Results 1 to 15 of 17
Thread: Βαριέμαι που ζώ
-
05-02-2015, 13:51 #1
Βαριέμαι που ζώ
Αισθάνομαι μια δυσθυμία και μια συνεχή κόπωση συναισθηματική και ψυχική.Το είχα πάντα αλλά το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί σε αρκετό βαθμό.Δεν ξέρω αν φταίει που τις περισσότερες ώρες της ημέρας είμαι αδρανής απλά καθισμένος στην καρέκλα του υπολογιστή.Οποιαδήποτε γνώμη σεβαστή.
- 05-02-2015, 14:00 #2
Φυσικά και η αδράνεια προκαλεί άσχημη ψυχολογική διάθεση και μετά αυτό με τη σειρά του πάλι αδράνεια, φαύλος κύκλος.
Αφού αναγνωρίζεις το πρόβλημα γιατί δεν κάνεις κάτι να το αλλάξεις; Γιατί δε δραστηριοποιείσαι, όσο δύσκολο κι ακατόρθωτο κι αν σου φαίνεται στην αρχή;
05-02-2015, 14:07 #3
Ναι η αδρανεια ειναι πολυ ασχημη κατασταση. Και εγω οταν αδρανω μπροστα στον υπολογιστη αισθανομαι ασχημα. Οταν αδρανω πραγματικα εννοω , δλδ να καθομαι στον υπολογιστη και να μην κανω τιποτα με αυτον. Αλλα ακομα και οταν κανεις κατι στον υπολογιστη , χρειαζεται και σωματικη ασκηση , καθως και νεες εμπειριες για να γεμιζουν οι μπαταριες και οχι μονο υπολογιστης.
Ειναι φαυλος κυκλος οπως λεει και η Mriya , βαριεσαι να κανεις κατι .... αδρανεις οποτε αισθανεσαι χειροτερα. Τρογωντας ομως πολλες φορες ερχεται η ορεξη , οχι οταν σχεδιαζουμε κατι. Για αυτο προσπαθησε να αλλαξεις λιγο τις συνθηκες και τον τροπο ζωης σου.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-02-2015, 14:16 #4
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.. βρές κάποιο χόμπυ..
σίγουρα θα υπάρχει κάτι που θα σου αρεσει να κάνεις..
Σταμάτα να βυθίζεσαι στην αδράνεια...
Πάλεψε το... Μπορείς...
Και προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά.. όσο γίνεται...
Σκέψου οτι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση απο τη δική σου...
Που παλεύουν για τη ζωή τους πχ..
05-02-2015, 14:23 #5
Από αύριο ξεκινάω δουλειά οπότε θα είναι κάπως διαφορετικά.Αλλά και όταν δουλεύω δεν υπάρχει περίπτωση να μην πώ από μέσα μου βαριέμαι.Και επιπλέον, έχω συνειδητοποιήσει ότι και οι παρέες μου έχουνε ένα αντίστοιχο βαθμό βαρεμάρας, οπότε μάλλον εκεί είναι που ταιριάζουμε.Παλιά ήμουνα πολύ στον κόσμο μου και ζούσα τελείως αυθόρμητα χωρίς να παίρνω υπ' όψιν πράγματα που παίρνω τώρα.Επίσης, έχω προσπαθήσει κατά καιρούς να κάνω πράγματα αλλά συνεχώς καταλήγω να τα παρατάω και να βαριέμαι πάλι.Το μόνο πράγμα που με γεμίζει πραγματικά είναι να ακούω μουσική.Τους ανθρώπους τους βαριέμαι καθώς έχω καταλάβει ότι δεν υπάρχει πραγματική αγάπη παρά μόνο εγωιστική αγάπη.Γενικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο εγωιστής είσαι τόσα περισσότερα πράγματα θα κάνεις στην ζωή σου.
Επιπλέον, θα πώ ένα παράδειγμα όσο αφορά τον εγωισμό.Όταν πηγαίνω στο σουπερ μάρκετ οι περισσότεροι είναι καλοντυμένοι με καλά ρούχα κτλπ.Εγώ πηγαίνω ατιμέλητος και με ρούχα που μπορεί και να κοιμόμουνα με αυτά.Το γεγονός δηλαδή είναι ότι μου λέιπει ο εγωισμός.Επίσης, μου έχει φύγει η επιθυμία να δείχνω όμορφος στους άλλους καθώς δεν κάθομαι να ασχοληθώ με ρούχα όπως συνέβαινε πιό παλιά.Θέλω να πώ ότι έχω μπεί σε έναν φαύλο κύκλο αδράνειας,Φυτοζωό θα έλεγα.
05-02-2015, 14:44 #6
Εσύ σαν άνθρωπος θα μπορούσες να δώσεις αυτό που αποκαλείς πραγματική αγάπη;
Μου ακούγεται σαν να έχεις απελπιστεί και δεν περιμένεις τίποτα.
Νομίζω βάζεις λάθος ταμπέλα σε αυτό που αναφέρεις.. δεν θα το έλεγα εγωισμό. Το να δείχνεις ευπαρουσίαστος δεν είναι εγωισμός. Έχει να κάνει με την πρώτη εντύπωση που θέλουμε να δώσουμε στους γύρω μας και αν αυτή πηγαίνει προς το "δεν με νοιάζει τίποτα, δεν περιμένω τίποτα" σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει κάποιον (ή κάποια κοπέλα) για να σου πει "Ααααα, πολύ ανεξάρτητος φαίνεται αυτός ο άνθρωπος! Ας του μιλήσω!". Διαφωνείς;
Και στη δουλειά σου, το ίδιο ατημέλητος θα πηγαίνεις;
05-02-2015, 14:48 #7
Ναι αλλα το γεγονός οτι το καταλαβαίνεις .. είναι πολύ σημαντικό..
Το εχεις συνηδειτοποιήσει.. δεν το βρίσκεις απολυτα σωστό.. αρα το επόμενο βήμα ειναι να κανεις κάτι να το αλλαξεις..
Θεωρώ οτι θα ηταν καλό να γνωρίσεις νέο κοσμο... να κάνεις νέους φίλους..
Αν οπως λες, τα άτομα που κάνεις ήδη παρέα είναι σε αντίστοιχο στυλ.. δε θα μπορεσουν να σε βοηθήσουν..
Θα σε ρίχνουν περισσότερο.
Βγές έξω, χαμογέλασε, γίνε ποιο επικοινωνιακός, τολμα περισσότερο, επεδίωξε να κανεις γνωριμίες...
Πήγαινε σε κλαμπ.. χόρεψε που σου αρεσει η μουσική, τραγούδα...διασκέδαση..
Η ζωή περνά γρήγορα..
Μη χάνεις τις στιγμές...
Δεν επαναλαμβάνονται...
05-02-2015, 15:09 #8
Αυτο που λες το ζω τις τελευταιες βδομαδες σε καθημερινη βαση. Κανω μια δουλεια απιστευτα βαρετη (μοιραζω φυλλαδια στα σπιτια) και οι 5 ωρες τη μερα που δουλευω φαινονονται ολοκληρος αιωνας. Εχω φτασει σε σημειο να περναω εξω απο σπιτι με κοτετσια σε χωρια και να παρατηρω τις κοτες και τη συμπεριφορα τους οταν περιμενω να μου φερουν φυλλαδια.
Εχω βαρεθει τις παρεες. Δε με γεμιζουν πλεον, δε βρισκω τιποτα ενδιαφερον σ'αυτες (καταθλιψη ισως που προκληθηκε απο την κοινωνικη φοβια?). Εν παση περιπτωση, πρεπει να κανεις κατι που να σου ανεβασει την ανδρεναλινη.
Λογω οικονομικων παρατησα τις αστικες συγκοινωνιες και τα κανω ολα με το ποδηλατο. (Ενταξει δεν θα παω και σε αλλη πολη με το ποδηλατο) αλλα υπαρχουν φορες που εχω κανει 40χλμ μεσα σε μια μερα. Βλεπεις πολλα διαφορετικα μερη, γυμναζεσαι και αλλαζει η διαθεση σου. Αρχισα επισης να κανω κατι το οποιο ηθελα παντα και το λατρευα, ξεκινησα ορειβασια. Γι'αυτο το λογο κατσε και σκεψου, τι ειναι αυτο που θα ηθελες παντα να κανεις, αλλα και τι ειναι αυτο που σε σταματαει απ το να το κανεις ? Δε μπορει, ολο κατι θα υπαρχει.
Φυσικα για ορειβασια δεν μπορω να πηγαινω οποτε θελω, μια φορα την εβδομαδα και αν, αναλογα με το προγραμμα της ορειβατικης ομαδας. Τις υπολοιπες μερες εχω φτασει σε απελπιστικη βαρεμαρα σε σημειο που να εχω να κανω διαφορες υποχρεωσεις και να τις αμελω (π.χ να ποτισω τον κηπο, ή να τελειωσω μια δουλεια επι πληρωμη στο internet που εχει και χρονικο οριο!!). Να διψαω και να μην εχω ορεξη να παω μεχρι την κουζινα για να πιω ενα ποτηρι νερο. Η βαρεμαρα φερνει και αλλη βαρεμαρα, οποτε κανε κατι συντομα γιατι μπορει να σου γυρισει σε καταθλιψη. Αυτο εχω παθει εγω. Εχω γινει εξαιρετικα απαθης και ευερεθιστος.
05-02-2015, 18:16 #9
05-02-2015, 18:27 #10
Αυτό που με ευχαριστεί πραγματικά είναι να ακούω μουσική το οποίο κάνω σχεδόν όλη μέρα.
05-02-2015, 21:55 #11
Πολύ "απαισιόδοξο" μου ακούγεται ρε αδερφέ αυτό που λες. Μήπως δεν το καταλαβαίνω καλά... Τί έχεις δει; Τί πέρασες και σε έκανε να το πιστεύεις; Μιλάς μόνο για μεταξύ των δύο φύλων ή και για άλλα σενάρια πχ παιδιά-γονείς;
Δεν μου είπες αν διαφωνείς όμως στο κυρίως κομμάτι που έγραψα πριν! Αν διαφωνείς, μήπως θα μπορούσες να προσπαθήσεις να εξηγήσεις τη διαφορά (ή ομοιότητα, όπως το βλέπεις εσύ) ανάμεσα στα δύο (δουλειάς-γνωριμιών);
Να φανταστώ όταν παίζουν τραγούδια αγάπησιάρικα, δεν σε αγγίζουν; Death metal και άγιος ο θεος
05-02-2015, 22:33 #12
05-02-2015, 23:54 #13
Επίσης, τις προάλλες μου είχε πεί ένας φίλος μου ότι με βαριέται και ήταν μεγάλο πλήγμα για μένα καθώς με χτύπησε στον πυρήνα του προβλήματος μου και γενικά πιστεύω ότι εκπέμπω μια βαρεμάρα γι' αυτό άλλωστε δεν έχω και πάρα πολλούς φίλους ούτε είμαι πολύ δραστήριος γενικά.
06-02-2015, 00:47 #14
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...λησπερα φιλε μου σου στελνω να δεις την ιστορια μου με την καταθλιψη,ολο αυτο που λες μου θυμιζει καταθλιψη κ το χειροτερο βεβαια ειναι να εισαι αδρανης,Απευθυνσου σε ειδικο ετσι κ επιμενει αυτη η ασκημη διαθεση κ πανω απο ολα κινητοποιησου!
06-02-2015, 03:21 #15
κανε μια λιστα απο τα πραγματα που θα σ αρεζε να κανεις και δοκιμασε να κανεις 1 την βδομαδα ή 2 ανολογως τα κεφια.....
βγες με φιλους, μιλα με αγαπημενα σου ατομα , βγες εξω σε μερη που σου αρεσουν..
αν παλι δεις οτι αυτη η κατασταση συνεχιζεται καλυτερα να δεις καποιον ειδικο.. θα σε βοηθησει πολυ ειναι σιγουρο...And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic