σπουδές συμβουλευτική ψυχικής υγείας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

σπουδές συμβουλευτική ψυχικής υγείας

καλή χρονιά,
    ενδιαφέρομαι για σπουδές στην συμβουλευτική. Αυτό που έχω βρει κοντά μου είναι το κέντρο εφαρμοσμένης ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής.
    Θα ήθελα απλώς να ρωτήσω εάν έχετε εμπειρία στις σπουδές αυτού του κέντρου να με ενημερώσετε σχετικά. Τα χρήματα είναι πολλά και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εκτός και αν είναι εξ αποστάσεως. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που με ενδιαφέρει είναι το πρόγραμμα στην συμβουλευτική ψυχικής υγείας.

Ευχαριστώ πολύ

Banned
    Γεια σου. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο κέντρο. Είχα πάει κάποτε σε ένα αντίστοιχο, άλλης προσέγγισης. Απάτη τεράστια. Πιθανώς να εκπαίδευε σωστά, δεν ξέρω. Όμως πρακτικά δεν υπήρχε κανένα κριτήριο εισαγωγής. Και αποφοιτώντας θα είσαι σε θέση, υποτίθεται, να κάνεις δουλειά ψυχολόγου. Αμ δε! Δεν είναι όλοι για αυτή τη δουλειά. Θα μου πεις, γιατί, όσοι σπουδάζουν ψυχολογία είναι; Σαφώς και όχι. Αλλά όσο να'ναι έχουν κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο, που όσο να'ναι παίζει τον ρόλο του.

Για ποιό λόγο θες να εκπαιδευτείς σε αυτόν τον κλάδο;

Banned
    Και κάτι άλλο. Ως σύμβουλος ψυχικής υγείας μπορείς να εργαστείς και χωρίς την εκπαίδευση αυτή. Άρα καταλαβαίνεις την απαξίωση του κλάδου και το πώς η μάζα θα τραβήξει και εσένα μαζί της!

Junior Member
    αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :)
    εμμ κυρίως με απασχολεί αν θα είναι απάτη οικονομικά γιατί με ενδιαφέρει πολύ ο συγκεκριμένος κλάδος ψυχολογίας.. έχω ήδη ένα πτυχίο και δεν θέλω να πάω πάλι σε μια σχολή ψυχολογίας από την αρχή κάνοντας πράγματα που απέχουν από τον κλάδο αυτόν..Θέλω να γίνω σύμβουλος γιατί μου αρέσει και το ψάχνω γενικότερα.. ξέρω ότι θ είμαι από αυτούς που ενημερώνονται και ψάχνονται και μπορούν να το κάνουν από άποψη προσωπικότητας κιόλας..απλώς για να το κάνεις πρέπει να έχεις και ένα χάρτι..πιο πολύ για αυτόν τον λόγο..:/ αλλά σίγουρα περιμένω να μάθω και ακόμα περισσότερα και εξειδικευμένα για κάθε περίπτωση που θα κληθώ να αντιμετωπίσω αργότερα.
    Last edited by mafel; 17-01-2015 at 19:45.

Senior Member
    μεταπτυχιακο δλδ?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    έχω πτυχίο παιδαγωγικών, άσχετο με ψυχολογία δηλαδή..οπότε θα είναι σαν δεύτερο πτυχίο, δεν έχω την ιδιότητα του ψυχολόγου από τις μέχρι τώρα σπουδές μου.

Junior Member
    Καλησπέρα! Κι εγώ πτυχιούχος παιδαγωγικού είμαι και με ενδιαφέρει η συμβουλευτική. Εγώ ενδιαφέρομαι για το ΠΜΣ του ΕΚΠΑ (συμβουλευτικη ψυχολογία και συμβουλευτικη στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία με κατεύθυνση συμβουλευτικη), το οποίο νομίζω ότι θα με βοηθήσει μόνο για τον ιδιωτικό τομέα.. στο δημόσιο νομίζω μπορούμε να προσληφθούμε μόνο ως δασκάλες. Βρήκατε τελικά κάποια άκρη για τη συμβουλευτική;