Results 1 to 5 of 5
-
05-02-2015, 19:24 #1
επεμβαση διαφραγματος και σταφυλης
Καλησπερίζω όλα τα μελη! είμαι η Χ. 33 ετων και μολις γραφτηκα σημερα εδώ.
Ηθελα να γραψω εδώ την εμπειρια μου και ισως μου γραψετε οσοι και οσες ειχατε παρομοια θεματα. Λοιπον, το θεμα εχει ως εξης:
Στις 20/01 ο φιλος μου εγχειριστηκε στο διάφραγμα της μυτης και του εκανε η γιατρος μας και καυτηριαση στη σταφυλή επισης. Το μεγαλυτερο πρόβλημα υπηρχε στο διάφραγμα αλλα η γιατρος όταν τον πρωτοεξετασε ειχε αναφερει και τη σταφυλή ως μεγαλη, πραγμα που σημαινε ότι ο φιλος μου εκτος από ροχαλητο παθαινε και απνοιες τα βραδια.
Οποτε κοιμομασταν μαζι, για να μην αλλαζω δωματιο, επειδή κοιμάμαι δυσκολα, φορουσα κερινες ωτοασπίδες.Με ειχανε βολεψει αλλα δεν σκποπευα να τις φοραω για πολύ..οταν θα μεινουμε μαζι δηλαδή.
Ο φιλος μου ηθελε μονος του χωρις καμμια πιεση από μενα να υποβληθεί σε αυτην την επεμβαση. Εγινε στις 20/01. Εμεινε μεσα μια νυχτα σε ιδιωτικη κλινικη. Όμως την άλλη μερα όταν πηγαμε στο ξενοδοχειο ανεβεσε πυρετο και παθαινε απνοιες όταν κοιμοτανε ανασκελα...(ειχε σφουγγαρια στη μυτη). Τρομαξα...τηλεφωνω στη γιατρο και εκεινη επεμενε ότι ο πυρετος δεν ειχε να κανει με το χειρουργειο και οι απνοιες ητανε λογω του πρηξίματος στο λαιμο του επειδή καυτηριαστηκε η σταφυλή. Μου συνεστησε καποιες σταγονες αλλα δεν ηθελε να τις παρει,μονο την αντιβιωση επαιρνε.
Ερχόμενοι στο νησι μετα από λιγες μερες πηγαμε στο ιατρειο της για να του αφαιρεσει τα σφουγγαρια. Ενώ δεν ποναγε στη μυτη, υπεφερε στο λαιμο όμως. Και στην Αθηνα και εδώ στον τοπο μας τις πρωτες μερες μετα την επεμβαση ποναγε και δεν μπορουσε να καταπιει...ουτε σουπα. Δεν περιμενα τετοια αντιδραση.
Τωρα περιμενουμε να τον καθαρισει εντελως....μετα από 9 μερες που εκανε πλυσεις με ορο και εβαζε μια αλοιφή αντιισταμινικη αποσυμφορητικη. Όμως ενώ λεει ότι βελτιωθηκε καπως η αναπνοη του εξακολουθεί να αναπνεει από το το στομα το βραδυ και να ροχαλιζει (όχι και πολύ δυνατα). Η γιατρος επιμενει ότι από την ημερα που εκανε την επεμβαση αποτελέσματα 100% θα δει μετα από ένα μηνα. Όμως γιατι το ροχαλητο επεστρεψε ενώ στην Αθηνα που ειχε τα σφουγγαρια στη μυτη ητανε light η κατασταση? Η γιατρος λεει ότι ακομα δρα η καυτηριαση στη σταφυλή. και το πρηξιμο υπαρχει ακομα εκει.
Ξεχασα να αναφερω ότι καπνιζει από όταν εβγαλε τα σφουγγαρια (μεχρι 10-12 στριφτα) και 3 βραδια που βγηκε μονος και με μενα ηπιε...είναι δυνατον αυτά τα παρατεινουν το πρηξιμο στο λαιμο? και για αυτό ροχαλιζει και παλι? εχει κανεις εμπειρια με τέτοιες επεμβάσεις?
ευχαριστω
- 05-02-2015, 22:19 #2
Έχω κάνει εγχείριση διαφράγματος και αισθητική διόρθωση γιατί είχε γίνει χαλια.Είχα πρόβλημα την πρώτη βδομάδα που ήταν μπουκωμένη με γάζες/σφουγγάρια,όμως δεν είχα κανένα θέμα με τον λαιμό.Μολις αδειασε την μύτη μπορούσα να αναπνέω 100%.Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ροχαλίζω.
Last edited by white; 06-02-2015 at 14:26.
06-02-2015, 10:14 #3
του εκανε και καυστηριασμο στη σταφυλή (στο μικρο ιστο που κρεμεται στον ουρανισκο) επειδή ητανε μεγαλουτσικο....για αυτό εχει θεμα με το λαιμο....σημερα θα τον ξανακαθαρισει, γιατι εχουν μεινει μεσα κρουστες.
06-02-2015, 14:50 #4
η εγχειρηση στο διαφραγμα δεν πιανει παντα, επισης τα τσιγαρα σιγουρα καθιστερουν την αναρρωση..
07-02-2015, 02:49 #5
Κλειδωνω το θεμα γιατι δεν εχει σχεση με την ψυχολογια.
Christine μπορεις να απευθυνθεις σε καποιο ιατρικο φορουμ ή ακομα καλυτερα στον γιατρο.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....