Αγαπη ή ερωτας? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42
    Senior Member
    Δεν πιστευω πως υπαρχει αγαπη διχως ερωτα...
    Ξερεις τι κανουμε..αυτο που λεει ο Αλαφροισκιωτος.Βολευομαστ� � γτ ΔΕΝ το κατεχουμε το σπορ της αγαπης.
    Δεν θαυμαζουμε τον ανθρωπο που κανουμε σχεση,αλλα καναμε πως δεν εχει σημασια,δεν ειναι του γουστου μας τα μουτρα του,αλλα συμβιβαστηκαμε γτ μαθαμε να μη διεκδικουμε αυτο που θελουμε.
    Αν η παστα του αλλου (κατι που εχει να κανει με αρχες και ιδανικα)και η επιθυμια (να ειναι αντικειμενο του ποθου σου ο αλλος) συμπεσουν εχεις πολλες πιθανοτητες.
    Με απασχολει καργα το θεμα κ αρνουμαι να δεχτω οτι ειμαι ατυχη,μπουχου ή οτι δεν υπαρχει.
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    αγαπη μνημονιο διαρκει για μια ζωη!

Senior Member
    O ερωτας ειναι ενα ειδος τρελλας ! δεν σκεφτεσαι λογικα . Η αγαπη επεται μετα εναν μεγαλο ερωτα , οχι παντα βεβαια . Μονο αν ο ερωτας ειναι πολυ ισχυρος . Ετσι νομιζω εγω .

Banned
    Πολύ δύσκολες ερωτήσεις μας βάζεις βρε mnimonio....... Γενικά, νομίζω πως όταν λέμε έρωτας, εννοούμε το πάθος και την καψούρα (δηλ. κάτι επιφανειακό) και όταν λέμε αγάπη, εννοούμε κάτι πιο βαθύ κ ουσιαστικό, τη συντροφικότητα. Αλλά είμαι της άποψης πως δεν μπορείς να βάλεις κανόνες στις ανθρώπινες σχέσεις, οι άνθρωποι "κουμπώνουν" αλλιώς ο ένας με τον άλλο. Πχ (σπάνιο) μπορεί να δεις ζευγάρια αγαπημένα κ ερωτευμένα συγχρόνως μέχρι τα βαθιά γεράματα, μπορεί να δεις τρελούς έρωτες να "ξεφουσκώνουν" χωρίς να αφήσουν κάποια ιδιαίτερη συναισθηματική σύνδεση, η οποία να δημιουργήσει αγάπη, μπορεί να δει σε 1 αγαπημένο ζευγάρι, από το οποίο ο έρωτας έχει φύγει να "ξαναφουντώνει η φλόγα" αν πχ νοιώσει ο ένας ότι χάνει τον άλλο (κάποιοι άνθρωποι το θησαυρό δίπλα τους τον έχουν δεδομένο κ αυτό σκοτώνει τον έρωτα), μπορείς να δεις τα πάντα. Κ σίγουρα αγάπη δεν είναι ούτε το βόλεμα, ούτε η ανασφάλεια της μοναξιάς, ούτε το δεκανίκι, ούτε η συνήθεια.
    Το θέμα, κατά την άποψή μου, είναι να ξέρεις ανά πάσα στιγμή ΕΣΥ τί θες, κ τί είναι αυτό το οποίο έχεις μπροστά σου στη ρεαλιστική του διάσταση. Το σημαντικό είναι πάνω απ'όλα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου κ να μην αυτοπαραμυθιάζεσαι. Κ μερικοί αποχωρισμοί πονάνε, αλλά καμιά φορά πρέπει να γίνονται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    από το οποίο ο έρωτας έχει φύγει να "ξαναφουντώνει η φλόγα" αν πχ νοιώσει ο ένας ότι χάνει τον άλλο (κάποιοι άνθρωποι το θησαυρό δίπλα τους τον έχουν δεδομένο κ αυτό σκοτώνει τον έρωτα), .

Θησαυρο λες , ε ατιμακι !!!!

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Θησαυρο λες , ε ατιμακι !!!!
    Ναι, το έχω ακούσει κ αυτό. Ότι κάποιος έχασε θησαυρό κ το κατάλαβε πολύ μετά......... Το ζήτημα είναι να συνειδητοποιείς τί αξία έχει ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου όσο τον έχεις κ όχι όταν νοιώσεις την έλλειψή του.

Senior Member
    ........ Το ζήτημα είναι να συνειδητοποιείς τί αξία έχει ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου όσο τον έχεις κ όχι όταν νοιώσεις την έλλειψή του.

Kαι αμα το συνειδητοποιησει καπως αργα , λες ο αλλος ναναι τοσο ακαρδος ωστε να εχει πεισμωσει ? τι σοι ερωτας ειναι αυτος ? πολυ αυστηρη φαινεσαι ( δεν σε γνωριζω , αλλα φαινεσαι ' ζορικη ' ) .

Banned
    Αυτό το ζόρικο το έχω ξανακούσει πολλές φορές...... άκαρδη όμως ποτέ! Κ όχι μόνο αυτό.Η επανασύνδεση μπορεί να μη συμβεί είτε γιατί η 1 πλευρά έχει ξενερώσει πλέον, είτε γιατί η άλλη πλευρά δεν θέλει να "τσαλακωθεί' κ να διεκδικήσει τον άλλο. Πολλές φορές την αυστηρότητα που λες δεν την βγάζει μόνο η πλευρά του έφυγε, αλλά κ η πλευρά που, αν κ κατάλαβε το λάθος, δεν κάνει κάποια ουσιαστική κ δυναμική κίνηση να διορθώσει τα πράγματα, είτε για λόγους εγωϊσμού, είτε για λόγους ξεβολέματος, είτε κ εγώ δεν ξέρω τί.

Banned
    Quote Originally Posted by Φωτεινη! View Post
    Δεν πιστευω πως υπαρχει αγαπη διχως ερωτα...
    Ξερεις τι κανουμε..αυτο που λεει ο Αλαφροισκιωτος . Βολευομαστε γτ ΔΕΝ το κατεχουμε το σπορ της αγαπης.
    Δεν θαυμαζουμε τον ανθρωπο που κανουμε σχεση , αλλα καναμε πως δεν εχει σημασια , δεν ειναι του γουστου μας τα μουτρα του , αλλα συμβιβαστηκαμε γτ μαθαμε να μη διεκδικουμε αυτο που θελουμε.
    Αν η παστα του αλλου (κατι που εχει να κανει με αρχες και ιδανικα) και η επιθυμια (να ειναι αντικειμενο του ποθου σου ο αλλος) συμπεσουν εχεις πολλες πιθανοτητες.
    Με απασχολει καργα το θεμα κ αρνουμαι να δεχτω οτι ειμαι ατυχη , μπουχου ή οτι δεν υπαρχει.

Σας διαβασα ολους με προσοχη.. Ωραια τα λετε δεν μπορω να πω :P

Το ξερω που ρωταω δυσκολα , παραμενω μπερδεμενη παντως..

Μαριποζα με καλυψες ιδιαιτερα μπορω να πω . (οπως και οι υπολοιποι)

Senior Member
    Αυτό το ζόρικο το έχω ξανακούσει πολλές φορές...... άκαρδη όμως ποτέ! Κ όχι μόνο αυτό.Η επανασύνδεση μπορεί να μη συμβεί είτε γιατί η 1 πλευρά έχει ξενερώσει πλέον, είτε γιατί η άλλη πλευρά δεν θέλει να "τσαλακωθεί' κ να διεκδικήσει τον άλλο..

Να τσαλακωθει , γιατι οχι , να της παει και δωρακια , σοκολατιτσες , λουλουδακια , πιανουν αυτα ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αρ_ιάδνη View Post
    Νυσταζω πολυ για να σκεφτω καθαρα και να το αναλυσω αντικειμενικα και ουτε ειχα ποτε προσωπικη εμπειρια απο πολυχρονη σχεση ωστοσο.. :

1) θεωρω οτι το ερωτικο στοιχειο -ως εφημερο- πεθαινει και ξαναγεννιεται, αναμεσα στους ιδιους ανθρωπους
    2)Ο ερωτας οδηγει σε αγαπη και σπανια το αντιστροφο
    3)η αγαπη δεν εχει ημερομηνια ληξης αλλα μπορει να αλλαξει μορφη
    4)ο ερωτας μπορει να υπαρχει και χωρις τη σεξουαλικη ελξη, αναμεσα σε φιλους που τους συνδεει κατι παραπανω εκτος απο αγαπη η ακομα και αναμεσα σε ανθρωπους και ζωα, ειναι κατι που σου ερεθιζει τον εγκεφαλο με εναν ανεξηγητο τροπο, παρομοιο με αυτον που σου τον ερεθιζει η τεχνη

Αριαδνη , τι ωραια που τα λες , στο μονο που εχω μια αντιρρησουλα ειναι στο 4) . Γινεται τετοιο πραμα , δεν μουχει τυχει . Βεβαια μπορει να ειμαι μεγαλυτερος σου , αλλα σε βρισκω πολυ προχωρημενη . Και τι κανεις 06.20πμ. ξυπνια ? εργαζεσαι ? σπουδαζεις ?

Banned
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Ερωτηση προς το κοινο του φορουμ...

Αγαπη ή ερωτας , ερωτας η αγαπη ?

Καλα οκ οταν συνυπαρχουν αυτα τα δυο ειναι μαγεια!! Οταν ομως λογω αποστασης (ΚΥΡΙΩΣ) και των προβληματων που προκυπτουν απο αυτην και της φθορας μαζι , τι επιλεγεις?? Και αν εχει παει βολτα το ερωτικο στοιχειο επανερχεται?
    Ζεις με σκετο ερωτα?? Που πιο πολυ εχει να κανει με την σαρκα..
    Ζεις με σκετη αγαπη που ειναι κατι πιο βαθυ και αληθινο σιγουρα..αλλα ζεις με αυτην μονο?
    Μηπως ο ερωτας και η αγαπη ειναι αλληλενδετα τελικα??

(δεν θα ηθελα να ακουσω για συμβιβασμους)

Εσεις τι θα επιλεγατε?
    Λοιπόν ας τα πάρουμε με τη σειρά:
    - Αγάπη βέβαια! Βάθος, διάρκεια, ποιότητα! Ενώ έρωτας… πάθος, ένταση, ποσότητα…. Μμμμ, μπα!
    - Συνυπάρχουν? Αφήνει περιθώρια ο έρωτας για οτιδήποτε άλλο? Σκέψη, πράξη, συναίσθημα? Μμμμ…μπα!
    - Για εμένα η απόσταση δεν συντηρεί τον έρωτα, παρά μόνο μια φαντασίωση έρωτα.
    - Η συνύπαρξη επίσης, δεν συνεπάγεται φθορά. Εκτός αν επειδή δεν ταιριάζουμε, το συνειδητοποιούμε λόγω της συνύπαρξης.
    - Αν έχει πάει απλώς βόλτα το ερωτικό στοιχείο, φυσικά και επανέρχεται. Αν του έχουμε κάνει και μνημόσυνο….μάλλον όχι.
    - Όχι δεν ζω με σκέτο έρωτα, βαριέμαι γρήγορα.
    - Ζω με σκέτη αγάπη, αλλά… λίγη σάλτσα στα μακαρόνια βελτιώνει τη γεύση. :o
    - Αλληλένδετα… Εδώ θα συμφωνήσω με τα 4 points της Αριάδνης.
    - Δεν θα διάλεγα ούτε έρωτα, ούτε αγάπη. Θα διάλεγα έλξη, ερωτική χημεία, επικοινωνία, σεβασμό κι ειλικρίνεια κι όπως προκύψει. Ιδανικά, ΟΚ είναι καλό να αναπτυχθεί οικειότητα και βαθιά αγάπη και ταυτόχρονα να φουντώνει πότε πότε κι ο έρωτας.

Banned
    - Συνυπάρχουν? Αφήνει περιθώρια ο έρωτας για οτιδήποτε άλλο? Σκέψη, πράξη, συναίσθημα? Μμμμ…μπα!
    δηλαδη αν το πεις πιο ξεκαθαρα το ενα ειναι το αντιθετο απο το αλλο

Banned
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Λοιπόν ας τα πάρουμε με τη σειρά:
    - Αγάπη βέβαια! Βάθος, διάρκεια, ποιότητα! Ενώ έρωτας… πάθος, ένταση, ποσότητα…. Μμμμ, μπα!

το μμμμμ μπα ειναι αμφισβητηση πανω στην εννοια του ερωτα? Θα ελεγα οτι ειναι μια υποκειμενικη σου αποψη και αντικειμενικα θα ελεγα , τι αναγκες βγαινουν στον καθενα αναλογα την χρονικη στιγμη..

Αυτα ειναι τα ωραια του ερωτα.. δεν υπαρχει λογικη..πραγματικα δεν ξερω αν συνυπαρχουν , το μονο σιγουρο ειναι οτι μπορει ο ερωτας να γεννησει αγαπη.

- Για εμένα η απόσταση δεν συντηρεί τον έρωτα, παρά μόνο μια φαντασίωση έρωτα.

δεν ξερω , ισως ναι.
    - Η συνύπαρξη επίσης, δεν συνεπάγεται φθορά. Εκτός αν επειδή δεν ταιριάζουμε, το συνειδητοποιούμε λόγω της συνύπαρξης.

Και ο τοιχος με το χρωμα συνυπαρχει αλλα καπου θα ξεφτισει.. Η φθορα κανει την εμφανιση της ισως οταν εμεις ξεφτισουμε.

- Αν έχει πάει απλώς βόλτα το ερωτικό στοιχείο, φυσικά και επανέρχεται. Αν του έχουμε κάνει και μνημόσυνο….μάλλον όχι.

Δεν υπαρχει μεση κατασταση πιστευω.. ή κηδεια ειναι ή κηδεια ξανα ! Θα φτασει στο σημειο του "Αρρωστου" και μετα θα φαμε τα κολλυβα του!

- Όχι δεν ζω με σκέτο έρωτα, βαριέμαι γρήγορα.

Φανταζομαι ολοι μας , αλλα οσο διαρκει ειναι... γρρρρρρρρ

- Ζω με σκέτη αγάπη, αλλά… λίγη σάλτσα στα μακαρόνια βελτιώνει τη γεύση. :o

Αρα με λιγο ερωτα..Τι αλλη σαλτσα να εννοεις?

- Αλληλένδετα… Εδώ θα συμφωνήσω με τα 4 points της Αριάδνης.

- Δεν θα διάλεγα ούτε έρωτα, ούτε αγάπη. Θα διάλεγα έλξη, ερωτική χημεία, επικοινωνία, σεβασμό κι ειλικρίνεια κι όπως προκύψει. Ιδανικά, ΟΚ είναι καλό να αναπτυχθεί οικειότητα και βαθιά αγάπη και ταυτόχρονα να φουντώνει πότε πότε κι ο έρωτας.
    Διπλωματικη απαντηση θα ελεγα εδω που εχει και στοιχεια ερωτα και αγαπης! Δεν ειμαι μονο εγω τελικα σε τρικυμια εν κρανιω :P

ενα κουοτ της κακιας ωρας !!

Banned
    Χαχα, εντάξει δεν είναι τόσο κακό το κουότ… αλλά αν κάνω κουότ πάνω στο κουότ θα χαθούμε νομίζω… στάσου να τα γράψω λίγο πιο συμπυκνωμένα:

Δεν αμφισβητώ ούτε την έννοια, ούτε τη σημασία του έρωτα, ιδίως για φάσεις της ζωής μας που νιώθουμε να τον έχουμε ανάγκη, ή και για φάσεις που απλά μας πιάνει απροετοίμαστους. Στο μυαλό μου όμως τον έχω όπως περιγράφει πιο πάνω η mariposa, δηλαδή πάθος και καψούρα, επιφανειακό και προσωρινό, κάτι σαν πυροτέχνημα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο έρωτας είναι αυτό που ξεφτίζει (ή οι άνθρωποι που ερωτεύτηκαν). Η αγάπη όχι μόνο δεν φθείρεται, αλλά μπορεί να δυναμώσει και να γίνει πιο βαθιά με τη συνύπαρξη. Αυτή η απομυθοποίηση, η καθημερινή τριβή με όλα τα στραβά και τα δύσκολα ενός ανθρώπου, η επαφή με όλες του τις σωματικές και ψυχολογικές πλευρές (όχι μόνο με την καλογυαλισμένη εικόνα ενός ραντεβού), όλα αυτά ‘ενοχλούν’ μόνο την εξιδανικευμένη εικόνα ενός ‘έρωτα’, ενώ αντίθετα γλυκαίνουν και διευρύνουν άλλα πιο ουσιαστικά και βαθιά συναισθήματα.

Σε μια σχέση ζευγαριού, είναι πιστεύω σημαντικό το ερωτικό στοιχείο. Όχι μόνο το να μπορείς να ερωτεύεσαι ξανά και ξανά το σύντροφο σου, ούτε μόνο το να υπάρχει καλό σεξ. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το πώς θα σε κοιτάξει, από ένα φιλάκι, μια βραδιά έρωτα, ένα δεκάλεπτο παθιασμένου σεξ, την ανάμνηση ενός αγγίγματος, μια λέξη, πολλά, πάρα πολλά. Αν όλα αυτά υπήρξαν και κάποια στιγμή χαθούν ή ξεχαστούν μέσα στη ροή της καθημερινότητας, μπορεί και να τα ξαναβρούμε. Αν ήταν εξαρχής χλιαρά και δύσκολα, ή αν πέρασε τόσος καιρός που στο μεταξύ τα αντικαταστήσαμε με άλλους ή άλλα…. χλωμό.

Τέλος, συνήθως όταν συναντάμε έναν άνθρωπο δεν ξέρουμε τη δυναμική μιας πιθανής σχέσης ανάμεσα μας. Δεν ξέρουμε αν θα τον ερωτευτούμε, αν θα τον αγαπήσουμε, αν θα υπάρξει καλό timing για να προχωρήσουμε μαζί κλπ. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που ξέρουμε. Ξέρουμε αν μας αρέσει, αν τον βρίσκουμε ελκυστικό. Ξέρουμε αν έχουμε ‘χημεία’ ερωτική. Ξέρουμε αν επικοινωνούμε απροβλημάτιστα, καθώς και πολλά άλλα για αυτόν, εμάς και το μεταξύ μας. Όλα αυτά, αν είναι συμβατά κι αν δεν τα αγνοήσουμε, είναι μια καλή βάση για να μετατραπεί ο τυχόν έρωτας σε αγάπη, η τυχόν αγάπη σε ερωτική, και όλο αυτό σε όμορφη σχέση κι όχι συμβιβασμό.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast