ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
    Senior Member

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Απο ολα αυτα που μας ταλανιζουν στην ζωη μας σε τι συμπερασματα εχετε καταληξει..?

ας πουμε καποιος μπορει να πει "ολα ξεπερνιουνται αρκει να προσπαθεις" ή "ολα ειναι θεμα χρονου" ή "απαξ και σου συμβει ολα ειναι σκ.τα" και αλλα τετοια...

εγω σ αυτο που καταληξα παντως ως αγχωδης ειναι οτι απαξ και μπουν οι γ@μημενες σκεψεις-κλασικες του αγχους στην ζωη σου δεν γλυτωνεις ποτε! πρεπει να μαθεις να ζεις μ αυτο και οσο μπορεις να αναστειλεις την αγχωδη σου πλευρα. αντιθετως, το να θεωρεις το αγχος σαν γριπη και να περιμενεις πως και πως να περασει μεσω φαρμακευτικης ή/και ψυχο θεραπειας το μονο που μπορει να κανει ειναι να επιδεινωσει την κατασταση, γιατι κατι τετοιο προβαλλει αντισταση κι οσο αντιστεκεσαι στο προβλημα, τοσο δεν τον αναγνωριζεις και τοσο εν τελει δεν το λυνεις..

(διγχογνωμια θα υπαρξει σιγουρα, γιατι ετσι ειναι το συγκεκριμενο θεμα. μην αρχισουμε παλι τους τσακωμους αγνωστοι μεταξυ αγνωστων. ο καθενας απλως λεει την γνωμη του, αυτο που πιστευει ομορφα και καλα :P)
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Banned
    εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τα πραγματα ειναι απλα κ οι ανθρωποι τα περιπλεκουν κ αυτο που τους πειραζει περισσοτερο ειναι αυτο το αγνωστοι μεταξυ αγνωστων αφου οταν καπιος απομακρυνεται απο τους ανθρωπους κ αποστασιοποιηται εκει αρχιζει το εργο.. με τοσο κοσμο εδω μεσα θα μπορουσε ευκολα ο καθενας να ερθει πιο κοντα με αυτον που θα ταν πιο καταληλος να τον καταλαβει καλυτερα.
    ειναι δυσκολο να βρισκεις τι ειναι καταληλο κ τι οχι αλλα αν το βρεις σωστα ο δρομος μετα ειναι ευκολος.

Senior Member
    psy και γαμώ τις αναπτύξεις χωράει το συγκεκριμένο θέμα!!
    Οντως θεωρώ οτι κάποιοι έχουν λόγω ιδιοσυγκρασίας χαμηλή αντοχή στους κακούς εξωτερικούς παράγοντες και στο αγχος..
    Ομως κι αυτοί που αντέχουν ,τους αξίζει μια τόσο κακή καθημερινότητα?!?!
    Μήπως μας έμαθαν οτι η ζωή πρέπει να είναι γολγοθάς και οποιος αντέξει?!
    Ακόμα και πολύ δυνατοί άνθρωποι πλέον μου έχουν πει-έχω χάσει το γέλιο μου..

Banned
    Νομιζω οτι προχωρας πολυ καλυτερα στην αγχωτικη ζωη σου , οταν αποδεχεσαι το προβλημα σου και ζεις μαζι του , οσο το κοντραρεις τοσο θα σε ενοχλει , αν το κανεις φιλο , αν το δεχτεις ως ενα κομματι του εαυτου σου , γιατι ειναι ενα κομματι του εαυτου σου ετσι και αλλιως , θα φτασεις σε σημειο να το αγνοεις αν οχι στο 100% , σιγουρα σε μεγαλο ποσοστο.

Senior Member
    ετσι ειναι..
    ατομοκεντρικη, καπιταλιστικη, ανταγωνιστικη στο επακρον και αστικη κοινωνια. οποιος επιλεγει να ζει μεσα σ αυτη (αν και η επιλογη δεν νομιζω οτι ειναι απολυτα του χεριου μας) θα υποστει και τις συνεπειες...
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Νομιζω οτι προχωρας πολυ καλυτερα στην αγχωτικη ζωη σου , οταν αποδεχεσαι το προβλημα σου και ζεις μαζι του , οσο το κοντραρεις τοσο θα σε ενοχλει , αν το κανεις φιλο , αν το δεχτεις ως ενα κομματι του εαυτου σου , γιατι ειναι ενα κομματι του εαυτου σου ετσι και αλλιως , θα φτασεις σε σημειο να το αγνοεις αν οχι στο 100% , σιγουρα σε μεγαλο ποσοστο.
    μεσα στο μυαλο μου εισαι μνημονιο? τηλεπαθητικες ικανοτητες βλεπω!! :)

Banned
    Καλημέρα, ενδιαφέρον θέμα, για το μέγα βάσανο της εποχής το άγχος, να πω και 'γω ότι σε αυτό που γράφεις χαρακτηριστικά 66psy

ατομοκεντρικη, καπιταλιστικη, ανταγωνιστικη στο επακρον και αστικη κοινωνια

πιστεύω όσο περισσότερο κάποιος καταφέρει να απεγκλωβιστεί από τα παραπάνω, τόσο καλύτερα θα τα πηγαίνει και δεν θα έχει τόσο έντονο άγχος. Και δεν έχουν όλα να κάνουν με αυτά που μας επιβάλλει η κοινωνία, έχουν να κάνουν και με αυτά που "επιβάλλουμε" εκούσια οι ίδιοι στον εαυτό μας.
    Συμφωνώ με το ότι η αποδοχή του όποιου προβλήματος έχεις δρα καταλυτικά για να το αντιμετωπίζεις καλύτερα σιγά-σιγά.

Κάτι άσχετο, αλλά και σχετικό που πήρε το μάτι μου σερφάροντας και μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους αν αντέχει η τσέπη και το ωράριό σας και ζείτε Αθήνα, μια σειρά διαλέξεων που αφορούν την κατάθλιψη, η οποία βέβαια είναι από τις βασικές διαταραχές άγχους του σύγχρονου ανθρώπου. http://www.thf.gr/default.aspx?lang=...64&eventid=619

Senior Member
    Το αγχος ειναι καθαρα σταση ζωης . Εσυ ο ιδιος επιλεγεις την σταση ζωης που θα υιοθετησεις . Δεν υπαρχουν αγχωδεις καταστασεις , υπαρχουν αγχωδεις ανθρωποι με κακη οπτικη γωνια των προβληματων που παρουσιαζονται . Αλλωστε στη ζωη δεν υπαρχουν προβληματα , υπαρχουν προκλησεις .

Senior Member
    Quote Originally Posted by manos32 View Post
    Θα σταθώ σ' αυτό, γιατί πιστεύω σε μεγάλο βαθμό ότι διαμορφώνουμε τη ζωή μας βάσει την πεποιθήσεών μας.
    Άρα, πράγματι, αυτός που πιστεύει ότι η ζωή είναι δύσκολη, άδικη, ανταγωνιστική και αγχωτική κάπως έτσι θα την αντιμετωπίζει.
    Η δική μου πεποίθηση ήταν ανέκαθεν ότι η ζωή είναι κατά βάση ωραία και σκοπός μας είναι να την απολαύσουμε όσο γίνεται περισσότερο.
    Και ότι θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα θετικά και όχι στα αρνητικά.
    Δεν ξέρω αν σε αυτή η στάση μου απέναντι στα πράγματα οφείλεται το γεγονός ότι δεν γνωρίζω τι θα πει άγχος.
    Άγχος έχω νιώσει στη ζωή μου ελάχιστες φορές, ειλικρινά μετρημένες στα δάχτυλα, και συνήθως επρόκειτο για δημιουργικό άγχος.
    Μου είναι δύσκολο, ως αδύνατον να καταλάβω για ποιο λόγο αρκετοί άνθρωποι νιώθουν άγχος καθημερινά, ενώ δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα.
    Γι΄αυτό πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι που δημιουργούν οι ίδιοι και ο στρεβλός τρόπος σκέψης και όχι οι πραγματικές συνθήκες της ζωής τους.
    Οπότε, θεωρώ ότι αν δουλέψουν πάνω σε αυτό, σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση.
    Νομίζω είναι λάθος να ξεκινάει κάποιος με την παραδοχή, είμαι αγχώδης άνθρωπος και αυτό δεν αλλάζει, θα πρέπει να ζήσω με αυτό.

Banned
    Παντως νομιζω ειναι λιγο λαθος να συγκρινουμε το απλο καθημερινο αγχος ή το επαγγελματικο που σαφως ειναι δημιουργικο , με το αγχος που προκυπτει απο καθε ειδους φοβιες..
    Το ενα λεγεται αγχος και το αλλο νευρωση.

Senior Member
    Εγώ έχω καταλήξει ότι είμαι από τους χειρότερους παπάρες που υπάρχουν
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Χειροτερους
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Παντως νομιζω ειναι λιγο λαθος να συγκρινουμε το απλο καθημερινο αγχος ή το επαγγελματικο που σαφως ειναι δημιουργικο , με το αγχος που προκυπτει απο καθε ειδους φοβιες..
    Το ενα λεγεται αγχος και το αλλο νευρωση.
    αυτο ακριβως....
    αν εγω τυχει να παθω 2 κρισεις πανικου σ ολη μου την ζωη δεν σημαινει οτι εχω διαταραχη πανικου.
    αν εγω αγχωθω 2-3 φορες στην εξεταστικη μου δεν σημαινει οτι εχω αγχος εξετασεων..
    για να χαρακτηριστει κατι παθολογικο πρεπει να εχει διαρκεια, συνχνοτητα, ισχυ...

ας πουμε μια κριση πανικου σε ισχυ ειναι πολυ περισσοτερη σε σχεση με την γενικευμενη αγχωδη διαταραχη...
    αλλα η γενικευμενη αγχωδης διαταραχη ισως εχει μεγαλυτερη διαρκεια ανα μερα απο οτι σε μια διαταραχη πανικου..

επισης αλλο στρες, που ειναι κατι πιο γενικο και λγτρ εντονο, αλλο αγχος, αλλα κριση αγχους(ή αλλιως κριση πανικου)...

Senior Member
    αν και πιστευω τα παντα ειναι θεμα διαστρευλωσης....
    η διαστρευλωση παλι ειναι θεμα εμπειριων, και ισως σε μικροτερο βαθμο κληρονομικοτητας...

καποιοι ειναι περισσοτερο προδιαθετειμενοι απο καποιους αλλους και καποιοι ισως αντιμετωπισαν πολυ περισσοτερα αγχογονα γεγονοτα απο καποιους αλλους...

αν ζεις π.χ σε μια οικογενεια με συνεχους καυγαδες, φωνες κλπ ειναι πιο πιθανον να αναπτυξεις προδιαθεση στο αγχος απ'οτι αν ζεις σε ενα ηρεμο οικογενειακο περιβαλλον. αλλα και παλι ειναι θεμα χαρακτηρα. το Α ατομο μπορει να καταληξει αγχωδες απο ενα ανησυχο περιβαλλον και το Γ ατομο να μην παθει απολυτως τιποτα ισως επειδη ως χαρακτηρας ειναι λιγοτερο ευαισθητος, πιο δυναμικος (κι αυτο ειναι παλι θεμα φυσεως κι ανατροφης)

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Εγώ έχω καταλήξει ότι είμαι από τους χειρότερους παπάρες που υπάρχουν

Αυτος που παραδεχεται οτι ειναι παπαρας , μονο αυτο δεν ειναι . Ισχυει και το αντιθετο .

Page 1 of 2 12 LastLast