Results 14,386 to 14,400 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
17-07-2018, 23:05 #14386
Σκέφτομαι πότε επιτέλους θα γίνω καλά...Η τουλάχιστον πότε θα απαλλαγώ απ'τα μεγάλα κύματα...
Αισθάνομαι όλο το βάρος του κόσμου συγκεντρωμένο στο διάφραγμα..Παλεύω 3 ώρες να φάω μισό πιάτο φαί...Δεν κατεβαίνει τίποτα...Μού'ρχεται να βάλω τα γέλια κάθε φορά που μου συμβαίνει αυτό και καταλήγω να βουρκώνω.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
- 17-07-2018, 23:22 #14387
Ηρθα αθηνα να δω τη γιατρο.δε θελω να ξαναγυρισω σπιτι επαρχια που μενω.ειναι κολαστηριο το σπιτι.και οι ψυχολογοι μου ειχαν πει οτι πρεπει να αλλαξω περιβαλλον..
Εστάλη από Elite 1 στο E-Psychology.gr Mobile Appείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
17-07-2018, 23:50 #14388
ΑΧ, βρε Μπου! , απο οσα εχω διαβασει, περνας δυσκολα βρε κοπελαμου!! τι να σου πω, ειλικρινα δεν ξερω ποιες λεξεις θα μπορουσα να γραψω -οπως γραφω σε αλλα ατομα- λεξεις που να σε βοηθησουν να εμψυχωθεις! το φορουμ αυτο εδω, χει εναν σκοπο , εναν σημαντικο σκοπο, να προσπαθουμε ο καθενας μας να γραφει οσο μπορει λογια ενθαριντικα σε καθε ενα μας οπου βρισκετε σε δυσκολη ψυχολογικη φαση!
Οπως και σε εμενα , οταν το εχω αναγκη υπαρχουν καποιες ψυχες εδω μεσα οπου με βοηθουν απιστευτα! οπου μου κανει τρομερο καλο σαν διαβαζω απο μια-εναν αγνωστο λογια αγαπης και συμπαραστασης!! κι εν εχω τροπο να τους εκφρασω το ποσο με εχουν βοηθησει , βραδια οπου η θλιψη με πνιγει ,εχουν υπαρξει εδω, ατομα οπου μου "πεταξαν ενα σωσιβιο" και τους ευχαριστω! -βεβαια οπω παντα κι παντου θα βρεθουν κι εδω μεσα ατομα με κακια μεσα τους, ατομα που σαν φανταζωντε το ποσο ασχημα ειμαστε κι το ποσο χειρωτερα μπορουν να μας κανουν γραφωντας λογια πικρα"! ατομα που σε αυτες τις στιγμες ισως βρισκουν και σεξουαλικη ηδωνη! αλλα ας τους αφησουμε στην αθεραπευτη κακια τους!
Οσον αφορα εσενα ΜΠΟΥ, ευχομαι να υπαρξει γιατρος και στην δικη σου περιοχη, διοτις κακα τα ψεματα τον γιατρο μας, οσοι εχουμε σοβαρα ψυχολογικα θεματα τον θελουμε κωντα! διοτις μπορει καποιες φωρες η εστω και 10 λεπτα συναντηση μαζι του να μας σωσει!! κατις που το τηλεφωνο δεν μπορει να το καμει.
17-07-2018, 23:57 #14389
Σκέφτομαι τι να κάνω για να απαλλαγώ από τους γονείς μου που με εκμεταλλευονται και με κατηγορούν για τα δικά τους λάθη .
18-07-2018, 00:26 #14390
σαν τι λαθη δηλαδη
18-07-2018, 00:47 #14391
Ακριβως το αντιθετο ισχυει!! Να τους το πεις καταμουτρα!! ολες οι ψυχαναλυτικες θεραπειες του κοσμου συμφωνουν ξεκαθαρα στο οτις οι γονεις προσπαθουν υποσυνειδητα να μεταφερουν τα κομπλεξ τους, τις κακες συνηθειες τους στα πεδια τους! ενας συνεχωμενος αγωνας του ανθρωπου ειναι η καταπολεμιση ανα γενιας αυτων των κακων συνηθειων και η προσπαθεια να μην μεταφερθουν οσο γινετε στις επομενες γενιες!!
Τι κακο μπορει να εκαμες εσυ στους γονεις σου? οσο εισουν πεδακι η απολυτη κυριαρχεια σου ανηκε σε αυτους!! στην εφηβεια σου επρεπε να καμεις την "επανασταση σου" ειναι κατις φυσιολογικο και υγειες!! το να προσπαθουν τα παιδια να γκρεμιζουν το ειδωλο που εχουν χτισει για τους γονεις τους!! ολα τα πεδια μεχρι την εφηβεια βλεπουν τους γονεις τους σαν ηρωες!! σαν τους τελειους ανθρωπους!!στην εφηβεια μας λοιπον μπενουμε σε διαδικασια πλασεις νεων προτυπων!! με σκοπο οταν βγουμε απο την εφηβεια, οταν γινουμε ενηλικες - οσοι γινουμε διοτις πολλα παιδια παραμενουν εφηβοι η παιδια!! εφηβοι = αρα συνεχεις σε αρνηση , αρα παραβατικος! Οι αλλοι οπου μενουν παιδακια εχουν την αδυναμια πρωτοβουλιων, συνεχως εχουν αναγκη απο καποιο πρωτυπο,απο καποιον να τους λεει τι να κανουν, ατομα οπου δεν εχουν αισθηση των πραξεων τους , ατομα που νομιζουν οτι στην δυσκολη θα ερθει ο "κυδεμονας"τους να τους σωσει, και να τους μαλωσει .
Οι γωνεις ειναι υπευθυνοι για τα παιδια τους και οχι το αντιθετο.
18-07-2018, 05:43 #14392
Σε ευχαριστώ πολύ! Όποτε έχω προσπαθήσει να τους πω κατάμουτρα ότι έχω δίκιο και ότι είναι αδικοι απέναντι μου, πάντα η συζήτηση οδηγείτε στο συμπέρασμα ότι είμαι κακιά και ότι εγώ φταίω για όλα. Δεν αντέχω. Δεν τους θέλω ότι καλό μου κάνουν το κάνουν μόνο για τον κόσμο. Όποτε τους ζητησω βοήθεια γίνεται χαμός, νομίζουν ότι θέλω να τους φάω χρήματα, αλλά δεν έχω ανάγκη κάτι τέτοιο κάνω δυο δουλειές. Απλή βοήθεια θελω του γονιου προς το παιδί. Πνιγομαι!
18-07-2018, 05:50 #14393
Από τότε που τους θυμάμαι τους ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα, με χρησιμοποιουν για να δουλεύω στην επιχείρηση τους και να βγάζουν πολλά .Πήγαν και έφτιαξαν ένα τεράστιο σπίτι για μένα, χωρίς εγώ να το ζητήσω (πήγαινα σχολείο όταν το έφτιαξαν )τώρα που δεν πάνε καλά οι δουλειές μου το "χτυπανε"και με εκβιαζουν ψυχολογικά για να δουλεύω γιαυτους. Αλλά έχω οικογένεια δεν μπορώ να δουλεύω ώρες ατελείωτες και να είμαι μακριά από το παιδί μου. Δεν το καταλαβαινουν.
18-07-2018, 09:21 #14394
Το ζήτημα είναι πως παλεύουν μεν να μην μεταφερθούν οι κακές συνήθειες στα παιδιά τους, δεν αποκλείεται όμως να παλεύουν με πολύ λάθος τρόπο και στο τέλος να δημιουργούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις απ αυτές που θέλουν σταματήσουν. Γι αυτό βλέπεις παιδιά (ενήλικες πλέον) να έχουν ψυχολογικά όπως οι γονείς τους και μάλιστα πολλές φορές τα ίδια προβλήματα που είχαν οι γονείς. Βλέπεις δε παιδιά (ενήλικες πλέον) που μεγάλωσαν σε οικογένειες όπου δεν έλειπε το χαμόγελο, που έδιναν συνεχώς ερεθίσματα και ξάνοιγαν δημιουργικά το μυαλό των παιδιών τους, τα παιδιά αυτά να προοδεύουν, με τις δικές τους πλέον δυνάμεις σε όλους τους τομείς της ζωής!
Η επανάσταση είναι μεν κάτι φυσιολογικό και υγιές, συνήθως όμως εξαντλείται σε καυγάδες με τους γονείς. Αυτό συμβαίνει άμα το παιδί, λόγω της ανατροφής, δεν μπορεί να ξανοιχθεί ή να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία. Αν τα ερεθίσματα που έλαβε το κατέστησαν ικανό να ξανοιχθεί στην κοινωνία τότε την επανάσταση θα την εκδηλώσει εκτός σπιτιού! Το πρώτο είναι μαρτύριο, το δεύτερο είναι θέμα καλής ή κακής κατεύθυνσης.
Όσο μεγαλώνεις και ξανοίγεσαι στη ζωή και βλέπεις πως λειτουργεί, τι αποτελέσματα και τι διάθεση έχει άλλος κόσμος, τόσο μειώνεται η εικόνα του προτύπου για τους γονείς, ίσως και να χαθεί πλήρως.
Τα πρότυπα που πλάθουμε στη σκέψη μας, επιδιώκοντας να τα πραγματώσουμε στο άτομο μας, πιθανόν να μην ανταποκρίνονται στις δυνατότητες μας. Έτσι, βαζουμε στόχους πέραν των δυνατοτήτων μας και όταν πλέον μείναμε κάπου στη μέση τότε ξεκινάνε άλλου είδους ψυχολογικα (καταθλίψεις, απογοητεύσεις και λοιπά συναφή). Η σωστή ανατροφή, ήτοι αυτή που σου δίνει ερεθίσματα ζωής και η κατάλληλη συναναστροφή με την κοινωνία σε μικρή ηλικία σε βοηθάνε να αντιληφθείς τις δυνατότητες, τις κλήσεις σου. Αλλιώς θα λειτουργείς με τη φαντασία η οποία θα σε οδηγήσει στους στόχους που προείπα.γιάννης
18-07-2018, 20:39 #14395
οι επομανες γενιες θα ειναι απλα για τα πανιγυρια και μεχρι να μεγαλωσουν θα εχουν αντικαταστησει τους ανθρωπους με μηχανηματα και θα εχουν ως δεκανικι την εξελιξη της τεχνολογιας
18-07-2018, 21:51 #14396
Καπωσ ετσι αλεκο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
19-07-2018, 01:00 #14397
τη γνωση την κατακτουν οι ανθρωποι που την αντεχουν
19-07-2018, 08:29 #14398
Αν έχουν φαί να φάνε, αλλιώς αντί για πανηγύρια θα πεθάνουν από τον πανικό. Διότι σιγά σιγά περνάει στην ιστορία η εποχή που ο μπαμπας και η μαμα άφηναν περιουσία στο παιδί. Αν δεν μάθουν τον τρόπο να βγάζουν προς το ζειν από μόνοι θα πεθάνουν στη φτώχια. Τα σμαρτφον είναι μια προσωρινή εποχή καλοπέρασης. Επίσης, ακόμα να αντιληφθούν πως όσο προχωρά η τεχνολογία τόσο θα αυξάνει η ανεργία ασχέτως αν κάνει τη ζωη πιο εύκολη.
γιάννης
19-07-2018, 09:43 #14399
Μπραβο ρε παιδια πολυ χαιρομαι που σκεφτεστε κ παραγετε μπραβο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
19-07-2018, 10:06 #14400
Κάποιοι δεν με σέβονται.
Ένας μου στέλνει μηνύματα για να κάνει πλάκα, ασχέτως ότι του απαντώ δεόντως.
Ο άλλος με έβρισε και ούτε που του απαντω τηλέφωνα εδώ και καιρό.
Ο άλλος έψαχνε να μου πει προβλήματα του για να ξαλαφρώσει και τον παράτησα.
Άλλοι με θυμούνται όποτε θέλουν εξυπηρέτηση.
Κάποιος στη δουλειά δίνει την σημαντική δουλειά σε κάποιους άλλους και όχι σε μένα.
Είτε σηκώνομαι και φεύγω (για τους πρώτους) είτε αντίδραση - αντιμετώπιση στη δεύτερη περίπτωση.
Πάει χάλια η ψυχολογία όταν δε σε σέβονται. Πιθανόν να το προκάλεσα είτε δίνοντας τους καλοσύνη και ήσυχο χαρακτήρα είτε πετώντας στα σύννεφα στην κοσμάρα μου ενώ ήμουν μαζί τους νομίζοντας ότι είμαι σημαντικός γι αυτούς.γιάννης