ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 145
    Banned
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
    Επιστημ.Διευθυντής Ινστιτούτου Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας
    Λέκτορας Ψυχοπαθολογίας Πανεπ.Ουαλλίας (Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο)

Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που κάποιο άτομο βρίσκεται σε μια σχέση χωρίς να ξέρει ακριβώς ποια είναι τα ακριβή συναισθήματα του για το σύντροφο του. Η αγάπη ,ο ερωτάς και η εξάρτηση είναι έννοιες που μπερδεύονται και μπερδεύουν και το ίδιο το άτομο μέσα στη σχέση. Στην περίπτωση της συναισθηματικής εξάρτησης του ενός συντρόφου από τον άλλο είναι δυνατόν μια σχέση να διαιωνίζεται βασισμένη σε λανθασμένους λόγους με καταστροφικές συνέπειες για το ζευγάρι.
    Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι άνθρωποι που σε γενικές γραμμές δεν μπορούν να διαθέτουν συναισθηματική ισορροπία από μόνοι τους .Η συνηθισμένη λύση που βρίσκουν είναι η δημιουργία σχέσης με σκοπό να ενδυναμωθούν εσωτερικά για να συνεχίσουν στην καθημερινότητα τους. Έτσι λοιπόν το άτομο δημιουργεί σχέση όχι γιατί πραγματικά είναι γοητευμένο από την προσωπικότητα του συντρόφου του αλλά γιατί η σχέση μπορεί να καλύψει την αδυναμία του να πορεύεται μόνο του.
    Μέσω της διαδικασίας της αλληλεπίδρασης στη σχέση το πιθανότερο είναι αυτό το άτομο να διαλέξει ένα άλλο άτομο που και εκείνο λόγω της προσωπικής του αδυναμίας να ψάχνει μια σχέση για να καλύψει το εσωτερικό του κενό. Τελικά οι δυο σύντροφοι καταλήγουν να είναι μαζί όχι γιατί ο ένας εκτιμάει τον άλλο αλλά γιατί ο ρόλος που αποδίδουν ο ένας στον άλλο εξυπηρετεί την εσωτερική τους ηρεμία. Δεν υφίσταται λοιπόν κάποια επιλογή βασισμένη στην ελευθερία αλλά αντίθετα στο παγιδευτικό κίνητρο της ανημποριάς των δυο συντρόφων.
    Όταν λοιπόν ο σύντροφος αυτός βρεθεί , τότε ξεκινάει η πιθανή διαδικασία άγχους του αποχωρισμού του. Δηλαδή επειδή το άτομο λανθασμένα έχει συνδέσει την συναισθηματική του ισορροπία με την παρουσία του συντρόφου του κάθε πιθανότητα απώλειας του ισοδυναμεί με πιθανότητα κλονισμού της εσωτερικής του ισορροπίας. Έτσι λοιπόν συνήθως ποτέ αυτά τα άτομα δεν γεύονται πραγματικά την έννοια της αγάπης και για πολύ καιρό θα την μπερδεύουν με την έννοια της αγάπης.
    Υπάρχουν λοιπόν κάποια άτομα –που μερικές φορές ανήκουν και στην περίπτωση ατόμων που είναι αναγκαία η συνεργασία τους με κάποιον ειδικό – τα οποία όταν είναι χωρίς σύντροφο δεν είναι συγκεντρωμένα ,είναι μελαγχολικά, δεν βγαίνουν έξω από το σπίτι , αναζητούν συντροφιά στο αλκοόλ , είναι ιδιαίτερα νευρικά και άλλοτε νωχελικά. Αυτή είναι και η περίπτωση των ατόμων που ξεκάθαρα είναι εξαρτημένα από το ρόλο τους μέσα σε μια σχέση.
    Είναι όμως πιο δύσκολη η διάκριση των ατόμων που παραμένουν λειτουργικά στην καθημερινότητα της ζωής τους χωρίς όμως να μπορούν να ευτυχήσουν .Η κοινωνία μας είναι μια κοινωνία που πιέζει προς την κατεύθυνση της διαιώνισης της. Έτσι λοιπόν θεωρεί ότι σε μια κοινωνία ζευγαριών ο κάθε άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να αναζητά την ευτυχία μέσα από μια συντροφική σχέση .Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ριζωμένες πεποιθήσεις στον ψυχισμό του ανθρώπου που του υπαγορεύουν ότι είναι μη φυσιολογικός όταν είναι ευτυχισμένος χωρίς σύντροφο .Αυτό το φαινόμενο είναι φυσιολογικό αρκεί το άτομο να μην το αντιλαμβάνεται απόλυτα. Δηλαδή είναι επιθυμητό για ένα άτομο να μπορεί να είναι συναισθηματικά ισορροπημένο πριν ξεκινήσει την διαδικασία της σχέσης του και να ευτυχήσει ακόμα περισσότερο με την συνύπαρξη με έναν άνθρωπο μέσα από ελεύθερη επιλογή.
    Όταν ένα εξαρτημένο άτομο λοιπόν δημιουργεί μια ερωτική σχέση πολλές φορές δημιουργούνται μέσα του αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα. Από την μια η συνύπαρξη με αυτό το άτομο καταστέλλει το άγχος στην πιθανότητα απώλειας του και προκαλεί ευφορία, χαρά και ζωντάνια. Από την άλλη όμως είναι αυτή η συνύπαρξη και δηλωτική για την απώλεια της πραγματικής ελεύθερης επιλογής του να φύγει από τη σχέση, που προκαλεί μελαγχολία ,οδύνη, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αίσθημα ανημποριάς. Τελικά η μεταβολή αυτή από τα θετικά συναισθήματα στα αρνητικά συνθλίβει το ψυχισμό του εξαρτημένου ατόμου και το οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές όπως π.χ. μια έντονη σεξουαλική συσχέτιση με το σύντροφο του μετά από έναν άγριο καυγά ή η εξαφάνιση για λίγες μέρες από τη σχέση και η ξαφνική εμφάνιση σαν να μην έχει γίνει τίποτα.
    Άτομα που δεν βίωσαν την συναισθηματική ασφάλεια και προστασία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον είναι δυνατόν να καταλήξουν να εξαρτώνται παθολογικά από το σύντροφο τους. Είχαν συνήθως αποστασιοποιημένους συναισθηματικά γονείς ή έχουν βιώσει ψυχολογική κακοποίηση σε μικρή ηλικία. Αυτά τα άτομα ασυνείδητα –δηλαδή χωρίς να το καταλαβαίνουν – μπερδεύουν –την συναισθηματική ‘αγκαλιά’ του συντρόφου τους με την ‘αγκαλιά’ που θα ήθελαν να είχαν πάρει σε μικρή ηλικία. Υπεραναπληρώνουν δηλαδή την συναισθηματική έλλειψη της παιδικής τους ηλικίας μέσα από την εξάρτηση τους συναισθηματικά στην ενήλικη ζωή τους.
    Στην περίπτωση που κάποιος επιτήδειος συνειδητοποιήσει την συναισθηματική εξάρτηση που βιώνουν στο πρόσωπο του αυτά τα άτομα ,τη χρησιμοποιεί για αθέμιτους λόγους. Είναι κλασική η περίπτωση που μια συμπεριφορά υπαγορεύεται και εκτελείται αναγκαστικά κάθε φορά που ο σύντροφος απειλεί με αποχώρηση από τη σχέση η οριστική εγκατάλειψη. Το εξαρτημένο άτομο συμμορφώνεται αναγκαστικά έχοντας χάσει όμως στη διάρκεια την αίσθηση του εαυτού του. Τότε αρχίζει να χάνει την αυτοδυναμία του και αυτός ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται αποδιοργανώνοντας εντελώς το εξαρτημένο άτομο.
    Είναι σημαντικό ένα άτομο να έχει αποσαφήνιση τις έννοιες της αγάπης ,του έρωτα και της εξάρτησης μέσα σε μια σχέση πριν δημιουργήσει μια σχέση .Μόνο έτσι θα καταφέρει να έχει μια σχέση υγιή ,ζωντανή και σε βάθος χρόνου. Είναι μια προσπάθεια δύσκολη όμως αξίζει τον κόπο αν σκεφθεί κανείς τι σημαίνει να αισθάνεσαι θετικά μέσα σε μια σχέση έπειτα από ελεύθερη επιλογή.

Senior Member
    Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον άρθρο.....και αποσαφηνιστικό....
    Δυστυχώς υπάρχουν επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται σφόδρα τέτοιες προσωπικότητες...Παράδειγμ� �:Εξαρτημένη κοπέλα,κακοποιημένη λεκτικά κ σωματικά από τον σύντροφό της,δεν τον αποχωρίζεται χρόνια τώρα και αυτός την έχει για να του καλύπτει τα χρέη του...

Senior Member
    Originally posted by stavroschar
    .... Άτομα που δεν βίωσαν την συναισθηματική ασφάλεια και προστασία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον είναι δυνατόν να καταλήξουν να εξαρτώνται παθολογικά από το σύντροφο τους. Είχαν συνήθως αποστασιοποιημένους συναισθηματικά γονείς ή έχουν βιώσει ψυχολογική κακοποίηση σε μικρή ηλικία. Αυτά τα άτομα ασυνείδητα –δηλαδή χωρίς να το καταλαβαίνουν – μπερδεύουν –την συναισθηματική ‘αγκαλιά’ του συντρόφου τους με την ‘αγκαλιά’ που θα ήθελαν να είχαν πάρει σε μικρή ηλικία. Υπεραναπληρώνουν δηλαδή την συναισθηματική έλλειψη της παιδικής τους ηλικίας μέσα από την εξάρτηση τους συναισθηματικά στην ενήλικη ζωή τους.
    ....
    και η σχέση ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΜΕΤΑΙΧΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ είναι προφανής ή κάνω λάθος ?

και αν είναι , ποιά είναι στατιστικά η συχνότητα που άτομα με ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ οδηγούνται σ΄αυτή τη διαταραχή ?

Banned
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΡΙΑΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΗ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΔΩ ΟΣΟ Η ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ .ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΝΩΣΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΑΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Senior Member
    Originally posted by psychangel
    .... Άτομα που δεν βίωσαν την συναισθηματική ασφάλεια και προστασία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον είναι δυνατόν να καταλήξουν να εξαρτώνται παθολογικά από το σύντροφο τους. Είχαν συνήθως αποστασιοποιημένους συναισθηματικά γονείς ή έχουν βιώσει ψυχολογική κακοποίηση σε μικρή ηλικία. Αυτά τα άτομα ασυνείδητα –δηλαδή χωρίς να το καταλαβαίνουν – μπερδεύουν –την συναισθηματική ‘αγκαλιά’ του συντρόφου τους με την ‘αγκαλιά’ που θα ήθελαν να είχαν πάρει σε μικρή ηλικία. Υπεραναπληρώνουν δηλαδή την συναισθηματική έλλειψη της παιδικής τους ηλικίας μέσα από την εξάρτηση τους συναισθηματικά στην ενήλικη ζωή τους.
    ....
    και η σχέση ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΜΕΤΑΙΧΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ είναι προφανής ή κάνω λάθος ?

και αν είναι , ποιά είναι στατιστικά η συχνότητα που άτομα με ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ οδηγούνται σ΄αυτή τη διαταραχή ?
    Καλέ γιατί το λες αυτό;;Οι οριακοί εξαρτητικοί;ΠΟΤΕ..Φεύγουν πριν τους εγκαταλείψουν...Πάντως απ\'ότι μου έλεγε μια γνωστή αυτή ως εξαρτητική καθόταν μέχρι να την χωρίσουν ακόμα και αν δεν ήταν πλέον ερωτευμένη με τον σύντροφο.....Δεν νομίζω λοιπόν η εξαρτητικότητα να είναι ίδιον μόνο των οριακών..Πιστεύω πάντως ότι οι οριακοί φοβούμενοι πως θα πέσουν θύματα της εξαρτητικής τους προσωπικότητας προτιμούν να μην δένονται σαν άμυνα.....

Senior Member
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Senior Member
    δεν σε νοιαζει τιποτα τωρα, σημερα...

Senior Member
    Πειραζει που εχει ουσια για τους υπολοιπους?
    Ισως και για σενα...
    Μπορεις να μοιραστεις τα συναισθηματα σου μαζι μας.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Δεν νομίζω λοιπόν η εξαρτητικότητα να είναι ίδιον μόνο των οριακών..Πιστεύω πάντως ότι οι οριακοί φοβούμενοι πως θα πέσουν θύματα της εξαρτητικής τους προσωπικότητας προτιμούν να μην δένονται σαν άμυνα.....
    Κασσι
    συζητησα με την θεραπευτρια μου το θεμα της οριακοτητας και μου ειπε :Μεταιχμιακη δεν εισαι, αλλα σιγουρα εχεις τασεις. Θα μπορουσες να γινεις, αν δεν ειχες μπει σε θεραπεια.
    παντως αυτο που λες, το διακρινω πανω μου, ειδικα στην τωρινη φαση.
    Φοβουμενη πως θα πεσω θυμα της σφοδρης μου εξαρτησης, ανοιγομενη συναισθηματικα, προτιμω να μη δενομαι ή να παιζω σε καλα ελεγχόμενες συνθηκες.. Παντως για σοβαρη σχεση και δεσμευση ουτε συζητηση...
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by weird
    Δεν νομίζω λοιπόν η εξαρτητικότητα να είναι ίδιον μόνο των οριακών..Πιστεύω πάντως ότι οι οριακοί φοβούμενοι πως θα πέσουν θύματα της εξαρτητικής τους προσωπικότητας προτιμούν να μην δένονται σαν άμυνα.....
    Κασσι
    συζητησα με την θεραπευτρια μου το θεμα της οριακοτητας και μου ειπε :Μεταιχμιακη δεν εισαι, αλλα σιγουρα εχεις τασεις. Θα μπορουσες να γινεις, αν δεν ειχες μπει σε θεραπεια.
    Φοβουμενη πως θα πεσω θυμα της σφοδρης μου εξαρτησης, ανοιγομενη συναισθηματικα, προτιμω να μη δενομαι ή να παιζω σε καλα ελεγχόμενες συνθηκες.. Παντως για σοβαρη σχεση και δεσμευση ουτε συζητηση...
    Αν έχεις τάσεις ίσως να έχεις στοιχεία μεταιχμιακής όπως εγώ...Εμένα με προλάβανε σχετικά νωρίς οι δικοί μου.....Ο νυν ψυχίατρος είπε ότι υπάρχουν αρκετά άτομα σε δικό μου στυλ που όμως καταφεύγουν σε ναρκωτικά,αλκοόλ,πορνεία κ.ο.κ...Η συγκεκριμένη κοπέλα που αναφέρω μόνο οριακή δεν την λες..Οπότε είναι εξαρτητική αλλά όπως μου είπε αντιδρά αντίθετα από εμένα.......Εγώ τους εγκαταλείπω πριν τους ερωτευτώ,αυτή παραμένει μαζί τους κι ας έχει πάψει πλέον να είναι ερωτευμένη αφήνοντας τον άλλο να την χωρίσει..Λέω κοπελιά πού πας;;;;Το ακριβώς αντίθετο από εμένα..Θα προτιμήσω το:Προτιμώ να ξέρω που μου πάνε τα τέσσερα όταν πάω να κάνω σχέση...Η γιατρός μου μού είπε:Δεν υπογράφουμε συμβόλαιο όταν πάμε να κάνουμε σχέση...
    Όχι,αν και θα ήθελα..χαχα......Απλά γνωρίζοντας το πολύ αδύναμο μου σημείο δεν θα με άφηνα να κυλιέμαι πίσω από κάποιον που με παρατά,δεν με αγαπά,με έχει ευκαιριακά.........Δεν θα άφηνα να συμβεί ξανά η τραυματική εμπειρία της απόρριψης της μάνας μου και του πατέρα μου..Έτσι δημιουργείται ο φόβος εγκατάλειψης.....ο οποίος είναι πολύ έντονος..Όλες οι ανασφάλειές σου σε ελέγχουν και η επιθετικότητα γίνεται ασπίδα της αδυναμίας σου......Δεν θα είμαι αυτή που θα κάνω σκηνή ζηλοτυπίας απλά ξέρω ότι με το παραμικρό θα εγκαταλείψω τον άλλο.....Είναι φρίκη γι\'αυτούς που ζουν τόσο τρομοκρατημένοι γιατί εν τέλει δεν μπορούν να αντλήσουν από πουθενά αγάπη με αποτέλεσμα να έχουν απίστευτα κενά μοναξιάς...Όπως διάβασα οι οριακοί θέλουν πολύ να δεθούν απλά φοβούνται εξαιρετικά να ξαναβιώσουν την απόρριψη που τόσο τους πόνεσε στα νεώτερα χρόνια τους.......Δεν νομίζω πως αντιμετωπίζεται εύκολα ο φόβος εγκατάλειψης-και μόνο που τον σκέφτομαι πανικοβάλλομαι,στην ιδέα και μόνο-και δεν ξέρω και αν αντιμετωπίζεται......Γι\'αυτό και εκνευρίζομαι μερικές φορές με την γιατρό μου..Όταν \"κυρά\" μου δεν βίωσες τέτοιο φόβο σου φαίνεται μια χαρά να τον ερμηνεύεις..Για ρώτα και αυτούς που το ζούνε επί 24ωρο.....
    Μια συμβουλή που πιστεύω ότι πιάνει είναι να μην αφήνουμε τον οριακό να πανικοβάλλεται......Είμαστε όσο μπορούμε καλοί....μιας και το κακός -καλός παίζει νομίζω ρόλο σε αυτή την διαταραχή......Ας καταθέσει και η Interrapted ως η πλέον αρμόδια για το ποια θα ήταν η ιδανική κατ\'αυτήν στάση που θα έπρεπε να τηρήσει κάποιος για να την πλησιάσει....

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Originally posted by psychangel
    ....

Καλέ γιατί το λες αυτό;;Οι οριακοί εξαρτητικοί;ΠΟΤΕ..Φεύγουν πριν τους εγκαταλείψουν...Πάντως απ\'ότι μου έλεγε μια γνωστή αυτή ως εξαρτητική καθόταν μέχρι να την χωρίσουν ακόμα και αν δεν ήταν πλέον ερωτευμένη με τον σύντροφο.....Δεν νομίζω λοιπόν η εξαρτητικότητα να είναι ίδιον μόνο των οριακών..Πιστεύω πάντως ότι οι οριακοί φοβούμενοι πως θα πέσουν θύματα της εξαρτητικής τους προσωπικότητας προτιμούν να μην δένονται σαν άμυνα.....
    η αμυνα των οριακων ειναι οντως να μη φτανουν στην εξαρτηση απο καποιον γιατι μετα τρελλαινονται κ δεν εγκαταλυπουν γιατι φοβουντε την εγκαταληψη αλλα κανουν τα παντα να τους εγκατλειψει ο αλλος φτανοντας μετα στην απαισια φαση της απορριψης
    δεν εγκαταλειπουν απλα χανουν καθε λιγικη μεσα στην εξαρτικη σχεση
    κ το αποτελεσμα ΠΑΝΤΑ ειναι η επιστροφη στο κυριο χαρακτηριστικο της απορριψης
    αλλωστε τρελλαινομαστε κ χωρις να μας εγκαταλειψουν ακομα κι αν δεν υπαρχουν συναισθηματα προς τον αλλον κ μονο με δικα μας σεναρια
    μετα την απορριψη ακολουθει η εκδικηση σε αυτον που μας απερριψε ομως κανοντας τον εμεις να μας απορριψει
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Originally posted by weird
    Κασσι
    Αν έχεις τάσεις ίσως να έχεις στοιχεία μεταιχμιακής όπως εγώ...Εμένα με προλάβανε σχετικά νωρίς οι δικοί μου.....Ο νυν ψυχίατρος είπε ότι υπάρχουν αρκετά άτομα σε δικό μου στυλ που όμως καταφεύγουν σε ναρκωτικά,αλκοόλ,πορνεία κ.ο.κ...Η συγκεκριμένη κοπέλα που αναφέρω μόνο οριακή δεν την λες..Οπότε είναι εξαρτητική αλλά όπως μου είπε αντιδρά αντίθετα από εμένα.......Εγώ τους εγκαταλείπω πριν τους ερωτευτώ,αυτή παραμένει μαζί τους κι ας έχει πάψει πλέον να είναι ερωτευμένη αφήνοντας τον άλλο να την χωρίσει..Λέω κοπελιά πού πας;;;;Το ακριβώς αντίθετο από εμένα..Θα προτιμήσω το:Προτιμώ να ξέρω που μου πάνε τα τέσσερα όταν πάω να κάνω σχέση...Η γιατρός μου μού είπε:Δεν υπογράφουμε συμβόλαιο όταν πάμε να κάνουμε σχέση...
    Όχι,αν και θα ήθελα..χαχα......Απλά γνωρίζοντας το πολύ αδύναμο μου σημείο δεν θα με άφηνα να κυλιέμαι πίσω από κάποιον που με παρατά,δεν με αγαπά,με έχει ευκαιριακά.........Δεν θα άφηνα να συμβεί ξανά η τραυματική εμπειρία της απόρριψης της μάνας μου και του πατέρα μου..Έτσι δημιουργείται ο φόβος εγκατάλειψης.....ο οποίος είναι πολύ έντονος..Όλες οι ανασφάλειές σου σε ελέγχουν και η επιθετικότητα γίνεται ασπίδα της αδυναμίας σου......Δεν θα είμαι αυτή που θα κάνω σκηνή ζηλοτυπίας απλά ξέρω ότι με το παραμικρό θα εγκαταλείψω τον άλλο.....Είναι φρίκη γι\'αυτούς που ζουν τόσο τρομοκρατημένοι γιατί εν τέλει δεν μπορούν να αντλήσουν από πουθενά αγάπη με αποτέλεσμα να έχουν απίστευτα κενά μοναξιάς...Όπως διάβασα οι οριακοί θέλουν πολύ να δεθούν απλά φοβούνται εξαιρετικά να ξαναβιώσουν την απόρριψη που τόσο τους πόνεσε στα νεώτερα χρόνια τους.......Δεν νομίζω πως αντιμετωπίζεται εύκολα ο φόβος εγκατάλειψης-και μόνο που τον σκέφτομαι πανικοβάλλομαι,στην ιδέα και μόνο-και δεν ξέρω και αν αντιμετωπίζεται......Γι\'αυτό και εκνευρίζομαι μερικές φορές με την γιατρό μου..Όταν \"κυρά\" μου δεν βίωσες τέτοιο φόβο σου φαίνεται μια χαρά να τον ερμηνεύεις..Για ρώτα και αυτούς που το ζούνε επί 24ωρο.....
    Μια συμβουλή που πιστεύω ότι πιάνει είναι να μην αφήνουμε τον οριακό να πανικοβάλλεται......Είμαστε όσο μπορούμε καλοί....μιας και το κακός -καλός παίζει νομίζω ρόλο σε αυτή την διαταραχή......Ας καταθέσει και η Interrapted ως η πλέον αρμόδια για το ποια θα ήταν η ιδανική κατ\'αυτήν στάση που θ
    α έπρεπε να τηρήσει κάποιος για να την πλησιάσει....

ο οριακος χρειαζεται συνεχεια επιβεβαιωση για τα συναισθηματα των αλλων
    στην ουσια ειναι ερωτευμενος σστην ιδεα οτι ο αλλος τον αγαπα
    οταν αρχιζει να αμφιβαλλει ξενερωνει
    αλλα θιχτηκα ολα αυτα που λες kassi ειναι απο ενα κ μονο χαρακτηριστικο αυτοκαταστροφης
    υπηρξα πριν 7 χρονια αλκοολικη τωρα δεν θελω το αλκοολ ουτε να το μυρισω
    αλλο αυτοκαταστροφικο ειναι η επικινδυνη οδηγηση
    (κανενας δεν ηθελε να βρεθει στο δρομο που οδηγουσα το dio μου)
    τωρα πια δεν εχω μηχανακι αυτο δεν σημαινει οτι εφυγε το χαρακτηριστικο
    μεχρι πριν 9 μηνες εκαιγα τα χερια μου
    τωρα το χαρακτηριστικο εγινε σε βουλιμικα επισοδεια(σκατα ειμαι)
    οταν φυγει κι αυτο λογω του ladose
    θα χω το αλλο που με κυνηγαει το αλογιστο ξοδεμα χρηματων ακομα (πχ ειχα να πληρωσω 300 ? τις επισκεψεις κ μετα τα λευτα πηγα κ πηρα κινητο!!!!!)αυτο το χαρακτηριστικο δεν θα φυγει ποτε το κουβαλαω απο τα 17 μου!
    καποτε παλια πηγαινα με πολλους οχι ταυτοχρονα αλλα αλλαζα ανα 3 μερες ερωτικο συντροφο
    απο τοτε που εκανα τον πιτσιρικα κ κυριως απο τον θανατο του αντρα μου αυτο το χαρακτηριστικο διαγραφηκε
    1 ειναι kassi μου ομως ολα αυτα \"αυτοκαταστροφη\"
    που καταφερνω να βελτιωσω κ το χω κανει αν διαβασεις παραπανω ποτο γιοκ σεξ γιοκ αυτοματο μηχανακι γιοκ , καμικαζιες τυπου καιγομαι γιοκ(αλλα πηρα γατακι κ με γραντζουναει)
    κ τι εχει μεινει???
    επεισοδια βουλιμιας(αλλαξα αντικαταθλιπτικο effexor vs ladose)
    κ τα ψωνια ακομα κι οταν χρωσταω
    ειδες πως τα μειωσα????????????ΒΕΛΤΙΩΣΗ!

οσο για τη σχεση τη θελουμε δραματικα κ τη σκοτωνουμε επεισης δραματικα οταν ξεκιναν τα σεναρια φανταστικης εγκατλειψης
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Originally posted by interappted

ο οριακος χρειαζεται συνεχεια επιβεβαιωση για τα συναισθηματα των αλλων
    στην ουσια ειναι ερωτευμενος σστην ιδεα οτι ο αλλος τον αγαπα
    οταν αρχιζει να αμφιβαλλει ξενερωνει
    αλλα θιχτηκα ολα αυτα που λες kassi ειναι απο ενα κ μονο χαρακτηριστικο αυτοκαταστροφης
    υπηρξα πριν 7 χρονια αλκοολικη τωρα δεν θελω το αλκοολ ουτε να το μυρισω
    αλλο αυτοκαταστροφικο ειναι η επικινδυνη οδηγηση
    (κανενας δεν ηθελε να βρεθει στο δρομο που οδηγουσα το dio μου)
    τωρα πια δεν εχω μηχανακι αυτο δεν σημαινει οτι εφυγε το χαρακτηριστικο
    μεχρι πριν 9 μηνες εκαιγα τα χερια μου
    τωρα το χαρακτηριστικο εγινε σε βουλιμικα επισοδεια(σκατα ειμαι)
    οταν φυγει κι αυτο λογω του ladose
    θα χω το αλλο που με κυνηγαει το αλογιστο ξοδεμα χρηματων ακομα (πχ ειχα να πληρωσω 300 ? τις επισκεψεις κ μετα τα λευτα πηγα κ πηρα κινητο!!!!!)αυτο το χαρακτηριστικο δεν θα φυγει ποτε το κουβαλαω απο τα 17 μου!
    καποτε παλια πηγαινα με πολλους οχι ταυτοχρονα αλλα αλλαζα ανα 3 μερες ερωτικο συντροφο
    απο τοτε που εκανα τον πιτσιρικα κ κυριως απο τον θανατο του αντρα μου αυτο το χαρακτηριστικο διαγραφηκε
    1 ειναι kassi μου ομως ολα αυτα \"αυτοκαταστροφη\"
    που καταφερνω να βελτιωσω κ το χω κανει αν διαβασεις παραπανω ποτο γιοκ σεξ γιοκ αυτοματο μηχανακι γιοκ , καμικαζιες τυπου καιγομαι γιοκ(αλλα πηρα γατακι κ με γραντζουναει)
    κ τι εχει μεινει???
    επεισοδια βουλιμιας(αλλαξα αντικαταθλιπτικο effexor vs ladose)
    κ τα ψωνια ακομα κι οταν χρωσταω
    ειδες πως τα μειωσα????????????ΒΕΛΤΙΩΣΗ!

οσο για τη σχεση τη θελουμε δραματικα κ τη σκοτωνουμε επεισης δραματικα οταν ξεκιναν τα σεναρια φανταστικης εγκατλειψης
    Ρε πούστη αν και δεν έφτασα στο σημείο που είσαι πράγματι σε μικρότερη δόση σου μοιάζω..Το ποτό πάντως δεν το δοκίμασα ούτε την απρόσεκτη οδήγηση μιας και δεν οδηγούσα..Χαχα...Τa υπόλοιπα χμμ ναι.....Αλλά από τότε που έμαθα τα στοιχεία μεταιχμιακής βλέπω κάποιον που μου αρέσει και λέω μπα-Ενθουσιασμός..Σε τρεις μέρες θα τον έχω εγκαταλείψει και επειδή η κοινωνία δεν ξέρει από διαταραχές αλλά παίρνει και δίνει στο ΠΟΥΤΑΝΑ λέω μιας και ξέρω να το αποφύγω..Από τότε που έμαθα την πιθανή μου εξέλιξη φρικάρισα τόσο που λέω θα παλέψω τον φόβο εγκατάλειψης και θα σταματήσω να λύνω τα προβλήματά μου ξεφεύγωντας σε ακραία και επικίνδυνα.......Μόνο αυτοκαταστροφικό είναι...Βέβαια υπάρχουν και άλλοι που κάνουν ασύδοτο σεξ αλλά οριακούς δεν τους λες..Θα ήθελα-χε χε- να ήμουν σε αυτή την κατηγορία....Έχω τρομοκρατηθεί και δεν ξέρω αν δίκαια αλλά όταν μου είπε ότι άλλα άτομα του στυλ μου χωρίς ψυχοθεραπεία θα μπορούσαν αν γίνουν ή μαστούρες,ή αλκοόλες ή πόρνες τότε είπα: Χέσε με...Το ρίχνω στα ψώνια και στη βουλιμία που θα σταματήσει μέσω Ladose....Αυτό με το ότι χρωστάς αλλά τρέχεις και αγοράζεις είμαι εγώ....Είναι το αλλόγιστο και παρορμητικό της υπόθεσης...Χρωστούσα κάμποσα Ευρώ και πήγαινα και έκλεινα και άλλες παραγγελίες........Γιατί θίχτηκες;;Δεν είπα κάτι για να σε θίξω πάντως..Ξέρεις ότι σου έχω μια συμπάθεια...
    Από τότε επίσης που έμαθα ότι έχω στοιχεία μεταιχμιακής και γύρισαν και μου είπαν ότι τους πλήγωσα με πήρε από κάτω...Αν και μου είχαν κάνει τόσα είχα μετά τύψεις..Ανόητο ε;;;Αλλά τις είχα και είπα προτιμώ να κάνω ό,τι κάνω αλλά να μην καταστρέφω καλές προοπτικές που τόσο έχω ανάγκη...Αυτοί που δεν αξίζουν τους φέρθηκα όπως τους άξιζε..Αλλά οι καλοί;;;
    Ήμουν από μικρή φοβερά εξαρτητική από την μάνα μου και αυτή με απορρίπτει με τον τρόπο της ακόμα και σήμερα και ακόμα παραμένω εξαρτημένη σε σημείο που αν πάθει κάτι δεν ξέρω τι θα κάνω πραγματικά και φαντάσου ότι με απορρίπτει..Ε λοιπόν αυτή την χυλόπιτα δεν θέλω να την ανεχτώ από κανέναν άλλο..Η μάνα μου ήταν μάνα μου..Αλλά φτύσε και κόλλα δεν αντέχεται.....Εξάρτηση και εμμονές..άλλο κι αυτό...Ανακάλυψα ότι όσους ερωτικούς σύντροφους και αν αλλάξω δεν θα πάψω να είμαι εξαρτητική...Δεν θα φύγει το αδύνατο σημείο μου.....Πέθανε κάποτε στα 14 μου η γιαγιά μου.......(και αυτό το σκηνικό που θα πω μου θυμίζει λίγο τις περιγραφές σου για τον άντρα σου)..Αν και ποτέ δεν έδειξα εμφανώς την θλίψη μου-δεν θυμάμαι να έκλαψα...-πήγα στο σχολείο,είπα:\" Καλημέρα, με χαμόγελο,η γιαγιά μου πέθανε\"- το καλοκαίρι του ίδιου έτους έτρεχα σε ένα νεκροταφείο..Ήθελα να δω τον θάνατο....Να τον εξερευνήσω..Να έρθω πιο κοντά με το τι υπάρχει ψηλά μας......Έφευγα από το σπίτι και πήγαινα νεκροταφείο.....Αν και πονούσα αυτή η βόλτα ελλάττωνε τον πόνο μου......Πέρασα πολύ ταραχώδη εφηβεία και απόρω τώρα πως κατάφερα και έζησα..Ήμουν στην κοσμάρα μου εντελώς.......Με συγκίνησαν πολύ όλα τα λόγια που έγραψες για τον άντρα σου...Με άγγιξαν πολύ βαθιά......και χαίρομαι που υπάρχει ένα άτομο που μου μοιάζει κατάτι.....Παρά ταύτα αν και τα υπαρξιακά μας δεν ξέρουμε πότε θα φύγουν ας δούμε λίγο και την χαρούμενη πλευρά της ζωής και τις καλές στιγμές και ας μην βουλιάζουμε άλλο στην κατάθλιψή μας....

Senior Member
    ετσι ειναι kassi
    ειμαστε δυνατα παιδια
    κ μεσα σε ολα αυτα χαζοζαιρομαστε κ ενιοτε
    νομιζω οτι αν βαλεις στοχο την βελτιωση αντι για την ιαση θα εισαι πολυ καλυτερα
    ειναι καταδικη να εισαι ψυχασθενης αλλα ειναι κ καταδικη να κανεις γυρους μεσα σε αυτο
    στα λεω για να τα διαβαζω κι εγω:P
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Εγώ ήμουν χαζό παιδί χαρά γεμάτο με τον θάνατο της γιαγιάς μου..Δάκρυ δεν κύλησε από το μάτι μου..Θα ήθελα να ξεσπούσα αλλιώς αλλά δεν μπορώ......Μετά την έβγαζα στο νεκροταφείο,στο υπαρξιακό και στο μακάβριο........Με βάρεσε αλλιώς.....Είναι άτομα λέει που επειδή δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι ο άλλος πέθανε τους βγαίνει σαν άμυνα γέλιο.......Εμένα γενικά όλα μου βγαίνουν μετά...Μπορεί να συμβεί κάτι σημαντικό τώρα και να ξεσπάσω μήνες μετά...Έχω μια χρονοκαθυστέρηση...χαχα

Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast