Αγαπη ή ερωτας?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 42
    Banned

Αγαπη ή ερωτας?

Ερωτηση προς το κοινο του φορουμ...

Αγαπη ή ερωτας , ερωτας η αγαπη ?

Καλα οκ οταν συνυπαρχουν αυτα τα δυο ειναι μαγεια!! Οταν ομως λογω αποστασης (ΚΥΡΙΩΣ) και των προβληματων που προκυπτουν απο αυτην και της φθορας μαζι , τι επιλεγεις?? Και αν εχει παει βολτα το ερωτικο στοιχειο επανερχεται?
    Ζεις με σκετο ερωτα?? Που πιο πολυ εχει να κανει με την σαρκα..
    Ζεις με σκετη αγαπη που ειναι κατι πιο βαθυ και αληθινο σιγουρα..αλλα ζεις με αυτην μονο?
    Μηπως ο ερωτας και η αγαπη ειναι αλληλενδετα τελικα??

(δεν θα ηθελα να ακουσω για συμβιβασμους)

Εσεις τι θα επιλεγατε?

Δεν πιστευω πως ειναι θεμα επιλογης,αυτα προκυπτουν αναλογα με τη φαση της σχεσης,δεν μπορεις πχ να μιλας για αγαπη σε μια σχεση 3 μηνων,ουτε για ερωτα σε μια σχεση πολλων χρονων.

Banned
    Μιλαω για πολυχρονη σχεση Αλαφροισκιωτε..Που σιγουρα περναει πολλες φασεις .

Εκει δε μιλας για ερωτα vs αγαπης αλλα για αγαπη vs βολεματος,μισους,ψυχρου υπολογισμου κλπ.

Γενικα δε θεωρω οτι υπαρχει αντιθεση ερωτα και αγαπης οπως το θετεις,αλλα αυτων των 2 εναντι των παραπανω που ανεφερα.Πιθανον αυτο που ονομαζεις αγαπη,να ειναι βολεμα.

Banned
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Εκει δε μιλας για ερωτα vs αγαπης αλλα για αγαπη vs βολεματος,μισους,ψυχρου υπολογισμου κλπ.

Γενικα δε θεωρω οτι υπαρχει αντιθεση ερωτα και αγαπης οπως το θετεις,αλλα αυτων των 2 εναντι των παραπανω που ανεφερα.Πιθανον αυτο που ονομαζεις αγαπη,να ειναι βολεμα.
    Μπορεις να απαντησεις σε ενα προς ενα στα ερωτηματα μου.. (γουσταρω και θελω την αποψη σου γι'αυτο, οσο μπορεις να εχεις αποψη)

Απο εκει και περα σιγουρα υπαρχει βολεμα και ανασφαλεια οταν ληγει ο ερωτας.. διαφωνεις?
    Παντως αλλο ερωτας και αλλο αγαπη.. απλα αναρωτιεμαι αν αυτα τα δυο δεν συνυπαρχουν , αν το ενα τελειωσει , τι σκατα μενει?

Senior Member
    Και τα δύο έχουν μεγάλη σημασία μέσα σε μια σχέση. Αν δεν μπορεί κάποιος να τα έχει και τα δύο δεν είναι ουσιαστικά ευχαριστημένος οπότε ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξει κάπου αλλού. Σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει και το ερωτικό στοιχείο. Για το θέμα της αγάπης μπορείς να αγαπάς την μητέρα σου, την φιλη σου, τον σκύλο σου κλπ αλλιώς τι την θέλεις την σχέση αν δεν υπάρχει το ερωτικό στοιχείο; αν βέβαια τον αγαπάς κάνεις υπομονή μέχρι να αλλάξουν κάποια πράγματα. Αν αλλάξουν φυσικά

Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Μπορεις να απαντησεις σε ενα προς ενα στα ερωτηματα μου.. (γουσταρω και θελω την αποψη σου γι'αυτο, οσο μπορεις να εχεις αποψη)

Απο εκει και περα σιγουρα υπαρχει βολεμα και ανασφαλεια οταν ληγει ο ερωτας.. διαφωνεις?
    Παντως αλλο ερωτας και αλλο αγαπη.. απλα αναρωτιεμαι αν αυτα τα δυο δεν συνυπαρχουν , αν το ενα τελειωσει , τι σκατα μενει?
    Διαφωνω,αν και πρακτικα ειναι πολυ συχνο αυτο που λες.Αν μετα τον ερωτα μεινει αγαπη του τυπου:τον αγαπαω σαν ανθρωπο,τον εχω συνηθισει και δυσκολα παω αλλου,τοτε αυτο το θεωρω βολεμα.

Αν αγαπας τον αλλο σαν αντρα/γυναικα,δεν τον αλλαζεις με τιποτα κλπ,αυτο θεωρω αγαπη σε μια σχεση.Σπανιο?Σπανιο.

Ο ερωτας ειναι κατα τη γνωμη μου μεταβατικη κατασταση,μετα απο καποιο διαστημα αναγκαστικα θα γινει κατι αλλο,δεν μπορεις να τον ''παγωσεις''.Εκτος και αν πηγαινεις απο μια μικρη σχεση στην αλλη,για να σαι συνεχεια σε φαση ερωτα :p

Αλλα ουτε ειναι και αυτονοητος (ο ερωτας),το ιδιο και η αγαπη.Υπαρχουν πολλες σχεσεις που ειναι βολεμα και υπολογισμος απο την αρχη μεχρι το τελος.

Πρακτικα,εισαι αναμεσα στο να παραμεινουν τα πραγματα ως εχουν και στο να ξεκινησεις κατι καινουργιο που θα χει πιο πολυ παθος ή ειναι ιδεα μου?Και οταν λεμε για αποσταση,τι ειδους αποσταση?Ποσο καιρο θα ναι μακρια?κλπ Δεν ειναι απλο.

Senior Member
    την αγαπη!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Banned
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Διαφωνω,αν και πρακτικα ειναι πολυ συχνο αυτο που λες.Αν μετα τον ερωτα μεινει αγαπη του τυπου:τον αγαπαω σαν ανθρωπο,τον εχω συνηθισει και δυσκολα παω αλλου,τοτε αυτο το θεωρω βολεμα.

Αν αγαπας τον αλλο σαν αντρα/γυναικα,δεν τον αλλαζεις με τιποτα κλπ,αυτο θεωρω αγαπη σε μια σχεση.Σπανιο?Σπανιο.

Ο ερωτας ειναι κατα τη γνωμη μου μεταβατικη κατασταση,μετα απο καποιο διαστημα αναγκαστικα θα γινει κατι αλλο,δεν μπορεις να τον ''παγωσεις''.Εκτος και αν πηγαινεις απο μια μικρη σχεση στην αλλη,για να σαι συνεχεια σε φαση ερωτα :p

Αλλα ουτε ειναι και αυτονοητος (ο ερωτας),το ιδιο και η αγαπη.Υπαρχουν πολλες σχεσεις που ειναι βολεμα και υπολογισμος απο την αρχη μεχρι το τελος.

Πρακτικα,εισαι αναμεσα στο να παραμεινουν τα πραγματα ως εχουν και στο να ξεκινησεις κατι καινουργιο που θα χει πιο πολυ παθος ή ειναι ιδεα μου?Και οταν λεμε για αποσταση,τι ειδους αποσταση?Ποσο καιρο θα ναι μακρια?κλπ Δεν ειναι απλο.
    (αν και χρονια μελος εδω δεν ξερω να κουοταρω κομματι - κομματι )

Αλαφροισκιωτε με εβαλες σε πολυ σκληρες σκεψεις , που ναι μεν τις εχω συλλαβισει , αλλα ισως δεν τις εχω αποδεχτει.. Λες να ηταν βολεμα?? Δεν ξερω, δεν νομιζω!
    Χα! στο αλλο που λες δεν μπορεις να "παγωσεις" τον ερωτα.. τοσο περιπλανωμενα οντα ειμαστε ρε πουστη μου? Ναι ισως , οχι ισως , καποια στιγμη τελειωνει ο ερωτας , αλλα οταν μενει η αγαπη και υποφερεις?? Αυτο δεν μπορω να εξηγησω... ειναι μια ανασφαλεια? ενα σιγουρακι?

Οσο για την αποσταση μιλαμε για μονιμη χιλιομετρικη αποσταση! και εννοειται θελω παθος στην ζωη μου.. Και σκεφτομαι οτι .. ναι χωριζω και κερδιζω παθος , αλλα χανω ... αγαπουλες ισως??Ειμαι τοσο εγωιστρια πια ή απλα μπερδεμενη?

@nikiii οκ συμφωνω μαζι σου , αλλα δεν νομιζω οτι μετα απο αγαπη και ερωτα μενει η αγαπη που εχεις στην μητερα σου και στον σκυλο σου.. δεν ξερω , δεν μου αρεσε αυτο , τουλαχιστον αυτη την στιγμη!!

@psy ... Πολυ γρηγορα απαντησες!

Senior Member
    Θα επέλεγα αγάπη.Ο έρωτας βιολογικά διαρκεί έξι μήνες.Συνήθως τους πρώτους.Αλληλένδετα δεν είναι αλλά στατιστικά πρώτα νοιώθεις έρωτα και αν πραγματικά σε κερδίσει ο άλλος,αρχίζεις να νοιώθεις αγάπη.

Banned
    Quote Originally Posted by white View Post
    Θα επέλεγα αγάπη.Ο έρωτας βιολογικά διαρκεί έξι μήνες.Συνήθως τους πρώτους.Αλληλένδετα δεν είναι αλλά στατιστικά πρώτα νοιώθεις έρωτα και αν πραγματικά σε κερδίσει ο άλλος,αρχίζεις να νοιώθεις αγάπη.
    Ειχα ερωτα πανω απο εξι μηνες... Ελα ρε ασπρε τωρα..δεν υπαρχει ισως χρονοδιαγραμμα , μονο ισως οτι τελειωνει!!

Στο αλλο που λες συμφωνω.. Εσυ ομως με τι ζεις?? Με τι συμβιβαζεσαι , αν συμβιβαζεσαι.

Senior Member
    Αααχ, σαν να λέμε "To be or not to be".

(δεν θα ηθελα να ακουσω για συμβιβασμους)
    Τί εννοείς ακριβώς μεσα στην παρένθεση; Δίνεις ένα παράδειγμα;

Αρχικά πιστεύω είναι θέμα χαρακτήρα και τα δύο.
    Προσωπικά η αποψή μου είναι οτι μπορείς να ζήσεις άνετα μόνο με την αγάπη, με την προυπόθεση οτι έχει υπάρξει και ο έρωτας στο παρελθόν.
    Στην αγάπη το αισθάνομαι σαν να τρως ένα ολοκληρωμένο γεύμα και να σηκώνεσαι από το τραπέζι σου πριν φουσκώσεις, οπότε μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα μετά.
    Στον έρωτα, συνέχιζεις και μπουκώνεσαι, μπουκώνεσαι, μπουκώνεσαι και φουσκώνουν τα μάγουλά σου σαν τα μικρά τα χαμστεράκια. :p
    Την αγάπη έχω καταλάβει αρκετούς να την βλέπουν σαν κάτι ανιαρό.. είτε γιατί μάλλον έχουν λάθος παραδείγματα, είτε γιατί θέλουν να βασίζονται σε υπερβολικές δόσεις συναισθημάτων για να "αντέχουν" την ημέρα τους και να της δίνουν αξία.
    Πάντως και στα δύο, και ειδικά στην αγάπη, ένας τρόπος να δεις οτι αυτό που νιώθεις, είναι πραγματικό, είναι να κοιτάξεις αν σκέφτεσαι τι θέλεις ΕΣΥ να δώσεις στον άλλον. Και όχι να σκέφτεσαι τί σου δίνει ο άλλος και να τον αξιολογείς με κάθε του πράξη. Εκεί έχεις κάποιου είδους συμφωνία στο μυαλό σου...

Νυσταζω πολυ για να σκεφτω καθαρα και να το αναλυσω αντικειμενικα και ουτε ειχα ποτε προσωπικη εμπειρια απο πολυχρονη σχεση ωστοσο.. :

1) θεωρω οτι το ερωτικο στοιχειο -ως εφημερο- πεθαινει και ξαναγεννιεται, αναμεσα στους ιδιους ανθρωπους
    2)Ο ερωτας οδηγει σε αγαπη και σπανια το αντιστροφο
    3)η αγαπη δεν εχει ημερομηνια ληξης αλλα μπορει να αλλαξει μορφη
    4)ο ερωτας μπορει να υπαρχει και χωρις τη σεξουαλικη ελξη, αναμεσα σε φιλους που τους συνδεει κατι παραπανω εκτος απο αγαπη η ακομα και αναμεσα σε ανθρωπους και ζωα, ειναι κατι που σου ερεθιζει τον εγκεφαλο με εναν ανεξηγητο τροπο, παρομοιο με αυτον που σου τον ερεθιζει η τεχνη

Senior Member
    Ειχα ερωτα πανω απο εξι μηνες... Ελα ρε ασπρε τωρα..δεν υπαρχει ισως χρονοδιαγραμμα , μονο ισως οτι τελειωνει!!

Στο αλλο που λες συμφωνω.. Εσυ ομως με τι ζεις?? Με τι συμβιβαζεσαι , αν συμβιβαζεσαι.
    Βρε mnimonio δεν το λέω εγώ,οι επιστήμονες το είπαν.Σταματάει να εκκρίνεται μια ουσία.Εγώ επειδή ο έρωτας δεν διαρκεί παραπάνω καιι επειδή δεν συμβιβάζομαι έιμαι ελεύθερος.Αν δεν υπάρχει το πάθος του έρωτα ή η αγάπη δεν εκφράζεται,δεν αξίζει να είμαι σε σχέση μόνο για κοινωνικούς λόγους.

(αν και χρονια μελος εδω δεν ξερω να κουοταρω κομματι - κομματι )

Αλαφροισκιωτε με εβαλες σε πολυ σκληρες σκεψεις , που ναι μεν τις εχω συλλαβισει , αλλα ισως δεν τις εχω αποδεχτει.. Λες να ηταν βολεμα?? Δεν ξερω, δεν νομιζω!
    Χα! στο αλλο που λες δεν μπορεις να "παγωσεις" τον ερωτα.. τοσο περιπλανωμενα οντα ειμαστε ρε πουστη μου? Ναι ισως , οχι ισως , καποια στιγμη τελειωνει ο ερωτας , αλλα οταν μενει η αγαπη και υποφερεις?? Αυτο δεν μπορω να εξηγησω... ειναι μια ανασφαλεια? ενα σιγουρακι?

Οσο για την αποσταση μιλαμε για μονιμη χιλιομετρικη αποσταση! και εννοειται θελω παθος στην ζωη μου.. Και σκεφτομαι οτι .. ναι χωριζω και κερδιζω παθος , αλλα χανω ... αγαπουλες ισως??Ειμαι τοσο εγωιστρια πια ή απλα μπερδεμενη?
    Αν χωρισεις το σιγουρο ειναι οτι θα σαι μονη σου ενα διαστημα και απο κει και περα υπαρχουν πολλα ενδεχομενα,αναμεσα τους και ο ερωτας.Θελω να πω οτι ειναι ενα ρισκο,και οτι δε σου εγγυαται κανεις οτι θα ζησεις τον μεγαλο ερωτα μετα.

Η μονιμη αποσταση ειναι πακεταρα,δεν μπορω να μπω στη θεση σου,γιατι μαλλον δε θα ξεκινουσα τετοια σχεση καν,αλλα αν πιστευεις οτι οντως τον αγαπας,δεν αξιζει να κανεις μια προσπαθεια να μεινεις κοντα του?(ή το αναποδο)

Page 1 of 3 123 LastLast