Results 5,116 to 5,130 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
27-03-2016, 19:18 #5116favvelGuest
έχω μια απορία..εσείς που γράφετε συνέχεια σ'αυτό το φόρουμ πώς στο καλό μπορείτε και το κάνετε?
δεν εννοώ από θέμα χρόνου γιατί χρόνο έχω κι εγώ..αλλά δεν μπορώ να γράφω τόσα πολλά..
έχω κάτι?ή μάλλον τι δεν έχω που έχετε εσείς?
3 μέρες τώρα (το 3ήμερο),είμαι μόνη στο σπίτι και μόνο που δεν έχω χτυπήσει το κεφάλι μου στον τοίχο..
Παίζω ένα παιχνίδι στο fb όλη μέρα για να μου περάσει η ώρα,βλέπω λίγο τηλεόραση,κάθομαι στον καναπέ χωρίς να κάνω τίποτα..
η απόλυτη ησυχία..και η απόλυτη τρέλα μαζί..
είμαστε φτιαγμένοι για να επικοινωνούμε και να περνάει ευχάριστα η ώρα με την κουβέντα?
(όποιος μπορεί κιόλας να κουβεντιάσει γιατί αισθάνομαι το'χω χάσει και αυτό το παιχνίδι..)
ή είμαστε φτιαγμένοι για να διαβάζουμε μόνοι μας εμείς και ο εαυτός μας?
Ανησυχώ μήπως έχει χαλάσει το μυαλό μου και δεν το'χω πάρει χαμπάρι..
Γιατί φαίνομαι ότι είμαι φυσιολογική αλλά αν κοιτάξει καλύτερα κανείς θα δει ότι είμαι βαθιά πληκτική..
Γι'αυτό δεν γράφω πολλά εδώ..Δεν έχω τι να πω..Είμαι άδεια..Πού μπορεί να οφείλεται αυτό?
Μήπως είναι του χαρακτήρα μου ή έγινα έτσι με τον καιρό και με όλα αυτά που πέρασα?
Αισθάνομαι ότι είμαι ακοινώνητη..Εντάξει ποτέ δεν είχα πολλές παρέες αλλά όσο περνάν τα χρόνια χειροτερεύω από άποψη επικοινωνίας..
Η επικοινωνία είναι κι αυτή μια ικανότητα την οποία πρέπει να καλλιεργούμε..
Σίγουρα αν πάρεις ένα υγιή άνθρωπο και τον απομονώσεις για πολύ καιρό,στο τέλος ή θα τρελαθεί ή δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει..
Και τέλος πάντων αισθάνομαι ότι πρέπει να καλλιεργήσω αυτήν την ικανότητα γιατί βλέπω ότι πχ δεν μπορώ να διηγηθώ το την υπόθεση από μια ταινία που είδα πρόσφατα,βλέπω ότι γίνονται πράγματα και λέγονται πράγματα μπροστά στα μάτια μου κι εγώ δεν παίρνω χαμπάρι..Επίσης μπορεί να χαζεύω ένα αντικείμενο και μετά να μην θυμάμαι τι χάζευα γιατί το μυαλό μου δεν ήταν εκεί την ώρα που το χάζευα..
Και γενικά είμαι προβληματική..Απλά δεν το σκέφτομαι όλην την ώρα..
Θα ήθελα να είμαι πιο αυθόρμητη,όχι τόσο συγκρατημένη,πιο δημιουργική,με περισσότερη φαντασία,και να μπορώ να γεμίζω τη ζωή μου με όμορφες και ενδιαφέρουσες στιγμές,πράγμα που αισθάνομαι ανίκανη να κάνω..
Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό και οι ιδέες μου τετριμμένες..δεν μπορώ..με βαρέθηκα αλήθεια..
Θα'θελα να'μουνα μια άλλη..
Αλλά τι να κάνω θα με υποστώ..
- 27-03-2016, 19:32 #5117
τώρα μόλις έκανες μια σκέψη και την μοιράστηκες μαζί μας
αυτό κάνουμε κι εμείς
άπλα εσύ δεν το γράφεις
διάβασε ποστ άλλον παιδιών και δώσε την δική σου γνωμη
κάπως έτσι θ αρχίσεις να συνηθίζεις και θα σου βγαίνει μόνο του
κανένας δεν είναι πιο έξυπνος και με μεγαλύτερη φαντασίαπριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου
27-03-2016, 19:35 #5118
Φαβελ εσύ που διερωτάσαι αν έχουμε την τάδε ανάγκη γτ την έχουμε εμένα δε μου φαίνεται βαρετό αυτό το χω σκεφτεί κι εγώ εσένα γτ σου φαίνεται βαρετό εγώ όταν το σκέφτηκα το νόμιζα γάματο τώρα μου φαίνεται βλακεία αλλά παίρνουμε και φάρμακα έτσι δε δουλεύει το μυαλό ρολόι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-03-2016, 19:38 #5119
Καλά ότι γράφεις ωραία κι εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις σε αυτά που θεωρείς δυσνόητο το θεωρείς δεδομένο? Δηλαδή όλοι έχουν αυτή την ακρίβεια στην έκφραση? Δε νομίζω
27-03-2016, 19:48 #5120favvelGuestelis εννοείς για τα προηγούμενα ποστ μου που έγραφα γιατί να πρέπει να έχουμε ανάγκες,να τρώμε,να πηγαίνουμε τουαλέτα,να εξαρτιόμαστε απ΄το οξυγόνο του αέρα και τέτοια?σε αυτό αναφέρεσαι?
μια βλακεία είναι αυτή η σκέψη όπως λες..δε βγάζει πουθενά..
και φταίνε τα φάρμακα που δεν λειτουργούμε ρολόι?ή η πάθηση?
γιατί εγώ νομίζω πως ακόμα κι αν δεν έπαιρνα φάρμακα,πάλι το ίδιο μυαλό θα είχα..
φταίνε μάλλον οι εμπειρίες που έχουμε..
άμα μένουμε πολύ κλεισμένοι στο σπίτι λογικό να ατροφούν οι ικανότητες επικοινωνίας μας και η συναισθηματική νοημοσύνη μας..
27-03-2016, 19:55 #5121
Εγώ μια χαρά σε βλέπω αντε στην καθημερινή σου ζωή να είσαι κάπως ιδιαίτερη κατά τα άλλα μια χαρά είσαι
27-03-2016, 20:03 #5122favvelGuestστην καθημερινή μου ζωή βαριέμαι πάρα πολύ..
μάλλον σε ξεγαλάει ο τρόπος που γράφω..
δεν έχω κανά μεγάλο πρόβλημα μιας και δε γράφω ασυνάρτητα..
έχω ηρεμήσει και είναι πιο συγκροτημένος ο λόγος μου..
αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι όπως θα ήθελα να είμαι..
μάλλον πρέπει να γίνω πιο παρατηρητική για να καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου,να βγάζω συμπεράσματα και να μην είμαι σαν το χάνο ή σαν εξωγήινη..
27-03-2016, 20:09 #5123
Εντάξει αυτό είναι θέμα δικό σου καθαρά πάντως μη νομίζεις ότι αυτό είναι θέμα εξυπνάδας πάντως γιατί τα συμπεράσματα κι εγώ που βγάζω όλο λάθος κάνω σπάνια να πέσω μέσα με τη μια συνήθως θέλω πολύ καιρό για να βγάλω άκρη ενώ άλλοι με τη μια
27-03-2016, 20:19 #5124favvelGuestναι κι εγώ το ίδιο..μπορεί να κάνω συνέχεια τα ίδια λάθη και να μην το καταλαβαίνω ότι είναι λάθη αυτά που κάνω..
γενικά δεν έχω μάθει τίποτα τόσα χρόνια..όπως σκεφτόμουνα πριν 10 χρόνια το ίδιο σκέφτομαι και τώρα..
κι εγώ δεν καταλαβαίνω δλδ,δεν βγάζω συμπεράσματα που να με οδηγούν να αλλάξω συμπεριφορά και τρόπο σκέψης..
τέλος πάντων με καθησύχασες λίγο..
27-03-2016, 20:26 #5125
πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου
27-03-2016, 20:46 #5126favvelGuestΈχω κάποιες δυσκολίες στην επικοινωνία αλλά για να γίνω πιο ακριβής εννοώ στην άμεση,την προφορική επικοινωνία..
Στο γραπτό λόγο είμαι καλή μάλλον επειδή μπορώ να τον ελέγξω..Πάντα ήμουνα καλή στα γραπτά..
Αν με βάλεις όμως να συνεννοηθώ πχ με κάποιον για το πώς θα πάω σε ένα μέρος ή αν με βάλεις να σου εξηγήσω πώς θα πας κάπου που θες,το πιθανότερο να μπλοκάρω και να σου πω "δεν ξέρω" ενώ μέσα μου θα ξέρω..
Δλδ ενώ ξέρω κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα εκφράσω προφορικά εκείνη την ώρα..Μπλοκάρω..
Πχ δεν μπορώ να διηγηθώ μια ιστορία..
Και όσες φορές έχω επιχειρήσει να εξηγήσω κάτι που ξέρω ή που σχεδόν ξέρω,τα μασάω,λέω συνέχεια τις φράσεις "ξέρω γω","νομίζω","γενικά","βασικά" ,"δηλαδή","αυτό είναι το θέμα"..τα λέω συνέχεια αυτά..
Και έχω καταλάβει πως ότι ξέρω το μισοξέρω..έχω ημιμάθεια δλδ..
Ακόμα και για το πιο απλό πράγμα εγώ θα πω κι ένα "νομίζω" όταν θα μιλήσω γι'αυτό..
Και γενικά με ενοχλεί που είμαι τόσο λιγομίλητη και συγκρατημένη..
Θα ήθελα να είμαι πιο εκδηλωτική γιατί όταν εκφράζεσαι ζεις και πιο έντονα..ζεις τη ζωή..
Αν είσαι αμίλητος και μαζεμένος περνάει η ζωή και δεν το καταλαβαίνεις..
27-03-2016, 20:52 #5127
27-03-2016, 20:54 #5128favvelGuestναι ακριβώς!!
27-03-2016, 21:25 #5129
27-03-2016, 21:35 #5130favvelGuestναι πιστεύω εδώ ότι θα βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου και θα καταφέρω να περιγράψω την ταινία..
έχω συνηθίσει όταν είναι να γράψω κάτι να σκέφτομαι πριν το γράψω,ενώ όταν είναι να μιλήσω,επειδή εκείνη την ώρα πρέπει τα ταυτόχρονα και να σκεφτώ τι θέλω να πω και να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου και να συντάξω σωστά τις προτάσεις,δεν καταφέρνω να τα κάνω όλα μαζί και στο τέλος βγαίνει ένας λόγος αγχωμένος,αλλοπρόσαλος και αστείος σχεδόν..
σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκροτημένος και με συνοχή..
σα να μιλάει ένα παιδάκι 7 χρονών δλδ..
Απορώ όσοι βγάζουνε λόγους χωρίς να τα διαβάζουν από κάπου,πώς το καταφέρνουν!
τέλος πάντων αρκετά γκρίνιαξα νομίζω..για σήμερα πάντα μιλάμε..