Results 11,656 to 11,670 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
04-05-2017, 23:21 #11656
Καλησπέρα Νεφελη
ευχαριστω για την απαντηση και τα λόγια σου.Και εγω προς τα εκει θα αρχισω να κινούμαι μαλλον λόγω της τωρινης φασης
Για να ειμαι ειλικρινης,θεωρω οτι χρειαζεται ενας (εξαιρετικα δυσκολος) συνδυασμος απενοχοποιησης/αποδοχης των ψυχαναγκαστικων σκεψεων αλλα και αντίστασης
- 04-05-2017, 23:27 #11657Nefeli28Guest
Οσο αντιστεκεσαι, θα κανουν παρτι. Γιατι ξερουν καλα τον τροπο να σε ελέγξουν. Αυτο κανουν τοσο καιρο με επιτυχια. Οχι αντισταση!
Άκουσέ τα, μιλα μαζι τους, μπες μεσα σε ο,τι σε φρικάρει. Αποδοχή και απενοχοποιηση ειναι τα πρωτα σκαλοπατια. Μετα εχει πολυ αγώνα...
Σε καταλαβαίνω. Ειμαι στον ιδιο μαραθωνιο. Μου ειναι εξαιρετικά δυσκολο να μπω στο φοβο και να τον αφησω να υπάρχει χωρις να του απαντάω με καταναγκασμους, αλλα το ξερω πως ειναι η μονη λυση.
07-05-2017, 21:56 #11658WhyAlwaysMe?GuestΕυτυχές γεγονός που δεν κέρδισε η Λεπέν στις γαλλικές εκλογές!
08-05-2017, 09:15 #11659
γιάννης
08-05-2017, 09:22 #11660
Επέστρεψα από ένα τριήμερο ταξιδάκι. Πέρασα θαυμάσια.
Λίγα τηλέφωνα με το που επέστρεψα, με τρεις τοξικούς - υποτίθεται φίλους (ιδίως με τους δύο), ήταν αρκετά για να μου χαλάσουν τη διάθεση και σχεδόν να μου διαγράψουν από τη μνημη τιις αναμνησεις από το ταξίδι.
Περιπτωσάρες που ο σχετισμός μου μαζι τους εξυπηρετεί στο να μου καλύπτουν κενά παρέας χωρίς επικοινωνία. Για να καταλάβετε δεν είπα σε κανέναν τους ότι πήγα!
Τελικά ένα ταξίδι όσο ευχάριστο κι αν είναι δεν μας αλλάζει τη διάθεση, δεν θα μας ανανεώνει! Απλά ξαναεπιστρέψαμε στη δυστυχία της ρουτίνας.γιάννης
08-05-2017, 09:26 #11661
Είτε που θα τα δώσω όλα στη μία (που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει ποτέ) είτε θα μείνω για το υπόλοιπο της ζωής μου μόνος.
Δυστυχώς το άσχημο παρελθόν προκαθορίζει το μέλλον μας. Τα υπόλοιπα είναι ψευδαισθήσεις κι απλα ελπίδες χωρίς αντίκρισμα.γιάννης
08-05-2017, 09:35 #11662
08-05-2017, 09:38 #11663
Ναι, η ζωη είναι έξω από το κεφάλι μας. Όμως, υπάρχει χάσμα ανάμεσα στο πως θα θέλαμε να είμασταν σ αυτη την πραγματικότητας και στο πως τελικά ζούμε αυτη την πραγματικότητα, ως ανύμποροι και ως θεατές που δεν ξέρουν τον τροπο ή δεν τολμούν. Άρα έχουμε συνείδηση της πραγματικότητας, δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να την απολαύσουμε γι αυτό την ονειρεύμαστε όπως θα θέλαμε να ήταν η σχέση μας μ αυτην, κι ετσι βιώνουμε μια πλαστη ευτυχία.
γιάννης
08-05-2017, 09:42 #11664
Μου αρέσει αυτο που εβαλες με κεφαλαία! Ενθαρρύνει και τονίζει την αξία!
Δυστυχώς ξανάτυχε να "μοιραστώ" μαζι τους παρόμοιες εμπειριες μου στο παρελθόν και το μετάνιωσα! Άρα μάλλον ορθά έπραξα που δεν το είπα σε κανέναν τους.γιάννης
08-05-2017, 12:05 #11665
Εδω και 10 μερες εχω κοψει τη ζαχαρη και ειμαι power....
08-05-2017, 12:16 #11666
08-05-2017, 12:49 #11667
Τον αυνανισμό πότε θα τον κόψουμε πλήρως?
γιάννης
08-05-2017, 19:43 #11668favvelGuestπαιδιά γράφω εδώ γιατί είναι το μόνο θέμα που τα περιλαμβάνει όλα..
έψαξα να βρω κάποιο παρόμοιο θέμα με τη βαρεμάρα.. δεν μου έβγαλε κάτι σχετικό στην αναζήτηση.. οπότε γράφω εδώ..
λοιπόν.. όπως θα καταλάβατε το θέμα μου είναι ότι βαριέμαι θανάσιμα..
θα ήθελα να ξαναέπιανα την παλιά μου σχολή (φιλολογία) αλλά βαριέμαι να διαβάσω ρε γαμώτο..
έχω τελειώσει ένα ιεκ.. τελείωσα και την πρακτική σήμερα επίσημα.. μένουν κάποια διαδικαστικά με χαρτούρες, υπογραφές απ' τη σχολή κλπ για να μου δώσουν το πτυχίο..
αλλά τί να το κάνω αυτό το πτυχίο από ιεκ? αδιάφορη με αφήνει..
γενικά θα ήθελα να διαβάζω πολύ, αλλά βαριέμαι ακόμα πιο πολύ..
βαριέμαι να κάνω δουλειές στο σπίτι.. βαριέμαι τη δουλειά..
έχω την αίσθηση πως ό,τι κι αν κάνω εκτός από το διάβασμα, είναι χάσιμο χρόνου..
μόνο που επειδή βαριέμαι και το διάβασμα, χάνω τον χρόνο μου εκ των πραγμάτων..
χάνω όλον τον χρόνο μου και δεν παράγω πουθενά και καθόλου έργο για τίποτα..
καλά.. η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρει να παράγω έργο.. με ενδιαφέρει να μαθαίνω, να διευρύνω το πνεύμα μου..
οτιδήποτε άλλο το θεωρώ χάσιμο χρόνου, όπως προείπα..
αλλά δεν μπορώ ούτε αυτό που με ενδιαφέρει να το κάνω γιατί πάσχω από βαρεμάρα, όπως είπα και ξαναείπα..
λοιπόν.. να μην το κουράζω το θέμα..
θέλω να θέσω το εξής πολύ κρίσιμο ερώτημα:
ποια είναι η θεραπεία για τη βαρεμάρα??
και εν προκειμένω όχι με εργασία αλλά με διάβασμα??
πώς θα επιθυμήσω ξανά το διάβασμα, το οποίο με ενδιαφέρει μεν και το θεωρώ τη μόνη σημαντική ασχολία στη ζωή που αξίζει αλλά που το βαριέμαι δε??
μήπως είναι αντιφατικά αυτά που λέω??
μήπως δεν γίνεται να με ενδιαφέρει κάτι και να το βαριέμαι ταυτόχρονα??
ας με φωτίσει κάποιος!!
δεν περιμένω απαντήσεις-θαύματα αλλά μια κατεύθυνση έστω..
επί τη ευκαιρία σας χαιρετώ κιόλας..
ελπίζω να είστε καλά..
μπαίνω κατά καιρούς, παίρνω ή δεν παίρνω απαντήσεις που θέλω και μετά για αρκετό διάστημα δεν μπαίνω..
μετά ξαναγυρνάω εδώ γιατί τα θέματα και τα προβλήματα στις ζωές μας δεν τελειώνουν ποτέ..
ουσιαστικά λειτουργώ σαν ξεζουμητής σας.. σαν αποχυμωτής..
παίρνω το χυμό, το ζουμί απ' τις απαντήσεις και φεύγω..
μετά επανέρχομαι για να σας ξεζουμίσω πάλι..
δεν είναι πολύ ηθικό αυτό το ξέρω..
όποιος θέλει απαντάει..
καλησπέρα..
08-05-2017, 19:48 #11669
καλησπέρα σε ολους.
υπαρχει μια κινηση που λεγετε ''διαβαζω για τους αλλους'' εθελοντες που διαβαζουν σε ατομα που δεν μπορουν. δοκιμασε το ισως να σου αρεσει ψαξτους facebook
08-05-2017, 19:55 #11670favvelGuestτο έχω ψάξει.. είχα πάει και σε μία απ' τις συναντήσεις που διοργανώνουν κατά καιρούς για να γνωριστούμε μεταξύ μας οι εθελοντές..
πρόκειται για ΜΚΟ και δεν έχω σε εκτίμηση τις ΜΚΟ..
θέλουν λεφτά κι αυτοί όπως όλοι..
βάζουν τα κορόιδα , τους εθελοντές, να κάνουν τη δουλειά και να συνεισφέρουν και χρηματικά από πάνω..
πέρα από αυτό, δεν με ενδιαφέρει να διαβάζω για να διαβάζω έτσι αόριστα κείμενα..
θέλω αυτό που θα διαβάζω να έχει μια συνέχεια, να βγάζει ένα νόημα, να συνδέονται τα βιβλία.. να αφορούν ένα αντικείμενο, όπως τα βιβλία της κάθε σχολής που αφορούν ένα αντικείμενο..
θέλω να διαμορφώσω αντίληψη για τον κόσμο και να δώσω απαντήσεις σε απορίες που έχω..
θέλω δλδ να μπω στη διαδικασία να διαβάζω με σύστημα και για έναν σκοπό.. να έχω στόχο πχ να τελειώσω την παλιά μου σχολή..
αλλά κάθε φορά που έρχεται η ώρα να διαβάσω, είτε πιάνω το βιβλίο για ένα τέταρτο και το αφήνω είτε δεν το πιάνω καθόλου..
δεν μπορώ να επιμείνω σε μια προσπάθεια..
και δεν ξέρω τί να κάνω..
πώς να πολεμήσω τη βαρεμάρα μου..