Results 16 to 30 of 42
Thread: Αγαπη ή ερωτας?
-
08-02-2015, 22:29 #16
Δεν πιστευω πως υπαρχει αγαπη διχως ερωτα...
Ξερεις τι κανουμε..αυτο που λεει ο Αλαφροισκιωτος.Βολευομαστ� � γτ ΔΕΝ το κατεχουμε το σπορ της αγαπης.
Δεν θαυμαζουμε τον ανθρωπο που κανουμε σχεση,αλλα καναμε πως δεν εχει σημασια,δεν ειναι του γουστου μας τα μουτρα του,αλλα συμβιβαστηκαμε γτ μαθαμε να μη διεκδικουμε αυτο που θελουμε.
Αν η παστα του αλλου (κατι που εχει να κανει με αρχες και ιδανικα)και η επιθυμια (να ειναι αντικειμενο του ποθου σου ο αλλος) συμπεσουν εχεις πολλες πιθανοτητες.
Με απασχολει καργα το θεμα κ αρνουμαι να δεχτω οτι ειμαι ατυχη,μπουχου ή οτι δεν υπαρχει.:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
- 09-02-2015, 02:33 #17
αγαπη μνημονιο διαρκει για μια ζωη!
09-02-2015, 04:13 #18
O ερωτας ειναι ενα ειδος τρελλας ! δεν σκεφτεσαι λογικα . Η αγαπη επεται μετα εναν μεγαλο ερωτα , οχι παντα βεβαια . Μονο αν ο ερωτας ειναι πολυ ισχυρος . Ετσι νομιζω εγω .
09-02-2015, 09:19 #19
- still searching for the right place.....
Πολύ δύσκολες ερωτήσεις μας βάζεις βρε mnimonio....... Γενικά, νομίζω πως όταν λέμε έρωτας, εννοούμε το πάθος και την καψούρα (δηλ. κάτι επιφανειακό) και όταν λέμε αγάπη, εννοούμε κάτι πιο βαθύ κ ουσιαστικό, τη συντροφικότητα. Αλλά είμαι της άποψης πως δεν μπορείς να βάλεις κανόνες στις ανθρώπινες σχέσεις, οι άνθρωποι "κουμπώνουν" αλλιώς ο ένας με τον άλλο. Πχ (σπάνιο) μπορεί να δεις ζευγάρια αγαπημένα κ ερωτευμένα συγχρόνως μέχρι τα βαθιά γεράματα, μπορεί να δεις τρελούς έρωτες να "ξεφουσκώνουν" χωρίς να αφήσουν κάποια ιδιαίτερη συναισθηματική σύνδεση, η οποία να δημιουργήσει αγάπη, μπορεί να δει σε 1 αγαπημένο ζευγάρι, από το οποίο ο έρωτας έχει φύγει να "ξαναφουντώνει η φλόγα" αν πχ νοιώσει ο ένας ότι χάνει τον άλλο (κάποιοι άνθρωποι το θησαυρό δίπλα τους τον έχουν δεδομένο κ αυτό σκοτώνει τον έρωτα), μπορείς να δεις τα πάντα. Κ σίγουρα αγάπη δεν είναι ούτε το βόλεμα, ούτε η ανασφάλεια της μοναξιάς, ούτε το δεκανίκι, ούτε η συνήθεια.
Το θέμα, κατά την άποψή μου, είναι να ξέρεις ανά πάσα στιγμή ΕΣΥ τί θες, κ τί είναι αυτό το οποίο έχεις μπροστά σου στη ρεαλιστική του διάσταση. Το σημαντικό είναι πάνω απ'όλα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου κ να μην αυτοπαραμυθιάζεσαι. Κ μερικοί αποχωρισμοί πονάνε, αλλά καμιά φορά πρέπει να γίνονται.
09-02-2015, 10:03 #20
09-02-2015, 10:21 #21
09-02-2015, 10:45 #22
09-02-2015, 11:01 #23
Αυτό το ζόρικο το έχω ξανακούσει πολλές φορές...... άκαρδη όμως ποτέ! Κ όχι μόνο αυτό.Η επανασύνδεση μπορεί να μη συμβεί είτε γιατί η 1 πλευρά έχει ξενερώσει πλέον, είτε γιατί η άλλη πλευρά δεν θέλει να "τσαλακωθεί' κ να διεκδικήσει τον άλλο. Πολλές φορές την αυστηρότητα που λες δεν την βγάζει μόνο η πλευρά του έφυγε, αλλά κ η πλευρά που, αν κ κατάλαβε το λάθος, δεν κάνει κάποια ουσιαστική κ δυναμική κίνηση να διορθώσει τα πράγματα, είτε για λόγους εγωϊσμού, είτε για λόγους ξεβολέματος, είτε κ εγώ δεν ξέρω τί.
09-02-2015, 12:31 #24
09-02-2015, 12:38 #25
09-02-2015, 12:46 #26
10-02-2015, 02:10 #27
Λοιπόν ας τα πάρουμε με τη σειρά:
- Αγάπη βέβαια! Βάθος, διάρκεια, ποιότητα! Ενώ έρωτας… πάθος, ένταση, ποσότητα…. Μμμμ, μπα!
- Συνυπάρχουν? Αφήνει περιθώρια ο έρωτας για οτιδήποτε άλλο? Σκέψη, πράξη, συναίσθημα? Μμμμ…μπα!
- Για εμένα η απόσταση δεν συντηρεί τον έρωτα, παρά μόνο μια φαντασίωση έρωτα.
- Η συνύπαρξη επίσης, δεν συνεπάγεται φθορά. Εκτός αν επειδή δεν ταιριάζουμε, το συνειδητοποιούμε λόγω της συνύπαρξης.
- Αν έχει πάει απλώς βόλτα το ερωτικό στοιχείο, φυσικά και επανέρχεται. Αν του έχουμε κάνει και μνημόσυνο….μάλλον όχι.
- Όχι δεν ζω με σκέτο έρωτα, βαριέμαι γρήγορα.
- Ζω με σκέτη αγάπη, αλλά… λίγη σάλτσα στα μακαρόνια βελτιώνει τη γεύση. :o
- Αλληλένδετα… Εδώ θα συμφωνήσω με τα 4 points της Αριάδνης.
- Δεν θα διάλεγα ούτε έρωτα, ούτε αγάπη. Θα διάλεγα έλξη, ερωτική χημεία, επικοινωνία, σεβασμό κι ειλικρίνεια κι όπως προκύψει. Ιδανικά, ΟΚ είναι καλό να αναπτυχθεί οικειότητα και βαθιά αγάπη και ταυτόχρονα να φουντώνει πότε πότε κι ο έρωτας.
10-02-2015, 03:19 #28
- Συνυπάρχουν? Αφήνει περιθώρια ο έρωτας για οτιδήποτε άλλο? Σκέψη, πράξη, συναίσθημα? Μμμμ…μπα!
10-02-2015, 03:41 #29
10-02-2015, 14:43 #30
Χαχα, εντάξει δεν είναι τόσο κακό το κουότ… αλλά αν κάνω κουότ πάνω στο κουότ θα χαθούμε νομίζω… στάσου να τα γράψω λίγο πιο συμπυκνωμένα:
Δεν αμφισβητώ ούτε την έννοια, ούτε τη σημασία του έρωτα, ιδίως για φάσεις της ζωής μας που νιώθουμε να τον έχουμε ανάγκη, ή και για φάσεις που απλά μας πιάνει απροετοίμαστους. Στο μυαλό μου όμως τον έχω όπως περιγράφει πιο πάνω η mariposa, δηλαδή πάθος και καψούρα, επιφανειακό και προσωρινό, κάτι σαν πυροτέχνημα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο έρωτας είναι αυτό που ξεφτίζει (ή οι άνθρωποι που ερωτεύτηκαν). Η αγάπη όχι μόνο δεν φθείρεται, αλλά μπορεί να δυναμώσει και να γίνει πιο βαθιά με τη συνύπαρξη. Αυτή η απομυθοποίηση, η καθημερινή τριβή με όλα τα στραβά και τα δύσκολα ενός ανθρώπου, η επαφή με όλες του τις σωματικές και ψυχολογικές πλευρές (όχι μόνο με την καλογυαλισμένη εικόνα ενός ραντεβού), όλα αυτά ‘ενοχλούν’ μόνο την εξιδανικευμένη εικόνα ενός ‘έρωτα’, ενώ αντίθετα γλυκαίνουν και διευρύνουν άλλα πιο ουσιαστικά και βαθιά συναισθήματα.
Σε μια σχέση ζευγαριού, είναι πιστεύω σημαντικό το ερωτικό στοιχείο. Όχι μόνο το να μπορείς να ερωτεύεσαι ξανά και ξανά το σύντροφο σου, ούτε μόνο το να υπάρχει καλό σεξ. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το πώς θα σε κοιτάξει, από ένα φιλάκι, μια βραδιά έρωτα, ένα δεκάλεπτο παθιασμένου σεξ, την ανάμνηση ενός αγγίγματος, μια λέξη, πολλά, πάρα πολλά. Αν όλα αυτά υπήρξαν και κάποια στιγμή χαθούν ή ξεχαστούν μέσα στη ροή της καθημερινότητας, μπορεί και να τα ξαναβρούμε. Αν ήταν εξαρχής χλιαρά και δύσκολα, ή αν πέρασε τόσος καιρός που στο μεταξύ τα αντικαταστήσαμε με άλλους ή άλλα…. χλωμό.
Τέλος, συνήθως όταν συναντάμε έναν άνθρωπο δεν ξέρουμε τη δυναμική μιας πιθανής σχέσης ανάμεσα μας. Δεν ξέρουμε αν θα τον ερωτευτούμε, αν θα τον αγαπήσουμε, αν θα υπάρξει καλό timing για να προχωρήσουμε μαζί κλπ. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που ξέρουμε. Ξέρουμε αν μας αρέσει, αν τον βρίσκουμε ελκυστικό. Ξέρουμε αν έχουμε ‘χημεία’ ερωτική. Ξέρουμε αν επικοινωνούμε απροβλημάτιστα, καθώς και πολλά άλλα για αυτόν, εμάς και το μεταξύ μας. Όλα αυτά, αν είναι συμβατά κι αν δεν τα αγνοήσουμε, είναι μια καλή βάση για να μετατραπεί ο τυχόν έρωτας σε αγάπη, η τυχόν αγάπη σε ερωτική, και όλο αυτό σε όμορφη σχέση κι όχι συμβιβασμό.