δικό της και υπάρχουν καλύτερα έξω στην αγορά.

Senior Member
    Ενομιζα ότι έχουν ουλές οι σπουδές. Ένας φίλος μου εν στο τεπακ, οικονομικά και έκαμε πρακτική.
    Ναι αλλά ούτε τα μαθηματικά ούτε η φυσική στο ΠΚ έχει πρακτική. Νομίζω ούτε οι άλλες σχολές. Το Τεπάκ εν πιο πρακτικό, ίσως γι' αυτό. Ούτε στην Ελλάδα είχε (το φυσικό π.χ). Μαθηματικά στο Μετσόβιο έχουν.

george1520
    Guest
    Ναι αλλά ούτε τα μαθηματικά ούτε η φυσική στο ΠΚ έχει πρακτική. Νομίζω ούτε οι άλλες σχολές. Το Τεπάκ εν πιο πρακτικό, ίσως γι' αυτό. Ούτε στην Ελλάδα είχε (το φυσικό π.χ). Μαθηματικά στο Μετσόβιο έχουν.
    Βρεσιει;...

Senior Member
    Ευτυχώς όιιιι

george1520
    Guest
    Απάντησα. Ναι.

Αλλά σβήσε την ερώτηση γιατί εν έσιει πολλά στην Κύπρο...
    Ντα.. Ότι θέλεις.

Senior Member
    Χαχαχαχα

Ευχαριστώ

Senior Member
    Κάτσε εννοείς άλλο ένα πτυχίο ή μεταπτυχιακό;
    Ένα ακόμα στην ίδια κατεύθυνση (στατιστική). Αναφέρομαι λοιπόν σε μεταπτυχιακό τουλάχιστον.

Προγραμματισμό εννοείς; Δεν ξέρω αν έχω τον τρόπο σκέψης που απαιτείται. Αλλά κουτσά στραβά περνάω τα μαθήματα στη σχολή. Για στατιστική που θέλω έχουν ειδικά προγράμματα για ανάλυση. Π.χ τώρα κάνουμε matlab από programming και για στατιστική την Spss αλλά μας είπαν πως η κάθε εταιρεία έχει το δικό της και υπάρχουν καλύτερα έξω στην αγορά.
    Πράγματι, εννοώ προγραμματισμό. Γενικά αυτοί που κάνουν στατιστικές αναλύσεις σε περιβάλλον βιολογίας/ιατρικής χρησιμοποιούν έτοιμα πακέτα λογισμικού. Καλό είναι όμως να έχεις μια ιδέα από κωδικό για να καταλαβαίνεις καλύτερα τι γίνεται ή, αν χρειαστεί, να υλοποιήσεις τη δική σου λύση σε ένα ιδιόμορφο πρόβλημα. Είναι πολύ χρήσιμο που μαθαίνεις ήδη matlab. Είναι σχετικά απλό περιβάλλον με πολλές δυνατότητες χωρίς τις ιδιομορφίες θεμελιωδών γλωσσών όπως η C ή η C++.

george1520
    Guest
    Ευτυχώς όιιιι
    Χαχαχαχαχαχα... Εν βρεσιει τζιαμε? Χαχαχα ήταν καλοοο

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Ένα ακόμα στην ίδια κατεύθυνση (στατιστική). Αναφέρομαι λοιπόν σε μεταπτυχιακό τουλάχιστον.

Πράγματι, εννοώ προγραμματισμό. Γενικά αυτοί που κάνουν στατιστικές αναλύσεις σε περιβάλλον βιολογίας/ιατρικής χρησιμοποιούν έτοιμα πακέτα λογισμικού. Καλό είναι όμως να έχεις μια ιδέα από κωδικό για να καταλαβαίνεις καλύτερα τι γίνεται ή, αν χρειαστεί, να υλοποιήσεις τη δική σου λύση σε ένα ιδιόμορφο πρόβλημα. Είναι πολύ χρήσιμο που μαθαίνεις ήδη matlab. Είναι σχετικά απλό περιβάλλον με πολλές δυνατότητες χωρίς τις ιδιομορφίες θεμελιωδών γλωσσών όπως η C ή η C++.
    Νομίζω πως χωρίς μεταπτυχιακό (τουλάχιστον όπως λες) δεν πας πουθενά. Απλά έλεγα μήπως εννοούσες πτυχίο. Άλλα 3-4 χρόνια, δεν. Εκτός κι' αν καιγόμουν για κάτι ή είχα την δουλίτσα μου και το έκανα για χόμπυ.

Στην προηγούμενη μου σχολή (φυσικό) κάναμε fortran και C++. Την λάτρευα την C++. Και στο λύκειο κάναμε pascal. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν πλέον κάνουνε και γλώσσα εκτός από ψευδογλώσσα, αλλά ο καθηγητής όταν του το είπα (2011) δεν το περίμενε και γενικά τα πήγαινα καλά. Νομίζω πως ως ένα σημείο έχω τον τρόπο σκέψης αλλά για πολύπλοκα πράγματα ο προγραμματισμός με αγχώνει πολύ.

Χαχαχαχαχαχα... Εν βρεσιει τζιαμε? Χαχαχα ήταν καλοοο
    Χαχα :Ρ μεινίσκεις Ελλάδα είπες έννεν; Πως και έτσι; Ήβρες δουλειά ποτζιεί; Ούλλοι έρκουνται Κύπρο για δουλειά :Ρ ή παίζει αίσθημα; :Ρ

george1520
    Guest
    Χαχα :Ρ μεινίσκεις Ελλάδα είπες έννεν; Πως και έτσι; Ήβρες δουλειά ποτζιεί; Ούλλοι έρκουνται Κύπρο για δουλειά :Ρ ή παίζει αίσθημα; :Ρ
    Τώρα είδα ότι επροσθεσες σχόλιο. Οι εμεινισκω Ελλάδα. Μεινισκω Κύπρο.

Senior Member
    Τώρα είδα ότι επροσθεσες σχόλιο. Οι εμεινισκω Ελλάδα. Μεινισκω Κύπρο.
    Ουπς :Ρ

Κάτι εδιάβασα για Θεσσ αλλά εκατάλαβα λάθος ή είδα το βιαστικά. Γράψε λάθος

george1520
    Guest
    Ουπς :Ρ

Κάτι εδιάβασα για Θεσσ αλλά εκατάλαβα λάθος ή είδα το βιαστικά. Γράψε λάθος
    Αααα είχα Τζαι πόλη.. Εν καλό τούτο. Χαχα

Senior Member
    Νομίζω πως χωρίς μεταπτυχιακό (τουλάχιστον όπως λες) δεν πας πουθενά. Απλά έλεγα μήπως εννοούσες πτυχίο. Άλλα 3-4 χρόνια, δεν. Εκτός κι' αν καιγόμουν για κάτι ή είχα την δουλίτσα μου και το έκανα για χόμπυ.
    Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα καλά τι λες. Τα 3-4 χρόνια τα αναφέρεις ως προθεσμία για ένα άλλο πτυχίο ή για μεταπτυχιακό; Γιατί το δεύτερο θέλει μόνο δύο χρόνια και είναι πολύ ενδιαφέρον ως εμπειρία. Χώρια που ανοίγει το δρόμο για διδακτορικό, αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο να πας προς τα εκεί.

Στην προηγούμενη μου σχολή (φυσικό) κάναμε fortran και C++. Την λάτρευα την C++. Και στο λύκειο κάναμε pascal. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν πλέον κάνουνε και γλώσσα εκτός από ψευδογλώσσα, αλλά ο καθηγητής όταν του το είπα (2011) δεν το περίμενε και γενικά τα πήγαινα καλά.
    Pascal; Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται κάπου σήμερα πέρα από εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το ότι έχεις γνώσεις C++ είναι μεγάλο πλεονέκτημα και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι σου άρεσε πολύ. Η fortran χρησιμοποιείται πάρα πολύ ακόμα και σήμερα στον επιστημονικό κόσμο (θετικών επιστημών - νομίζω ότι το μοντέλο του ECMWF ξαναγράφτηκε πριν κάποια χρόνια σε μια πιο μοντέρνα έκδοση της fortran).

Νομίζω πως ως ένα σημείο έχω τον τρόπο σκέψης αλλά για πολύπλοκα πράγματα ο προγραμματισμός με αγχώνει πολύ.
    Είναι κάτι που μαθαίνεται. Εξάλλου δεν πρόκειται στην ειδικότητα στατιστικής με εφαρμογές στη βιολογία/ιατρική να σου ζητήσουν να γράψεις ένα πρόγραμμα που θα ελέγχει αυτόματα τη διαθεσιμότητα μιας βάσης δεδομένων με σκοπό να τη συμβουλεύεται περιοδικά, να κατεβάζει δεδομένα, να εκτελεί προκαθορισμένη στατιστική ανάλυση και να προωθεί το αποτέλεσμα σε μορφή ειδοποίησης για την κινητή πλατφόρμα. Αυτά τα κάνουν ειδικές εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού.

Σαν να έκανες σκασιαρχείο όμως απόψε! Δεν υποτίθεται ότι μελετάς θεωρήματα;