ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 689
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 689 of 1380 FirstFirst ... 1895896396796876886896906916997397891189 ... LastLast
Results 10,321 to 10,335 of 20693
    Banned
    Ναι ioannis2 αλλά αυτά συμβαίνουν [το τι θα σου συμβεί κάποτε στη ζωή σου] και δεν μπορούμε να τα αποκλείσουμε άμεσα. Αυτό το οποίο μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο βγαίνει κάποιος από το λούκι του.

Γι' αυτό σε άλλο θέμα έγραφα:

Quote Originally Posted by M87 View Post
    Έδωσες μόνη σου ένα πολύ καλό παράδειγμα [κύριου προβλήματος]. Αν εσύ δεν μπορείς να διαχειριστείς την απόρριψη, λογικό είναι αυτό να έχει προεκτάσεις
    1. στην επικοινωνία σου με τους ανθρώπους
    2. στον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας
    3. τις άμυνες σου προκειμένου να μην βιώσεις ξανά απόρριψη
    4. την υπερβολική θωράκιση σου "καλού κακού" απέναντι σε μια ενδεχόμενη απόρριψη
    5. την αποφυγή καταστάσεων τα οποία "σου μυρίζουν απόρριψη"
    6. το θάρρος / δειλία σου απέναντι σε προκλήσεις οι οποίες εμπεριέχουν απόρριψη
    7. ενοχές γύρω από δειλία την οποία επέδειξες λόγω του ότι δεν αντέχεις την απόρριψη
    8. τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις - ή αποφεύγεις - τις σχέσεις σου
    9. ... (δεν περιορίζεται σε εννιά δευτερεύοντα προβλήματα) κλπ.

Όλα όσα ανέφερα εδώ, είναι ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα τα οποία πηγάζουν από το ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ το οποίο είναι ότι Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΕΙ.

Εάν ο ψυχοθεραπευτής σου εστιάζει ΜΟΝΟ στα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα σου (1. εώς και 9.), δεν θα γίνεις ΠΟΤΕ καλά. Πάντα θα έχεις το κουσούρι και πάντα θα εκδηλώνεις ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα. Εάν κάποια τα αντιμετωπίσεις, μην ανησυχείς, θα ξεφυτρώσουν άλλα καθότι τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ [για το παράδειγμα σου το ότι η απόρριψη σε διαλύει] γεννάνε ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ όπως η Λερναία Υδρα γεννά κεφάλια. Κόβεις ένα, βγαίνουν δύο.
    Τώρα, αν δεν μπορούμε [κανένας μας] να έχουμε πρόσβαση σε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ επειδή υφίσταται ένας σκόπιμος διαχωρισμός ευθυνών μεταξύ "Άννα και Καιάφα" όπως και τον περιγράφω παρακάτω, θα παραμείνει σπορ των πλουσίων η αποθεραπεία οποιουδήποτε μελλοντικά*.

Quote Originally Posted by M87 View Post
    Με την τρέχουσα μορφή θεσμικού πλαισίου, έχεις τον Άννα (κυβερνητική διαχείριση, νομοθεσία, σχολές ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας, νοσηλευτικά ιδρύματα, υπουργείο υγείας και συλλόγους ΣΕΨ/ΠΨΣ) και τον Καιάφα (3100 εγγεγραμμένοι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές).

Ο Άννας ελέγχει το θεσμικό πλαίσιο και αφήνει τον Καιάφα να αλωνίζει ανεξέλεγκτα, και ο Καιάφας σηκώνει τα χέρια λέγοντας "δεν φταίω εγώ... οι άλλοι συνάδελφοι μου... το θεσμικό πλαίσιο". Το αποτέλεσμα είναι ότι ο θεραπευόμενος παραμένει απροστάτευτος, δεν έχει πρόσβαση σε ουσιαστική θεραπεία και καταδικάζεται σε ισόβια συντήρηση χάριν της κονόμας. Εσύ λες "θα ψάξεις να βρεις την άκρη". Και εγώ σου λέω "συμφωνώ, ΑΛΛΑ...!". Εγώ έχω μια κάποια αντίληψη. Την έχει αυτή την αντίληψη ένα παιδί; Ένας ηλικιωμένος; Ένας αμόρφωτος; Ένας ασθενής; Για αυτούς δεν πρέπει να υπάρχει πρόνοια; Γιατί να αφήνονται στην τύχη τους επειδή έχουν λιγότερες ικανότητες από εμένα; Αυτό δεν είναι και το θεμέλιο της ισότητας και ισονομίας; Ειδεμή πάμε στο νόμο της ζούγκλας. Επιβίωση του ισχυρότερου. Επιβίωση του ικανότερου.

Εάν απαιτήσουμε την ψυχοθεραπεία μέσω δημόσιων ιδρυμάτων, ενώ παράλληλα ελέγχονται σε ότι αφορά την παραγωγικότητα τους οι ψυχοθεραπευτές του δημοσίου, τότε ο Άννας δεν έχει που να κρυφτεί επειδή κρατάει πλέον όλα τα χαρτιά. Έλεγχο θεσμικού πλαισίου και εφαρμογή.
    (*) Εάν συμβούν ένα από τα δύο παρακάτω φαινόμενα (ή και τα δύο) τότε "κλάφτα Χαράλαμπε":

α. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση των παροχών υγείας.

β. Η επιβολή κάποιας τεχνολογίας σύγχρονης παρακολούθησης του συνόλου των συναλλαγών το οποίο θα μας υποχρεώνει όλους σε ισοσκελισμένους ισολογισμούς. Σε εκείνη την περίπτωση το 99% των νοικοκυριών θα ξοδεύουν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα λόγω της ανόδου των τιμών των καταναλωτικών αγαθών / υπηρεσιών και η ψυχοθεραπεία - ουσιαστικά - θα είναι προσβάσιμη μόνο σε όσους "τα 'χουν".

Οπότε, όπως βλέπεις ioannis2 δεν είναι θέμα πως αντιδρούμε ατομικά σχετικά με τα προβλήματα μας τα οποία δεν βρήκαν λύση, γιατί αν δεν μας επιτρέπεται να διορθώσουμε - ως κοινωνία - τα προβλήματα μας όταν είμαστε νέοι προκειμένου να βγάλουμε γονείς με ψυχική υγεία και ισορροπία, η κατάσταση δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ!

Και αυτό επειδή υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ συμφέρον από όλους όσους ζουν εις βάρος του ψυχικά ασθενή (καπνοβιομηχανίες, βιομηχανία ζάχαρης, τροφίμων, νόμιμων/παράνομων ναρκωτικών, φαρμακοβιομηχανιών, ψυχολόγων/ψυχοθεραπευτών/ψυχιάτρων, βιομηχανία τζόγου, πορνείας και ιατρικών υπηρεσιών/σκευασμάτων για να αντιμετωπίσουν τις φθορές/συνέπειες όλων των παραπάνω καταχρήσεων).

Συνεπώς, δέξου τις απώλειες σου και κάνε κάτι για την επόμενη γενιά. Φρόντισε εκείνη ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ να βγει από το λούκι στο οποίο την έβαλε το "αμαρτίαι γονέων παιδευουσι τέκνα" για να μπορέσουμε να δούμε υγιείς Έλληνες. Εν ολίγοις, αντέδρασε!... για τα παιδιά σου!

Μέχρι το δημόσιο να προσφέρει αυστηρά ελεγχόμενη ως προς την παραγωγικότητα ψυχοθεραπεία συνιστώ ο κάθε θεραπευόμενος να αναζητήσει ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΚΡΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
    Last edited by M87; 27-09-2016 at 22:51.

Banned
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Tι λάθος κάνουν κάποιοι,όταν τρώνε άνοστα και ανθυγιεινά φαγητά,όπως πιτόγυρα και πίτσες...
    Γεμάτα λιπαρά και με έλλειψη θρεπτικών συστατικών.
    Ανοστα με την καμμία.Ανθυγιεινά και με κόστος και στη τσέπη σε σχέση με το μαγειρευτό φαγητό σίγουρα.

Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Αμα η διατροφη σου ειναι μονο πιτογυρα και πιτσες εχετε γεια βρυσουλες.. Αλλα καλο ειναι να μην καταντας διατροφικο φρικιο . Θα φας και το σουβλακακι σου , θα πιεις και την μπυριτσα σου . Μακρια απο την ζαχαρη οποιος μπορει , νερακι και γυμναστικουλα!
    Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής ενός τέτοιου ανθρώπου? Τα τελευταία 15 χρόνια το 85% της διατροφής μου αποτελείται απο αυτά.Προς το παρόν πέρα απο καμμιά 10-15 κιλά παραπάνω,δεν έχω παρατηρήσει κάτι άλλο.Αλλωστε κανείς μας δεν ξέρει πόσο θα "καίει" ακόμη το καντήλι του...Γιαυτό τουλάχιστον ας ευχαριστηθούμε το φαϊ..Τουλάχιστον πέρα απο μια και μοναδική τζούρα,δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου και έχω μεθύσει,πολύ λίγες φορές και απο γυμναστική κάνω περπάτημα κατ`ελάχιστον 2 ώρες ανά ημέρα.

Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Είναι όντως άνοστα και ανθυγιεινά!
    Να φανταστείς την τελευταία φορά που βγήκα έξω,ήπια μπύρα δίχως αλκοόλ!
    Of course I want to impress,as you know!
    Και εγώ τέτοια μπύρα πίνω ή αναψυκτικό όποτε βγαίνω όχι γιατί η κανονική μπύρα έχει παραπάνω θερμίδες αλλά επειδή οδηγάω και αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Να πίνεις μπύρα χωρίς αλκοόλ? ε είναι υπερβολή......εκτός αν έχεις πρόβλημα υγείας ή είσαι αθλητής, ξέρω γω.......
    Εντάξει αν δεν τα γουστάρεις καλά κάνεις..........
    Η αν οδηγείς.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by admforall View Post
    Ανοστα με την καμμία.Ανθυγιεινά και με κόστος και στη τσέπη σε σχέση με το μαγειρευτό φαγητό σίγουρα.

Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής ενός τέτοιου ανθρώπου? Τα τελευταία 15 χρόνια το 85% της διατροφής μου αποτελείται απο αυτά.Προς το παρόν πέρα απο καμμιά 10-15 κιλά παραπάνω,δεν έχω παρατηρήσει κάτι άλλο.Αλλωστε κανείς μας δεν ξέρει πόσο θα "καίει" ακόμη το καντήλι του...Γιαυτό τουλάχιστον ας ευχαριστηθούμε το φαϊ..Τουλάχιστον πέρα απο μια και μοναδική τζούρα,δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου και έχω μεθύσει,πολύ λίγες φορές και απο γυμναστική κάνω περπάτημα κατ`ελάχιστον 2 ώρες ανά ημέρα.

Και εγώ τέτοια μπύρα πίνω ή αναψυκτικό όποτε βγαίνω όχι γιατί η κανονική μπύρα έχει παραπάνω θερμίδες αλλά επειδή οδηγάω και αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η αν οδηγείς.
    Δεν ξέρω αν είναι άνοστα,αλλά δεν έχουν καμία σχέση σε γεύση και θρεπτική αξία με ένα κοτοπουλάκι,ή με άπαχο κρέας,ή με αυγό κλπ,που σαφώς είναι νοστιμότερα και πιο υγιεινά.
    Γιατί να φας βλακείες όπως πίτσες και σουβλάκια,και όχι κάτι θρεπτικό?

Banned
    Μα τρώω και κοτοπουλάκι..πχ θα φάω ένα καλαμάκι πίτα κοτόπουλο απόλα με αλοιφή ή chiky`s απόλα ή μια κρέπα με κασέρι,γαλοπούλα, αυγό,ντομάτα, πιπεριά, κοτόπουλο, τσιπς, μαγιονέζα κτλ
    Α επίσης τώρα τελευταία τρώω και μπρόκολο βραστό και φρούτα.πχ το πρωϊ έφαγα για πρωϊνό μια πίτσα απο τις έτοιμες που ψήνεις εσύ,το μεσημέρι έφαγα τορτελίνια με τυρί που έβρασα εγώ όλο το πακέτο και μου φάνηκαν και λίγα και τώρα τρώω καρότο και σταφύλια.Μόλις τελειώσω απο την δουλειά,θα βγω για περπάτημα και ποδήλατο αλλά στάνταρ θα χτυπήσω κανένα πιτόγυρο ή κρέπα ή hotdog με όλα τα "συνοδευτικά" και μετά κανένα γλυκό όπως προφιτερόλ ή πανακότα (ορίστε πάλι τρώω κότα χαχαχα) και το βράδυ που θα πάω σπίτι θα φάω κανένα μήλο και αχλάδι.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Μα τρώω και κοτοπουλάκι..πχ θα φάω ένα καλαμάκι πίτα κοτόπουλο απόλα με αλοιφή ή chiky`s απόλα ή μια κρέπα με κασέρι,γαλοπούλα, αυγό,ντομάτα, πιπεριά, κοτόπουλο, τσιπς, μαγιονέζα κτλ
    Α επίσης τώρα τελευταία τρώω και μπρόκολο βραστό και φρούτα.πχ το πρωϊ έφαγα για πρωϊνό μια πίτσα απο τις έτοιμες που ψήνεις εσύ,το μεσημέρι έφαγα τορτελίνια με τυρί που έβρασα εγώ όλο το πακέτο και μου φάνηκαν και λίγα και τώρα τρώω καρότο και σταφύλια.Μόλις τελειώσω απο την δουλειά,θα βγω για περπάτημα και ποδήλατο αλλά στάνταρ θα χτυπήσω κανένα πιτόγυρο ή κρέπα ή hotdog με όλα τα "συνοδευτικά" και μετά κανένα γλυκό όπως προφιτερόλ ή πανακότα (ορίστε πάλι τρώω κότα χαχαχα) και το βράδυ που θα πάω σπίτι θα φάω κανένα μήλο και αχλάδι.
    Ιου.........

Banned
    Όλα αυτά τα τρως σε μια μέρα? Μια περιουσία θα δίνεις φαντάζομαι............
    Και έξω βρίσκεις μαγειρευτά πάντως ή καμιά σαλάτα......
    Εγώ λέω πιο νόστιμο το μαγειρευτό παρά σουβλάκια κλπ......

Senior Member

Φιλε μου τι ηλικια εχεις ? Επισης το 10 - 15 κιλα παραπανω το λες τοσο απλα λες και μιλας για 2-3 κιλα. Τα 15 κιλα παραπανω ειναι θεμα . Το οτι η διατροφη σου αποτελειται κυριως απο αυτα ειναι θεματαρα και καποια στιγμη θα το δεις στις αναλυσεις σου ( φτου σκατα να φαω ) . Εγω δεν ειμαι διατροφικο φρικιο , θα το φαω το σουβλακι μου οταν θα εχω κεφι , θα πιω και το αλκοολακι μου , απλα εχω βαλει μετρο και φυσικα γυμναστικη στην ζωη μου . Και μακρια η κωλοζαχαρη . Αυτα τα κανεις για να ζεις πιο ομορφα και πιο υγιεινα οχι για να ζησεις παραπανω , δεν ειναι αυτο το κινητρο . Το καντηλι μου ας αδειασει οποτε θελησει
    Eιναι ωραιες οι πιτσες και τα σουβλακια για 2-3 φορες τον μηνα . Παν μετρον αριστον συμφορουμιτη.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Φιλε μου τι ηλικια εχεις ? Επισης το 10 - 15 κιλα παραπανω το λες τοσο απλα λες και μιλας για 2-3 κιλα. Τα 15 κιλα παραπανω ειναι θεμα . Το οτι η διατροφη σου αποτελειται κυριως απο αυτα ειναι θεματαρα και καποια στιγμη θα το δεις στις αναλυσεις σου ( φτου σκατα να φαω ) . Εγω δεν ειμαι διατροφικο φρικιο , θα το φαω το σουβλακι μου οταν θα εχω κεφι , θα πιω και το αλκοολακι μου , απλα εχω βαλει μετρο και φυσικα γυμναστικη στην ζωη μου . Και μακρια η κωλοζαχαρη . Αυτα τα κανεις για να ζεις πιο ομορφα και πιο υγιεινα οχι για να ζησεις παραπανω , δεν ειναι αυτο το κινητρο . Το καντηλι μου ας αδειασει οποτε θελησει
    Eιναι ωραιες οι πιτσες και τα σουβλακια για 2-3 φορες τον μηνα . Παν μετρον αριστον συμφορουμιτη.
    Ωραίες?Σίγουρη είσαι?
    Πολλές και οι 2-3 φορές.
    1 το μήνα και αν.....
    Άλλωστε έχουμε και έναν στόχο....

Senior Member

Η αν οδηγείς.
    ανοστα και βεβαια δεν ειναι. ετσι σε εθιζουν αλλωστε.
    και ειναι οντως εθιστικα, θελει ενα διαστημα πληρους αποχής με υγιεινο φαγητο για να μην τα αναζητας καθημερινα.

το κακο ειναι οτι οπως λεει και το μνημονιο τα 10-15 παραπανω κιλα ειναι ΠΟΛΛΑ κιλα και το χειροτερο ειναι οτι οσο κανεις τετοια διατροφη, δεν μενουν σταθερα, αλλα ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ αργα και σταθερα.

το δυωρο περπατημα ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλο, αλλα δυστυχως δεν αναστρεφει τις ζημιες απο την κακη διατροφη και το επιπλεον βαρος, οσο δεν το χανεις.

δυστυχως επισης, το κακο που κανει στην υγεια το επιπλεον βαρος και η κακη διατροφη δεν το "βλεπεις" μονος σου παρα μονο οταν ειναι πολυ αργα.
    το βλεπεις μονο με εξετασεις (και παλι οχι σιγουρα), για αυτο κανε τουλαχιστον ετησια τσεκαπ, σιγουρα αιματολογικα και ισως και ελεγχο του κυκλοφορικου σου, να ξερεις τι γινεται..

Senior Member
    ξυπνησα απο το σεισμο..πρωινιατικα..μου χαλασε ο υπνος
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Έχει την τάση να βιώνει κανεις εποχιακή κατάθλιψη; Είμαι ευάλωτη σε αυτο όσο με θυμαμαι αλλωτε σε ελαφρύτερη αλλωτε σε βαρύτερη μορφή. Ρωταω επειδή όντας σε μεταβατική και στρεσογονο περίοδο της ζωής μου με βρίσκω να σκέφτομαι και να αισθάνομαι πιο "μαύρα" για κάποια θέματα που πριν μικρύνει ή μέρα τα εβλεπα πιο αισιόδοξα. Για αυτό και δεν θέλω να δώσω συναισθηματική/υπαρξιακη βαρύτητα στις ανησυχίες μου και να τα υπερσκεφτομαι, πιστεύω ειναι βιολογικό το σκαλωμα που έχω φαει και αντί να πεσω σε υπαρξιακή απελπισία λέω να παρω κάνα συμπλήρωμα :P

Έχει καταφέρει κανεις με παρόμοιο θέμα να βελτιώσει τη διάθεση του με συμπληρώματα βιταμινών ή διατροφικές αλλαγές; Και αν ναι με τι ακριβώς;

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Έχει την τάση να βιώνει κανεις εποχιακή κατάθλιψη; Είμαι ευάλωτη σε αυτο όσο με θυμαμαι αλλωτε σε ελαφρύτερη αλλωτε σε βαρύτερη μορφή. Ρωταω επειδή όντας σε μεταβατική και στρεσογονο περίοδο της ζωής μου με βρίσκω να σκέφτομαι και να αισθάνομαι πιο "μαύρα" για κάποια θέματα που πριν μικρύνει ή μέρα τα εβλεπα πιο αισιόδοξα. Για αυτό και δεν θέλω να δώσω συναισθηματική/υπαρξιακη βαρύτητα στις ανησυχίες μου και να τα υπερσκεφτομαι, πιστεύω ειναι βιολογικό το σκαλωμα που έχω φαει και αντί να πεσω σε υπαρξιακή απελπισία λέω να παρω κάνα συμπλήρωμα :P

Έχει καταφέρει κανεις με παρόμοιο θέμα να βελτιώσει τη διάθεση του με συμπληρώματα βιταμινών ή διατροφικές αλλαγές; Και αν ναι με τι ακριβώς;
    Καλησπέρα Ναταλία.
    Διάβασε αυτό.

http://www.klimaka.org.gr/js/index.p...ki-katathlipsi
    http://www.kontasou.com/%CE%B5%CF%80...CF%88%CE%B7-2/
    http://logodiatrofis.gr/epoxiaki-katathlipsi

Senior Member
    Το παθαίνω κι' εγώ... Πήγα πρόσφατα να κάνω κάποιες εξετάσεις, νόμιζα πως ήμουν φουλ υγιής τουλάχιστον σωματικά και τα επίπεδα των ορμονών του στρες ήταν στα ύψη (μου είπε να τρώω κάθε μέρα 1 αυγό το πρωί και να κάνω πολλύ περπάτημα ή ακόμα καλύτερα τρέξιμο), το σύμπλεγμα των b είναι καλό για εμάς τους αγχώδεις και καταθλιπτικούς (βέβαια με τα συμπληρώματα αργούν να δράσουν, εγώ βάζω ενδοφλέβιες που είναι πιο άμεσα τα αποτελέσματα), πως έχω έλλειψη D3 (η βιταμίνη του ήλιου, Σεπτέβρη και ήταν 4200 από το 6500 που είναι το κατώτερο φυσιολογικό, επομένως τον Χειμώνα θα πέσει κι' άλλο και μου μιλούσε μέχρι και για αυτοκτονίες στις βόρειες χώρες ) και διάφορες άλλες ελλείψεις ιχνοστοιχείων όπως κοβάλτιο, σελήνιο κλπ. Πήγαινε να κάνεις ειδικές εξετάσεις γι' αυτά, θα σου πουν και τί να τρως για να τα αυξήσεις και αν κάποια είναι πολύ κάτω θα χρειαστεί να πάρεις τα ανάλογα συμπληρώματα... Και σίγουρα έλενξε την D3, ακόμα και αν βγαίνεις στον ήλιο. Πολλοί την έχουν σε έλλειψη χωρίς να το γνωρίζουν ακόμη κι' αν βγαίνουν έξω... Εγώ το παλεύω με ενδοφλέβιες και να σου πω και το άλλο που είναι σημαντικό. Νέμεν παίρνω όλα τα συμπληρώματα που χρειάζεται ο οργανισμός μου, νέμεν προσπαθώ να προσέχω με την διατροφή μου, να κινούμαι κλπ αλλά αυτό που με βοηθάει περισσότερο είναι να σκέφτομαι πως εφόσον τα κάνω όλα αυτά, θα με βοηθήσουν κιόλας. Το γνωστό placebo effect δηλαδή.. Που αν έχεις ελλείψεις και τα παίρνεις δεν λειτουργούν καν ως placebo αλλά όταν σκέφτομαι πως η διατροφή και η γυμναστική π.χ ή ακόμη και το να βάλω πείσμα να κάνω κάτι ή να μην ξανακυλήσω στην βαριά καταθλιψάρα είναι το πιο σημαντικό για μένα, μου δίνει κουράγιο, υπομονή και "νεύρο" για να συνεχίσω.. Με βοηθάει και μόνο στην σκέψη δηλαδή..

Πήγαινε κάνε τις εξετάσεις (ζήτα ξεχωριστά για βιταμίνη D3, κάνε και αιματολογικές για να δεις τί παίζει γενικά αλλά και για ιχνοστοιχεία) γιατί παίζει να είναι και οργανικό. Αν όχι, όντως προσπάθησε να μην δίνεις βαρύτητα στις σκέψεις ειδικά αυτή την περίοδο γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό εφόσον είσαι σε μεταβατικό στάδιο να νιώθεις κάπως. Βάστα γερά γιατί το' χεις κοπελάρα.. Αν είναι αυτό που φαντάζομαι κιόλας και φεύγεις για εξωτερικό, να ξέρεις πως ήδη είσαι πολύ δυνατή που πας κόντρα στους φόβους και στα άγχη σου. Είναι μεγάλο το βήμα έτσι κι' αλλιώς. Και πραγματικά ελπίζω όοοολα να πάνε καλά. Σου αξίζουν τα καλύτερα. (Τώρα μην ρωτήσεις από πού σε ξέρω, όχι προσωπικά όμως, μην φρικάρεις :ρ Θα σου στείλω π.μ να σε ρωτήσω κιόλας τι έγινε με το θέμα του εξωτερικού, νομίζω τώρα θα δικαιούμαι λολ)

Senior Member
    Quote Originally Posted by deep View Post
    Το παθαίνω κι' εγώ... Πήγα πρόσφατα να κάνω κάποιες εξετάσεις, νόμιζα πως ήμουν φουλ υγιής τουλάχιστον σωματικά και τα επίπεδα των ορμονών του στρες ήταν στα ύψη (μου είπε να τρώω κάθε μέρα 1 αυγό το πρωί και να κάνω πολλύ περπάτημα ή ακόμα καλύτερα τρέξιμο), το σύμπλεγμα των b είναι καλό για εμάς τους αγχώδεις και καταθλιπτικούς (βέβαια με τα συμπληρώματα αργούν να δράσουν, εγώ βάζω ενδοφλέβιες που είναι πιο άμεσα τα αποτελέσματα), πως έχω έλλειψη D3 (η βιταμίνη του ήλιου, Σεπτέβρη και ήταν 4200 από το 6500 που είναι το κατώτερο φυσιολογικό, επομένως τον Χειμώνα θα πέσει κι' άλλο και μου μιλούσε μέχρι και για αυτοκτονίες στις βόρειες χώρες ) και διάφορες άλλες ελλείψεις ιχνοστοιχείων όπως κοβάλτιο, σελήνιο κλπ. Πήγαινε να κάνεις ειδικές εξετάσεις γι' αυτά, θα σου πουν και τί να τρως για να τα αυξήσεις και αν κάποια είναι πολύ κάτω θα χρειαστεί να πάρεις τα ανάλογα συμπληρώματα... Και σίγουρα έλενξε την D3, ακόμα και αν βγαίνεις στον ήλιο. Πολλοί την έχουν σε έλλειψη χωρίς να το γνωρίζουν ακόμη κι' αν βγαίνουν έξω... Εγώ το παλεύω με ενδοφλέβιες και να σου πω και το άλλο που είναι σημαντικό. Νέμεν παίρνω όλα τα συμπληρώματα που χρειάζεται ο οργανισμός μου, νέμεν προσπαθώ να προσέχω με την διατροφή μου, να κινούμαι κλπ αλλά αυτό που με βοηθάει περισσότερο είναι να σκέφτομαι πως εφόσον τα κάνω όλα αυτά, θα με βοηθήσουν κιόλας. Το γνωστό placebo effect δηλαδή.. Που αν έχεις ελλείψεις και τα παίρνεις δεν λειτουργούν καν ως placebo αλλά όταν σκέφτομαι πως η διατροφή και η γυμναστική π.χ ή ακόμη και το να βάλω πείσμα να κάνω κάτι ή να μην ξανακυλήσω στην βαριά καταθλιψάρα είναι το πιο σημαντικό για μένα, μου δίνει κουράγιο, υπομονή και "νεύρο" για να συνεχίσω.. Με βοηθάει και μόνο στην σκέψη δηλαδή..

Πήγαινε κάνε τις εξετάσεις (ζήτα ξεχωριστά για βιταμίνη D3, κάνε και αιματολογικές για να δεις τί παίζει γενικά αλλά και για ιχνοστοιχεία) γιατί παίζει να είναι και οργανικό. Αν όχι, όντως προσπάθησε να μην δίνεις βαρύτητα στις σκέψεις ειδικά αυτή την περίοδο γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό εφόσον είσαι σε μεταβατικό στάδιο να νιώθεις κάπως. Βάστα γερά γιατί το' χεις κοπελάρα.. Αν είναι αυτό που φαντάζομαι κιόλας και φεύγεις για εξωτερικό, να ξέρεις πως ήδη είσαι πολύ δυνατή που πας κόντρα στους φόβους και στα άγχη σου. Είναι μεγάλο το βήμα έτσι κι' αλλιώς. Και πραγματικά ελπίζω όοοολα να πάνε καλά. Σου αξίζουν τα καλύτερα. (Τώρα μην ρωτήσεις από πού σε ξέρω, όχι προσωπικά όμως, μην φρικάρεις :ρ Θα σου στείλω π.μ να σε ρωτήσω κιόλας τι έγινε με το θέμα του εξωτερικού, νομίζω τώρα θα δικαιούμαι λολ)
    Σε ευχαριστώ πολύ deep για την διεξοδική σου απάντηση, ναι επεσες μέσα στο θέμα του εξωτερικού
    Και σε ευχαριστώ για τα καλά και ενθαρρυντικά σου λόγια, αλλά ναι μία συζητησουλα σε πμ για να μη μείνω και με την απορια και να μη μεινεις κι εσυ θα ήταν ότι πρέπει :P
    Είναι πολλά μαζεμένα μωρε...αλλά υποψιαζομαι πως είναι πράγματι εποχικο/βιολογικο επειδη πριν πέσει το κρύο και η σκοτεινιά έβλεπα όλες τις αλλαγές/δυσκολιες από πιο θετική σκοπιά, άρα δεν είναι αντικειμενικά κάτι τόσο κακό πια στη ζωή μου υποθέτω. Απλα ξαφνικά βλέπω τα ίδια ακριβώς πράγματα μέσα από σκατουλί γυαλιά (κατά το κόκκινα γυαλιά)...και πιστεύω υπαρχει άμεση σύνδεση με την έλλειψη έκθεσης στο φως και εκεί με τη βιταμίνη D3 πιστεύω χτυπήσεις διανα. Παντα με τα σκοτάδια με πιάνει το κάτι μου και γενικά θα με εξεπληττε με τη ζωή που κάνω τελευταία να μην έχω κάποια έλλειψη σε βιταμίνες :P Θα κάνω τις εξετάσεις αλλά ξέρω πως σίγουρα θα χρειαστω το κατιτις εξτρα, ειδικά εκεί που παω...αφού σκέφτομαι να αγοράσω light box αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι πραγματι αποτελεσματικά...κάτι κουτιά με δυνατό φως για να κάθεσαι κάθε μέρα μπροστα τους κάμποσα λεπτά, σαν φωτοθεραπεία...Ξέρω ας πούμε πως το φως του ήλιου σίγουρα με βοηθάει με τη διαθεση (φωτοσυνθετω σα καλό φυτό κι εγώ χαχα) αλλά δε ξέρω αν αυτή η συσκευή θα έχει την ίδια επίδραση...τι λέτε παιδιά, χαζομαρα; Με αγχωνει από τωρα ή σκέψη πως εκει που πάω και είναι βροχερά/συννεφιασμενα συχνά θα επιβαρυνθω πιο πολύ ψυχολογικά από αυτό...μόνο ή σκέψη να βοηθάει αυτη η συσκευή μου φαίνεται παρηγορη αλλιως την εκατσα...

Senior Member
    Σε ευχαριστώ why...