Results 46 to 56 of 56
Thread: Eνδειξεις για αιμομιξια
-
30-01-2015, 15:44 #46
Επεσα σε ενα αρθρο για την αιμομιξια σε παιδικη-εφηβικη ηλικια.
Χωρις πολλα πολλα στις συνεπειες και αποτελεσματα στη συμπεριφορα των θυματων ηταν σα να λειπει μονο η φωτογραφια της.
Διαβαζοντας το αρθρο και συνδιαζοντας διαφορα που ελεγε η εκανε ειναι σα να εχει γραφτει για εκεινη.
αποσπασμα του αρθρου
Το παιδί προδίδεται από το ίδιο το πρόσωπο από το οποίο αναμένει την προστασία, την ασφάλεια και την παρηγοριά. Αυτό έχει ως συνέπεια τη ρήξη της εμπιστοσύνης αλλά και της αυτοεκτίμησής του. Η δυσφορία είναι το σύμπτωμα από το οποίο με δυσκολία θα απαλλαγεί και δύναται να το οδηγήσει στην εξάρτηση από ουσίες, στην ομοφυλοφιλία ακόμη και στην ψύχωση.
Κάποια συμπτώματα που συναντούμε στα παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση είναι:
Άγχος, θυματοποίηση, απουσία αυτοεκτίμησης, τοξικομανία, συναισθηματική σύγχυση (π.χ. ανάμεσα στην διάκριση αηδίας και ηδονής, βίας και τρυφερότητας κλπ)., κατάθλιψη που μπορεί να φτάσει σε απόλυτη αποδιοργάνωση και ψύχωση. Ψυχοσωματικές ασθένειες, αυτοακρωτηριασμοί και απόπειρες αυτοκτονίας. Επίσης, τείνουν να σεξουαλικοποιούν όλες τις σχέσεις. Κάποια από αυτά καταλήγουν στην πορνεία. Διακατέχονται από έντονα συναισθήματα ενοχής τόσο για το συμβάν όσο και γενικότερα. Εμφανίζουν προβλήματα ταυτότητας. Κυριαρχούνται από συναισθήματα εχθρότητας και έντονο θυμό απέναντι στους γονείς. Ντρέπονται. Εμφανίζουν μαζοχιστικές συμπεριφορές, σεξουαλικές παρεκκλίσεις, διαταραχές στον ύπνο ή διατροφικές (ιδιαίτερα αν το γονεϊκό πρόσωπο που διαπράττει την αιμομιξία είναι η μητέρα). Απομονώνονται και δυσκολεύονται να συνάψουν σχέσεις εγγύτητας και να δημιουργήσουν δικές τους οικογένειες.
http://psyhismos.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html
Απ'ολα τα παραπανω μονο οι ουσιες οι αυτοτραυματισμοι και η αυτοκτονια δεν εχουν εφαρμογη στη περιπτωση της.
- 30-01-2015, 16:04 #47
Επίσης όλα αυτά θα μπορούσαν να ισχύουν και για μένα,χωρίς όμως να έχω υποστεί αιμομιξία.....
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί να θέλεις να βοηθήσεις μία κοπέλα που δεν σου ζήτησε την βοηθειά σου,άραγε μπορεί και να μην τη θέλει και κατα δεύτερον γιατί μας τα γράφεις όλα αυτά εδώ μέσα,μπορεί να υπάρχει αιμομιξία μπορεί και να μην υπάρχει.....αν θέλεις να την βοηθήσεις καντο,εγώ στη θέση σου δεν θα το κανα πάντως,γιατί σε δύσκολες φάσεις ζωής μόνο ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει και μάλιστα με μακροχρόνια ψυχοθεραπεία.Οταν θα έρθει η ώρα η κοπέλα να λάβει την βοήθεια που χρειάζεται θα το κάνει από μόνη της....δεν είναι πάντα σωστή στιγμή.Και εσύ σίγουρα δεν έχεις καμία θεση σε όλο αυτό.
Αν καταλαβαίνεις ότι όντως υπάρχει θέμα το πιο σωστό που έχεις να κάνεις είναι να μην προκαλέσεις άλλα προβλήματα στο κορίτσι από αυτά που ήδη έχει...με ότι και αν αυτό συνεπάγεται,αυτή ήταν η τελευταία δήλωσή μου.Να 'σαι καλά.
30-01-2015, 16:07 #48
Εγω δεν καταλαβα γιατι χωρισατε παντως. Γιατι τωρα ειναι δυσκολο να τη βοηθησεις. Το θεωρω παντως πολυ τιμιο εκ μερους σου που τη σκεπτεσαι κ σαν ατομο. Σιγουρα εφοσον ολη μερα ασχολειται με το σεξ κ παραμελει ολη τη ζωη της, ειναι υπερβολικο. Καπως πρεπει να αναθερμανθει η επικοινωνια σας πιστευω.
30-01-2015, 16:19 #49
30-01-2015, 16:50 #50
συνεχιζεις κι εισαι ειρωνικος...
@κερασι
χωρισαμε γιατι ελεγε ψεμματα,γιατι αλλαξε συμπεριφορα,γιατι δεν ηξερε τι ηθελε.
Δεν ειχε δυναμη να το πει,το εκανα εγω.
30-01-2015, 19:26 #51
εγω εχω την εντυπωση απο αυτα που διαβασα απο τη ντιανα οτι οτι κ να εξηγισεις αυτη οχι μονο δεν εκτιμα το ενδιαφερον σου αλλα ενοχλειται κ επιδη ασχολησαι μαζι της αφου υπαρχουν καπιοι ανθρωποι που αν δε τους διξεις οτι εισαι στο κοσμο σου κ αδιαφωρεις δε σου δινουν σημασια μαλον επιδη βλεπουν ως λογικο ολοι να αδιαφορουν για αυτους..
αρα οπως καποτε ελεγα οταν καπιος δε σε εκτιμα επιδη ενδιαφερεσαι για αυτον θα σε εκτιμησει επιδη εισαι στο κοσμο σου.
τσαμπα το παλευεις αν δε το καταλαβες ακομα.
30-01-2015, 20:41 #52
Αλέξανδρε ΣΚΑΣΜΟΣ παιδί μου......
Και πρώτα απ'όλα ο άνθρωπος αυτό το έγραψε για την Ρέμεντι και όχι για μένα.
30-01-2015, 20:42 #53
30-01-2015, 20:58 #54
ξερεις που σε εχω γραμενη δε χρειαζεται να αναφερω.. . ετσι εμφανιστει καπιος να σου δειξει ενδιαφερον την εκατσε τη βαρκα θα ακουσει τα εξαμαξης. κ αν νομιζεις οτι μετα θα μου λες αλεξανδρε αγορι μου πως παει κ γω θα τσιμπαω μαλον δε με ξερεις τοσο καλα οσο νομιζεις..
https://www.youtube.com/watch?v=YQhenwFF6zw
30-01-2015, 21:04 #55
εγω ενα πραγμα εχω να σου πω κ μια μερα θα θυμιθεις τα λογια μου οταν βλεπεις καπιον να αδιαφερεσαι για αυτον κ αυτος να σε φτυνει για αυτο το λογο επιδη ακριβως ενδιαφερθηκες για αυτον στη συνεχεια αν συνεχισεις θα σε βγαλει τοσο ........ που στο τελος θα μετανιωνεις την ωρα κ τη στιγμη που ασχοληθηκες μαζι του.. οσοι εχουν στο DNA τους την αχαριστια ετσι συμπεριφερονται.
ετσι ακριβως την εχω πατησει κ γω.
07-02-2015, 16:14 #56
Καλησπέρα και από μένα, αγαπητά μέλη χαλαρώστε λίγο.
Την πιθανότητα να είναι πραγματικές οι ανησυχίες του nk5050 γιατί την αποκλείετε; Αμέσως οι περισσότεροι συμπέραναν κάτι και με άκρως αγενή τρόπο (προστακτική) έκαναν επίθεση στον nk5050, δεν νομίζω οτι έδωσε το δικαίωμα ούτε την οικειότητα στον καθένα μας να του απαντάει με αυτόν τον τρόπο.
Δεν μπορώ να μη σχολιάσω σχετικά με την τροπή που παίρνουν οι συζητήσεις, στα διάφορα θέματα, όταν οι απαντήσεις που δίνονται δεν έχουν σχέση με το θέμα ή τις οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις οι οποίες είναι άκρως κουραστικές για τους αναγνώστες του φόρουμ. Σεβαστείτε ότι όσοι μπαίνουμε εδώ δεν έχουμε την όρεξη να διαβάζουμε διαλόγους σε τεταμένο κλίμα που δεν σχετίζονται με την ουσία του θέματος. Οι αντιπαραθέσεις αυτές δεν ενδιαφέρουν κανέναν μας και καλό θα είναι να αποφεύγονται ή να γίνονται μέσω πμ.
Και για να μπω στην ουσία, εμένα μου έχει τύχει να τελειώσω σχέση γιατί δεν ήθελα πλέον επαφές, είχα ξενερώσει, ωστόσο όμως επειδή γνώριζα πως είχε κάποια προβλήματα προσπάθησα να βοηθήσω και σε καμιά περίπτωση δεν επεδίωκα επανασύνδεση, έλεγχο, ή οτιδήποτε άλλο. Ένιωθα τύψεις να μείνω άπραγος, μέσα μου κάτι με έτρωγε, οπότε κατανοώ πως μπορεί να νιωθεις nk5050. Το ότι δεν ζητάει η κοπέλα βοήθεια από εσένα ή από οποιονδήποτε άλλο δεν σημαίνει πως δεν την έχει ανάγκη.
Κατά την άποψή μου καλά κάνεις και προσπαθείς να βγάλεις μία άκρη όμως πολύ αμφιβάλλω, βάσει όσων διάβασα, οτι μπορείς εύκολα να προσεγγίσεις ένα τέτοιο ζήτημα. Εσύ πώς πιστεύεις πως θα μπορούσες να την κάνεις να σου ανοιχτεί σχετικά με παλιότερά της βιώματα και αν τελικώς διαπίστωνες πως πράγματι κάτι τέτοιο της συμβαίνει με τί τροπο θα μπορούσες να τη βοηθήσεις;
Το ότι μένεις σε άλλη πόλη, ότι ίσως έχεις προχωρήσει τη ζωή σου με τη γυναίκα σου ή με κάποια νέα καθώς και ότι στην ηλικία που είσαι έχεις δεκάδες άλλες υποχρεώσεις που χρειάζεται να αντεπεξέρχεσαι καθημερινά σίγουρα δυσκολεύουν την κατάσταση. Ίσως τελικά αναγκαστείς να μην κάνεις τίποτα, όπως σε προτρέπουν κάποιοι, όμως δεν έχεις να χάσεις κάτι με το να προσπαθήσεις.