Αγαπη ή ερωτας? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 42 of 42
    Senior Member
    Εγώ θα διάλεγα την αγάπη!

Banned
    Ήσουν πολύ κατατοπιστική Μαρίνα.. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , ειλικρινά νιώθω οτι ξεμπλοκαρα λίγο .

Γεια σου ρε δελφίνι αγαπησιαρικο!!

Senior Member
    Αν δεν υπηρχε πλεον κανενα ερωτικο στοιχειο , θα επαιρνα τα μπαγαλακια μου και θα εφευγα
    Αν ειχε φυγει η πολλη καψουρα , αλλα υπηρχε καλη επικοινωνια, αλληλοσεβασμος και χημεια θα εμενα.

Banned
    Το ξερω πως εκτρεπω λιγο το θεμα τωρα, αλλα μιας κ μιλαμε για ερωτες, αγαπες, καψουρες κ διλημματα......... πιστευω οτι καποιες λεξεις, οπως η αγαπη (κ η συγγνωμη κ πολλες αλλες) εχουν 1 ιδιαιτερα "βαρυ" περιεχομενο κ μεγαλη σημασια, αλλα δυστυχως λογω καταχρησης εχουν χασει το νοημα τους. Κ να τονισω οτι ειναι επισης δυστυχως πολυ συνηθες στην πραξη να μπερδευουμε το "αγαπαω τον χ" με το "αγαπαω αυτο που βαζει ο χ στη ζωη μου". Προκειται για χασμα καταστασεων, τα 2 αυτα απεχουν μεταξυ τους ετη φωτος........

Παντως, κ μονο το γεγονος πως καποιος, εστω κ υποσυνειδητα εχει μπει στη διαδικασια να σκεφτεται αν θα το κρατησει η θα το αφησει, κ αν αυτο που υπαρχει τον καλυπτει, εχει ηδη αρχισει η αντιστροφη μετρηση....... λεγεται παρακμη, ειναι σπανια αναστρεψιμη, κ μπορει να διαρκεσει απο ελαχιστα εως κ μια ζωη.

Banned
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    Το ξερω πως εκτρεπω λιγο το θεμα τωρα, αλλα μιας κ μιλαμε για ερωτες, αγαπες, καψουρες κ διλημματα......... πιστευω οτι καποιες λεξεις, οπως η αγαπη (κ η συγγνωμη κ πολλες αλλες) εχουν 1 ιδιαιτερα "βαρυ" περιεχομενο κ μεγαλη σημασια, αλλα δυστυχως λογω καταχρησης εχουν χασει το νοημα τους. Κ να τονισω οτι ειναι επισης δυστυχως πολυ συνηθες στην πραξη να μπερδευουμε το "αγαπαω τον χ" με το "αγαπαω αυτο που βαζει ο χ στη ζωη μου". Προκειται για χασμα καταστασεων, τα 2 αυτα απεχουν μεταξυ τους ετη φωτος........

Παντως, κ μονο το γεγονος πως καποιος, εστω κ υποσυνειδητα εχει μπει στη διαδικασια να σκεφτεται αν θα το κρατησει η θα το αφησει, κ αν αυτο που υπαρχει τον καλυπτει, εχει ηδη αρχισει η αντιστροφη μετρηση....... λεγεται παρακμη, ειναι σπανια αναστρεψιμη, κ μπορει να διαρκεσει απο ελαχιστα εως κ μια ζωη.
    Συμφωνω απολυτα στην πρωτη σου παραγραφο , προσωπικα δεν εχω κανει ποτε καταχρηση της φρασης " σε αγαπω" , πρεπει καποιος να ειναι πολυ τσαρλατανος για να το κανει αυτο.
    Ειχα την τυχη να αγαπησω πολυ , (και να αγαπηθω) μια φορα μου συνεβη αυτο η αληθεια και φυσικα αυτο δεν εχει παψει και ουτε θα παψει. Ειναι κατι παρα πολυ βαθυ και γι'αυτο φτανοντας στην δευτερη παραγραφο σου , εχω εντονες συγκρουσεις μεσα μου απο την μια ειναι αυτη η βαθια αγαπη που αισθανομαι και απο την αλλη μου εχει βγει κατι το επιφανειακο - σαρκικο που δεν το ειχα και ποτε.. Οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος βγαζει και κουσουρια :)
    Δεν ξερω αν μου εχει τελειωσει ή τι μου εχει τελειωσει ακριβως ή αν ειναι απλα καποιες ελλειψεις λογω αποστασης. Μπερδεγουει..

Banned
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Αν δεν υπηρχε πλεον κανενα ερωτικο στοιχειο , θα επαιρνα τα μπαγαλακια μου και θα εφευγα
    Αν ειχε φυγει η πολλη καψουρα , αλλα υπηρχε καλη επικοινωνια, αλληλοσεβασμος και χημεια θα εμενα.
    Η πολυ καψουρα νομιζω παντα καποια στιγμη φευγει.. Ομως σε μια σχεση αν δεν υπαρχει και το ερωτικο στοιχειο , δεν θα υπαρχει ουτε επικοινωνια , ουτε τιποτα.. Ενα κενο.

[QUOTE=mnimonio;524255......... Οσο για την αποσταση μιλαμε για μονιμη χιλιομετρικη αποσταση! και εννοειται θελω παθος στην ζωη μου.. Και σκεφτομαι οτι .. ναι χωριζω και κερδιζω παθος , αλλα χανω ... αγαπουλες ισως??Ειμαι τοσο εγωιστρια πια ή απλα μπερδεμενη?

..[/QUOTE]

Οι αποστάσεις κάποτε θα πρέπει να σμικρυνθούν (νοείται για να συζύσουν τελικώς). Δεν ξέρω άλλη αίσια έκβαση ενός έρωτα τον οποίο απλά χωρίζει η απόσταση. Ειτε θα πας να τον βρεις ειτε εκεινος πρεπει να ρθει σε σενα. Αλλιώς, δεν αποκλείεται, η συνεχιση της απόστασης, σε βάθος χρόνου, να ξεθωριάσει τη σχέση λόγω της έλλειψης της καθημερινής επαφης.
    Έρωτας παραπέμπει σε αμοιβαία έλξη και χημεία με σκοπό τη συνύπαρξη δυο ανθρωπων. Η αγαπη ειναι αυτονόητο κομμάτι του έρωτα.
    γιάννης

Quote Originally Posted by marina38 View Post
    . Η αγάπη όχι μόνο δεν φθείρεται, αλλά μπορεί να δυναμώσει και να γίνει πιο βαθιά με τη συνύπαρξη. Αυτή η απομυθοποίηση, η καθημερινή τριβή με όλα τα στραβά και τα δύσκολα ενός ανθρώπου, η επαφή με όλες του τις σωματικές και ψυχολογικές πλευρές (όχι μόνο με την καλογυαλισμένη εικόνα ενός ραντεβού), όλα αυτά ‘ενοχλούν’ μόνο την εξιδανικευμένη εικόνα ενός ‘έρωτα’, ενώ αντίθετα γλυκαίνουν και διευρύνουν άλλα πιο ουσιαστικά και βαθιά συναισθήματα.

Η αληθινή αγάπη ανάμεσα σε δυο ανθρωπους κάνει τις όποιες διαφορές στη συγκατοίκηση, στις συνήθεις και στο χαρακτήρα να μοιάζουν ασήμαντες, σχεδόν να περνάνε απαρατηρητες. Το αντίθετο, αμα δυο ανθρωπους δεν δενει αυτή η στενή ψυχική σύνδεση όλες αυτες οι διαφορές θα είναι στην αρχή η αιτία προστριβών και μετά χωρισμού.

Τέλος, συνήθως όταν συναντάμε έναν άνθρωπο δεν ξέρουμε τη δυναμική μιας πιθανής σχέσης ανάμεσα μας. Δεν ξέρουμε αν θα τον ερωτευτούμε, αν θα τον αγαπήσουμε, αν θα υπάρξει καλό timing για να προχωρήσουμε μαζί κλπ. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που ξέρουμε. Ξέρουμε αν μας αρέσει, αν τον βρίσκουμε ελκυστικό. Ξέρουμε αν έχουμε ‘χημεία’ ερωτική. Ξέρουμε αν επικοινωνούμε απροβλημάτιστα, καθώς και πολλά άλλα για αυτόν, εμάς και το μεταξύ μας. Όλα αυτά, αν είναι συμβατά κι αν δεν τα αγνοήσουμε, είναι μια καλή βάση για να μετατραπεί ο τυχόν έρωτας σε αγάπη, η τυχόν αγάπη σε ερωτική, και όλο αυτό σε όμορφη σχέση κι όχι συμβιβασμό. Συνήθως τα καταλαβαίνουμε από την αρχή Μαρίνα. Τα στοιχεια που αναφερεις για την αρχή μιας συνάντησης, ήτοι, ότι τον βρίσκουμε ελκυστικό, έχουμε ερωτική χημεία και επικοινωνούμε απροβληματιστα, (αμοιβαια εννοείται), είναι το στερεο υπόβαθρο για τη συνεχεια, ειναι το υπόβαθρο που εκτός απροοπτου εγγυάτε την επιτυχημένη συνέχεια. Με εξαιρεση, αν εθελοτυφλούμε ή ο άλλος ξέρει πολύ καλά πως να προσποιείτε και να κρύβει τον πραγματικό του εαυτό σε βαθμό που να μην γινεται αυτό αντιληπτό.
    Επίσης, φτάνει να εχουμε τη διακριση εντοπίζουμε κι επειτα την τολμη να διεκδικούμε τα κατάλληλα για εμας άτομα. Επιλογή προβληματικού συντρόφου σημαινει άτομο με χαμηλή αυτοπεποιθηση/αυτοεκτιμηση. Δικες μου σκεψεις σε μπλε μπολτ....
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Η αληθινή αγάπη ανάμεσα σε δυο ανθρωπους κάνει τις όποιες διαφορές στη συγκατοίκηση, στις συνήθεις και στο χαρακτήρα να μοιάζουν ασήμαντες, σχεδόν να περνάνε απαρατηρητες. Το αντίθετο, αμα δυο ανθρωπους δεν δενει αυτή η στενή ψυχική σύνδεση όλες αυτες οι διαφορές θα είναι στην αρχή η αιτία προστριβών και μετά χωρισμού.
    .....................................
    Επίσης, φτάνει να εχουμε τη διακριση εντοπίζουμε κι επειτα την τολμη να διεκδικούμε τα κατάλληλα για εμας άτομα. Επιλογή προβληματικού συντρόφου σημαινει άτομο με χαμηλή αυτοπεποιθηση/αυτοεκτιμηση.
    Ναι!! (για όσα λες περί αληθινής αγάπης). Η αγάπη (παρότι η αγάπη μόνο δεν είναι πάντα αρκετή) κι η εμπειρία θα έλεγα, γιατί έχω παρατηρήσει ότι τα πιο νέα ζευγάρια, καθώς και οι άνθρωποι που δεν ξέρουν πως είναι να ζεις μόνος σου ή να συζείς με κάποιον, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις μικρές διαφορές, ή να προσπεράσουν / διαχειριστούν (κατά περίπτωση) μεγαλύτερες διαφορές.

Βέβαια εγώ πιστεύω πως οι συνήθειες είναι καλό να είναι παρόμοιες, το ίδιο και κάποιες βασικές απόψεις, αξίες, στάση ζωής, προτεραιότητες. Ανάλογα βέβαια και με τι νομίζει ο καθένας ότι αντέχει. Να πω ένα παράδειγμα, αν ο ένας θεωρεί το κάπνισμα μέσα στο σπίτι ανυπόφορο κι ο άλλος αναφαίρετο δικαίωμα… πρόβλημα. Αν ο ένας πιστεύει στην υγιεινή διατροφή και την αξία της ανακύκλωσης κι ο άλλος όχι, αν έχουν διαφορετική πολιτική και κοινωνική ιδεολογία, αν έχουν διαφορές στο πώς διαχειρίζονται τα χρήματα… κλπ. Για μένα ας πούμε όλα τα προαναφερθέντα είναι σημαντικά. Κι όσο και να σε στραβώσει ο έρωτας, μία δύο τρεις θα ξενερώσεις.

Τώρα, επιλογή προβληματικού συντρόφου…. Χμ …χμ… Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι είναι μόνο θέμα χαμηλής αυτοεκτίμησης – ή μπορεί και κάτι εντελώς διαφορετικό. Ίσως καθρεφτίζονται στον άλλον δικές μας ανάγκες (που δεν παραδεχόμαστε), δικά μας στοιχεία (που δεν αναγνωρίζουμε), αυτό που δεν τολμάμε να είμαστε, αυτό που μας λείπει, αυτό που φοβόμαστε, ένα άλλοθι που ψάχνουμε… Με λίγα λόγια έλκουμε ή ασυνείδητα επιλέγουμε αυτό που είμαστε.

Banned
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Ήσουν πολύ κατατοπιστική Μαρίνα.. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , ειλικρινά νιώθω οτι ξεμπλοκαρα λίγο .
    You're welcome!
    :o

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Αριαδνη , τι ωραια που τα λες , στο μονο που εχω μια αντιρρησουλα ειναι στο 4) . Γινεται τετοιο πραμα , δεν μουχει τυχει . Βεβαια μπορει να ειμαι μεγαλυτερος σου , αλλα σε βρισκω πολυ προχωρημενη . Και τι κανεις 06.20πμ. ξυπνια ? εργαζεσαι ? σπουδαζεις ?
    Εχω ερωτευτει φιλες μου χωρις να θελω να τις πηδηξω, ειμαι αθεραπευτα ερωτευμενη με το σκυλο μου και ξερω πολλους ανθρωπους που ειναι ερωτευμενοι με μουσικα οργανα. Σιγουρα σου εχει συμβει αυτο που σου λεω απλα δεν το εχεις κατονομασει ως ερωτα. Εγω ερωτα ονομαζω το συναισθημα που γενναει ενδορφινες και ντοπαμινες στον εγκεφαλο οταν βλεπεις καποιο ζωντανο ον που σου το προκαλει αυτο, η κανεις κατι που οχι απλα το αγαπας αλλα ειναι τα παντα για σενα. Kανω ενα project για ενα διαγωνισμο που μου εχει φαει τη ζωη απ' τον οκτωβριο και τωρα που ειμαι στο πιο κρισιμο σημειο της εργασιας ποτε σερνομαι ποτε φουλαρω...(κανενας ερωτα για το project ομως :p)

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Ερωτηση προς το κοινο του φορουμ...

Αγαπη ή ερωτας , ερωτας η αγαπη ?

Καλα οκ οταν συνυπαρχουν αυτα τα δυο ειναι μαγεια!! Οταν ομως λογω αποστασης (ΚΥΡΙΩΣ) και των προβληματων που προκυπτουν απο αυτην και της φθορας μαζι , τι επιλεγεις?? Και αν εχει παει βολτα το ερωτικο στοιχειο επανερχεται?
    Ζεις με σκετο ερωτα?? Που πιο πολυ εχει να κανει με την σαρκα..
    Ζεις με σκετη αγαπη που ειναι κατι πιο βαθυ και αληθινο σιγουρα..αλλα ζεις με αυτην μονο?
    Μηπως ο ερωτας και η αγαπη ειναι αλληλενδετα τελικα??

(δεν θα ηθελα να ακουσω για συμβιβασμους)

Εσεις τι θα επιλεγατε?
    και τα δυο μαζι, με πρωταρχικο τον ερωτα και ειναι αδιαπραγματευτο:rolleyes:

απο τον ερωτα, αν ειναι αμοιβαιος (δεν μιλαμε για μονομερη εμμονη) και οδηγησει σε αρμονικη σχεση με χαρα, ικανοποιηση και πληροτητα και για τους δυο, προκυπτει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ,αγαπη. δεν υπαρχει περιπτωση να μην...
    απο αγαπη σκετη (φιλικη, ανθρωπινη) δεν εχω δει ποτε να προκυπτει ερωτας, και χωρις ερωτα, δεν υπαρχει ζευγαρι.
    μπορει να υπαρχει φιλια, ή συντροφια, οχι ζευγαρι ομως.

ρωτας αν ζεις με σκετο ερωτα, αλλα μαλλον εννοεις αν ζεις με σκετο σεξ (δεν ζεις). στο σεξ μπορει να μην υπαρχει απολυτως κανενα συναισθημα για καποιον, η και για τους δυο. γιατι το σεξ δεν ειναι σχεση, ειναι πραξη, για μερικους πολυ ανωδυνη κι αναλωσιμη κιολας, οταν δεν πολυγουσταρουν καποια ατυχή γνωριμια..

αλλα ο "ερωτας" οταν υπαρχει, δεν ειναι καθολου σκετος. υπαρχουν πολλα συναισθηματα και κοινη επιθυμια για σχεση , που στην συνεχεια οδηγουν στην αγαπη, χωρις να σημαινει οτι θα σβησει το παθος.
    Last edited by Remedy; 19-02-2015 at 11:53.

Page 3 of 3 FirstFirst 123