κρισεις πανικου - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Senior Member
    Quote Originally Posted by manos32 View Post
    Παιδιά το ζάναξ όταν δεν υπάρχει συνεχης και αυθαίρετη αύξηση της δοσολογίας, και επιβλέπεται η χρήση απο ειδικό δεν υπάρχει θέμα εξάρτησης.
    Οπως και όλα τα φάρμακα κόβεται σταδιακά ωστε να επανέλθει ο οργανισμός ομαλά και όχι απότομα.
    Η εξάρτηση απο τα αγχολυτικά με το παραμικρό, είναι ένας μυθος που καλλιεργήθηκε απο τις φαρμακοβιομηχανίες για να προωθήσουν με το παραμικρό αντικαταθλιπτικά για τους λογους τους φαντάζεστε όλοι υποθέτω...
    Τό κόστος φυσικά -2,50ε τα ζάναξ , 15 τα αντικαταθλιπτικά.
    Πέρα απο αυτό πολλές φορές η "αίσθηση" της εξάρτησης είναι όμοια μ αυτή του παυσίπονου οπου δεν εχει επιλυθεί το πρόβλημα και μολις δεν πάρεις παυσίπονο ή λήξει η δράση του, ο πόνος επανέρχεται..
    Γι αυτό ΚΑΙ τα αντικαταθλιπτικά κόβονται σταδιακά αλλά κανένας δεν εχει αναρρωτηθεί αν είναι εθιστικά η όχι.
    Προσωπικά ξέρω πολλούς ανθρώπους που όταν σταματάνε την αγωγή με τ αντικαταθλιπτικά ,ξανακυλάνε σε επισόδεια κατάθλιψης, άρα είναι κι αυτοί κατα κάποιο τρόπο εθισμένοι σ αυτά..
    Ο λόγος για το ζάναξ που έχει δαιμονοποιηθεί είναι οτι έχει μικρό χρόνο ζωής, και αναγκάζονται πολλοί και κοπανάνε κι άλλο, κι άλλο.... Και δεν μπορούν χωρις αυτο.
    Τα προβλήματα ομως παραμένουν διότι με κανένα μαγικό χάπι δεν λύνονται!
    Ωραιος μανος. συμφωνω απολυτα...
    αν κι εμενα ο γιατρος μου μου τα σταματησε.. ειχα κλεισει ενα χρονο με ζαναξ και μου λεει λογω ηλικιας (ειμαι 20) δεν θελει να μου τα συνεχισει...
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

painkiller2121
    Guest
    Quote Originally Posted by Breath View Post
    Καλημέρα painkiller, (είμαι η, όχι ο) αυτό που ανέφερα δεν είναι μόνο για ήπιες μορφές άγχους, θα σου έλεγα το αντίθετο, ότι το έντονο άγχος, η άσκηση το κάνει ήπιο. Αλλά η άσκηση που ξεκινάμε αργά αλλά σταθερά, αυτή που μας αρέσει και δεν την παρατάμε (πολύ σημαντικό γιατί αλλιώς γρήγορα την παρατάει κάποιος) και την κάνουμε συστηματικά. Είναι το καλύτερο ως φυσικό αντικαταθλιπτικό, υπάρχουν άπειρα άρθρα και μελέτες αλλά δε χρειάζεται να τα ποστάρω, προτιμώ να αναφέρω ότι από προσωπική εμπειρία το λέω ότι έχω δει μεγάλη βελτίωση. Όπως και αρκετά παιδιά εδώ στο φόρουμ αν διαβάσεις, που πάσχουν από ήπια κατάθλιψη έως ψύχωση, αναφέρουν το συν στη ζωή τους που τους έχει δώσει η γυμναστική. Ξανασκέψου το ιδιαίτερα εφόσον ψάχνεις για φυσική αντιμετώπιση.
    Και η ομοιοπαθητική, από άτομα που γνωρίζω μπορεί να βοήθησει, απλά κάποιες φορές αργείς λίγο να δεις αποτελέσματα, έχε το υπόψη σου δηλαδή για να μην απογοητευτείς. Και όπως έγραψε η souno να βρεις καλό ομοιοπαθητικό, θέλει ψάξιμο.
    Για την αποστολή πμ χρειάζεται να συμπληρώσεις πενήντα μηνύματα στο φόρουμ οπότε ίσως δεν έπρεπε να απορρίψεις τις ερωτήσεις και τον σχολιασμό των παιδιών παραπάνω...
    χαχα εισαι ωραια μις μπρεθ..προσπαθεις ν μου την πεις αλλα τουλαχιστον το κανεις ευγενικα κτ ειναι κ αυτο...λοιπον εξηγουμαι για ν μν παρεξηγουμαι..εχουν περασει χρονια απο τοτε που γουσταρα την γενικολογια..τωρα ειναι οι ωρες της ουσιας...οποτε οταν ρωταω το αγαπημενο σου χρωμα;θα μ αναφερεις ενα χρωμα μν μ πεις πως συντιθεται τ ουρανιο τοξο..ελπιζω να μην παρεξηγουμαι,φιλικα το λεω ..απλως πλεον με βολευει μονο η ουσια κ οχι τ παραπλευρως.. δεν εχω διαθεση για αντιπαραθεση,αλλωστε ολοι εδω ειμαστε για να βοηθησουμε κ ν βοηθηθουμε οσο μπορουμε βαση της εμπειριας μας....αυτο που λες για ασκηση επιμενω οτι δεν βοηθαει,παρα μονο σε ηπιες μορφες.. το τιλιο δεν το εχω δοκιμασει αλλα προτιθεμαι να το πραξω...κ μια φιλικη συμβουλη τα αντικαταθληπτικα ειναι πλασιμπο μην τρεφετε αυταπατες οτι σας βοηθουν,τον μονον που βοηθουν ειναι τον καθε φαρμακοβιομηχανο π κανει λεφτα...μιλαω για αντικαταθληπτικα ετσι,οχι για αγχολυτικα οπως τ ζαναξ π οντως ''δουλευουν''..αυτα...

painkiller2121
    Guest
    Quote Originally Posted by souno View Post
    γεια σου παλι,

στειλε μου στο [email protected], το εχω φτιαξει εφεδρικα οποτε επικοινωνησε εκει! Παντως εχει δικιο η breath, οτι βοηθανε οι ασκησεις χαλαρωσης κ οι αναπνοες...ειναι μερος του επαναπρογραμματισμου του μυαλου να συνιθιζει παλι να χαλαρωνει! Ενας συνδιασμος ειναι ιδανικος αλλα οπως σου ειπα θελει υπομονη! Μη νομιζεια θα παρεις 2-3 ομοιοπαθητικα κ θα φυγει αμμεσα, πιθανοτατα να μειωθει σταδιακα...στειλε μου κ θα τα πουμε εκει!
    πολυ ωραια σουνο,οποτε μιλαμε συντομα μεσω κ του δικου μ εφεδρικου....οταν εισαι με πολυ κοσμο οι αναπνοες σε προδιδουν οτι κατι τρεχει μ σενα...δεν ειναι τοσο απλα τ πραγματα

Junior Member
    Quote Originally Posted by painkiller2121 View Post
    πολυ ωραια σουνο,οποτε μιλαμε συντομα μεσω κ του δικου μ εφεδρικου....οταν εισαι με πολυ κοσμο οι αναπνοες σε προδιδουν οτι κατι τρεχει μ σενα...δεν ειναι τοσο απλα τ πραγματα
    δε ξερω αν προσπαθησες να στειλεις γιατι ειχα ενα θεμα με το λογαριασμο κ δεν ελαβα τιποτα...αλλα τωρα ειναι ενταξει! Νομιζω αν εισαι σε κριση κ εχει κοσμο ολα σε προδιδουν... συμφωνω για τις κουβεντες ουσιας αλλα δηστυχως δε τις αντεχουν ολοι! οι ανασες οταν εισαι μεσα σε κριση δε καννουν πολλα αλλα αν καταφερεις να τις βαλεις σε εφαρμογη μολος νιωσεις οτι σου ερχεται ανησυχια, κατι μπορει να γινει...και φυσικα καθε σωμα αντιδτα διαφορετικα...αφου το δοκιμασες κ δε σου κανει, πας σε αλλες τεχνικες...ισως καποια λλη στιγμη σου φανουν αποτελεσματικες απλα τωρα δεν ειναι η σωστη στιγμη! στειλε μου οποτε θες...

Senior Member
    Ενας απο τους λόγους που επιδεινώνεται η κρίση την ώρα εκείνη,είναι γιατί δεν θες να το καταλάβει κανείς.Μεγάλο λάθος.Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι να νοιώσεις εσύ καλά.Μην στεναχωριέστε οτι θα λιποθυμήσετε ή οτι θα σας παρεξηγήσουν.Όλοι έχουμε στιγμές αδιαθεσίας.Οι αναπνοές βοηθάνε να μην λυποθυμήσεις απο τον φόβο και να ρίξεις τους παλμούς σου.Γνώμη μου είναι οτι δεν πρέπει να το κρύψεις ίσα ίσα κάτσε κάπου και μίλα να ξεχαστείς.Τουλάχιστων στην Ελλάδα δεν θα σε αφήσουν τεζαρισμένο κάτω και να περνάνε απο δίπλα αδιάφοροι.

Banned
    Quote Originally Posted by painkiller2121 View Post
    χαχα εισαι ωραια μις μπρεθ..προσπαθεις ν μου την πεις αλλα τουλαχιστον το κανεις ευγενικα κτ ειναι κ αυτο...λοιπον εξηγουμαι για ν μν παρεξηγουμαι..εχουν περασει χρονια απο τοτε που γουσταρα την γενικολογια..τωρα ειναι οι ωρες της ουσιας...οποτε οταν ρωταω το αγαπημενο σου χρωμα;θα μ αναφερεις ενα χρωμα μν μ πεις πως συντιθεται τ ουρανιο τοξο..ελπιζω να μην παρεξηγουμαι,φιλικα το λεω ..απλως πλεον με βολευει μονο η ουσια κ οχι τ παραπλευρως.. δεν εχω διαθεση για αντιπαραθεση,αλλωστε ολοι εδω ειμαστε για να βοηθησουμε κ ν βοηθηθουμε οσο μπορουμε βαση της εμπειριας μας....αυτο που λες για ασκηση επιμενω οτι δεν βοηθαει,παρα μονο σε ηπιες μορφες.. το τιλιο δεν το εχω δοκιμασει αλλα προτιθεμαι να το πραξω...κ μια φιλικη συμβουλη τα αντικαταθληπτικα ειναι πλασιμπο μην τρεφετε αυταπατες οτι σας βοηθουν,τον μονον που βοηθουν ειναι τον καθε φαρμακοβιομηχανο π κανει λεφτα...μιλαω για αντικαταθληπτικα ετσι,οχι για αγχολυτικα οπως τ ζαναξ π οντως ''δουλευουν''..αυτα...
    Καλημέρα, έλα δε στη λέω, λίγο χιούμορ κάνουμε για να μη μας παίρνει από κάτω γενικώς. Αλλά και εσύ ας πούμε όταν θα πας στο γιατρό ή τον ειδικό, θα ανοίξεις την πόρτα του γραφείου του και θα του πεις γιατρέ μη μου πεις τίποτα, τα ξέρω όλα και δώσε μου τη θεραπεία μου? ε θα ανοίξεις κάποιο διάλογο, θα σου κάνει και ερωτήσεις για να καταλάβει τι ακριβώς έχεις. Έτσι λοιπόν και στο φόρουμ, εφόσον ανοίγεις ένα διάλογο δημόσια με κάποιους ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες, μπορεί και αυτοί να γράψουν κάτι παραπάνω ή να σε ρωτήσουν για να σε βοηθήσουν.
    Η κατάθλιψη όπως την περιγράφεις στο αρχικό ποστ, ίσως είναι ήπια σε εσένα αφού της ρίχνεις ταπίδι όπως λες (έτσι θέλει βασικά, ναι, πολλές σφαλιάρες), άρα καλά τα πας. Τώρα για τις κρίσεις πανικού, εκεί το άγχος πρέπει να βρεις πως θα το αντιμετωπίσεις, αλλά η γνώμη μου αν το ψάχνεις πιο ολιστικά χρειάζεται και άλλα πράγματα εκτός από φυτικά φάρμακα, βότανα κλπ, το άγχος πρέπει να εκτονωθεί και όχι μόνο να κατευναστεί και ένας από τους τρόπους είναι και η γυμναστική. Να ισορροπήσεις την αδρεναλίνη και ότι άλλο βρίσκεται σε ανισορροπία στον οργανισμό.
    Τώρα για τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα που λες δεν θα το γενίκευα εύκολα, γιατί δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματική για όλες τις περιπτώσεις, πολύ σοβαρές καταθλίψεις, Ιδψ κλπ ή όπου αλλού χορηγούνται, και οι άνθρωποι καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημά τους κάπως.
    Αλλά συμφωνώ ότι γίνεται κατάχρηση αυτών και εκεί που δε χρειάζεται και είμαι κατά των φαρμάκων γενικά και υπέρ μόνο για τις ψυχικές ασθένειες στις οποίες δε γίνεται διαφορετικά.
    Τέλοσπάντων, αυτά τα ολίγα από μένα, χωρίς αντιπαράθεση εννοείται και με καλή διάθεση. Εύχομαι να βρεις τον τρόπο που θα βελτιώσεις τα πράγματα, το τίλιο σε μένα φέρνει ηρεμία και ήσυχο ύπνο και άλλοι που το παίρνουν διαπιστώνουν τα ίδια οπότε δοκίμασέ το. Όσο για τις αναπνοές για μένα το μυστικό είναι να τις κάνεις σε φάση ηρεμίας, σαν πρακτική εξάσκηση, δηλαδή να μάθει ο οργανισμός γενικότερα να αναπνέει σωστά, έτσι στη φάση της κρίσης θα έχεις άλλο ένα όπλο για να ηρεμήσεις.

painkiller2121
    Guest
    σουνο τσεκαρε το μειλ σου εχω στειλει μνμ

Senior Member
    φιλε δν καταφερα να τα διαβασω ολα λογω ελλειψεις χρονου αλλα ρεζουμε θα σου απαντησω απο φαρμακα αυτο π με βοηθησε ειναι αταραξ....δν ξερω σε τι βαθμο περνας και γνωριζωντας οτι ολοι δν ειμαστε το ιδιο...check it.και απο θεμα ελεγχου ειναι η αποδοχη τι εχεις τι ειναι και οτι δν θα παθεις τιποτα....αυτα ελπιζω να βρεις το δρομο σου.....καλη δυναμη φιλε μου

Page 2 of 2 FirstFirst 12