Πότε κάποιος άνθρωπος θεωρείται άχρηστος; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 45
    Senior Member
    Quote Originally Posted by kozchr View Post
    Kαλησπέρα.Μιας και τώρα τελευταία βλέπω να "παίζει" στο φόρουμ η φράση "είμαι άχρηστος,ανίκανος κτλ" θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας σχετικά με το πότε κάποιος άνθρωπος μπορεί να θεωρηθεί άχρηστος και ανίκανος. Η δική μου προσωπική άποψη πάντως είναι ότι κανείς δεν είναι άχρηστος.Αλλά αυτό έρχεται ως σκέψη στο μυαλό κάποιων ανθρώπων επειδή βλέπουν τους γύρω τους να τα καταφέρνουν σε διάφορους τομείς της ζωής τους,καλύτερα (ή θεωρούν οι ίδιοι πως οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα) και έτσι πέφτουν στην παγίδα να θεωρούν τους ευατούς τους άχρηστους και ανίκανους.Σίγουρα σε κάποιους ανθρώπους τα πράγματα έχουν έρθει πιο βολικά από κάποιους άλλους αλλά αυτό τι σημαίνει; Αυτόματα κάποιος που δεν τα καταφέρνει τόσο καλά πχ σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο ή δεν ήταν τόσο τυχερός στη ζωή του,θεωρείται άχρηστος; Και πιστεύω ότι όσο κάποιος θεωρεί πως είναι άχρηστος,τόσο πιο δύσκολο είναι να βγει απο το αδιέξοδο.Γιατί προεξοφλεί την αποτυχία του.Ποια η δική σας γνώμη;
    Και ένα ακόμη ερώτημα.Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι και άντρες και γυναίκες που παραπονιούνται για το γεγονός ότι είναι μόνοι στη ζωή τους αλλά κανείς θεωρώ πως δεν κάνει ουσιαστικές και σοβαρές κινήσεις για να ξεφύγει απο αυτό παρά μόνο αρέσκονται στο να παραπονιούνται για την κατάστασή τους.Πως εξηγείται αυτό;
    Πολλά ποστ της Ολγας διαβάζεις.....να το κόψεις γιατί θα επηρεαστείς

Senior Member
    Τωρα τελευταία η συγκεκριμένη κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο "δελφίνι"
    Μην μπερδευτείτε.
    Προσπαθεί να προωθήσει καμπάνια υπέρ της προστασίας των δελφινιών.......

Αλήθεια Ολγα τί έκανες με την εκστρατεία;

Senior Member
    ντιανα, το δελφινι δεν ειναι "ψευδωνυμο" (το λες με την εννοια του διπροφιλου προφανως).
    ειναι το κανονικο προφιλ της ολγας. ζητησε αλλαγη και μαλιστα δημοσιως.
    προσεχε λιγο.

Senior Member
    δεν υπαρχουν αχρηστοι! υπαρχουν ομως ατομα με κομπλεξ κατωτεροτητας και επισης υπαρχουν και οι τεμπελιδες
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Ποιος ξερει, ισως οταν δεν εισαι χρησημος για τους αλλους, οταν δεν κανεις πραξη τα λογια που υποσχεθηκες καπου.. Για πολλους και διαφορους λογους. Οταν βοηθας ομως καποιον σε κατι ειτε οικονομικα ειτε υλικα και το κανεις χωρις ανταλαγμα, τοτε δεν λενε οτι εισαι γεναιοδωρος καλος κτλ μολις ομως κανεις ενα λαθος στο χτυπανε με την πρωτη ευκαιρια αυτο αυτο που το πας..
    ....But tell me where can i go to get away from all this pain...

Quote Originally Posted by spiros1981 View Post
    Πως να στο εξηγησω....αχρηστος είναι καποιος οταν ειναι σαν εμενα.οσο για το τελευταιο που λες έχεις απολυτο δικιο.παραπονιούνται οτι ειναι μονοι και ενωοχι μονο δεν κανουν κατι αλλα περνανε τοσοι ανθρωποι που θθελουν να τους δώσουν πολλά,να δωσουν τελος στην μοναξια,αλλα οι ιδιοι δεν θελουν.και ξαναπαραπονιουνται και κλαίγονται οτι ειναι μονοι.θελουν να μην ειναι μονοι δηλαδή αλλα με καποιον οπως θα τον ηθελαν,σταρ,διάσημο,με λεφτά...απορρίπτουν οι ιδιοι τους παντες και μετά κλαίγονται οτι ειναι μονοι.και εμείς ψάχνουμε εναν ανθρωπο να του δωσουμε τοσα πολλα χωρις να εχουμε και απαιτήσεις πως θα ειναι και δεν,μπορουμε να εχουμε τιποτα.κλαίμε εμεις,κλαινε και αυτοι που απορρίπτουν μονοι τους τους παντες!
    Αυτό το σαν εσένα δε καταλαβαίνω.Τι ακριβώς σου λείπει;

Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλησπερα σου κορζ,ενδιαφερον το θεμα σου,εγω θεωρω οτι αχρηστος ειναι αυτος που εκμεταλλευεται τους αλλους,ομως δεν πρεπει να κρινουμε απο τις ικανοτητες τους τους ανθρωπους ο καθενας ειναι καλος καπου,Μην νιωθεις μειονεκτικα κοζρ που ενω πετυχες στο επαγγελματικο δεν πετυχες προστοπαρων στο προσωπικο θεμα δεν εισαι αχρηστος ουτε ανικανος να δεσμευτεις με μια γυναικα μην απομονωνεσαι μπορεις να το φροντισεις να βρεις ανθρωπους κ μεσα σε αυτους την καταλληλη,Μαλλον πως απελπιστικες γιαυτο δεν το επιδιωκεις πολυ ομως δωσε κουραγιο στον εαυτο σου κ παλεψε για το καλυτερο
    Μυσπ δεν άνοιξα το θέμα αυτό για να μου πείτε αν εγώ είμαι άχρηστος αλλά για να δω πως σκέφτονται οι άλλοι που γράφουν εδώ στο φόρουμ την κουβέντα αυτή.Και όχι δε νιώθω άχρηστος ούτε ανίκανος τελείως.Γιατί εδώ μέσα βλέπω νέα παιδιά που λένε ότι ειναι τελείως άχρηστοι για τα πάντα.Εμένα κάποια πράγματα με δυσκολεύουν περισσότερο και προφανώς έχω απογοητευτεί αλλά συνεχίζω να ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι.Μαγικά όχι δε θα αλλάξει κάτι και το ξέρω αυτό.Αλλά έχω στο μυαλό μου κάποιες ιδέες που προς το παρόν αδυνατώ να υλοποιήσω λόγω εξωγενών παραγόντων αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρω στο μέλλον.Στο παρόν μικρό αλλά σημαντικό βήμα για μένα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες,μπορώ να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και να μη νιώθω άσχημα. Αυτός που εκμεταλεύεται τους άλλους κατά την γνώμη μου δε λέγεται άχρηστος,κουτοπόνηρος στη καλύτερη λέγεται.
    Quote Originally Posted by girl1988 View Post
    Αχρηστος λοιπόν, μπορει να θεωρηθεί κι ενας ανθρωπος που ενώ ειναι υγιείς στη. Ουσία δεν εχει κατι να προσφέρει. Δεν οδηγάω, δεν κανω δουλειες στο σπιτι, δεν εργάζομαι. Ακομη κι αν αυτο οφείλεται σε βαθύτερες λανθασμένες πεποιθήσεις, κατι το οποίο περιγράφει την αιτία της κατάστασης, δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος.
    Aρα είναι επιλογή σου να μην κάνεις τίποτε; Τι είναι αυτό που σε κάνει να μην θέλεις να κάνεις τίποτε; Η δική μου εμπειρία λέει ότι αν περιμένεις να είσαι τέλεια ψυχολογικά για να κάνεις το οτιδήποτε,δε θα το κάνεις ποτέ.Πάντα κάτι θα υπάρχει να σε γεμίζει φόβο,ανησυχία,αμφιβολία και να σε κρατάει πίσω.Εκεί είναι που πρέπει να πας κόντρα στον κακό σου ευατό.

Quote Originally Posted by 66psy View Post
    δεν υπαρχουν αχρηστοι! υπαρχουν ομως ατομα με κομπλεξ κατωτεροτητας και επισης υπαρχουν και οι τεμπελιδες
    Συμφωνώ.Οι τεμπέληδες είναι τεμπέληδες επειδή μπορούν και είναι.Οσοι έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας,συνήθως υπάρχει κάποια αιτία που τους οδήγησε εκεί.

Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Πολλά ποστ της Ολγας διαβάζεις.....να το κόψεις γιατί θα επηρεαστείς
    Το θέμα το άνοιξα μιας γενικότερης εικόνας που είδα.Και επίσης είναι άλλο να ρωτάς και άλλο να προδικάζεις και να περιμένεις οι άλλοι να σου πουν ότι "ναι είσαι χαζός" για να έχεις μια ωραιότατη δικαιολογία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.Και μια επιβεβαίωση του τύπου "είμαι χαζός άρα δεν μπορώ να αναλάβω καμμία ευθύνη για τον ευατό μου."

Senior Member
    Καλησπερα σου κοζρ,Εννοειται κ δεν εισαι αχρηστος κ χαιρομαι που νιωθεις καλυτερα με τον εαυτο σου,Συγνωμη που δεν κατανοησα καλα το θεμα της δημοσιευσης σου,θεωρω οτι οποιος πασχει απο ψυχολογικα προβληματα κατα καιρους νιωθει αχρηστος ενω δεν ειναι στην πραγματικοτητα γιαυτο κ το συνανταμε στο φορουμ αυτον τον χαρακτηρισμο,Οσο για αυτους που εκμεταλλευονται τους αλλους με κακοπροαιρετο τροπο πιστευω οτι ειναι αχρηστοι επειδη αντι να προκαλουν καλο στους αλλους προκαλουν κακο,Κ ο χρησιμος ανθρωπος ειναι αυτος που βοηθηαει κ τους αλλους κ τον εαυτο του με οποιονδηποτε τροπο

Μυσπ μετά απο αρκετό εσωτερικό ψάξιμο έχω καταλάβει ότι μετά απο κάποια χρόνια που δεν με έχει κάνει κανείς να νιώσω άσχημα με μένα ακόμη και όταν άθελά μου δημιούργησα κάποιο πρόβλημα,αυτό που με κρατάει πίσω είναι οι κακές αναμνήσεις απο πράγματα και καταστάσεις που άλλοι άνθρωποι έχουν καλές.Αυτό προσπαθώ να παλέψω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ντιανα, το δελφινι δεν ειναι "ψευδωνυμο" (το λες με την εννοια του διπροφιλου προφανως).
    ειναι το κανονικο προφιλ της ολγας. ζητησε αλλαγη και μαλιστα δημοσιως.
    προσεχε λιγο.

Πέστα βρε Ρέμεντυ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Τωρα τελευταία η συγκεκριμένη κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο "δελφίνι"
    Μην μπερδευτείτε.
    Προσπαθεί να προωθήσει καμπάνια υπέρ της προστασίας των δελφινιών.......

Αλήθεια Ολγα τί έκανες με την εκστρατεία;
    Ελπίζω να διαβάσετε όλοι το θέμα μου με τα δελφίνια αυτός ήταν ο σκοπός της "εκστρατείας".

Senior Member
    Κι εγώ πιστεύω ότι κανείς δεν είναι άχρηστος, όλοι έχουν κάποιες ικανότητες άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο και σε διαφορετικά πράγματα...
    Άχρηστο ίσως θα έλεγα μόνο κάποιον που ενώ έχει όλες τις ικανότητες να εργαστεί και την δυνατότητα να βρει δουλειά (δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που όλοι ξέρουμε πως είναι δύσκολο) προτιμά να κάθεται και να τρώει τα λεφτά του μπαμπά...
    Πάντως κι εγώ νιώθω έτσι μερικές φορές γιατί στο παρελθόν δεν ήμουν αρκετά δυνατή για ν' αντιμετωπίσω μια κατάσταση αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό χαρακτηρίζει ως "άχρηστη" όλη μου την προσωπικότητα ακόμα κι αν όταν κάποιες φορές με παίρνει από κάτω μπορεί να το πιστεύω...ευτυχώς συνέρχομαι...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by kozchr View Post
    Μυσπ μετά απο αρκετό εσωτερικό ψάξιμο έχω καταλάβει ότι μετά απο κάποια χρόνια που δεν με έχει κάνει κανείς να νιώσω άσχημα με μένα ακόμη και όταν άθελά μου δημιούργησα κάποιο πρόβλημα,αυτό που με κρατάει πίσω είναι οι κακές αναμνήσεις απο πράγματα και καταστάσεις που άλλοι άνθρωποι έχουν καλές.Αυτό προσπαθώ να παλέψω.
    Κατανοητο φιλε μου ομως ηδη στην δουλεια σου εισαι αρκετα πετυχημενος κ για το προσωπικο θεμα γνωριζω ανθρωπους που εκαναν οικογενεια στα 40 η στα 50 τους,Αλλωστε ειναι κ παραγοντας τυχης ολα αυτα,Εφοσον στο περιβαλλον σου σου φερονται καλα τοτε εισαι ο ιδιος ο εχθρος του εαυτου σου,τωρα με την κριση ενα καρο ανθρωποι δεν μπορουν να αναδειξουν τις ικανοτητες τους αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ικανοι

Κύκνε αυτό που λες είναι χαραμοφάης ή τεμπέλης όχι άχρηστος... πάντως ούτε κι εγώ πιστεύω πως υπάρχουν έτσι άχρηστοι άνθρωποι, ίσως υπάρχουν περίοδο στην ζωή κάποιου που είναι ας πούμε άχρηστος... αλλά και πάλι πιστεύω πως είναι λάθος η λέξη...
    Μάλλον θα συμφωνήσω με κάποιον παραπάνω που είπε πως είναι μια ταμπέλα που κολλάμε στον εαυτό μας για να κρυφτούμε από πίσω... βέβαια υπάρχει και οι πιθανότητα να μας την κολλήσουν αλλοι σε μικρή ηλικία και να το πιστέψουμε και να λειτουργούμε έτσι... Θα συμφωνήσω βέβαια και με αυτόν που είπε παραπανω, πως άχρηστος είναι αυτός που νιώθει άχρηστος, και κανείς δεν μπορεί να σε κάνει άχρηστο αν εσύ δεν το νιώθεις...

Senior Member
    Aχρηστος ειναι αυτος που τα μυαλα του δεν επαρκουν για να γεμισουν το στομαχι του....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Aχρηστος ειναι αυτος που τα μυαλα του δεν επαρκουν για να γεμισουν το στομαχι του....
    πως το εννοεις? αυτος που δεν εργαζεται, δλδ?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast