ιδψ και καταθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Banned

ιδψ και καταθλιψη

Γεια σας απο πολυ μικρη εχω ιδψ περιπου απο 7χρονωνμηταν πολυ ασχημο κ γενικα στεναχωριομουν πολυ χωρις λογο μ .τρ σπουδαζω ιατρικη κ επδ δν μ αρεσει ξαναδινω πανελληνιες ολο αυτο μ εχει βγαλει λιγο εξω απο τ. Νερα μ .βασικα νομιζω οτι δεν ξερω πια τι θελω να κανω στη ζωη μτομονο π ηξερα να κανω ηταν να διαβαζω κ τρ πια...δν μπορω ουτε να διαβασω δν ξερω δεν εχεινοημα και χωρις τη σχολη μ δεν νιωθω καλα νιιωθω οτι δεν ξερω πια ειμαι .γενικα ειμαι 22και δν εχω κανει ποτε σχεση μ αγορι κ νομιζω δεν θ μπορεσω να κανω γτ αν κ ειμαι καλη απο εμφανιση δεν νομιζω οτι εχω την αναγκη αυτην αν κ τ θεκλω κ νομιζω δεν ξερω πως ν συνυπαρχω μ καποιον αλλο προφανως γτ εχω πολλα θεματα μ τον εαυτο μ ν λυσω πρωτα.καποτε ημουν χαρουμενη αν κ παντα ειχα ιδψ ..αλλα τρ πια οσο παω κ χειροτερευω μ φαινεται οτι δν ειμαι νορμαλ κ το καταλαβα λιγο αργα :( γενικα ημουν ντροπαλη αλλα με χιουμορ οταν αισθανομουν ανετα λλα ποτε δν μπορουσα ν κανω παρεα μ πολλα ατομα η κ μ λιγα γ πολυ καιρο .μεχρι π συναντησα 2 3φιλεςπ ηταν οπως εγω στο χαρακτηρα
    Το προβλημαμτρ ειναι οτι βασικα δν ξερω θελω απλα να γινω φυσιολογικη για μια φορα στη ζωη μ.:(

Banned
    Γεια σου joanna22, νομίζω πως τα έβαλες τώρα όλα στο μυαλό σου και το μπούκωσες με αρνητικές σκέψεις και πελαγώνεις. Είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό της ΙΔΨ και της κατάθλιψης, να το φορτώνουμε με τόσες σκέψεις και σενάρια. Ή να λέμε όλοι οι άλλοι είναι φυσιολογικοί και εγώ μόνο έχω προβλήματα κλπ. Αλλά δεν είναι έτσι πίστεψέ με.
    Βασικά χρειάζεται να γίνεις λιγότερο αυστηρή με τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις. Νομίζω σε πιέζει η επιλογή των σπουδών, αλλαγή κατεύθυνσης τώρα, είναι κατανοητό. Κάνε ότι καλύτερο μπορείς αλλά μη ξεχνάς να ηρεμείς. Επίσης όλοι οι άνθρωποι δεν είναι των πολλών κοινωνικών συναναστροφών, αλλά εσωστρεφείς. Αν μπορείς να συναντάς λίγους ανθρώπους και ευχάριστους για σένα, κάνε το, δηλαδή μην απομονώνεσαι, προσπάθησέ το χωρίς να πιέζεσαι υπερβολικά. Σιγά-σιγά όλα θα γίνουν, και σχέση με αγόρι μπορεί να προκύψει όταν το θελήσεις, καμιά φορά αυτά προκύπτουν όταν δεν το περιμένεις κιόλας. Και δεν υπάρχει κανένας κανόνας, το λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι οι συγκρίσεις με τους άλλους. Κάθε άνθρωπος όμως είναι μοναδικός και η ζωή του επίσης. Εγώ σου εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα σου τα σχέδια και να ακολουθήσεις κάτι που πραγματικά θέλεις να κάνεις. Και να είσαι χαρούμενη που προσπαθείς και δεν μένεις αδρανής. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Καλή δύναμη! :)

Προφανώς ήσουν πολύ αναστατωμένη, μάλλον σε πιάσανε οι έντονες σκέψεις ή συνέβη κάτι απ αυτα που σε αναστατώνουν, πριν ανοιξεις αυτο το μηνυμα. Πολλή άγχος. Γιατί θες να εγκαταλείψεις την ιατρική? Δεν σε γεμίζει ως αντικειμενο ή πιστευεις πως δεν θα αντεπεξέλθεις στο να την τελειώσεις? Γιατί σε βασανίζει το ότι μεχρι σημερα δεν είχες σχέση αν και εισαι καλή από εμφανιση και, παρα την άσχημη ψυχολογια, μεσα απ τ ασυμφραζόμενα σου, διακρίνει κανείς ένα ωραίο χαρακτήρα? Έχεις μιλήσει με άλλους γι αυτα σου τα θεματα?
    Το να μην με γεμίζει μια επιστημη και απλα να τη συνεχίζω με το ζόρι είναι κάτι άλλο και το να μην με γεμίζει επειδή τα βρήκα σκουρα στα μαθήματα ή επειδή μου μπηκε η ιδέα πως θα αποτυχω σ' αυτο τον επαγγελματικό τομεα/επιστημη επίσης ειναι κατι αλλο. Το δευτερο παραπέμπει σε άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση κι ελλειψη αυτοπεποιθησης. Το δευτερο ειναι αρρωστημενη κατασταση του νου, μας αποτρεπει απο κατι επειδη μας μπηκε η ιδεα πως δεν κανουμε εμεις γι αυτο, ενώ κατα βαθος εχουμε τις δυναμεις και τις ικανότητες τα οποια όμως η αποτρεπτικη αυτη δυναμη δεν τα αφηνει ελευθερα να εκδηλωθουν.
    Επισης, το οτι δεν μου αρεσει τωρα μια επιστημη, πάντα δεν μου αρεσε και με πίεσαν να την ακολουθήσω ενώ εχω στο νου μου κατι αλλο για μένα? Ή απλα όλο αυτο τον καιρό σκεφτομαι κατ' αυτο τον τροπο? Ειδικα αν συμβαινει το δευτερο, να ξερεις οτι οι πεποιθησεις αυτες μεταβαλλονται, μελλοντικά μπορει να αισθανεσαι τυχερή που δεν εγκατέλειψες αυτο τον κλαδο σπουδων.
    Στο αλλο σου θεμα, οι σχεσεις ειναι θεμα θεμα έλξης αναμεσα σε δυο ανθρωπους, δεν προϋποθετει εμπειρια, ιδιως όταν προκειται για γυναικα.
    Δεν παιρνουμε σοβαρες για μας αποφασεις όταν μας κυριαρχει άσχημη ψυχολογία.
    γιάννης

Banned
    Εφυγα απο την ιατρικη γτ δν μ αρεσε.:(δν πηγα για μενα αλλα για τον κοσμο!για να λεω οτι αξιζω κατι γτ προφανως δεν εχω τιποτα αλλο να δειξω παρα μονο αυτο ειχα κολλημα απο μικρη να μουν καλη μαθητρια και να φαινεται αυτο.γι αυτο κ πηγα εκει...σ ευχαριστω π λες οτι χω ωραιο χαρακτηρα αλλα νομιζω πως ειμαι πολυ περιεργο ατομο δεν ξερω ..τι συμβαινει μ εμενα ειμαι οτι να ναι...πφφ. οχι απο τοτε π μπηκα στην ιατρικη αρχισαν ολα .επισης εχω μιλησει σ αυτα στις δυο καλυτερες φιλες μ π ενω αντιμετωπιζουν παρομοια θεματα κ ταυτιζομαι μ ,εκεινες εχουν αγορι κ μονο εγω παρατηρω οτι οχι μονο δν εχω αλλα...δν θελω και να βρω και αισθανομαι τοσο διαφορετικη.απο την μια λεω οτι ειμαι μαμοθρεφτο κ πολυ των σπουδων και δν μπορω να τα συνδυαζω ολα μαζι και απο την αλλη νομιζω..οτι αυτο μ κανει κακο και δεν μπορω να χαρω την ζωη οπως ολοι!και επισης ειμαι 22χρονων..και δεν εχω βρει ενα παιδι να το εμπιστευτω να νιωσω οτι θελω να κςνω κατι μαζι του και προβληματιζομαι κ στεναχωριεμαι παλια δεν μ ενοιαζε αλλα μαυτα κ μαυτα οι φιλες μ μ λενε συνεχεια γ τα αγορια τους κ ισως μ ενα τροπο π μ επηρεαζει κ σκεφτομαι οτι ειμαι παγιδευμενη στις σκεψεις μου και στα κολληματα μ δεν ειμαι φυσιολογικη κ δεν μπορω να κανω τιποτα:(δεν ζω σαν φυσιολογικη κοπελα κ δν ειναι μονο για το αγορι ουτε κ παρεες μ αρεσει να κανω μ ατομα π δν ταιριαζω μ ρχονται σκεψεις στο μυαλο κακες απο την ιδψ και δν ειμαι ουτε ευκολη στις παρεες κ λεω γτ ολα αυτα σ μενα δεν ειναι κανεις τοσοο ιδιοτροπος με τους ανθρωπους.:(τσπ νομιζω οτι ολα τα γονιδια πανω μ ειναι ολα κατα μ κ απο πολυ μικρη ολο εκλαιγα δεν ημουν ποτε χαρουμενη:/

Banned
    Επισης κατι π ξεχασα να πω,ειναι οτι απο τοτε π περασα στην ιατρικη εχω κλειστει στον εαυτο μ δεν ειμαι οπως πριν σαν να μην ειμαι εγω γ αυτο αποφασιαα να τη. Εγκαταλειψω κ τρ απλα ζω μεχρι την στιγμη π θα περασω στο πολυτεχνειο π ημουν κ πριν κ τ παρατησα γ την ιατρικη .μεχρι να γινει αυτο.....σ ν επιτρεπω στον εαυτο μ να ζησει .δεν ξερω μηπως ετσι θελω μετα ν κανω οτι δεν συνεβη αυτοκ ν το σβησω απο το μυαλο μ για ν μπορω ν συνεχισω;;;γτ πραγματικα δεν εχω ορεξη καν ν μιλησω γτ αυτα τ χω συνδεσει ολα οτι ειμαι καπου καλη και μ το ζορι ανοιγω μια κουβεντα ενω οταν ημουν στη σχοκλη π ηθελα στο πολυτεχνειο μ δινε δυναμη ολο αυτο.και θ μ ρωτησετε γτ εφυγα;;;εφυγα γτ ειχα περασει εκει αφοτου σ ν περασα στην ιατρικη και μ κακοφανηκε π δεν περασα στην ιατρικη γτ ημουν απο τις πρωτες κ χαθηκα λιγο δν ηξερα γτ παντα εκανα (ειναι λιγο δυσκολο να τ εξηγησω)αυτο π ειχα στο μυαλο μ συμφωνα μ ενα κανονα ηθελα πχ ν; περασω πρωτα στην ιατρικη κ μετα ν την π;ρατησω ,κουλο το ξρρω αλλα ετσι θ ηρεμουσα γ να δειξω οτι πηγα απλα ΕΓΩ δν την ηθρλα κ μετα τη. Παρατησα:)γ να μην μ τ πρηζουν κ μετα μερικοι μερικοι μ την ιατρικη ..οπως ο μπαμπας μ π μ ειχε φαει κοιτα αυτη ειναι γιατρος κτλ κτλ..αλλα εγω περασα στο πολυτεχνειο κ ηταν η ωρςιοτερη περιοδος της ζωης μ .βρηκα φιλες ν ταιριαζω απολυτα και ν μαστε σαν οικογενεια κατι π ποτε δν ειχα νιωσει ως τοτε γτ δν ταιριαζα πολυ μ αλλες κ πανταα βαριομουν να βγω μ φιλες δν περνουσα καλα...ενω μ αυτες εχει ενδιαφερον κανουμε πραγματα π εχουν πλακα χιουμορ ειναι ακριβως οτι ηθρλα:D μεχρι τοτε ενιωθα μονη κ περνουσα υπεροχα κ οταν περασα ιατρικη....με το 10% εγω μεχρι τοτε εβαζα τα πρεπει πανω απο ολα κ οχι τα θελω γτ δν ειχα γνωρισει κατι που να θελω,και ημουν μπερδεμενη..κ ελεγα οτι επρεπε ν παω ιατρικη γτ παντα δεν εκανα ευκολα πραγματ κ οτι μ αρεσε..ομως μ ειχε πιασει ενα τρομερο ψυχοπλακωμαα δν ηθελα να φυγω κ ο μπαμπας μ αρχισε ν με π;νικοβαλλει κ εφυγα κ μ λεγε η φιλη μ να μην φυγω .και εγω εφυγα!!το ηξερα οτι μετα δεν ειχα αλλη ευκαιρια να γυρισω κ ομως πηγα !!!ετσι γτ ειχα μαθει να βαζω πανω απο ολα τα μαθηματα κ τον τιτλο.!μεχρι παλια οχι ομως τοτε π γνωρισα τι παει ν πει ν; σαι ευτυχισμενος ...και μετα το μετανιωσα περασα 2χρονια κολαση κλεισμενη στο δωματιο μ δεν ηθελα η μαλλον ηθελα ν μιλαω σ αλους ομως ο ευατος μου δεν μ αφηνε σαν τιμωρια κ δεν μπορουσα ν κανω παρεα μ αλλους νομιζα οτι θ τους εκανα να μ αντιπαθουν ετσι επδ αυτο ηθελα καταβαθος για να τιμωρηθω π εφυγα ..αυτο το τοπικ το ανοιξα χωρις την ελπιδα ν μ βοηθησει κανεις απλα γ να πω καπιυ τ προβλημα μου κ εγω...ετυχε μεχρι π ειδα οτι πολλοι απο εσας εχετε σωστες αποψεις γ αυτο θ ηθρελα αν μπορειτε να κανετε ενα κοπο και απο την εμπειρια σας να μ πειτε μηπως εχω κατι καποια διαταραχη που δεν ξερω,:)

Senior Member
    Iωαννα μου δεν χρειαζεται να διαλεξεις απαραιτητα, εμεις ειχαμε μια καθηγητρια που εχει τελειωσει και την ιατρικη κ το πολυτεχνειο. Μπορει να την ξερεις γιατι εχει μιλησει στα μεσα ενημερωσης, μια ξανθια ειναι. Οποτε και συ μπορεις να κανεις το ιδιο.

Banned
    Οχι μα δν μ αρεσει η ιατρικη δεν θελω να διαλεξω θελω απλα ν φυγω κ ν μπαω στο πολυτεχνειο μ:((να αρχισω ξανα να ζω.και επισης δεν γινεται να φοιτας σε δυο σχοκλες παραλληλα.οχι δν την ξερω ποια ειναι;;:p wow an exei kanei kati tetoio dn einai k aplo:oo:/

Banned
    Διάβασα τα όσα έγραψες και νομίζω ότι ίσως μόνη σιγά-σιγά καταλαβαίνεις ότι το να κάνουμε πράγματα όχι γιατί τα θέλουμε πραγματικά εμείς, αλλά γιατί τα θέλουν οι άλλοι, γονείς, ο κόσμος κλπ μόνο ευτυχισμένη και ισορροπημένη δεν θα σε κάνουν. Παρακολούθησε λοιπόν τη σχολή και την κατεύθυνση που σου αρέσει περισσότερο. Δε χρειάζεται να γίνεις η σούπερ επιστήμονας με τα διαφορετικά διπλώματα σχολών, αλλά ένας υγιής ισορροπημένος άνθρωπος που αγαπά αυτό με το οποίο ασχολείται.
    Επίσης να δημιουργήσεις σχέση όταν βρεθεί ο άνθρωπος που θα σου αρέσει πραγματικά σαν χαρακτήρας και θα νιώθεις καλά μαζί του, όχι επειδή οι φίλες έχουν και εσύ δεν έχεις. Άσε λοιπόν τα πρέπει του περίγυρού σου και τις κρίσεις του και απελευθέρωσε τον εαυτό σου, να χαρεί τις σπουδές και τις καινούριες συναναστροφές στο πανεπιστήμιο. Στην ΙΔΨ βοηθάει να ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο και να μην είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι με σκέψεις συνέχεια.
    Δεν έχεις άλλη διαταραχή, το άγχος σου τα προκαλεί όλα αυτά πιστεύω. Φρόντισε τον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά.

Banned
    S eyxaristw polu!!:)