ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 70
    Member
    Quote Originally Posted by kozchr View Post
    O άνθρωπος θεωρώ δε κρίνεται απο την καταγωγή του αλλά απο την συμπεριφορά του.Ο πατέρας σου θα πρέπει να αποδεχτεί την απόφασή σου.Και εννοείται πως δεν είναι ντροπή να είναι ο άλλος αλβανός.Ασχετο με το θέμα σου αλλά η οικογένειά μου έχει ένα κτήμα λίγα χλμ έξω απο επαρχιακή πόλη από όπου το 1993-1996 οι αλβανοί ερχόταν απο τα διάφορα μονοπάτια στην Ελλάδα.Πολλές φορές πέρασαν μέσα απο το κτήμα μας,ομάδες αλβανών και κανένας δε μας πείραξε ποτέ.Οι άνθρωποι ήταν απλά ταλαιπωρημένοι και μας ζητούσαν νερό και αν έχουμε κάτι να φάνε.Οτι είχαμε δίναμε και πάντοτε οι άνθρωποι αυτοί ήταν απόλυτα ευγενικοί μαζί μας και δε νιώθαμε ότι απειλούμαστε.Και πολλοί από αυτούς έχουν ενσωματωθεί μια χαρά στην τοπική κοινωνία.Kαι επίσης ο άνθρωπος που μου έμαθε τη δουλειά που έχω τώρα είναι αλβανός,πρώην συνάδελφος και πολύ καλός μου φίλος.
    Κ μενα ολη η οικογενεια του ειναι τιμια!Δουλεουν ολοι εδω κ χρονια...Ο πατερας μ οταν ημουν μικρη βοηθουσε πολλους ανθρωπους τους επαιρνε για τον κηπο η για να καποια μαστορεματα κ ποτε δεν ειχε προβλημα ισα ισα...ομως τον νοιαζει τι θα πει ο κοσμος (μιας κ ανθρωπος με μεγαλο αξιωμα)!Μακρια απο την οικογενεια μας κ ολοι καλα να ναι λεει...
    Εγω οταν μ ειπε οσα εχει περασει τον αγαπησα ΔΙΠΛΑ!γιατι παρα τα 24 τ χρονια εχει κοπιασει κ οι χαρες σαν παιδι ηταν λιγες...θελει να δωσει στο παιδι μας οταν με το καλο ερθει οσα στερηθηκε εκεινος κ να κανει οτι δεν μπορουσαν τοτε οι γονεις του λογω φτωχιας...πραγματικα στεναχωριεμε....

Senior Member
    Ηρεμησε Ντεμη ο πατερας σου μεγαλος ανθρωπος ειναι εκανε την επιλογη του στην ζωη εκανες κ εσυ την δικη σου καιρος να την ζησετε μαζι με τον ανθρωπο σου,Μην σε επηρεαζει η αποψη του πατερα σου οταν μαθει την καταγωγη του ειναι δικο του προβλημα οχι δικο σου ουτε του ανθρωπου σου θα εκνευριστει μετα ομως θα του περασει

Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Ηρεμησε Ντεμη ο πατερας σου μεγαλος ανθρωπος ειναι εκανε την επιλογη του στην ζωη εκανες κ εσυ την δικη σου καιρος να την ζησετε μαζι με τον ανθρωπο σου,Μην σε επηρεαζει η αποψη του πατερα σου οταν μαθει την καταγωγη του ειναι δικο του προβλημα οχι δικο σου ουτε του ανθρωπου σου θα εκνευριστει μετα ομως θα του περασει
    Ο πατερας μου ξερει για την καταγωγη του κ μαλιστα εχει αντριδρασει πολυ ασχημα εις βαρος του..κ ο αντρας μ μετα απο οσα εχει ακουσει το μονο π κανει ειναι να με στηριζε κ να στεναχωριεται π δεν τον αποδεχετε...δεν εχει νευριασει ποτε ουτε κ τα εχει βαλει ποτε μαζι του κ ας εχει ακουσει τοσα!
    θα ειναι μεγαλο το τιμημα να "χασω" τον πατερα μ γιατι μ εχει δωσει τα παντα ποτε δεν μ στερησε τιποτα κ ενω με λατρευει οπως κ γω εκεινον επιμενει..
    πως θα ειναι η ζωη μ αν δεν μ παει ο αυτος στην εκκλησια?αν δεν ερθει στη γεννηση του παιδιου μου?δεν μπορω καν να το φανταστω...οπως δεν μπορω να φανταστω τη ζωη μ χωρις τον αντρα μ γι'αυτο κ αισθανομαι ετσι....

Senior Member
    ακολουθα την καρδουλα σου μελος!!
    αν αγαπιεσται να κανετε οικογενεια! σας το ευχομαι πραγματικα!!
    καμια σχεση δεν εχει η καταγωγω.. αν ο αλλος ειναι καλος ανθρωπος και σε πληροι δεν μπορω να καταλαβω τετοια κολληματα..

αν οι αλλοι ειναι ρατσιστες γραψτους.. δεν αξιζει..
    ακομη κι αν ειναι οι γονεις σου.. ναι.. ο ρατσισμος δεν δικαιολογειται... αν ειναι στενομυαλοι και δεν μπορεις να τους αλλαξεις γνωμη δεν μπορεις να κανεις και κτ αλλο.. απλως προχωρας και ελπιζω με τον χρονο να το αποδεχτουν να το συνηθισουν...
    ισως κιολας αν τον γνωριζαν απο κοντα κι εβλεπαν οτι ειναι καλο παιδι οπως λες να τον συμπαθουσαν πιο ευκολα..
    ή ισως με την ιδεα του εγγονιου να μαλακωναν.. δεν πιστευω οτι υπαρχει γονιος που να μην αγαπα τα εγγονια του!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    ακολουθα την καρδουλα σου μελος!!
    αν αγαπιεσται να κανετε οικογενεια! σας το ευχομαι πραγματικα!!
    καμια σχεση δεν εχει η καταγωγω.. αν ο αλλος ειναι καλος ανθρωπος και σε πληροι δεν μπορω να καταλαβω τετοια κολληματα..

αν οι αλλοι ειναι ρατσιστες γραψτους.. δεν αξιζει..
    ακομη κι αν ειναι οι γονεις σου.. ναι.. ο ρατσισμος δεν δικαιολογειται... αν ειναι στενομυαλοι και δεν μπορεις να τους αλλαξεις γνωμη δεν μπορεις να κανεις και κτ αλλο.. απλως προχωρας και ελπιζω με τον χρονο να το αποδεχτουν να το συνηθισουν...
    ισως κιολας αν τον γνωριζαν απο κοντα κι εβλεπαν οτι ειναι καλο παιδι οπως λες να τον συμπαθουσαν πιο ευκολα..
    ή ισως με την ιδεα του εγγονιου να μαλακωναν.. δεν πιστευω οτι υπαρχει γονιος που να μην αγαπα τα εγγονια του!
    Ευτυχως η μαμα μ με στηριζει κ δεν εχει προβλημα!ο πατερας μ τον εχει γνωρισει κ παλι δεν...οσο για το εγγονακι θελει σαν τρελος!!!ΑΛΛΑ οχι δικο του...ισως αν ερθει ενα παιδακι με τον καιρο να μαλακωσει!γιατι αν ολα πανε καλα δεν βλεπω να αργει εχουμε πει πως απο τν αλλο χρονο θα βαλουμε μπροστα για μωρακι...απλα τρεμω την αντιδραση του οταν μαθει για μια εγκυμοσυνη ας πουμε..
    Με βοηθατε πολυ π μ λετε να προχωρησω οταν ολοι ειναι αντιθετοι!!

Junior Member
    Με βοηθατε πολυ π μ λετε να προχωρησω οταν ολοι ειναι αντιθετοι!![/QUOTE]

Καλημέρα, ας κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου εδώ πέρα... πρώτον αναρωτιέμαι αν είναι τυχαία η παροιμία του θυμόσοφου λαού μας... παπούτσι από τον τόπο σου και ας είν' και μπαλωμένο
    δεύτερον Ελλάδα-Αλβανία 2 χώρες γειτονικές μεν αλλά ξεχωριστές με άλλα ήθη και έθιμα, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική θρησκεία τρίτον από οτι καταλαβαίνω διαβάζοντας τα όσα έγραψες θα πρέπει να προέρχεστε και από διαφορετική κοινωνική τάξη. Είναι σημαντικοί παράγοντες αυτοί που προανέφερα στο πως ένα ζευγάρι χειρίζεται τις εκάστοτε καταστάσεις που έρχεται αντιμέτωπη η οικογένειά του. Και όταν αναφέρω τον όρο οικογένεια συμπεριλαμβάνω και τα "συμπεθέρια" γιατί από τη στιγμή που θα παντρευτείτε 2 οικογένειες θα ενωθούν.
    Καλό κουράγιο σου εύχομαι και όποια απόφαση και να πάρεις στήριξε την.

Εγώ επέλεξα άντρα 22 χρόνια μεγαλύτερό μου και παρόλο τον "πόλεμο" που μου είχαν κάνει τότε οι δικοί μου (10 χρόνια πριν) δε μετάνιωσα στιγμή για την επιλογή μου αν και βαθιά μέσα τους ποτέ δε το χώνεψαν και ούτε πρόκειται. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εμένα με στηρίζει και με κάνει ευτυχισμένη, τέλος.

Banned
    πριν σκεφτεις τη παροιμια του σοφου λαου σκεψου το ενδεχομενο να επισκευτεις μια ξενη χωρα να μπεις σε ενα καφε κ τους βλεπεις ολους να κατεβαζουν τα μουτρα κ σκεψου τι γνωμη θα σχηματιζες για αυτους. (δεν ειναι κ δυσκολο να μαντεψει κανεις που συνεβει αυτο.)

Senior Member
    Σκέψου και το γεγονός ότι ο πατέρας σου προτιμά να σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο και να απειλεί να σε ξεγράψει, αντί να σε στηρίξει στη δική σου επιλογή και να τον ενδιαφέρει πάνω απ' όλα να είσαι εσύ καλά και ευτυχισμένη στη ζωή που διαλέγεις. Ασχέτως αν όσα λέει είναι μόνο λόγια και πείσματα και αν εντέλει δεν αντέξει να κάνει πως δε σε γνωρίζει για κάποιο (πολύ ή λίγο) καιρό μετά, δεν είσαι ιδιοκτησία κανενός, και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστεί και να το αντιληφθεί. Κάνει το κλασσικό λάθος των περισσότερων (Ελλήνων) γονέων. Βλέπει το παιδί του σαν παιδί (κοινώς ανήλικο), σαν κτήμα του και δείχνει αγάπη με όρους. "Αν κάνεις ό,τι θέλω εγώ σ' αγαπάω και σε στηρίζω, αν έχεις άλλη άποψη και κάνεις αυτό που θέλεις εσύ, σε ξεγράφω".
    Τουλάχιστον είσαι κατά ένα μέρος τυχερή στο θέμα γονιών, που έχεις μια μητέρα να σε στηρίζει. Δεν ξέρω βέβαια αν σε στηρίζει και μπροστά στον πατέρα σου και αν "υψώνει το ανάστημά της" για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και το δικαίωμά σου στην επιλογή και τα δικά σου θέλω ή αν μπροστά του δε μιλάει ή παίρνει το μέρος του.

Αν είσαι σίγουρη για τον άνθρωπό σου, προχώρα και μην ακούς κανένα. Και ακόμα και αν αποδειχτεί λάθος επιλογή, θα πληρώσεις δικά σου λάθη, και το τίμημα για κάτι που εσύ διάλεξες και τουλάχιστον για κάποια περίοδο της ζωής σου σε έκανε ευτυχισμένη. Οι γονείς κάποια στιγμή θα φύγουν από τη ζωή (σου) έτσι κι αλλιώς και η μόνη μόνιμη σχέση που έχεις, είναι αυτή με τον εαυτό σου. Κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα να σου επιβάλει τις απόψεις του και τα θέλω του, ούτε να σε αναγκάσει να ζήσεις όπως εκείνος θα ήθελε.

Η μόνη ένστασή μου είναι στο θέμα παιδιού, και αυτό μόνο λόγω του νεαρού της ηλικίας και των δυο σας. Αλλά και πάλι εσείς θα το κρίνετε αν είστε οικονομικά έτοιμοι και έχετε "ωριμάσει" αρκετά ώστε να προχωρήσετε σε αυτό. Θα μου πεις, δεν εξαρτάται πάντα η ωριμότητα και οι προτεραιότητες από την ηλικία ενός ατόμου και δε γίνεται να ξέρουμε πώς θα έρθουν τα πράγματα στο μέλλον. Συζητήστε και πράξτε :)

Member
    Quote Originally Posted by MedouSa View Post
    Με βοηθατε πολυ π μ λετε να προχωρησω οταν ολοι ειναι αντιθετοι!!

Καλημέρα, ας κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου εδώ πέρα... πρώτον αναρωτιέμαι αν είναι τυχαία η παροιμία του θυμόσοφου λαού μας... παπούτσι από τον τόπο σου και ας είν' και μπαλωμένο
    δεύτερον Ελλάδα-Αλβανία 2 χώρες γειτονικές μεν αλλά ξεχωριστές με άλλα ήθη και έθιμα, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική θρησκεία τρίτον από οτι καταλαβαίνω διαβάζοντας τα όσα έγραψες θα πρέπει να προέρχεστε και από διαφορετική κοινωνική τάξη. Είναι σημαντικοί παράγοντες αυτοί που προανέφερα στο πως ένα ζευγάρι χειρίζεται τις εκάστοτε καταστάσεις που έρχεται αντιμέτωπη η οικογένειά του. Και όταν αναφέρω τον όρο οικογένεια συμπεριλαμβάνω και τα "συμπεθέρια" γιατί από τη στιγμή που θα παντρευτείτε 2 οικογένειες θα ενωθούν.
    Καλό κουράγιο σου εύχομαι και όποια απόφαση και να πάρεις στήριξε την.

Εγώ επέλεξα άντρα 22 χρόνια μεγαλύτερό μου και παρόλο τον "πόλεμο" που μου είχαν κάνει τότε οι δικοί μου (10 χρόνια πριν) δε μετάνιωσα στιγμή για την επιλογή μου αν και βαθιά μέσα τους ποτέ δε το χώνεψαν και ούτε πρόκειται. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εμένα με στηρίζει και με κάνει ευτυχισμένη, τέλος.[/QUOTE]

Ναι συμφωνω..ειμαστε 2 ανθρωποι π μεγαλωσαμε αλλιως.σιγουρα εγω ειχα τα πολλα εκεινος τα λιγα..ο τροπος σκεψης δεν διαφερει πολυ ομως..το μεγαλυτερο θεμα ειναι αυτο που λες με τις 2 οικογενειες..δεν μπορει να διανοηθουν πως θα ενωθουν με τετοια οικογενεια..οπως λες εχω δει περιπτωσεις σαν τη δικη σ κ ποτε δεν καταλαβα γιατι τοσος πολεμος..ο κοσμος θα λεει οτι ειναι με αντρα 22 χρονια μεγαλυτερο,ο κοσμος θα λεει ειναι με αντρα Αλβανο..που ειναι το προβλημα του κοσμου λοιπον?

Member
    Quote Originally Posted by Mriya View Post
    Σκέψου και το γεγονός ότι ο πατέρας σου προτιμά να σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο και να απειλεί να σε ξεγράψει, αντί να σε στηρίξει στη δική σου επιλογή και να τον ενδιαφέρει πάνω απ' όλα να είσαι εσύ καλά και ευτυχισμένη στη ζωή που διαλέγεις. Ασχέτως αν όσα λέει είναι μόνο λόγια και πείσματα και αν εντέλει δεν αντέξει να κάνει πως δε σε γνωρίζει για κάποιο (πολύ ή λίγο) καιρό μετά, δεν είσαι ιδιοκτησία κανενός, και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστεί και να το αντιληφθεί. Κάνει το κλασσικό λάθος των περισσότερων (Ελλήνων) γονέων. Βλέπει το παιδί του σαν παιδί (κοινώς ανήλικο), σαν κτήμα του και δείχνει αγάπη με όρους. "Αν κάνεις ό,τι θέλω εγώ σ' αγαπάω και σε στηρίζω, αν έχεις άλλη άποψη και κάνεις αυτό που θέλεις εσύ, σε ξεγράφω".
    Τουλάχιστον είσαι κατά ένα μέρος τυχερή στο θέμα γονιών, που έχεις μια μητέρα να σε στηρίζει. Δεν ξέρω βέβαια αν σε στηρίζει και μπροστά στον πατέρα σου και αν "υψώνει το ανάστημά της" για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και το δικαίωμά σου στην επιλογή και τα δικά σου θέλω ή αν μπροστά του δε μιλάει ή παίρνει το μέρος του.

Αν είσαι σίγουρη για τον άνθρωπό σου, προχώρα και μην ακούς κανένα. Και ακόμα και αν αποδειχτεί λάθος επιλογή, θα πληρώσεις δικά σου λάθη, και το τίμημα για κάτι που εσύ διάλεξες και τουλάχιστον για κάποια περίοδο της ζωής σου σε έκανε ευτυχισμένη. Οι γονείς κάποια στιγμή θα φύγουν από τη ζωή (σου) έτσι κι αλλιώς και η μόνη μόνιμη σχέση που έχεις, είναι αυτή με τον εαυτό σου. Κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα να σου επιβάλει τις απόψεις του και τα θέλω του, ούτε να σε αναγκάσει να ζήσεις όπως εκείνος θα ήθελε.

Η μόνη ένστασή μου είναι στο θέμα παιδιού, και αυτό μόνο λόγω του νεαρού της ηλικίας και των δυο σας. Αλλά και πάλι εσείς θα το κρίνετε αν είστε οικονομικά έτοιμοι και έχετε "ωριμάσει" αρκετά ώστε να προχωρήσετε σε αυτό. Θα μου πεις, δεν εξαρτάται πάντα η ωριμότητα και οι προτεραιότητες από την ηλικία ενός ατόμου και δε γίνεται να ξέρουμε πώς θα έρθουν τα πράγματα στο μέλλον. Συζητήστε και πράξτε :)
    Η μαμα μου με στηριζει λεγοντας πως αν ειναι λαθος πρεπει μονη μ να το καταλαβω.δεν μ κανει πολεμο βεβαια μεσα της ελπιζει να χωρισουμε κ ν προχωρησω αλλου.οταν τν ρωτησα τι θα εκανε αν εμενα εγκυος μ ειπε θα ειμαι διπλα σ κ θα σε στηριξω γιατι εισαι παιδι μου δεν θα σ αφησω στο ελεος του Θεου χωρις να σημαινει οτι εγκρινω την επιλογη σου αλλα θα ειμαι εκει...
    Αυτο που λες το σκεφτομαι συνεχεια..λεω καποια στιγμη οι γονεις μ θα φυγουν απο τη ζωη κ ειδικα ο πατερας μου π ειναι πανω απο 10 χρονια μεγαλυτερος απο τη μαμα μ..ξερω οτι οταν γινει αυτο για μενα στηριγμα κ οικογενια θα ειναι ο αντρας κ τ παιδια μου κ μονο μαζι του μπορω να φανταστω αυτη τη συνεχεια...

Senior Member
    Ντεμη εγώ λέω να μην το παντρευτείς το παλληκάρι. Φαντάζεσαι να πάτε κανένα ταξίδι στην πατρίδα του και να χορεύετε τσαρλεστον όπως ο καημένος ο Αλέξανδρος_77 στο λεωφορείο;

Member
    Quote Originally Posted by silencer View Post
    Ντεμη εγώ λέω να μην το παντρευτείς το παλληκάρι. Φαντάζεσαι να πάτε κανένα ταξίδι στην πατρίδα του και να χορεύετε τσαρλεστον όπως ο καημένος ο Αλέξανδρος_77 στο λεωφορείο;
    εγω θα ηθελα πολυ να παω στην πατριδα του να δω που γεννηθηκε!δεν ξερω τι κανουν οι υπολοιποι εμενα με ενδιαφερει μονο ο αντρας μου...βλεπω πολλους π δεν μαρεσουν κ δεν θα θελα να μπλεξω μαζι τους οπως ισχυει για ολους τς ανθρωπους οποιας καταγωγης...οι αλλοι ας χορευουν τσαρλεστον κ οτι αλλο θελουν!

Banned
    εκ πρωτης οψεος φαινοταν αρκετα αστειο γιατι εκει καναμε τη πλακα μας αφου ειμασταν σε ταξιδι κ θελαμε να ξεδωσουμε εκτος αυτου μπορει να ηταν κ το οτι διασχησαμε κ ολη την αλβανια με τη μια για αυτο να ηταν τοσο εντονο αυτο αν πηγαινες σε καπιο σημειο να κατσεις μπορει κ να μη το καταλαβαινες περ ολα αυτα ωραια ηταν κ να πας δε θα περασεις ασχημα σαν εκδρομη. θα μιαζει κ ολας αν πας κ με τη ταινια οι συμπεθεροι απ τα τιρανα χαχα...

Senior Member
    εγω λεω να προχωρησεις να φτιαξετε την οικογενεια σου κι ασε τους αλλους να τυρανιουνται μαζι με τον ρατσισμο τους..
    πιστευω οτι με τον καιρο θα το συνηθισουν και θα το αποδεχτουν....

εγω στην θεση σου αυτο θα εκανα!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    εγω λεω να προχωρησεις να φτιαξετε την οικογενεια σου κι ασε τους αλλους να τυρανιουνται μαζι με τον ρατσισμο τους..
    πιστευω οτι με τον καιρο θα το συνηθισουν και θα το αποδεχτουν....

εγω στην θεση σου αυτο θα εκανα!
    μακαρι με τον καιρο να το αποδεχτουν..ηδη ομως εχουν περασει 6 χρονια κ η σταση τους παραμενει ιδια..τοτε δεν με ενοχλουσε τοσο αλλα οσο φτανει η στιγμη να κανουμε δικη μας οικογενεια σκεφτομαι διπλα τις επιπτωσεις...

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast