Results 31 to 45 of 70
Thread: ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ
-
06-02-2015, 17:31 #31
Τι να γίνει… όπως κι εσύ έχεις τις απόψεις σου και κάνεις τις επιλογές σου, έτσι κι οι γονείς σου έχουν τις δικές τους απόψεις. Εκτός από την καταγωγή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να τους προβληματίζει? Το λέω γιατί μερικές φορές, εκτός από την προκατάληψη, υπάρχουν και σημαντικές διαφορές (πχ κουλτούρας), που όσο είμαστε σε μια ρομαντική σχέση δεν παίζουν ρόλο. Όταν όμως μιλάμε για δημιουργία οικογένειας, βγαίνουν στην επιφάνεια και έχουν διαφορετική βαρύτητα. Ίσως (όχι απαραίτητα) οι γονείς σου μπορούν να αντιληφθούν ευκολότερα κάποια πράγματα που εσύ δεν μπορείς, είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω έρωτα. Βέβαια έχεις κάθε δικαίωμα να μάθεις μέσα από τις δικές σου επιλογές και να ωριμάσεις με τους δικούς σου ρυθμούς και τρόπο. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλό, αν σου αφήσουν το περιθώριο (λες ότι η μητέρα σου είναι πιο διαλλακτική) να συζητήσεις λίγο πιο αναλυτικά μαζί τους τι ακριβώς τους προβληματίζει. Επίσης λες ότι είναι γενικά αρνητικός όλος ο περίγυρος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι φίλοι και συγγενείς είναι αρνητικοί? Κανένας από αυτούς δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο επιχείρημα?
Εγώ πάντως βρίσκω πολύ θετικό το ότι όπως είπες έχεις τελειώσει σχολή κι εργάζεσαι. Καλό είναι να διατηρήσεις την αυτονομία σου, γιατί θα είναι ευκολότερο να διεκδικείς όσα επιθυμείς… και γιατί πρακτικά θα είναι εφικτό, αλλά και γιατί αυτό θα σου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Προσωπική μου άποψη όμως είναι ότι θα ήταν καλό να μη βιαστείτε στο θέμα παιδιού. Καλό είναι πρώτα να συμβιώσουμε με έναν άνθρωπο κάτω από την ίδια στέγη, να γνωρίσουμε κι όλα όσα τον αφορούν σαν ‘επίσημο’ ζευγάρι (την οικογένεια του, τη χώρα του κλπ) και μετά να γίνουμε γονείς. Από τη στιγμή που ο χρόνος είναι υπέρ σας, θα ήταν νομίζω πιο σοφό να μη βασιστείτε μόνο στην επιθυμία, αλλά να τεστάρετε την πραγματικότητα ζώντας μαζί.
Αν κατάλαβα καλά, δεν μένετε μαζί τώρα, σωστά?
- 06-02-2015, 17:57 #32
ναι δεν μενουμε μαζι ειπαμε μεσα στο καλοκαιρι να το κανουμε..δυστιχως μεχρι τωρα δεν μπορουσαμε λογω οικονομικων κ ετσι σκεφτηκαμε πως αν ολα πανε καλα απο τν αλλο χρονο να βαλουμε μπροστα για ενα παιδακι..κανενας δεν γνωριζει την καταγωγη του..οι συγγενεις μου ας πουμε σε ιστοριες που ακουνε λενε "τι παντρευτηκε η ταδε με Αλβανο? μακρια απο μας" φαντασου λοιπον να μαθουν για μενα π ειμαι στην οικογενεια..οι γονεις μου το κρατανε επτασφραγιστο μυστικο...οσο για καποιες φιλες/γνωστες μου λενε
παμε σε αλλη καφετερια γιατι εδω ειναι γεματη Αλβανους...οποτε κ εκει φαντασου..
δεν τους νοιαζει τοσο το θεμα κουλτουρας νομιζω γιατι κ εγω εχω Αρβανιτικη καταγωγη κ ο πατερας μου ειναι απο οικογενεια με χαμηλη μορφωση κ φτωχη..αλλο που εκεινος ξεφυγε απ αυτο...δεν θελουν σε καμια περιπτωση να συγγενεψουν με σοι απο την Αλβανια...
06-02-2015, 20:03 #33
δικη σου ειναι η ζωη !
και εν τελει δεν κανεις τιποτα απολυτως κακο ή λαθος!!!
Move on !!!:oAnd those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
06-02-2015, 20:44 #34
07-02-2015, 21:07 #35
Κατι ξερουν οι γονεις σου κ δε θελουνε. Εσυ εισαι μικρη κ ερωτοχτυπημενη οποτε δε βλεπεις ουτε τη μυτη σου. Εκτος του οτι θελεις σωνει κ καλα να αλλαξεις τη γνωμη των γονιων σου. Συνελθε πριν να ναι πολυ αργα. Εγω ξερω απο Αλβανια δε στα λεω τυχαια κ ξερω κ τη γλωσσα κ τους ανθρωπους. Παιζει ρολο η εθνοτητα δεν ειναι ενας παραγοντας ασημαντος.
08-02-2015, 22:36 #36
Προσωπικα δεν θα μου άρεσε καθόλου. Αν ήθελες παιχνιδάκι καλώς. Ρεζίλι παντού θα γίνεις και δεν θα σε θέλει κάνεις. Τι έρχονται όλοι αυτοί εδώ και τους μαζεύουμε και δεν ξέρουμε ποιος είναι ποιος και μπερδεύουμε τα μπούτια μας; δεν μπορεί να έρθει εδώ κανένας Ιταλός κανένας Αμερικανός κλπ; έλεος. Ότι και να γίνει αν χωρίσετε βρες κανένα στα μέτρα σου. Έτυχε να φύγει η ξαδέρφη μου με τσιγγάνο που δούλευε στο μαγαζί τους και να πάει σπίτι του όλοι τρελαθηκαμε. Της τα κόψαν όλα κι ήρθε πίσω τρέχοντας. Τώρα ευτυχώς έφυγε από αυτόν και είναι σπίτι της. Τώρα είναι καλά έχει τις παρέες της και τους γκόμενους της. Τώρα είναι 23 αυτό έγινε πριν 1 χρόνο.
08-02-2015, 22:48 #37
Δεν μπορούμε να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα τους.Γιατί οι Αμερικανοι και οι Ιταλοί είναι καλοί;Το θέμα είναι να κανεις τους γονείς σου να το αποδεχτούν πριν το επισημοποιησεις με αρραβώνες και παιδιά.Είσαι μικρή και θα χρειαστείς την βοήθεια τους.Γενικά δεν φημίζονται οι Αλβανοί για την καλή συμπεριφορά τους,όμως ο άνθρωπος μένει 15 χρονια εδώ και έχει ελληνική παιδεία.Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να μην βιαστείς,δεν σε πιέζει ο χρόνος.Κρατα την σχέση και βλέπεις στο μέλλον.
09-02-2015, 00:31 #38
ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ.
Γιατι να γινω ρεζιλι???κανω κατι κακο??Δεν ηταν επιλογη μου να ειναι απο εκει αλλα αφου ετυχε τι να κανω?να τον αφησω γι'αυτο το λογο?
δεν ειναι θεμα ερωτοχτυπηματος ουτε κ βιασυνης γιατι ηδη ειμαστε παρα πολλα χρονια μαζι..αν ειμασταν 1 με 2 χρονια οκ να το δικαιολογησω αλλα μετα απο 6 χρονια σιγουρα δεν σε παρασυρει ο ερωτας κ σκεφτεσαι καθαρα..αλλοι μετα απο τοσα χρονια εχουν κανει ηδη οικογενεια..
οπως ειπε κ ο/η white o ανθρωπος ζει εδω περιπου 16 χρονια κ ειναι 24 οταν ηρθε λοιπον ηταν παιδακι κ μεγαλωσε οπως εγω.κ ξερω πως μαζι του δεν θα μου κοπουν πραγματα γιατι ηδη εχουμε αρκετα κ οταν μενουμε μαζι σπιτι του η σπιτι μου το ιδιο περναμε!
09-02-2015, 00:46 #39
με συγχωρεις αλλα οι ιταλοι απο οσο τους εχω δει στην ιταλια ειναι παρα πολυ καλοι κ μαλιστα εχουν κ μια εξεπεραστη ιταλικη κουζινα ασυγκριτης νοστιμιας οπως κ για τους αμερικανους εχω μια σχετικα καλη εικονα σχετικα με τους αλβανους ειμαι καπως ουδετερος. εγω αντιμετωπιζω τους αλλους οπως με αντιμετωπιζουν.
οστοσο σε αυτη τη χωρα εχουν μια ταση να ερχονται μπαχαλακιδες ισως για αυτο εχουμε παρει απο κακο ματι τους ξενους γενικοτερα.. οταν επισκεπτεσαι μια χωρα εκει ειναι που καταλαβαινεις πραγματικα πιοι ειναι σωστοι κ πιο οχι.
09-02-2015, 01:12 #40
Ακριβως!εμεις ζουμε εδω κ οι 2!αν ζουσαμε εκει η επρεπε να ζουμε εκει ναι μπορει να ηταν διαφορετικα..ωστοσο κ γω αντιμετωπιζω τον αλλον οπως με αντιμετωπιζει..υπαρχουν Αλβανοι που δεν θελω να τους βλεπω κ Ελληνες επισης!κ σ'αυτο π λες εχεις δικιο εμενα ο ιδιος ο αντρας μου το λεει πως καλα κανουν κ τους βριζουν μερικες φορες γιατι οντως τους αξιζει κ νομιζω πως αυτο ισχυει παντου σε ολες τις χωρες...
09-02-2015, 02:36 #41
Έχω ζήσει και Ιταλία και Αμερική. Για χρόνια. Το να βάλω σε ένα σακί 70 εκατομυρια Ιταλούς ή 400 εκατομμύρια Αμερικάνους ποσο μαλον κρίνοντας τους απο την κουζίνα τους το θεωρώ αφέλεια. Το ίδιο ισχύει και για τους Αλβανούς. Απο τα λεγόμενα το παιδί δεν είναι ο τυπικός δραπέτης φυλακών που ήρθε στην Ελλάδα να κλέψει και να σκοτώσει τους με αγαθές προθέσεις ιθαγενείς. Ντέμη καλό θα ήταν να τα βρεις με τους γονείς σου πριν προχωρήσεις. Και 100 χρόνια να είστε μαζί δεν παύετε να είστε στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης... Θα το καταλάβεις αργότερα αυτό.
09-02-2015, 02:42 #42
το ηξερα οτι θα συμφωνισουμε :)
09-02-2015, 02:49 #43
για μενα ακομα κ η κουζινα διχνει πολα γιατι απο αυτο κ μονο φαινεται ποσο φιλοξενος ειναι καπιος αλλα κ οτι εχει διαθεση να προσφερει... για παραδειγμα αν εσενα δε σε ενδιαφερει αυτο ειναι αλλο θεμα εγω τη βρισκω γενικα να ασχολουμαι με τους ανθρωπους κ να ειμαι κοντα τους.ετσι κ αλλιως μπορεις να μαθεις απο τα παντα οσο παρατηρεις πως συμπεριφερονται.
αν καπιος δεν μου δωσει ο ιδιος ενα κακο λογο εγω δεν εχω καπιο λογο να ειμαι αρνητικος μαζι του
οπιος δεν εχει ετσι κ αλλιως δε μπορει κ να δωσει κατι.
09-02-2015, 02:57 #44
Καλησπερα σου Ντεμη ειναι πολυ ενθαρυντικο που κανετε σχεδια για το μελλον σας πρεπει να ακολουθησετε οσα θελετε να κανετε,οσο για σενα βλεπω οτι εισαι λιγο η περισσοτερο εξαρτημενη απο την αποψη των δικων σου αυτο ειναι κατι βλαβερο κ πρεπει να το δουλεψεις κ να το εξαλειψεις μια κ καλη,για να ζησετε οπως θελετε ειναι σκοπιμο να αγνοησεις την αποψη ολων αλλωστε δεν γνωριζουν οι αλλοι περισσοτερο απο τον ιδιο σου τον εαυτο τι θελεις για να εισαι ευτιχισμενη στην ζωη σας
09-02-2015, 11:15 #45
Αν το πάρουμε κι αλλιώς ναι υπάρχουν Αλβανοί που στην πλειοψηφία τους δεν είναι και τόσο καλοί. Ο πατέρας μου έχει έναν παρά πολύ καλό φιλο χρόνια είναι σαν αδερφός του και πάντα ήταν εκεί ο φίλος του για ότι χρειαζόταν και για εμάς επίσης πχ αν δεν έχει αμάξι πιο παλιά να μας πάει στον γιατρό όσο ήμασταν παιδιά εμένα και την αδερφή μου. Όταν έπεσε και χτύπησε κάποια στιγμή ο πατέρας μου και δεν μπορούσε να οδηγήσει αυτός βοήθησε να πάει στο νοσοκομείο. Αλλά και εκείνος ότι έχει ανάγκη τον βοηθάει ο πατέρας μου. Είναι οικογενειάρχης άνθρωπος και βάζει πρώτα από όλα την οικογένεια του. Έχει χρόνια στην Ελλάδα αλλά είναι παντρεμένος με Αλβανίδα. Αλλά και από αλλού που εχω ακούσει δίνουν πολύ μεγαλύτερη αξία στα παιδιά τους όταν είναι αγόρια.