Δεν ξέρω τι συμβαίνει.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
  1. #16
    Marina, μήπως ένα ψηλο υπόβαθρο σύνδεσης και αγάπης σμικρίνει όλες αυτές τις διαφορες?
    γιάννης

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,857
    Quote Originally Posted by Αναστασία1984 View Post
    Καλησπέρα...

    Είμαι 2 χρόνια με ένα παιδί (με τον οποίο πριν ήμασταν φίλοι και είμαστε 30 ετών αμφότεροι) κι εδώ και δυο μήνες συγκατοικούμε, καθώς αντιμετωπίζαμε προβλήματα χώρου και δεν περνούσαμε χρόνο μαζί..Παρά το ότι με τη συγκατοίκηση το θέμα του χώρου λύθηκε τυπικά, διαπιστώσαμε πως είχαμε ήδη απομακρυνθεί ο ένας απ' τον άλλο πριν γίνει αυτό το βήμα και έχουμε χάσει τη χημεία μας, όχι μόνο στο σεξ, αλλά και στην ίδια τη σχέση. Υπάρχουν διαφωνίες, κόντρες και πείσματα κάθε μέρα..

    Είμαστε λοιπόν σε φάση χωρισμού...μένουμε όμως ακόμη μαζί και λέμε πως θα θέλαμε να προσπαθήσουμε αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως θα πετύχει..

    Κι αναρωτιέμαι..μήπως τελικά δεν το θέλουμε αρκετά;Μήπως δεν ταιριάζαμε όσο νομίζαμε και γι' αυτό φτάσαμε εδώ; Κι επιπλέον...γιατί στη σκέψη του χωρισμού το πρώτο που σκέφτομαι και με στεναχωρεί είναι το εγωιστικό κομμάτι (ότι δεν θα είναι πια δικός μου) και μετά το συναισθηματικό;Απ' την άλλη, η σκέψη να μείνω και πάλι ελεύθερη και με τρομάζει αλλά και με κάνει να σκέφτομαι πως θα έχω την ευκαιρία να γνωρίζω κάποιον άλλον...

    Δεν έχω ιδέα..
    εχει μεγαλη σημασια αυτο που η ιδια πιστευεις οτι συμβαινει, καθως κατα βαθος ξερουμε ολοι πως νοιωθουμε για τον ανθρωπο μας κι αν αφουγκραστουμε τον εαυτο μας με ψυχραιμια και ειλικρινεια, ειναι ολα εκει.

    πιθανως να μην τον θελεις η να μην ταιριαζετε οσο νομιζες και να βγηκε στην επιφανεια με την συμβιωση.

    η γνωμη μου και η προσωπικη μου εμπειρια λενε οτι η συμβιωση απογειωνει τις ταιριαστες σχεσεις και ισοπεδωνει τις αταιριαστες η τις τελειωμενες.
    κι ειναι κι ενα τεστ για το τι ακριβως συμβαινει στις σχεσεις.
    με τον καλο μου, περναμε ακομα καλυτερα σε ολους τους τομεις και απιστευτα πολυ στο συναισθηματικο δεσιμο, ακριβως απ οταν μειναμε μαζι και ενω επισης ειχαμε χρονων σχεσης, πριν. δεν το μετανιωσα ποτε. αλλα ουδεποτε ειχαμε διαφωνιες και εντασεις με την συμβιωση.

    κανε μια δοκιμη να μεινεις αλλου για ενα διαστημα για να δεις πως θα νοιωσεις κι αν πραγματι μονο εγωιστικα ενοχλεισαι η θα σου λειψει ο ιδιος.

  3. #18
    Banned
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,515
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Marina, μήπως ένα ψηλο υπόβαθρο σύνδεσης και αγάπης σμικρίνει όλες αυτές τις διαφορες?
    Ναι Γιάννη…. Λειτουργεί όμως και αμφίδρομα, δηλαδή αν ΔΕΝ υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αυξάνεται η αγάπη, η οικειότητα. Το συναισθηματικό δέσιμο συνήθως πετυχαίνει με ανθρώπους που μας μοιάζουν, που έχουμε πολλά κοινά.

    Νομίζω όμως ότι ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η εμπειρία ζωής, η προσωπική ωριμότητα, οι προσωπικές προτεραιότητες και στόχοι, η φάση στην οποία βρισκόμαστε. Δηλαδή μπορεί με κάποιον άνθρωπο στα 30 να μην μπορέσουμε να τα βρούμε, ενώ στα 40 να διαχειριστούμε επιτυχώς μια παρόμοια κατάσταση.

  4. #19
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    δε νομιζω να εχει πιασει καπιος το θεμα μεχρι στιγμης αφου καπιες φορες αυτα που λεμε ειναι συναισθηματα της στιγμης που αλαζουν συνεχεια καπιες φορες για να καταλαβεις ενα πραγμα πρεπει περισσοτερο να φανταστεις τι ενοει καπιος κ λιγοτερο να παρεις της μετριτης ολα οσα λεει μπορει μεν να λεει οτι εχουν χασει τη χημεια τους αλλα εγω εχω την εντυπωση οτι ενοει κατι αλλο απο αυτο που γραφει.επισης δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι εχουν απομακρυνθει οπως γραφει μαλον ενοει οτι σε αλλα πραγματα εχουν απομακρυνθει κ σε αλλα ειναι κοντα.

  5. #20
    Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις:)

    Έπειτα, θέλω να πω πως με βοηθούν πολύ οι απόψεις σας να σκεφτώ λίγο καθαρά κάποιες πλευρές του προβλήματος..Κι έχω την εντύπωση πως η συγκατοίκηση έχει διογκώσει τυχόν διαφορές μας..Το θέμα είναι πως και αν θα μπορέσει αυτό να γεφυρωθεί...Γιατί αν αξίζει, θα διορθωθεί.Έτσι πιστεύω..

  6. #21
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    δε νομιζω οτι το προβλημα προηλθε απο τη συγκατοικηση αλλα πιστευω οτι προηλθε απο το οτι αποφυγατε κ οι δυο ενα κοματι του εαυτου σας το οπιο δε ξερεται πως να το εκδηλωσετε κ τελικα αυτο κατεληξε σε μια ασυνενοησια αφου κ εγω ακομα δυσκολευομαι να πω τι ακριβως ενοω

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    5,782
    Αναστασια για πες παραδειγματα απ αυτες τις κοντρες που λες. Για ποια θεματα τσακωνεστε?

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    1,255
    το να χωρισετε θα ειναι δυσκολο στην αρχη.. ομως μετα αφου θα περασει καιρος και θα συνηθισεις θα ειναι πολυ πιο καλυτερο απο αυτο που ζητε και οι 2 σας τωρα.. δεν μπορω να καταλαβω γιατι να ζηε μεσα στην γκρινια και την κοντρα?

    ισως θα μπορουσατε να απομακρυνθητε για καποιο διαστημα π.χ να φυγεις ή εσυ ή εκεινος απο το σπιτι σας σαν ελεγχο των συναισθηματων σας. δλδ να τσεκαρετε τι οντως σας συμβαινει..
    εγω προσωπικα πιστευω παρα πολυ σ αυτο που λενε οτι αν χασεις καποιον τοτε τον εκτιμας...
    οποτε αν δεν βιωσεις σ αυτο το διαστημα χωρισμου οτι σου λειπει, ή δεις οτι ειναι καλυτερα ετσι μονη σου τοτε μαλλον εισαστε για χωρισμο..
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

  9. #24
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    καπιες φορες η αληθεια δεν ειναι μονο αυτο που σου λεει καπιος αλλα ειναι απλα συναισθηματα τις στιγμης.. αν θες να τον πιασεις θα πρεπει να ασχοληθεις αρκετα με το θεμα περισσοτερο ακομα κ απο οσα φαινεται να λεει.

    αν δε φιλοσοφισεις ενα πραγμα δεν αποκτας ελεγχο σε τιποτα αντιθετος γινεσαι ανεξελεγκτος αψυχολογιτος κ αδυνατεις να βγαλεις ακρη στη ζωη σου γενικοτερα.

  10. #25
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    4
    ο σοφος λαος μας λεει ''κατα μάνα κατα κύρη, κατα γιό και θυγατέρα''...δηλαδη...αν υποθέσουμε πως και οι δύο έχετε το φυσιολογικό οιδιπόδιο σύμπεγμα (γιατι υπάρχει και το αρνητικό) τότε εσυ ψάχνεις τον μπαμπά σου και ο φίλος σου την μαμά του. επειδή όμως κανεις δεν το έχει λύσει δηλαδη δεν έχει ωριμάσει...θα σε βοηθούσε να μάθεις τι θέλεις απο μια σχέση αν ανατρέξεις στην σχέση με τον πατέρα σου. σε αγαπούσε και σε αποδοκίμαζαι? (μαζί) , σε αγαπούσε αλλά ήτνα και απομακρος? σε αγαπουσε αλλά ήταν κουρασμένος και δεν ήθελες πολύ συχνές επαφές μαζί σου? Αν έκανε τα παραπάνω τότε έχεις ταυτίσει την αγάπη με την απορριψη, τη απομάκρινση και την έλλειψη στοργής (χημεια όπως ειπες). Αν ήταν ναυτικός τότε θα είσαι απο τις κοπέλες που χωρίζουν και τα ξανα φτιάχνουν με πάθος για να ξανα χωρίσουν αφού ενεργοποιούνται στο ασυνείδητο σου τα ταξίδια του μπαμπα, φεύγω-έρχομαι. λυπή ότνα φεύγει, χαρά όταν έρχεται. τελικα, αν δεν ξέρεςι τι θες απο αυτη την σχέση τότε δεν είσαι σιγουρη για το τι θες απο τον μπαμπα σου. οι σχέσεις ειναι δύσκολες γιατι παντα έχουν μπλεγμενη την αγάπη με την απόρριψη.

  11. #26
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    kaπιο αξεσουαρ θα χρειαστω που εδω το λατρευουν κ ολας :) το οιδιοπδιο συμπλεγμα που τι θυμιθηκες χριστιανε μου

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει...
    By member102 in forum Διπολική διαταραχή
    Replies: 5
    Last Post: 18-08-2014, 23:28
  2. δεν ξερω τι μου συμβαινει.
    By ειρηνη78 in forum Άλλες Διαταραχές Προσωπικότητας
    Replies: 10
    Last Post: 16-05-2014, 00:33
  3. SOS..Δεν ξερω τι μου συμβαινει.
    By Μητσάκος in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 11
    Last Post: 13-01-2014, 13:53
  4. Δεν ξέρω τι μου συμβαινει..
    By Giannis1 in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 7
    Last Post: 07-03-2012, 13:21
  5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!!!!
    By maraki4 in forum Διπολική διαταραχή
    Replies: 9
    Last Post: 14-04-2011, 01:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •