Results 1 to 15 of 30
Thread: Αχαριστία
-
17-01-2015, 21:36 #1
Αχαριστία
Με ένα θέμα που μπήκε πρόσφατα εδώ για την αχαριστία που έχουμε οι άνθρωποι και δεν εκτιμάμε αυτά που έχουμε και βλέποντας ανθρώπους συνέχεια να γκρινιάζουν πως δεν έχουν τίποτα στην ζωή τους (κυρίως για το φόρουμ μιλάω, μιας και δυστυχώς οι άλλες μου επαφές με ανθρώπους είναι μόνο στην δουλειά και μένουν στο "Γεια σας! Καλά?"). Δεν λέω βέβαια πως είναι όλοι έτσι... αλλά αναρωτιόμουνα για το αν εγώ είμαι αχάριστη... αν έχω πράγματα στην ζωή μου που δεν μπορώ να δω και να εκτιμήσω... και το λέω αυτό γιατί κι εγώ συνεχώς γκρινιάζω, κι αν όχι συνεχώς... είμαι πάντως από τους γκρινιάρηδες του φόρουμ...
Αυτό που έχω και εκτιμώ είναι το σπίτι που μένω, και το εκτιμώ πραγματικά μιας και πριν ενάμιση χρόνο περίπου έμενα στο δρόμο... με ότι αυτό συνεπάγεται.. είδα τελικά όμως πως ο κίνδυνος που έχω έξω είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχω μέσα... Το άλλο που έχω και εκτιμώ είναι ο αδερφός μου... αλλά και γι αυτόν γκρινιάζω πολλές φορές... Θα μου πεις κανείς δεν είναι τέλειος κι απ' την στιγμή που είναι η μόνη σχέση στην ζωή μου, έχω κρεμαστεί επάνω του... παρόλο που δεν βρισκόμαστε και τόσο συχνα... Τελικά σκέφτομαι πως γκρινιάζω στο επίπεδο που επιρεάζει την ζωή μου αρνητικά... Και το άλλο που μπορώ να εκτιμήσω είναι πως η καταστάση της μάνας μου έχει βελτιωθεί πολύ, ανέλπιστα μπορώ να πω... Ακόμα και οι εντάσεις μεταξύ μας έχουν μειωθεί... βέβαια επικοινωνία δεν υπάρχει... αλλά πλέον μπορώ να της ζητήσω δανεικά... καθώς και να ανάψω τον θερμοσίφωνα για να κάνω μπάνιο χωρίς να έχουμε φωνές και εντάσεις... βέβαια όχι στην συχνότητα που θα ήθελα... αλλά συγκριτικά με πέρσι είναι πολύ καλύτερα... Έχει αλλάξει πολύ με τα φάρμακα νομιζω... Κάτι άλλο καλό δεν μπορώ να βρω...
Και σκέφτομαι πως είμαι από τους ανθρώπους που γκρινιαζουν λίγο... αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό, γιατί δεν μαυρίζω τις ώρες μου και τους γύρω μου (όταν υπήρχαν) ή αν είναι κακό γιατί δεν διεκδικώ παραπάνω... Δηλαδή όταν παίρναμε 700 ευρώ και όλοι γκρινιάζαν πως η γενιά των 700 ευρώ δεν μπορεί να ανοίξει τα φτερά της... εγώ είχα αποδεχτεί πλήρως το γεγονός πως θα μένα μόνη μου και δεν θα πάω διακοπές κάθε χρόνο και θα βγαίνω μια φορά τον μήνα... Και ήμουν και ευχαριστημένη μπορώ να πω... δεν διεκδικούσα κάτι παραπάνω... κι όταν το έκανα το έκανα με τόσο λάθος τρόπο που έχασα κι αυτά που είχα...
Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις... να τα βγάλω από μέσα μου ήθελα πάλι...
- 17-01-2015, 21:51 #2
εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι αυτοι που πραγματικα σε εκτιμουν οταν μιλας πολυ ειναι οι επαφες σου
οι αλλοι οσο λιγοτερο μιλας τοσο περισσοτερο σε εκτιμουν.
17-01-2015, 22:10 #3
εγω μεχρι πριν 2 χρονια εμενα στην Αθηνα,ειχα δουλεια,το αμαξι μου,ειχα νοικιασει σπιτι,ειχα την κοπελα μου και ολα μια χαρα,εστω και στριμωχτα!!!!εντελως ξαφνικα ολα γκρεμιστηκαν και κατεληξα στο χωριο με τους γονεις μου,χωρις σχεση,χωρις δουλεια παλευοντας με κανα μεροκαματο που και που,κατεθεσα πινακιδες απο το αυτοκινητο,απο το παπι!!!!.ολα μα ολα σκατα!εκτιμω που εχω την υγεια μου,που εχω ενα σπιτι εστω με τους γονεις μου και τα αλλα θα τα παλεψω.θα ξαναβρω δουλεια και θα παω Αθηνα παλι,εστω και αν χρειαστει να μενω σε αντισκηνο!αυτο που δεν παλευω ειναι η μοναξια και το να ειμαι μονος μου.δεν το αντεχω αλλο.δεν με νοιαζει να ειμαι αρεστος σε ολους ουτε σε πολλους.θελω να εχω μια σχεση,εναν ανθρωπο να μοιραζομαι τα παντα,να νοιαζομαι,να τρεξω,να περασω και τα ομορφα και τα ασχημα.ετσι ειμαι.αυτο ειναι το πιο σημαντικο για μενα,να εχεις εναν ανθρωπο πλαι σου!και δεν με νοιαζει τιποτα μετα,μπορω να παλεψω και να κανω τα παντα!δεν παλευω αλλο ομως το να ειμαι τοσο αχρηστος,τοσο αδιαφορος,τοσο αορατος,να μην μπορω μια κουβεντα λιγο ενδιαφερον να εχω απο καποια!τοσα πολλα ζηταω?και τοσοι τα εχουν και δεν τα εκτιμανε και τους φεροντε ασχημα!
χαλαλι οσα ειπαμε κι εχουνε πια χαθει,
χαλαλι οσα με χρεωσες,εγω τα κανω χαδι...!
17-01-2015, 22:20 #4
Ρε συ Σπύρο για να βρεις καποια πρέπει πρώτα να φτιάξεις λίγο την ζωή σου, δεν γίνεται να βρεις κάποια πρώτα και μετά να φτιάξεις την ζωή σου... Εκτός αυτού σε σχεση μπαίνεις, ο καθένας δηλαδή, για να μοιραστείς τα καλά, τα κακά τα μοιράζεσαι κατ' ανάγκη επειδή έρχονται και δεν θες να χασεις τον άνθρωπο σου... Εσύ απ' την στιγμή που στην ζωή σου συμβαίνουν κυρίως κακά αυτή την περίοδο λογικό είναι καμία να μην θέλει να τα μοιραστεί... Και έχει κι άλλο... ποια θέλει έναν άχρηστο στην ζωή της? Εσύ πλασάρεσαι σαν άχρηστος άπό την αρχή... και φαντάζομαι πως αυτό το κάνεις και έξω αλλά όχι τόσο ξεκάθαρα... αλλά αφού αυτό νιώθεις (δικαίως ή αδίκως) αυτό θα βγάζεις κι όλας... πρέπει να αλλάξεις κάτι στην ζωή σου πρωτα και μετά να ψάχνεις για σχέσεις... ειτε ερωτικές, είτε φιλικές...
Στην δουλειά που ήσουνα πόσο καιρό ήσουνα? Σε διώξανε λόγο περικοπών ή έκλεισε? Θεσσαλονίκη δεν σκέφτεσαι καθόλου?
17-01-2015, 22:22 #5
Να μην γκρινιάζεις όταν σου λείπουν πολλά πράγματα; Εμένα μου λείπει και δουλειά και σχέση... Είμαι ευγνώμων που έχω την οικογένειά μου, την μαμά μου, τον μπαμπά μου και τον αδελφό μου που είναι επιθετικός που και που. Κατά τα άλλα γιατί να είμαι ευχαριστημένη;;;; Μου λείπουν τόσα....
17-01-2015, 22:32 #6
ναι αλλα υπαρχει μια σταθεροτητα στην ζωη μου πια.μπορει να μην βγαζω πολλα λεφτα αλλα μπορω να βγαλω μια κοπελα εξω.δηλαδη λες οτι για να κανεις σχεση πρεπει πρωτα να εχεις δουλεια να μπορεις να κυκλοφορεις καθε μερα την κοπελα να περναει καλα κλπ ε?δηλαδη να εισαι απλα ενα πορτοφολι!και δεν βγαζω προς τα εξω αυτα που λες.μα και ετσι να ηταν παλι δεν θα προλαβενα.στην τελευταια δουλεια που ηταν συνεργειο εκλεισε,αλλα γινανε αλλα πραγματα που τελικα εφυγα απο αθηνα και δεν εμεινα να ψαξω αλλου για δουλεια.γινανε ολα μαζι,ολα!και ηταν λαθος η αποφαση που πηρα!θεσσαλονικη δεν εχω επαφες,ουτε καν εχω παει ποτε οποτε λιγο δυσκολο να ψαξω για δουλεια.
17-01-2015, 22:38 #7
και επισης για να μην παρεξηγουμε,δεν ζηταω κοπελα να ειναι μου@@@ρα κλπ κλπ.αλλα κοιταω και επισης εκτιμω και προτιμω τους ανθρωπους που εχουν δυσκολευτει στην ζωη τους και εκτιμανε καποια πιο απλα πραγματα και οχι χαζογκομενες που πιστευουν οτι ζωη ειναι ενας βλακας με λεφτα απλα να περναμε καλα οσο προλαβουμε και μετα γεια σας.
17-01-2015, 23:00 #8
Ναι ρε Δελφίνι μάλλον καλά κάνετε και γκρινιάζετε για πολλούς λόγους... κάποτε ένας θεραπευτής μου, μου είχε πει "αν γκρίνιαζες το πιθανότερο είναι να μην έπινες". Εγώ για να γκρινιάξω πρέπει να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο... δυστυχώς... δεν ξέρω γιατί το κάνω αλλά μάλλον κακό είναι τελικά...
Σπύρο πρώτον η "μιζέρια" βγαίνει στο βλέμμα. Και αυτο που λέω για την δουλειά το λέω κρίνοντας από μένα, που προφανώς δεν θέλω να είμαι κινητό πορτοφόλι για τους γκόμενους... Αλλά το να έχω χρήματα να κινηθώ, και σε εμένα και στον καθένα, μας δίνει άλλη αυτοπεποίθηση, καταρχάς χωρίς χρήματα δεν μπορείς να έχεις και ενδιαφέροντα... Βέβαια η διαφορά που έχουμε στο οικονομικό ίσως να με κάνει να κρίνω λάθος στην περίπτωση σου, μιας και εγώ έχω φτάσει σε σημείο που στην κυριολεξία δεν είχα να φάω, και πολύ φοβάμαι πως τέτοια περίοδος ξαναέρχεται... ίντερνετ να καταλάβεις έβαλα τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, λόγο χρημάτων φυσικά... Αυτό απ' ότι καταλαβαίνεις μου στερεί τις όποιες κοινωνικές επαφές θα μπορούσα να έχω... επίσης στο σπίτι που μένω με την μάνα μου, δυστυχώς δεν μπορεί να έρθει κανένας, ούτε για πέντε λεπτά να περιμένει να ετοιμαστώ πχ.
Μια δουλειά που μας αρέσει από μόνη της, να εξαιρέσουμε τα χρήματα, μας δίνει αυτοπεποίθηση, και μέσα απ' την δουλειά μπορούμε να γνωρίσουμε και ανθρώπους... Δυστυχώς η δουλειά που κάνω εγώ την αυτοπεποίθηση μου την κάνει χειρότερα και ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο να γνωρίσω... αλλά και πάλι αν είχα δυνατότητα ίσως να είχα αλλάξει τηλέφωνο με δυο κοπέλες από κει που είμαι τώρα.. Το ότι δεν έχω όμως να πάω για καφέ, με κάνει να μην μιλάω και πολύ...
ΑΧ! έχω να πω. Αχ!!
17-01-2015, 23:24 #9
δεν ειναι αυτα που λες,ειναι αλλο το προβλημα με μενα.οτι και να κανω!ουτε μιζερια βγαζω ουτε τιποτα.αν με γνωριζες θα καταλαβαινες.καταρα ειναι μαλλον,τι να πω δεν ξερω.δεν ειπες ομως αν ειμαι αχαριστος και αν ζηταω πολλα
17-01-2015, 23:39 #10
Καθρέπτη δεν είσαι αχαριστη που ζητάς κάτι καλύτερο για την ζωή σου. Έχεις αυτό το δικαίωμα. Τουλάχιστον ξέρεις τι θέλεις κι όσο μπορείς θα προσπαθείς να πετύχεις αυτα που θες. Άλλα θα τα καταφέρνουμε, άλλα όχι. Μακάρι να μας ερχόταν όλα όπως τα ζητάμε. Έτσι είναι η ζωή απλά ελπίζουμε.
18-01-2015, 00:34 #11
Καλησπερα φιλη μου κ απο εδωπερα,Ενδιαφερον το ολο θεμα ομως νομιζω σε καμμια περιπτωση δεν μπορεις να χαρακτηριστεις αχαριστη ειναι που δεν γνωριζεις κ δεν αγαπας τον εαυτο σου,Στην πραγματικοτητα εχεις στερηθει τρομερα πραγματα στην ζωη σου πανω απο ολα στοργη κ κατανοηση που για τους περισσοτερους ειναι αυτονοητα,Καλο ειναι που θελεις να καλυτερευσεις την ζωη σου κ θετεις στοχους για το καλυτερο ειναι ο παραγοντας που θα σε βοηθησει για να βγεις απο την καταθλιψη,Δεν εισαι απαιτητικη ουτε γκρινιαρα ιδιαιτερα ζητας πραγματα που πρεπει να εχουν ολοι οι ανθρωποι για να νιωθουν καλυμμενοι στην ζωη τους,Οπωσδηποτε δεν ειναι απαιτηση να θελεις να κανεις ενα ζεστο μπανιο η να εχεις παρεες,Ειναι ομως αναγκαιο να αποδεκτεις κ την πραγματικοτητα οτι οι οικειοι σου ανθρωποι δεν εχουν την δυνατοτητα να σε στηριζουν ειδικα η μητερα σου επομενως οταν σταθεις στα ποδια σου πρεπει να αναζητησεις εκτος σπιτιου ολα αυτα που σου λειπουν επιφυλακτικη βεβαια να εισαι κ επιλεκτικη να βρεις τους καταλληλους ανθρωπους που θα νοιαζονται για σενα,Επισημαινω παλι οτι παρολο που το ψευδωνυμο σου ειναι καθρεπτης δεν γνωριζεις τον εαυτο σου καν,Οταν κοιταζεσαι στον καθρεπτη ποια βλεπεις?Αχαριστη παντως δεν εισαι σε καμμια περιπτωση,Ουτε γκρινιαρα εισαι αυτο που θελεις ουσιαστικα ειναι να καλυτερευσεις την ζωη σου κ στο ευχομαι πραγματικα!Σου εστειλα κ παλι εισερχομενα κ περιμενω νεα!
18-01-2015, 00:54 #12
νομιζεις οτι εγω δεν εχω περασει δυσκολα?οταν ειπα πχ οτι ολα ηταν τελεια δεν ενοουσα οτι ειμασταν με το χρημα να ρεει απο τα πατζακια.με την κοπελα που ειμασταν μαζι(την τελευταια που σηζουσαμε κιολας) περασαμε και δυσκολα.ηταν περιοδος που δεν ειχε δουλεια και επρεπε εγω να τα βγαλω περα (3 στοματα γιατι ειχε και μια κορη+ενοικια+ κοινοχρηστα+ ρευμα+ αγγλικα της μικρης+ φαγητο+τσιγαρα+++++++++).ξερεις ποσο καιρο την βγαλαμε με αυγα η πατατες η ρυζι?δεν μας ενοιαζε ομως γιατι ειχαμε ο ενας τον αλλον και ειμασταν αγαπημενοι.μας εφτανε και μια βολτα με τα ποδια,οτιδηποτε.αυτα ειναι που μετρανε.να εχεις τονανθρωπο σου και να μην σε νοιαζει τιποτα.αυτο ειναι το σημαντικο.τι νομιζεις οτι το φυσαγα το χρημα?αχαριστος ειμαι εγω?εγω τουλαχιστον οτι καταφερα στην ζωη μου εστω και ελαχιστα τα καταφερα μονος μου.ημουν 24 οταν μου την βαρεσε ενα βραδυ στο κωλοχωρι και μαζεψα μισο σακβουαγιαζ ρουχα και το πρωι μπηκα στο πρωτο λεοφωρειο και εφυγα για αθηνα.και δεν κοιταξα πισω.και βρηκα και δουλεια και νοικιασα και σπιτι και δυο δουλειες δουλευα τα πιο πολλα χρονια και παλι τσιμα τσιμα ημουν στα εξοδα.και χωρις να βγαινω πολυ.αντε κανα καφε 1 φορα την βδομαδα και αν.εχω μαθει να εκτιμαω πολλα δεν ειμαι αχαριστος.το μονο που ζηταω ειναι τοσο απλο και τοσο αυτονοητο για εσας που οποτε θελετε κανετε κινηση και το εχετε.γιαυτο δεν με νιωθετε και με κραζετε επειδη απλα ζηταω εναν ανθρωπο να εχω τιποτα αλλο.για μενα ομως ειναι καταρα να μην το εχω.καταλαβες μικρη?
18-01-2015, 01:08 #13
Επιτέλους ο καθευτης,έγινε καθρεπτης-ενώ κανονικά θα μπορούσε να λέγεται καθρέφτης
18-01-2015, 01:12 #14
και εσυ λοιπον αγαπητε καθρεπτη ασχετα αν εχεις λεφτα η οχι,θα μπορουσες να εχεις εναν φιλο,γκομενο,αγορι,οπως θες πες το,ο οποιος δεν θα τον ενοιαζε αν εχεις λεφτα η οχι.θα μπορουσατε απλα να βρεθειτε να πατε μια βολτα,να κατσετε σε ενα παγκακι,οτιδηποτε η να πατε στο δικο του σπιτι αφου στο δικο σου ειναι αδυνατον και να περνατε ομορφα και να εισαι πιο ευτυχισμενη και χαρουμενη.γιατι δεν ειναι ολα χρημα.η ευτυχια χωραει σε τοσο μικρα και απλα πραγματα που δεν μπορεις να φανταστεις.ευτυχισμενη θα εισαι μονο αν πατε για καφε η για φαι η σινεμα?αυτα ειναι η ευτυχια?αλλα για πες μου κατι:καθρεφτη καθρεφτακι μου ποιος ειναι ο πιο βλακας εδω?εγω ε?μαλλον!αποτι φενεται εχετε πιασει ολοι το "νοημα της ζωης"ενω εγω οχι γιατι ειμαι χαζος!
18-01-2015, 22:59 #15
Καλησπερα φιλη μου,που εισαι?σου στελνω μηνυματα κ δεν λαμβανω απαντηση εισαι λιγο καλυτερα?