Results 10,261 to 10,275 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
17-09-2016, 18:14 #10261
Μεγάλο λάθος το να πει κανείς ότι "πάντα ο κόσμος στην Ελλάδα έχει χρήματα για βλακείες". Ρώτα τους γονείς σου - εάν άνηκαν στην εργατική τάξη φυσικά - πόσο πλουσιοπάροχα περάσανε στη ζωή τους. Τα "εύκολα χρήματα" της ελληνικής κοινωνίας τα οποία συνοδεύτηκαν από την είσοδο μας στην ευρωπαική ένωση, δόθηκαν, επειδή κάποιοι Γερμανοί (Miesens, AEG, HDW, Ferrostahl, Messer, Mercedes κλπ), Γάλλοι (Λάρκο - Le Nikel, Αλουμίνα της Ελλάδας - Pechiney, Dassault Mirage 2000, φρεγάτες Ελληνικού ναυτικού), Βρετανοί, Ιταλοί (Χάλυψ - Italcementi), Αμερικανοί (F-104, F-5, F-4, A-7, Apache, Huey, F-16, T-33, C-130, P-3 Orion κλπ), Κινέζοι (Πειραιάς), Καναδοί (Χρυσός σκουριών) - τελικά όλοι εκτός από Έλληνες - βιομήχανοι θέλησαν να βάλουν χέρι στους ορυκτούς μας πόρους και ότι βιομηχανική παραγωγή είχαμε.
Είτε με υπερφορολόγηση των Ελληνικών επιχειρήσεων (Ανδρέας Παπανδρέου), είτε με νομοθετικές αηδίες και επενδύσεις κομπίνα (δάνεια ΕΤΒΑ), ότι Ελληνική επιχείρηση μπορούσε να υπάρξει, είτε εξαναγκάστηκε σε κλείσιμο, είτε υποχρηματοδοτήθηκε, είτε πουλήθηκε μπιρ-παρά. 40 εκάτ. ευρώ μόνο δώσανε τον ΟΣΕ. Άντε να δεις πόσο κοστίζει το χιλιόμετρο η ράγα χωρίς την τοποθέτηση και μετά πάρε με τηλέφωνο. Ομοίως ο ΟΤΕ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η Ολυμπιακή, τα Ολυμπιακά ακίνητα, Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, ΒΙΑΜΑΞ, Πειραική Πατραική, εντός ολίγου η ΔΕΗ κλπ κλπ.
Το ότι οι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ Ελληνικές Τράπεζες δώσανε δάνεια αφ' ενός μεγαλύτερα από αυτά τα οποία χρειάζονταν και με όρους οι οποίοι ΔΕΝ αναπροσαρμόστηκαν ακολουθώντας την πορεία της κρίσης το λες και αναμενόμενο αφού με τον ίδιο τρόπο (φούσκα ακινήτων) γονατίσανε και την Αμερική. Να μην ξεχνάμε και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ή τα εκάστοτε σκάνδαλα που αφορούσαν δημόσια ταμεία.
Μια και έθιξες όμως την παιδεία και την κοινή λογική [κοινό νου για σένα] να ρωτήσω τι περιμένεις να μάθει ένα Ελληνόπουλο σε ένα σχολείο δώδεκα διαφορετικών εθνικοτήτων, χωρίς κατάλληλη μέριμνα, προγράμμα σπουδών, επάρκεια προσωπικού (τόσο σε πλήθος όσο και σε ικανότητες) όταν ο υπουργός παιδείας εκδίδει εγκύκλιο στην οποία επιτρέπει στους μαθητές να χρησιμοποιούν Η/Υ τσέπης ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!, να δίνουν ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!, και τον μέγιστο βαθμό να τον μοιράζεται τόσο η σωστή απάντηση όσο και άλλες οι οποίες παρέχουν κοντινό αποτέλεσμα;;; Αυτά σε ότι αφορά μαθηματικά Macgyver. Σε ότι αφορά την ιστορία, δεν έγινε η Μικρασιατική καταστροφή, όπως δεν έγινε και η γενοκτονία των Ποντίων σύμφωνα με το προσωπικό του υπουργείου Παιδείας. Για τα θρησκευτικά, ο Φίλης αποφάσισε μόνος του ότι "το σχολείο είναι το σχολείο των κοσμικών", οπότε κατά διαόλου και τα θρησκευτικά. Και σε ότι αφορά τα Ελληνικά τόσο οι διαφημιστικές, όσο και τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης έχουν αναλάβει να μάθουν στο παιδί σου να μιλάει τούρκικα και να γράφει όλα τα "ο" με όμικρον και όλα τα "η" με γιώτα. Τι έμεινε λοιπόν από το σχολικό πρόγραμμα; Χημεία, Φυσική τα ξεχνάς γιατί απαιτούν μαθηματικά. Η έκθεση απαιτεί γλώσσα, οπότε την ξεχνάς και αυτή. Η ηθική απαιτεί είτε ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ 6 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ είτε θρησκευτικά - εκτός και αν προτιμάς την ηθική άλλων πολιτισμών! Τι έμεινε; Η γυμναστική; Πήγαινε να βρεις τους σημερινούς Ολυμπιονίκες και ρώτα τους πόση υποστήριξη παρέχει το υπουργείο αθλητισμού. Εξαναγκασμένοι είναι να βρουν σπονσορες για να τα βγάλουν πέρα. Ας μην πιάσω τον επαγγελματικό αθλητισμό (ποδόσφαιρο, μπάσκετ).
Πάμε και στην κοινή λογική: Αν "βράζεις" από τα άγχη σου όλη μέρα, λογικό δεν είναι να θέλεις να αποδράσεις από αυτά; Δεν βρίσκεις ότι είναι σχετικά τα όσα λέω στο σχόλιο #10291 του παρόντος; Με την απλή ανθρώπινη λογική, αν ένα ποτό σου προσφέρει μια "κάποια" απόδραση, δεν είναι "λογικό" τα δέκα να σου προσφέρουν μια μεγαλύτερη απόδραση; Με ποιό δικαίωμα περιμένεις "μέτρο" από έναν λαό ο οποίος αν δεν πολεμάει για την επιβίωση του, είτε πτωχεύει, είτε χρεοκοπεί, είτε υπονομεύεται και υποθηκεύεται από Εφιάλτες;
"Να 'μαστε καλά διασώσαμε τις τράπεζες... δις" να λες εσύ και οι ομοιδεάτες σου, στα παιδιά σας άυριο όταν θα εργάζονται μέρα-νύχτα για ένα κομμάτι ψωμί. Επίσης μπορείς να τους πεις και "μαζί τα φάγαμε" και να περιμένεις να καταλάβουν ότι το "μαζί" εννοεί κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες που τρώγανε από δημόσια έργα και κρατικά κονδύλια, 40.000 παράνομες συντάξεις (δεν τις υπέγραψα εγώ βλέπεις) και ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι μέσω των προγραμμάτων εθελούσιων εξόδων προστίθενται στα 4,5 εκατομμύρια συνταξιούχων! εξασφαλίζοντας ότι το +50% του πληθυσμού στην Ελλάδα εξαρτάται από την επιβίωση του Ελληνικού δημοσίου στην τρέχουσα μορφή του.
Ως οικονομολόγος, δεν έθιξες - επιλεκτικά κατ' εμέ - την DB και τον αισχροκερδοσκοπικό χαρακτήρα της και την συλλογή ομολόγων της, όπως δεν έθιξες και την συνεργασία της Goldman Sachs με τον κινέζο προκειμένου να μαγειρευτούν τα αποθεματικά. Ομοίως δεν αναφέρθηκες στον "αθώο" Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ τον οποίο τώρα θυμήθηκαν να ξαναδικάσουν για ξεκάρφωμα. Ίσως όμως δεν έχεις άποψη για όλα αυτά και δικαίωμα σου.
Οι Έλληνες δεν είναι "βλήματα" επειδή δεν θέλανε να πληρώνουν ποτέ νοίκι σε φεουδάρχη. Ανεξαρτησία και ελευθερία θέλανε. Και δεν το βρίσκω λάθος να θέλουν οι Έλληνες να έχουν μια κάποια ιδιοκτησία. Όμως αντί να αναφερθείς σε κάτι *****σακκούλες που έχουν 40+ ακίνητα όταν μανάδες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS επειδή δεν έχουν να τα ταίσουν, είπες "εμεις στην Ελλαδα , θελουμε το δικο μας σπιτι , ασχετως αν μας παιρνει η οχι". Και αφού λοιπόν θεωρείς αλαζονικό το δικαίωμα κτήσης κατοικίας εγώ θα σε ρωτήσω τι θεωρείς ότι είναι το high-score στον τραπεζικό λογαριασμό σε οικονομική μαύρη τρύπα; Τι θεωρείς ότι είναι τα 40+ ακίνητα τα οποία του τα πλήρωσε ο φορολογούμενος; Τι θεωρείς την - κατ' εμέ διαστροφή - επιθυμία κατοχής ολόκληρης χώρας; Τι θεωρείς την προδοσία ενός έθνους έναντι οποιουδήποτε τιμήματος; Γιατί δεν θεωρείς αλαζονικό ΜΙΑ Καναδική εταιρεία να εκμεταλλέυεται ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ; Γιατί δεν θεωρείς αλαζονικό ΜΙΑ Cosco να εκμεταλλεύεται το λιμάνι του Πειραιά; Αλαζονεία για σένα είναι μόνο όταν ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ, αλλά όχι όταν ΕΝΑ ΑΡ**** θέλει να έχει την πίτα όλη δική του και να μην τη μοιραστεί με κανέναν! Αν θέλεις να αμφισβητήσεις το δικαίωμα κτήσης, να το αμφισβητήσεις ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι επιλεκτικά για εκείνους οι οποίοι πληρώνουν το μάρμαρο με το οποίο χτίστηκαν σύγχρονα χαμετυπεία που πουλάνε χρέος με τόκο.
Και για να απαντήσω στο μέλος Cube στο σχόλιο #10324: Όλα τα παραπάνω δεν είναι επιλογές ενός λαού. Πουθενά δεν εξισώνεται η ψήφος με την "λευκή επιταγή" ο πολιτικός "να τα *****ει όλα". Εκτός αυτού αρχίζει να το καταλαβαίνει πλέον ο κόσμος, ότι δεν έχει και σημασία να ψηφίζει κανείς γιατί ότι και να ψηφίσει συνεχίζει το τροπάρι από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος, είτε μιλάμε για καλές εποχές [φαγοπότι] είτε μιλάμε για κακές εποχές [μνημόνια]. Τα συρτάρια των δημόσιων υπηρεσιών είναι γεμάτα με καταγγελίες και φυσικά τίποτα δεν γίνεται επειδή "οι δικοί τους πάντα προστατεύονται". Πρέπει να είσαι εξαιρετικά ****ας προκειμένου να επέμβει η ελληνική δικαιοσύνη η οποία συνήθως κοιμάται ύπνο βαρύ και ασήκωτο. Σαν πρόσφατο παράδειγμα όπου η δικαιοσύνη ξύπνησε και άλλαξε πλευρό, αναφέρω την δεύτερη δίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ αφού την πρώτη φορά τον αθωώσανε. Πιο άκυρη ενέργεια δεν υπάρχει. Εμμέσως παραδέχονται ότι η δικαιοσύνη κοιμόταν στον πρώτο γύρο και τώρα ζητάει και δεύτερο. Σε ότι αφορά τις Ελληνικές τράπεζες υποτίθεται ότι η ΚτΕ - η μοναδική Α.Ε. η οποία εξαιρείται της ανακοίνωσης του μετοχικού συμβουλίου - έπρεπε να τις επιβλέπει προκειμένου να αποτρέψει την πιθανή χρεοκοπία τους. Ανάλογα, τι να το κάνω αν βάλανε φυλακή μερικούς διευθυντές αλλά στο δια ταύτα 10.000.000 πληθυσμού πληρώνουμε τις *****ιες τους αφού δεν αναίρεσαν τα πεπραγμένα; Αλλά επειδή επιμένουν κάποιοι να μιλάνε για "προσωπική ευθύνη" να ρωτήσω το εξής:
Σε μια χώρα όπου οι καταγγελίες θάβονται, η δικαιοσύνη κοιμάται ως επι τω πλείστο, οι πολιτικοί αλλωνίζουν ανεξέλεγκτα, και όλες οι μορφές εξουσίας διορίζονται από την πολιτική ηγεσία, τι περιθόρια ενεργειών αφήνονται στον πολίτη;
Όποιος απαντήσει παίρνει μελιτζανάκι γλυκό να βάλει και στην τσέπη του. Εναλλακτικά, και αν επιμένει το μέλος cube, ας μας πει τι μπορούσε να κάνει ο/ή ίδιος/α για κάθε τι από τα όσα αναφέρω εδώ.Last edited by M87; 18-09-2016 at 10:35.
- 17-09-2016, 18:22 #10262
17-09-2016, 19:10 #10263
17-09-2016, 23:03 #10264
Μ87 , αν ησουν πιο λιγολογος , θα διαβαζα το ποστ σου , τοσο μεγαλο , οχι , προσεκτικα τουλαχιστον , εχουν ενδιαφερον , αλλα ενα ενα τα σημεια , οχι κατεβατα .............και θιγεις πολλα θεματα συγχρονως , πρεπει ναχει πολλη ορεξη ο αλλος για ναπαντησει ..............σε πολλα σημεια εχεις παραθεσει προσωπικη αποψη , σε διαφορα συμφωνω , σε αλλα οχι , δεν εχω παραλειψει επιλεκτικα διαφορα γεγονοτα , δεν εχω κανεναν λογο , εγω ξερω να παραθεσω τα γεγονοτα που οδηγησαν στην παγκοσμια κριση , η οποια ηταν θεμα χρονου να ξεσπασει .......................... ηρθε η ωρα της κρισης ............
Nα προσθεσω οτι δεν εχω καμμια απολυτως σχεση με πολιτικη , ουτε υποστηριζω καποιο κομα ...............απαξιω ....α , και δεν βλεπω ποτε ειδησεις , εδω και 4 χρονια ......Last edited by Macgyver; 18-09-2016 at 20:07.
18-09-2016, 17:16 #10265
19-09-2016, 00:42 #10266
Ζαλίστηκα με τα σεντόνια, δεν είμαι κ καλά....
20-09-2016, 11:24 #10267
Το πρόβλημα είναι ότι όλες οι πολιτικές ηγεσίες, διαχρονικά, έχουν εγκλωβίσει τον κόσμο και τη νοοτροπία του σε μια σχέση αλληλεξάρτησης από το δημόσιο. Ούτε κι αυτή η κρίση κατόρθωσε να απαλλάξει τον κόσμο από το θέμα αυτό. Δεν δίνονται κίνητρα στον κόσμο για ιδωτική πρωτοβουλία και συνάμα για δίκαιη κοινωνία και κατανομή αγαθών ώστε να απεγκλωβιστεί.
γιάννης
20-09-2016, 11:33 #10268
Διαπιστώνω καθημερινά ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις που έχω δεν είναι υγιείς καταστάσεις. Έχω ατομα για να μου καλύπτουν κενά ή σχέσεις με οικεία άτομα που μπάζουν νερά ή που δεν υπάρχει ο απαιτούμενος ψυχικός δεσμός. Κι αυτό το κινητό ελάχιστα κτυπά τον τελευταίο καιρό, άμα εξαιρέσω τρία -τεσσερα το πολύ άτομα, απ αυτα που σας προανέφερα.
Νιώθω, ακόμα και χειροπιαστά, δηλαδή με αποδείξεις, παραγνώριση σε άλλους τομείς δραστηριότητας πέραν των διαπροσωπικών σχέσεων, παρόλο που εκεί το προσπαθώ και διεκδικώ. Βέβαια κι εκει υπόβαρθο είναι και πάλι οι διαπροσωπικές σχέσεις.
Ίσως βιώνω προστάδια μοναξιάς. Φαίνεται πως χρειάζεται να καλλιεργήσω το ψυχικό σθένος για να αντέχω σε τέτοια κατασταση.γιάννης
20-09-2016, 12:59 #10269
Σκέφτομαι πως σε 100 χρόνια δε θα υπάρχουμε ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας, ούτε οι φίλοι μας, ούτε τα λάθη μας. Στην προκειμένη φάση η γνώση αυτή μου προσφέρει τρομερή ανακούφιση.
20-09-2016, 14:21 #10270
20-09-2016, 14:36 #10271
εδω και 2 μερες μαζι με το ρισπερνταλ περνω και εναν σταθεροποιητη το depakine chrono 500 1 την ημερα η γιατρος μου πε οτι με το ρισπερνταλ σταθεροποιηθηκαν οι παραληρητικες ιδεες και η παρορμηση επιθετικοτητα και οτι τωρα περασα σε αλλο κομματι σε αυτο της διαθεσης....εδω και πολυ καιρο ειμ σε καταθλιψη και ειν τοσο εντονο που εχει αντικτυπο στο σωμα μου δηλαδη δεν εχω ενεργεια και φτανω σε κοπωση ευκολα αν εξαιρεσουμε μια εβδομαδα που ειχα φουλ ενεργεια και ημουν ευερεθιστος μετα ξανα πεσα παλι...την πεμπτη που θα την δω θα της πω να μ γραψει αλλο σταθεροποιητη αυτο εδω μ προκαλει εμετο....εν το μεταξυ αυτο π εγω ενιωθα φυσιολογικα εκεινη το ειπε μανια και μ δωσε αυτο το πραγμα η απορια μ ειναι οι σταθεροποιητες κανουν και για την καταθλιψη η μονο για την μανια ειναι; γτ αν ειν για την μανια μονο τζαμπα το περνω επισης ειναι δυνατον ψυχωσικος να βγαλει συμπτωματα διπολικης;
20-09-2016, 14:58 #10272
20-09-2016, 15:26 #10273
20-09-2016, 16:17 #10274
20-09-2016, 16:22 #10275
Εννοώ πως τπτ δεν έχει τόση σημασία όση του δίνουμε. Γεννιόμαστε, ζούμε, κάνουμε τις μ@λ@κίες μας, πεθαίνουμε και σε λίγο καιρό λησμονιόμαστε- και κανείς δε νοιάζεται αν υπήρξαμε. Όλα είναι μάταια, ένα σακούλι χημεία είμαστε που περιφερόμαστε νομίζοντας πως ξεχωρίζουμε. Χαρές, λύπες, λεφτά , έρωτες, προδοσίες, λάθη όλα την ίδια κατάληξη έχουν.. στο πουθενά..
Οπότε η φρίκη που μας (με) πιάνει όταν κάτι πάει ΠΟΛΥ στραβά, μετριάζεται, γνωρίζοντας το εφήμερο του πράγματος.